Şimdi Ara

Bulgar ve Macarların Hristiyanlığı seçip Türklüğünü unuttukları yalanı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
2.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haflerden birini sansurleyerek musallatin onune geciyoruz o yuzden uc harfli deriz musallat olmasinlar diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

ben $emmame bilirim vi vi vi vi $emmo vi vi vi vi $emmo qurbane te me $emmo vi vi vi vi $emmo vi vi vi vi $emmo qurbane te me $emmo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 13 Eylül 2022; 14:9:7 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    Ya 5 harfliyse?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Eylül 2022; 14:25:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

evet o zaman 2 harf sansürlerdik * * koyardık cünkü sonucta 3 harfli olması gerekiyor.. 3 harfli olacak ki böyle olacak

Bulgar ve Macarların Hristiyanlığı seçip Türklüğünü unuttukları yalanı

ben bu üc harflilerden cok bahsettim bir hocaya gideyim de okusun bir de yeni muska yazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 13 Eylül 2022; 14:29:11 >
  • Yani şunu söyliyim özet olarak. Anadolu karışımdır gerçek Türk değildir osmanlıcıların palavrasıdır. Ülkeyi yeniden kafalarına göre dizayn etmek isteyenlerin, bop un , alt kimlik üst kimlikçilerin ,milliyetçiliği ayağının altına alanların iddiasıdır. Türklüğü yok edip yerine ümmetçiliği getirecekler. Maksadları Atatürk ün yaptıklarını tersine çevirmek.

Basbayağıda hepimiz Türküz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Eylül 2022; 14:40:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E peki türkün atası kim?

Onu geç sen. Akapelilerin bir tanesi Ne Mutlu Türküm Diyene diyebiliyor mu ondan haber ver. Aksine kurtuluş savaşı yoktu diyebiliyorlar. Atatürk e camilerde beddua okutabiliyorlar. Onların derdi osmanlı falan değil. Kılıf olarak kullanıyorlar. Maksadları bop.

• Neyi geçeyim anlamadım tam olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Eylül 2022; 15:1:50 >

Bilmiyorum.

• Bulgarların Slav kütleleri içerisinde kaybolması ve adlarının Slavlara yapışması Hıristiyanlığa indirgenemez.

Macarlar da Hunlardan çok sonra Karpat coğrafyasına Asya'dan gelmiş bir halk ve Türk değiller. Ancak Türklerle coğrafi ve kültürel (göçebe) olarak yakın ve ilişik oldukları, muhtemelen aralarında Türkik topluluklar hatta liderler de olduğu misal Doğu Roma'da onlara "Türk" denmiş. Etiket gibi Türk adını Türkik dil konuşmayan Macarlara yapıştırmışlar. Aynı coğrafyadan Avrupa'ya hareket ettikleri ve birbirlerine benzedikleri için Doğu İmparatorluğu'nda Macarların Hazar Türkleri olduklarına inanılmış (bknz: De Administrando Imperio, bu kitabın yazarlığı entelektüel bir Doğu Roma imparatoru olan VII.Konstantinos'a atfedilir; imparator muhtemelen kendisi yazmadıysa da editörlük ve yazmanlık yapan katiplerin eşliğinde bizzat oğlu veliaht Romanos - II.Romanos - için dikte ettirmiş).

Günümüzde üstüne Doğu Roma Rumlarının asla bağlantıyı o şekilde kuramayacakları biçimde biliyoruz ki Macarların genetik ataları da bariz şekilde ciddi ölçüde Türkik. Tüm bunlara rağmen Macarlar Hıristiyan olmadan önce zaten Türk değillerdi; çoktan veya zaten Macardılar. Macarlar Türkik olmayan farklı kökenden (Ural) bir dil konuşup Türkik olmayan farklı bir halk kategorisine (Fin-Ugor) mensuplar. Macarların en büyük düşmanları içerisinde de Peçenek denen ve gerçekten hakim unsuru Türkik olan bir kavim vardı.

Türklerin İslam olmadan benliğini yitirdiği iddiası tarihle ve basit sağduyuyla baştan aşağı çelişir. İslam öncesi dönemde varolan Türklerin neden İslam gelmeden asimile olup kaybolmadığını ve günümüzdeki Hıristiyan Karaman ve Gagavuz Türklerinin varlığını ya da Altaylarda hala Tengrici inanca mensup Türklerin varlığını açıklayamaz. İlaveten Slavlara Türkiklerden "Bulgar" adının, yine Macarlara Hazar Türklerinden "Türkler" adının yapışması gibi etnisite, topluluk ve cemiyet isimleri farklı etnik özelliklere sahip cemiyetlere etiket olarak yakıştırılabilir. Şüphesiz Türk adı da Türkik diller konuşan insan kütlesine yapılmış, tarihsel arka plana dayanan genel bir yakıştırmadır. Tarihte Türkik Türük Kağanlığı (Göktürkler) yerine başka Türkik klanlar veya savaş beyleri başarılı olsaydı Türk veya Türkik yerine başka bir isimle anılıyor olabilirdik.

Etnik isimler özellikleri az çok belirli olan ancak tarihsel süreçte evrilen ve değişen bir sosyal içeriğe / gerçekliğe karşılık kullanılmak üzere keyfi seçilen linguistik referans noktalarıdır. Bu isimleri tesadüfen taşırız. Tarihsel olay ve süreçler farklı gelişseydi bugün bildiğimiz her milletin farklı bir adı olabilirdi ya da tamamen farklı milletler söz konusu olabilirdi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

bayrağımızı indiremeyeceksiniz

Bu millet izin vermez

Dış güçler emellerini gerceklestiremeyecekler

Sahlanmamiza kimse engel olamaz

Osmanlıyı kast ettiğini sandım.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    E sonuç?

The Conclusion: Science rules.

M.K.Atatürk bilim hakkında ne demiş:

''Dünyada her şey için, uygarlık için, yaşam için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fen haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir.”

Bilginin kendisinden bilgi olduğu için haz almayı öğrenebilmek gerek. Yoksa bilimden tatmin olunamaz. Bilimden illa ki toplumsal veya teknolojik seviyede faydacı sonuçlar çıkmak zorunda değil. "Science for the sake of science" mefhumu var. Tabii yaptığım tam anlamıyla bilimdir demiyorum ama bilim olan tarihten öğrendiklerimin sözcülüğünü yapıyorum. Kendi yorumlarımı yapmaya çalışıyorum. Ki aslında fayda durumu da çok bariz. Karşılığında entelektüel itibar görüyorum. Ufkum başkalarınınkıyla beraber açılıyor. Bilimle aramda yaptığım çok iyi bir antlaşma.

Peki bilime kimler önem vermiştir?

Çok zor ve genel bir soru. Genel anlamda herkes kendi kafasındaki bir "bilim" algısı ve yorumuna önem verir; bilimle pratikte pek ilgilenmeseler, samimi olmasalar hatta tam bir bilim düşmanı olsalar bile. IŞİD gibi radikal bir örgütün dahi kendine has köktendinci mezhepçi bir "ilim" algısı var. Esas mesele neyin bilimselliğin hudutlarına girdiğini, neyin bilim olmadığını ve olamayacağını anlayabilmek.

E ne yapalım o zaman?

• acaba ecnebilerde forum sitelerinde sizin gibi türk nikleri alıyormudur.Bulgar ve Macarların Hristiyanlığı seçip Türklüğünü unuttukları yalanı 

• babus0606 B kullanıcısına yanıt
    Ecnebi ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Eylül 2022; 16:17:12 >
  • Şu an bulamıyorum. Yazışmak haricinde başka opsiyon yok herhalde ve gözümün önünde bir kedi sinek avlıyor. :D

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.