Şimdi Ara

Boy kısaltmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
10.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir ilaç kullansam su kemiklerim kisalsa

Lütfen yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boy Kısaltmak Mümkün Mü?

Boy uzunluğu, büyük ölçüde genetik faktörlerle belirlenir. Ancak bazı durumlarda boy kısaltma mümkün olabilir.

Doğal Yollarla Boy Kısaltma

Yaşam tarzı değişiklikleri ile sınırlı bir ölçüde boy kısaltma elde edilebilir:

• İyi duruş: Doğru duruş, omurga eğriliğini düzeltebilir ve birkaç santimetre boyunuzu kısaltabilir.
    • Ağırlık kaldırma: Ağırlık kaldırmak, omurga disklerindeki nemi sıkıştırarak boyunuzu geçici olarak birkaç milimetre kısaltabilir.
    • Yüzme: Yüzme, omurgayı gererek ve vücut ağırlığınızı destekleyerek boyunuzu geçici olarak kısaltabilir.

Etkili Boy Kısaltma Yöntemleri

Daha önemli boy kısaltma sonuçları için cerrahi müdahaleler düşünülmelidir:

• Kemik Uzatma: Bu prosedürde bacak kemikleriniz kademeli olarak uzatılır ve ardından kısaltılır. Sonuç olarak boyunuz 10 cm'e kadar kısalabilir.
    • Spinal Füzyon: Bu prosedürde omurlar birleştirilir ve sabitlenir. Sonuç olarak boyunuz birkaç santimetre kısalabilir.

Boy kısaltma kararının dikkatli bir şekilde verilmesi önemlidir. Bu prosedürler genellikle ağrılıdır, iyileşme süreci uzundur ve sonuçlar kalıcıdır. Bu nedenle, boy kısaltma yöntemlerini düşünmeden önce bir tıp uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır, boy kısaltmak mümkün değil, yalnızca bir ameliyatla 1 yıllık acı dolu bir süreci atlatıp boy uzatmak mümkün, bunun dışında ne yaparsan yap boyunu kısaltamazsın, yıkıklığının sebebini boyunda aramayıp kilo almaya, yüzünü düzeltmeye bak kozmozun delisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Hayır, boy kısaltmak mümkün değil, yalnızca bir ameliyatla 1 yıllık acı dolu bir süreci atlatıp boy uzatmak mümkün, bunun dışında ne yaparsan yap boyunu kısaltamazsın, yıkıklığının sebebini boyunda aramayıp kilo almaya, yüzünü düzeltmeye bak kozmozun delisi.
    nasıl oluyor bu ameliyat

• Moving On kullanıcısına yanıt
    Nasıl kilo alayim cicibebe yiyim dedi hurda saldirdilsr ben artık sağlık maglik umrumda değil görünüşünü duzeltmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C92BB3303

nasıl oluyor bu ameliyat

Alıntıları Göster
    Bacak kemiklerini ortadan kırıp boyuna kaç cm eklenecekse o uzunlukta yeni bir kemik ekliyorlar, bu kemiğin tamamen oturması için 1 sene boyunca tekerlekli sandalyede geziyorsun. Kemik tamamen oturunca ise bacaktan boy kazanmış oluyorsun, bu şekilde boy uzatan bir çok kişi var fakat bence ne olursa olsun asla 1 seneni yürümekten mahrum geçirmeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Nasıl kilo alayim cicibebe yiyim dedi hurda saldirdilsr ben artık sağlık maglik umrumda değil görünüşünü duzeltmek istiyorum
    Fakirsen kas kütlesi kazanman pek mümkün değil zaten, ne bulursan ye, kalıplanınca yemeyi bırakırsın, paran olsaydı bol bol yiyip spor da yap diyecektim fakat fakirim demiştin bir konuda, bu yüzden en iyisi şu anlık yağ alıp güçlenmen, daha sonra spora başlarsın.
    Hayır ortopedi Marfan sendromu gibi gereksiz uzun kişilerin boyunu kısaltıyor. Kontrollü kırık oluşturup parça çıkarıp kalan 2 ucu kaynaştırıyorlar, 1 ayda falan iyileşme olur. Boy uzatma biraz farklı. Yine kontrollü kırık yaparak arasını boşluk bırakıyorlar. Kemik zamanla doluyor, o doldukça vida gibi bir şey var onu sıkarak 1 cm şeklinde uzatıyorlar bu çok vakit alıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

Hayır ortopedi Marfan sendromu gibi gereksiz uzun kişilerin boyunu kısaltıyor. Kontrollü kırık oluşturup parça çıkarıp kalan 2 ucu kaynaştırıyorlar, 1 ayda falan iyileşme olur. Boy uzatma biraz farklı. Yine kontrollü kırık yaparak arasını boşluk bırakıyorlar. Kemik zamanla doluyor, o doldukça vida gibi bir şey var onu sıkarak 1 cm şeklinde uzatıyorlar bu çok vakit alıyor.
    Konu sahibinin boyu 1.90, sence ortopedi bu boydaki bir adamın boyunu mu kısaltır, yoksa git diyip yollar mı?
    Devlet hastanesi git der, özel hastane neden desin parasıyla değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: FenBilgini

Devlet hastanesi git der, özel hastane neden desin parasıyla değil mi
    Çok anormal bir durumu olmadığı için bu operasyonu yapmaları riskli bence, dışarıda 1.90 boyunda milyonlarca adam var, büyük ihtimal hastalığı falan olmadığı için bir sıkıntı çıkar da dinlemeyip ısrarla gider büyük ihtimal.
    Benim istediğim omuzdan koldan bacaktan sırttan yaglanip sismek.spora başladım 2 gündür gidiyorum 5x5 i uygulucam haftdaa üç gün

Ama dediğim şekilde yaglanakrak nasıl ne yiyerek kilo alabilirk.

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Benim istediğim omuzdan koldan bacaktan sırttan yaglanip sismek.spora başladım 2 gündür gidiyorum 5x5 i uygulucam haftdaa üç gün

Ama dediğim şekilde yaglanakrak nasıl ne yiyerek kilo alabilirk.
    Belirli bir şey yok kalorisi yüksek olan ne varsa ye işte, sadece omuz kol bacak sırt için de spora gitmeni tavsiye etmem, evde her gün kol bacak sırt hareketleri yapıp bol bol kalori alsan yeter.
  • Tok karnına kan tahlili ol.TSH düşük çıkarsa anti-tiroid ilacı kullan

• green_fire kullanıcısına yanıt
    Aha şimdi merdivenleri inerken aklımda böyle bişey geçti

Gidip kan tahlili oluyorum tiroid yüksek çıkıyor doktora gösterince şok oluyor bu değerler ne diye bundan dolayı gelisemiyorsun diyor bende heyecanla soruyorum tedavisi varmı diye var diyo tedaviden sonra goruntun güzelleşecek 90 kg ye felan cikacan diyor ne mutlu olurum varya böyle bişey olabolirmi hocam

• Merhaba, yer çekimi dünyadan biraz daha fazla olan bir gezegende birkaç ay yaşarsanız sorununuz çözülecektir.

1 sene değil be hocam abarttın sen de,3 ay falan o kadar aciz durumda oluyorsun sadece.Spor mpor yapabilir misin orası muamma 3-12 ay arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

1 sene değil be hocam abarttın sen de,3 ay falan o kadar aciz durumda oluyorsun sadece.Spor mpor yapabilir misin orası muamma 3-12 ay arası
    1 sene diye kalmış hocam aklımda, yine de 3 ay aciz durumda olsan, 12 ay falan doğru düzgün hiçbir şey yapamıyorsun, büyük sıkıntı bence.
  • Her gun kendini press makinesinde yavas yavas ez kardesim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    valla 160 olsaydım katlanırdım buna
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.