Şimdi Ara

Bulaşık Makinesi tavsiyesi [Bekar için]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tek başına yaşayan biri olarak bulaşık makinesi tavsiyesi istiyorum.
    Mevcut haliyle haftada 1 kez bulaşık yıkıyorum (cumartesi veya pazar)
    haftasonuna kadar haftaiçi çıkan tüm bulaşıklar birikiyor, sadece kahvaltı ediyorum ve mesaiye kalmadığım günler akşam yemeği yiyorum.

Mevcut haliyle tüm bulaşık haftasonuna kadar birikiyor, yemek artıkları iyice sertleşiyo ve yıkaması oldukça zahmetli oluyor.

Bu yüzden işimi görecek hesaplı bir makine almayı düşünüyorum, kullanma şeklimin şöyle olacağını düşünüyorum;

her öğünden sonra tabağımı çatal kaşığımı vs. bir kez suyun altına tutup makineye yerleştiricem, o bulaşıklar makinenin içinde haftasonuna kadar bekleyecek.
    haftasonu gidip bi düğmesine basıcam ve bulaşıklar sorunsuz yıkanacak.

Buna uygun hangi makineyi tavsiye edersiniz?

teşekkürler.

• Profilo BM2021EA şu kullanım tarzınıza göre yeterli gelir. 2 programlı Eko ve Yoğun. Bir de 55 dakikalık hızlı yıkama olsun derseniz BM3121EA yeterli gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

Profilo BM2021EA şu kullanım tarzınıza göre yeterli gelir. 2 programlı Eko ve Yoğun. Bir de 55 dakikalık hızlı yıkama olsun derseniz BM3121EA yeterli gelecektir.

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, bende diğer başlıklarda incelediğim kadarıyla marka olarak profilo düşünüyorum.

Profilo BM5222EG benim kullanım amacıma ve şeklime göre fazlamı gelir dersiniz? gerçi hızlı yıkamaya dahi ihtiyacım olacağını zannetmiyorum :)
    aradığım şey led ekranı olsun, hızlı yıkasından ziyade isterse 5 saatte yıkasın ama doğru düzgün yıkasın :)
  • Kogane kullanıcısına yanıt
    çok beklentiniz olmadığından en ucuzları yazayım dedim. 5222 niye fazla gelsin en alınası makine şu an kendim de bunu alırım eve çıkınca.
    ekranı olsun kalan süreyi de takip edebileyim derseniz 5222EG en iyi tercih olur. Otomatik program da var bu modelde.
    Biz yoğun ve hızlı programları kullanmıyoruz mesela. Biraz kirli tencere tava olursa eko yerine otomatiği tercih ediyoruz.
    Yıkamasında sıkıntı olmaz tek dikkat edeceğiniz kurutma performansını artırmak için alacağınız önlemler olmalı.
  • Öğrenci modeli hiç sıkıntı çıkarmaz ve iyi yıkar dediğim, 10-15 senelik Bosch/Arçelik üretimi makinalar var.2 sene önce spotçudan 150tl ye almıştım, 2 günde bir ful yıkama yapıyor genede banamısın demiyor ki ben sizin gibi bulaşığı önceden sudanda geçirmiyorum, calgonit tabletle su lekesi yemek artığı vs hiçbirşey yok...Tüketime birşey diyemeyeceğim, eve toplam 2 kişiyiz 70tl geliyor max...

Cihazım resimdeki cihazdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 2 Nisan 2015; 14:18:28 >

• Bir kişinin bulaşığından ne olur ki, yediğini hemen yıka
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Bir kişinin bulaşığından ne olur ki, yediğini hemen yıka

o kadar düzenli olsaydık... :)

açıkçası inanılmaz üşeniyorum, midemde bulanıyor. tv karşısında tepside yemeği yiyip, yedikten sonra tepsiyi bi kenara itip olduğum yerde uyuyorum, o yüzden kalkıp bulaşık yıkama olayı falan imkansız benim içim :)
    kendimi sıkıp yapabileceğim en büyük şey, yedikten sonra tekrar mutfağa gidip bulaşıkları makineye koymak olur. onuda ne kadar devam ettirebilirim emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok güldürdün beni :))))) yediğin kendi tabağından neden miden bulansın ya öyle şey olur mu. Dene bence alış. Eldivende alabilirsin yıkarken.
  • quote:

Çok güldürdün beni :))))) yediğin kendi tabağından neden miden bulansın ya öyle şey olur mu. Dene bence alış. Eldivende alabilirsin yıkarken.

yok hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için ama benim için çok büyük külfet ve zaman kaybı, yemek için harcadığım 5 dakikanın bile hesabını yaparken bide bulaşık için zaman öldürmek çok koyuyo bana şahsen.
  • Ben evde tekken yine makineyi kullanıyorum. Öyle ya da böyle doluyor zaten makine :) sadece yazın sıkıntı oluyor. Evde 2-3 gün olmazsam makinedekiler küf bağlıyor. Yoğun 70 derece programı ve biraz çamaşır suyu takviyesi onu da çözüyor :)

Şu an evde iki kişiyiz, misafir gelmezse haftada bir; gelirse günaşırı açıyorum makineyi. Misafir olmadığında da sadece akşam yemek yeniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz hangi makineyi kullanıyosunuz peki? Benimle aynı sayılabilecek bir durumdaymışsınız :)

• arçelik 2 programlı bekarlara birebir
    Artık sana cevap vermeyeceğim çünkü tembelliğin güldürüyor beni. :):):)))))
  • bosch, siemens, profilo, vestel, arçelik karşılaştırmasını excele yaptıö

bosch, siemens, profilo 2 programlılarda enerji ve su tüketimleri tamamen aynı fiyatları farklı

arçelikte su ve enerji tüketim değerleri yüksek

vestelde ise enerji ve su tüketimleri diğerlerine göre bariz olarak düşük

ancak malzeme kalitesi almanlarda daha iyi 100-150 lira farkediyor

örneğin vestel 3360 litre yıllık su tüketirken almanlar 3920 litre, arçelik 4200 litre
    yıllık elektirk tüketimi hepsinde 290 iken vestelde 273kw

acaba vestelin değerleri doğrumudur, internetten alsak akakçe sitesinde bir sürü site çıkıyor bunlar güvenilir midir?

altus regale bakmadım şikayetler varmış sesli çalışyormuş

sizce hangisini alayım
  • quote:

Artık sana cevap vermeyeceğim çünkü tembelliğin güldürüyor beni. :):):)))))

Böyle olmasak makine tavsiyesi istemezdik dimi ? :) neyse bu sizin takdiriniz teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kogane

Siz hangi makineyi kullanıyosunuz peki? Benimle aynı sayılabilecek bir durumdaymışsınız :)

Ben Electrolux ESF6600ROW kullanıyorum.

Sizin işinizi AEG F55022W0 ve Profilo BM2021EA rahatlıkla görür.
  • mrb Electrolux ESF6600ROW ile elektrolux esf6521low arasında ne fark var ? hangisini tavsiye edersiniz.
  • Aldınız mı acaba? Hangı marka modelxdn aldınız, aldıysanız da? Ben de xok üşeniyorum ve artık almaya karar verdim, tek yaşıyorum muhtemelen 5-6 gune anca Dolmaz bıle makıne, gunluk 1_2 tabak anca çıkar bı de 1-2 bardak anca. Her gun evde yemek yapsam bıle zor dolar ama bardak, tabak ve catalları elde yıkamak ölüm, cok ugrastırıyo acıkcası, her seferınde su kaynatıyon kopukleyıp duruluyom felan, ugras dur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bombacimülayim kullanıcısına yanıt
    Profilo BM5220mg almıştım 4 yıldır kullanıyorum çok memnunum, ama standart 3 saatlik programı haricinde diğer hiçbi programını kullanmadım gerek yokmuş. Şu an evliyim, hala aynı makineyi kullanıyoruz daha tık demedi. Su lekesi vs hiç bişey yok. Şu an bu model satıştan kalktı sanırsam aratınca çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kogane

Profilo BM5220mg almıştım 4 yıldır kullanıyorum çok memnunum, ama standart 3 saatlik programı haricinde diğer hiçbi programını kullanmadım gerek yokmuş. Şu an evliyim, hala aynı makineyi kullanıyoruz daha tık demedi. Su lekesi vs hiç bişey yok. Şu an bu model satıştan kalktı sanırsam aratınca çıkmıyor.
    Allah mutluluklar versın hocam.. Makıneye baktm hepsiburada da 1860 lıra. Bense o kadar pahalı bısey ıstemıyom acıkcası bin baslangıcı yeter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.