Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (754. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.924
Cevap
180
Favori
2.548.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 752753754755756
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @shopsiemens bir soru sorabilir miyim?


    SN23II60KT ile SN23EI60KT arasında ne fark var acaba, özellik olarak fark göremedim ama fiyat olarak bayağı bir fark var.

    yardımcı olursanız sevinirim.

  • a




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 14 Ekim 2021; 21:30:47 >
  • nightwatchersking N kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam o koku insanı ayar ediyor. Çözümü var mı diye araştırırken senin yoruma denk geldim. Bi sonraki alacağım bulaşık makinesinde gün ışığı özelliği var mı diye bakıcam. sağol

  • nightwatchersking N kullanıcısına yanıt

    gerçekten faydası var mı hocam tam bir makina alma arifesindeyim bende acil olarak almam gerek artık Arçelik 6144 lere baktım en son akabinde Lg derken senin mesaj ile kafamda bir ürün daha acaba dedim

  • yer_cekimi kullanıcısına yanıt

    Merhaba yaklaşık 1 hafta önce SN23EI60KT aldım. Alırken bende aynı soruyu bayiye sormuştum. Farkın sadece su/elektrik tüketiminde olduğunu birde EI60 olan modelde tavan bölmesinden ekstra su attığını (normalde 2 sepet altında bulunan pervanelerden atarken bunda 3 olmuş oluyor) başkada bir fark bulunmadığını söylemişti.

  • Sn235w00nt tavsiye eder misiniz ?
    Çatal bıçak şekerliği yerine en üstte raf olmadı kullanışlı mi?
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 3 çekmeceli Bosch makinemiz var. Benim için 3. çekmece oldukça kullanışlı, bulaşıkları türlerine göre yerleştirince toplaması çok kolay oluyor. Annem 3. çekmeceyi kullanmaktansa çatal kaşık sepeti kullanmayı tercih ediyor. Kirli halde yerleştirirken sepet daha kullanışlı ama toplarken biri bir tarafta diğeri başka yerde çok dağınık oluyor. Olmazsa olmaz değil ama fiyat farkı az ise konfor için tercih edilebileceğini düşünüyorum. İyi günler.

  • 2500-3000 TL arası bulaşık Makinesi tavsiye eder misiniz?




  • Squixse kullanıcısına yanıt

    merhaba, ben de bunlardan birisini almak yolundayım

    se23ew60kt , sn23ew60kt


    Siemens makinelerdeki uzaktan kontrol wifi gerekli mi? sonuçta makineye tabakları koyamaz.

    başka gerekli bir işlevi var mı? 300 tl fark için tercih edilmeli mi?

    teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 14 Ekim 2021; 21:3:9 >
  • bodysolid B kullanıcısına yanıt

    Bizde bir heves wifi olan modelden aldık ama bence çokta bir işlevi yok.Sadece işe gitmeden dizdiniz diyelim eko program 4:30 saat civarı sürüyor 6da eve dönecekseniz öğlen 13:30da uzaktan başlatırsınız eve gelince bitmiş olur gibi.Ama zaten kapağı otomatik açılıyor sabahtan çalıştırıp çıksanızda aynı şey.Bence gereksiz birşey 1 kere kullandım sadece denemek için , wifi için para bağlamak gereksiz.Bu arada evde wifi olması gerekli kuruluma gelen ekip wifi bağlantısını gerçekleştiriyor.

    Bosch SMS4EKW60T model söylediğiniz makinenin muadili.Ben bosch da aradığım modelin inox renginin stoğunu bulamadığım için siemens almıştım.İlla ki bu model olacaksa hangisini ucuza bulursanız tercih edebilirsiniz.

  • Merhabalar, pek bir bilgim olmadığı için burada bilen arkadaşlara danışmak istedim, kendi evime 2500 liraya kadar bulaşık makinesi bakıyorum, f/p olarak tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır? Lüks standartlarım yok, olabildiğince bulaşıkları temiz yıkasın benim için yeterli.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Kısa net önerileriniz için teşekkürler

  • nightwatchersking N kullanıcısına yanıt
    Makindede kötü koku oluşumunum en önemli sebebi filtrelerin düzenli olarak temizlenmemesidir. Mutlaka filtreleri düzenli olarak temizleyin. Gerekiyorsa üşeniyorsanız yedek filtre alın, her yıkamada kirlenen filtrenin kendisini de makinede yıkayın(benim pratik çözümüm). Hijyen için en önemli konu.

    Kötü koku oluşumunun önğne geçmek için ionizer ve uv c ışıklı sistemler, otomatik filtre yıkama sistemleri var. Ancak kesin çözüm makinede bulaşık bekletmemek, ve her yıkamada filtreyi yıkamak(tabi pervanelerin içi boş ve temiz olduğunu varsayıyorum).

    Yumurta balık vs gibi kokular için tek çözüm bulaşıkları ya 2 defa yıkayacaksınız yada makine ilk su aldıktan sonra makinenin kapağını açıp çay bardağı kadar çamaşır suyunu ıslatma suyuna boşaltacaksınız(benim çözümüm). O zaman bir nebze kokuyu önlersiniz.

    Makineye bulaşık koyarken kabuk kılçık kemik çekirdek vb artıklar olmamasına özen gösterin mutlak suretle. Avrupa tipi makinelerde amerikan tarzı makinelerdeki gibi öğütücü sistem olmadığı için kaba temizliği bizim yapmamız şart. Zaten olması da ayrı dert.

    Makinede mutlaka iyi bir durulama ve uzun ömür için doğal içerikli bir parlatıcı kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Ekim 2021; 10:35:8 >




  • valla beyaz eşya biraz şans işi herkes bi övüyor bi sallıyor. Vestel'e de sallayan çok ama bulaşık makinam Vestel hem de çok memnunum

    https://www.vestel.com.tr/vestel-bm-8402-gi-pro-wifi-bulasik-makinesi-p-1663


    hem ekstra hijyen sağlayan hem de kötü koku bırakmayan gün ışığı teknolojisi vs bir sürü özellik var. değerlendirmek isteyen buyursun

  • dryo29 kullanıcısına yanıt
    Bu arada filtre temizliği önemli. Üşengeçseniz mutlaka yedek filtre alıp her yıkamada filtreyide makinede yıkamanızı tavsiye ederim. Uğraşamam diyorsanız filtre temizleme özelliği olan bir makine tavsiye ederim.
  • Bulaşık Makinesi almam lazım.
    Normalde Bosch düşünüyordum ama olumsuz çok fazla yorum okudum.
    Kaliteli, temiziliği sıkıntısız, filtre falan uğraştırmayacak bir model tavsiye edebilir misiniz...

    Vestel BM 10502 KX GI Pro WIFI

    Bu cihaz nasıldır. Wifii çok önemli değil benim için.

    Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsileah -- 31 Ekim 2021; 19:6:41 >
  • Sıfırbuçuk kullanıcısına yanıt
    6055 iyimiş. Çamaşır suyu kullanıyormuş ilginç, yemek yumurta kokusundan kurtarır adamı. Merak ettim nası çalışıyor acaba.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Düşünce olarak güzel gibi duruyor ancak tanıtım videosunda hazneye ciddi miktarda çamaşır suyu dökülüyor. Bosch makinemde bir tatlı kaşığı kadar bile çamaşır suyu koysam ciddi oranda köpürme oluyor. Tamam bakteri ve virüsler ölüyor ancak yeterince durulanıyor mu ? Ultra hijyen seçili durumdayken ekstra olarak durulama ekliyorsa belki kabul edilebilir ama şu haliyle bana sıkıntılı gözüktü.

  • biostrike kullanıcısına yanıt
    İlk ıslatma suyunu alırken klasik sıvı çamaşır suyu kullanabilirsiniz(ace tarzı). Yoğun kıvamlı çamaşır suları formüllerinden dolayı köpürme yapıyor. Deterjan gözüne koymayın deterjanla beraber koyulmaması gerek. Deterjandan bir önceki fasıla koyabilirsiniz.
    Deterjanlarda oksijen bazlı ağartıcı ve enzim içerdiği için aynı fazda kullanmamak gerek.

    Klasik sıvı çamaşır suları sadece sodyum hipoklorit-sodyum hidroksit içerir. Üstünde yazar.

    Çamaşır suyu kullanırken durulama için parlatıcı kullanmanız iyi olur. Doğal organik Sodasan vb. var biraz tuzlu. Klasik parlatıcılardan uygun fiyatlı olanlar var. Beyaz sirke kullanan çok ama makinada çekmecelerde felan bir süre sonra pas yapma riski var.

    Hem çamaşır suyu hem sirke durulanmazsa belli bir süre sonra pas yapma riski var.


    Ha bu arada çamaşıt suyunu ilk çalıştırırken koyuyorsanız, köpürme de eğer 2. Çevrimde normal deterjanı aldığında çok fazla oluyor ise, bu demektir ki ilk fazda koyduğunuz çamaşır suyu işi büyük ölçüde halletmiş, deterjana pek yağ kalmamış. Bu durumda aslında deterjan miktarıda ihtiyaca göre ayarlanabilinir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Kasım 2021; 1:27:4 >




  • 
Sayfa: önceki 752753754755756
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.