< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Merhaba hocam bendede siemens var E09 hatası verdi bugün, siz ne yaptınız? masraf ne kadar çıktı? 10bin civarı maliyeti varsa yenisini almak daha mantıklı gibi |
|
| _____________________________ |
|
Hocam sorunlu makinaya denk gelmiş olabilirsiniz. Bende de Lg vardı. 10 yıl motor garantisi diye aldım zamanında. 5’inci yılında mı ne pompası bozuldu galiba. Servis geldi, motora tümleşikmiş pompa, ücret alınacağını söyledi. Yahu motor 10 yıl garantili değil mi sadece pompa değiş? Yok birleşikmiş. Böyle saçmalık mı olur? Bayıldık parayı. Bir süre sonra türlü türlü arızalar vermeye başladı. Şu an 10 sene olmuştur, sepetindeki korumalar yırtıldı, paslanmaya başladı. E 10 yıl kullanmışsınız diyenlerde olabilir. Millet ömürlük kullanıyor bir şey olmuyor. Çamaşır makinası da sorunlu idi. Bosch aldım. Bulaşık makinasında bosch ya da siemens alacağım gibi. Bu markalar yılların markaları, Lg, Samsung bu işe sonradan girdiler. Evet yıllardır da var ama demek ki hala ustalık seviyesinde değiller. Samsung kullanmadığım için bir şey diyemem. Bu işin duayenleri belli alman malları. Diğer markalardan da yıllardır kullanıp sorun yaşamayanlarda vardır elbet. Ama kendi adıma maceraya gerek yok diye düşünüyorum. 6-7 sene çalıştı normal arızalanması gibi düşünce kabul edilemez benim nezdimde. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Şikayet sitelerine bakarsanız hiç bir şey alamazsınız, gözünüze bir makina kestirin, o makinanın aynı grubunda olan en alt markayı alın, garantiyi 7 yıla uzattırın, geçin gidin. Ben şahsen son 15 yıldır bu şekilde yapıyorum, aynı makina ise niye atıyorum arçeliğe para vereyim, altusa varsa alır geçerim, yoksa ya bekoda ya grundigde vardır, ya da siemenste bir tipe karar verdim varsa profilosunu alır geçerim. Aradaki farkı da garanti uzatmaya veririm. |
|