Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.496
Cevap
195
Favori
2.586.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ganeja

    candoğan bey ben bosch dan ankastre bir bulaşık makinası istiyorum..daha doğrusu eşim...
    aranılan özellikler....fonksiyonel sepetler..(doluyken yükseklik ayarlayabilme...v.s) alt ve üst sepetlerin ayrı ayrı yıkanabilmesi..VarioSpeed, Auto 3in1, AquaSensor III, AquaStop,..gibi özellikler..(hemen hemen sgs 65 M02 deki özellikler sayılabilir..)
    bunları ihtiva eden bir ankastre model önerebilirmisiniz...? sitede ankastre lerden bahsederken entegre ve tam entegre ibareleri var..acaba tam olarak ne anlama geliyor...?
    birde solo bir makina alıp tezgah altına itip koysak ankastre olmazmı sonuçta...?teşekkürler üstadım

    Eşiniz illa mutfağa oturacak şık bir ürün istediyse inox bir bulaşık makinesi alarak tezgah altına itebilirsiniz

    Yarı entegre demek monte edildiğinde dışarıdan cihazın kontrol panelinin görünmesi demektir.Tam entegrede ise makinenin kapağı kapalıyken sadece mutfak dolabı kapağı görürsünüz,cihazı göremezsiniz.Bu modellerde de cihazın tuşları kapağın önünde değil üzerinde bulunur.umarım açıklayabilmişimdir.

    Aradığınız niteliklere Bosch'un aşağıdaki modeli birebir uyuyor:

    Bu model SGS65M02 ile hemen hemen aynı.Sadece yarım yük yıkama bulunmuyor ve hassas/duşlama programları yok.Ki zaten bunlar en az kullanılan programlar.
    Bence yarım yük olmamasını önemsemeyin,çünkü sanıldığı gibi bu tuşa basında elektrik-su tüketimi yarı yarıya düşmüyor.Mesela normalde 1,05kw/h ve 13lt harcıyorsa yarım yük yıkama ile 0,8kw/h ve 10lt civarı harcıyor.Yani ciddiye alınacak bir tasarrufu yok.(max: %25)Bu cihazlarda sensörler de olduğunu düşünürsek bu orana yakın tasarrufu makine zaten kendisi yapar.Ondan Bosch'un bu modelini size özellikle tavsiye ederim.
    Aynı modelin Siemens olanı da bu:
    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE54M563EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2324_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2324


    Bayilere giderek her 2 markayı da sorun.Sadece ön panel tasarımı farkı vardır.Başka fark yok.Bundan hangisinin ön paneli hoşunuza gittiyse ve ucuza bulduysanız onu alabilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: waterman

    Candoğan çok teşekkürler. Henüz bir bulaşık makinem yok ( Yılbaşında müthiş lazım oldu ) almayı düşünüyorum.

    Bulaşıkları Makinede Yıkamak Daha mı Sağlıklı ?

    Candoğan; küçük bir aileyiz. Az bulaşığımız oluyor. 3 tabak 1 tencere bardak kaşık çatal Bıçak bir tencere bir tava.... hepsi bu .. bu şekilde elde yıkıyoruz. ( az su kullandığımızı düşünüyoruz ama )

    1 - El de yıkanan bulaşık deterjanları, makinede kullanılan detrajanlardan daha mı zararlı ?
    2 - Makinede Yıkamak her zaman daha mı tasarufludur?..
    3 - Makinede Ortalama bir yıkama, gerekli hijeni sağlarmı ?

    bu gibi Bulaşık makinesinin gerekli olup olmadığı yönünde kafam da soru işaretleri oluşsa da sonuç ta alınacak..

    Ekonomiye önem veriyorum. bu nedenle az su, az elektrik, az deterjan birinci tercihim. Makineyi de uzun yıllar sorunsuz kullanmak niyetim..

    Metro'daki ürün sanırım tam bana göre.. dün aradğımda kalmamıştı.. hafta sonu için geleceğini söylediler ama fiyatı yönünde garanti veremiyorlar...( güncel metropost da olmadığı için )

    Tanıdık bayi aynı makineyi ( SE24E232TR) 780'e indirdi.. SE26M250EU bu modeli de 990'a bıraktı daha da pazarlık yapabilirim sanırım...

    (SE26M250EU gönlüm bu model de. siemens ve bosch'a özgü bir takım özelliklere sahip olduğundan ( auto 3in1, aquaSensor III rackMatic, aquaStop v.b.)Galiba ithal )

    Evimde akıllı sayaç olduğu için ertelemeli yıkama, tam istediğim özellik. ayarlayıp gece 10 dan sonra yıkasın.

    Biraz da ses yalıtımlı olsun ucuz alt modelleri o yüzden direk eliyorum (49 db) ( Genelde gece kullanılacak çünkü )

    işte bu şekilde biraz ikilem de ve kafamda soru işaretleri kalsa da sonuçta bir bulaşık makinesi almaya karar verdim. ne dersiniz ?


    Merhaba,öncelikle bir ürün almadan böylesine detaylı araştırmanız hoş.Rasgele değil,beklentilerinize göre bir cihaz istiyorsunuz.

    1 - El de yıkanan bulaşık deterjanları, makinede kullanılan detrajanlardan daha mı zararlı ?
    Kimya hakkındaki bilgim sınırlı olduğundan kesin şu demem doğru olmaz.Ama bulaşık makinesi deterjanları daha karmaşık yapılıdır.Durulaması daha zordur ama önemli olan durulama işleminin nasıl yapıldığı.Zira iyi durulama yoksa en masum deterjan bile çok tehlikeli.
    2 - Makinede Yıkamak her zaman daha mı tasarufludur?..
    Eğer tabaklarınızı soğuk suyla yıkamıyorsanız bulaşık makinesinin daha tasarruflu olduğuna emin olabilirsiniz.Sudan tasarruf edeceğiniz kesin zaten.Düşünsenize makine 12çukur,12düz,12 pasta tabağı,12fincan,12 fincan tabağı,12bardak,12 çatal,12 kaşık vs vs ve 2 salata kasesini 1,5 kova suyla yıkıyor.Bunu elde yapabilmek imkansız.Soğuk su meselesini de elektrikten dolayı dedim.Makinenin elektrik tüketimini doğalgazınız varsa sıcak su musluğuna takarak iyice düşürebilirsiniz.Bosch'un kullanma kılavuzunda 60 dereceye kadar sıcak suya bağlanabildiği yazıyor.Kısacası tasarruf edeceğiniz kesin.
    3 - Makinede Ortalama bir yıkama, gerekli hijyeni sağlarmı ?Makine 50 derecede dahi yıkasa durulamada bu sıcaklık 65 dereceye çıkar hemen hemen tüm programlarda.Bu da hijyeni garantiler.

    Ailenizin küçüklüğünden bahsetmişsiniz.Cihazı hergün açmak durumunda değilsiniz.Tahminen 3 günde cihazınız dolacaktır.Sepetleri kullanışlı bir ürün aldığınızda üst sepete tencere dahi koyabilirsiniz.
    Aslına bakarsanız Siemens SE26M... modeli ihtiyaçlarınıza tamamiyle uyan bir model.Bana kalırsa sıkı bir pazarlıkla bir ürünü alın.Dediğiniz gibi ithaldir.Sepetleri çok kullanışlı.Şu an makine alsam hiç düşünmeden alacağım bir model olurdu.Fiyatı 900YTL civarında gazse de aslında böyle özellikleri olan bir ürünü başka markalarda 1200YTL'ye bulabilirsiniz.Yani 900YTL'yi kuruşu kuruşuna hakeden bir model.49dB bulaşık makinesi oldukça sessizdir.Gece rahatlıkla açılabilir.Bir de 4 programlıda 3-9-12 saat erteleme yapabilirken 6 programlıda 1-19 saat arası kademe kademe yapabilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefilmemur


    İşte alerjik bünyelerden biri... bu arada benim kullandığım makine eski değil 1 senelik makine ve ben memnunum.Siz Arçelik veya Beko kullanıp memnun kalmadıysanız memnuniyetsizliğinizi belirtebilirsiniz. Onun dışında bu markaların kalitesiz olduğuna nasıl karar verdiniz, bizzat üretiminde mi bulundunuz aynı şekilde tavsiye ettiğiniz markaların çok kaliteli olduğuna nasıl karar verdiniz.Şimdi diyeceksiniz ki biz bu markaları kullanıyoruz çok memnunuz o yüzden tavsiye ediyoruz,o zaman bende Arçelik kullanıyorum memnunum ve bende bunu tavsiye ediyorum.Yanlış anlaşılmasın sizin tavsiye ettiğiniz markalar da kaliteli ama Arçeliğin'de kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ve bence markalar arasında da çok büyük kalite farkları yok.Benim amacım tartışmak değil ama herkes objektif olsun ve sadece kullandığı markalar ile ilgili olumlu veya olumsuz yorum yapsın ve kullanmadığı markalarıda kötülemesin.Unutmayın sahibi olduğunuz mal en iyi maldır...
    Siz kullanıcıların yorumları elbette önemli.Paylaşmanıza sevindim.Cihazınızı iyi günlerde sorunsuz kullanmanız dileğiyle.Ancak bir konuda haksızlık yaptığınızı düşünüyorum.
    Ben evimde kullandığım cihaza göre veya marka saplantısı ile yorum yapmıyorum.Öyle yapsam zaten sadece 1 markayı önerirdim.Ben sürekli aktif olarak mağaza mağaza gezen,gittiğim evlerde cihazları çalışırken inceleyen,bu ülkede hatta diğer birçok ülkede satılan cihazları,kullananların memnuniyetini araştıran biriyim.Hiçbir zaman marka savunmam.Bugün X marka iyi ürün yapar on öneririm,yarın Y marka yapar X almayın Y alın derim.
    Ha bir de bir markaya kötü diyorsam o markanın %100üne de kötü demiş olmam.Mesela X markanın 100 ürününden 2 sinde hata çıkıyorsa Y markanın 100 ürününden 20 sinde sorun varsa Y almayın derim.
    Kısacası model önerirken bulaşık makinelerinin sepet tasarımlarını,programlarını,malzeme kalitesini,kullanıcı memnuniyetini,fiyatlarını değerlendirip ona göre tavsiye ediyorum.Siz ise evinizdeki cihaza göre yorum yapıyorsunuz.Ama mesela evinizdeki makineyi alıp başka model bir makine verseler "vayy be ben bu güne dek makine kullanmıyormuşum" veya "ahh nerde benim Arçelik'im bu makine rezalet" diyebilirsiniz.Demek istediğim bir modeli kullanarak diğer markalar kötü sen en iyisi benime vimdekini al demek yanlış.

    Sizin evinizdeki cihazdan örnek vereyim.Şu an beyazesyam.com'da Arçelik 6220 modeli 455YTL,Profilo 2001 ise 461YTL



    Profilo'nun bu makineye göre üstünlükleri:
    -Üst sepeti daha kullanışlı
    -Sepetlerde kullanılan tel daha kalın
    -Makinenin iç kazanındaki ve iç kapağındaki çelik daha sağlam.Yumrukla vurunca rahatlıkla fark görülebiliyor.Arçelik'te hafif tıklatınca çelik içeri göçüyor.
    -Profilo tuz,parlatıcı bittiğinde ve su kesildiğinde ışıkla uyarıyor.Arçelik'te yok.
    -Profilo A sınıfı yıkama,A sınıfı enerji,A sınıfı kurutmalı.Arçelik ise B sınıfı enerji,yıkama ve kurutmalı.Yani Profilo daha az tüketimle daha iyi yıkama ve kurutma sağlıyor.
    -Profilo'daki filtre çelik.

    Ha Arçelik sadece daha sessiz.profilo 57,Arçelik 54 desibel bunu da söylüyorum.

    Şimdi durum böyleyken haliyle Arçelik alın demem mantıklı değil değil mi?
    Umarım demek istediğimi anlatabildim.
    Sürekli 3 markayı önermemin nedeni piyasada zaten fazla markanın olmaması.
    Arçelik,Bosch,Indesit,Vestel,Electrolux ve buna yeni eklenen Gorenje.Başka bir üretici zaten yok.Vestel'in daha düne kadar bulaşık makinelerini Electrolux üretiyordu ve Vestel bunları Electrolux'ten daha pahalıya satıyordu.Ondan zamanında da öneremedim.Şimdi kalite hepten düştü zaten.Arçelik'i kopyalayarak basit bir seri yaptılar.
    Marka saplantımın olmadığı Ariston almayın dememden de anlaşılıyor zaten.Yani olaya subjektif ve duygusal değil objektif olarak yaklaşıyorum.
    Sizin gbi şunu alın gitsin demiyorum.Araştırıyorum oradan bu sonuçlara varıyorum.Kimse de beni dinlemek zorunda değil.Sonuçta insanların kafasına silah dayayarak makine aldırmıyorum.
    Umarım açıklayabilmişimdir.
    Saygılar.




  • profilo bm4001 olcak ama 650ytl en ucuza buldum.bi ihtimal vestel hera 4 programlı olcak. 1 ay oldu nerdeyse aklım okadar karıştıki ben alayım sizde benden kurtulun

    parti program ne demek bilen varmı arklarr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmuyoolmuyo -- 4 Ocak 2008; 14:31:38 >
  • spotçularda satılan ufak defolu ürünleri öneriyomusunuz bidee fiyatları çok uygun oluyomuşş
  • defolu urunler 1 yıl garantili unutmayın spotcular 3 yıl dıyor ama yanlış.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: ganeja

    candoğan bey ben bosch dan ankastre bir bulaşık makinası istiyorum..daha doğrusu eşim...
    aranılan özellikler....fonksiyonel sepetler..(doluyken yükseklik ayarlayabilme...v.s) alt ve üst sepetlerin ayrı ayrı yıkanabilmesi..VarioSpeed, Auto 3in1, AquaSensor III, AquaStop,..gibi özellikler..(hemen hemen sgs 65 M02 deki özellikler sayılabilir..)
    bunları ihtiva eden bir ankastre model önerebilirmisiniz...? sitede ankastre lerden bahsederken entegre ve tam entegre ibareleri var..acaba tam olarak ne anlama geliyor...?
    birde solo bir makina alıp tezgah altına itip koysak ankastre olmazmı sonuçta...?teşekkürler üstadım

    Eşiniz illa mutfağa oturacak şık bir ürün istediyse inox bir bulaşık makinesi alarak tezgah altına itebilirsiniz

    Yarı entegre demek monte edildiğinde dışarıdan cihazın kontrol panelinin görünmesi demektir.Tam entegrede ise makinenin kapağı kapalıyken sadece mutfak dolabı kapağı görürsünüz,cihazı göremezsiniz.Bu modellerde de cihazın tuşları kapağın önünde değil üzerinde bulunur.umarım açıklayabilmişimdir.

    Aradığınız niteliklere Bosch'un aşağıdaki modeli birebir uyuyor:

    Bu model SGS65M02 ile hemen hemen aynı.Sadece yarım yük yıkama bulunmuyor ve hassas/duşlama programları yok.Ki zaten bunlar en az kullanılan programlar.
    Bence yarım yük olmamasını önemsemeyin,çünkü sanıldığı gibi bu tuşa basında elektrik-su tüketimi yarı yarıya düşmüyor.Mesela normalde 1,05kw/h ve 13lt harcıyorsa yarım yük yıkama ile 0,8kw/h ve 10lt civarı harcıyor.Yani ciddiye alınacak bir tasarrufu yok.(max: %25)Bu cihazlarda sensörler de olduğunu düşünürsek bu orana yakın tasarrufu makine zaten kendisi yapar.Ondan Bosch'un bu modelini size özellikle tavsiye ederim.
    Aynı modelin Siemens olanı da bu:
    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE54M563EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2324_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2324


    Bayilere giderek her 2 markayı da sorun.Sadece ön panel tasarımı farkı vardır.Başka fark yok.Bundan hangisinin ön paneli hoşunuza gittiyse ve ucuza bulduysanız onu alabilirsiniz.



    TEŞEKKÜRLER..yanlız nasıl atladı isem..eşim mutlaka yarım yıkama özelliği olsun istiyor..yazmayı unutmuşum..özür dilerim..buna uyan hangi model var acaba..?




  • Yok yazmıştınız zaten ama yarım yük yıkama tuşunu çok gerekli olmadığını,bu tuşla ihmal edilecek derecede az tasarruf sağlandığını,makinenin sensörle buna yakın tasarrufu zaten yaptığını yazdım ben de.

    Ama illa olması şartsa maalesef en üst sınıftaki pahalı seriden almanız gerekiyor.Bu makine T serisinin ankastre halidir

    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE66T373EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2326_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2326


    Bosch olarak da bu model


    Zaten ikisi aynı yanılmıyorsam.Pahalı cihazlar ama ihtiyaçlarınıza tamamiyle bunlar cevap veriyor.Özellikleri baz aldığımız SGS65M02'ye göre çok daha üstündür.Hızlı hariç tüm programlarda sıcaklığa bulaşık kirine göre kendisi karar veriyor.Bu da elektrikten büyük tasarruf sağlıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: olmuyoolmuyo

    profilo bm4001 olcak ama 650ytl en ucuza buldum.bi ihtimal vestel hera 4 programlı olcak. 1 ay oldu nerdeyse aklım okadar karıştıki ben alayım sizde benden kurtulun

    parti program ne demek bilen varmı arklarr

    Mediamarkt'a baktınız mı orada profilo 550YTL idi.Ümraniyedeki elektroni marketi.Alıyorsanız bence oradan alın.
    640YTL'ye zaten Metro markette aşağıda verdiğim Siemens'in makinesi var.Bu hepsinden üstün modeldir.650'ye kadar çıktıysanız aşağıda verdiğim modeli kaçırmayın.


    Ya da Mediamarkt'tan 550YTL'ye dediğinm Profilo'yu alırsınız.
    Spot mal olabilir ama bahsettiğiniz revizyonlu ürünse uzak durun.Bunlar çoğunlukla çizikli vs diye yalan söylenir aslında fabrikasyon hatası olduğu için fabrikaya iade edilmiş imha edilmesi gereken ama tekrar satılan cihazlardır.Bu makineleri Arçelik Beko-Altus ve Arçelik markaları ile satıyor.Ambalajlarında siyah bant vardır.

    Bulaşık makinesinde Vestel hera serisi,Arçelik,Beko,Altus,Indesit,Ariston kesinlikle tavsiye etmediğim modeller.




  • valla sonunda vestel hera7004 aldım 650 ytl peşin....yarın gelcek kurulum için..bakalım nası çıkacak dediğiniz gibi kötümü yoksa iyimi
    not=çevremde kullananlara danışılarak alınmış bir üründür
    eğer kötü özelliklerini görürsem kesinlikle sizi haberdar edicemmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmuyoolmuyo -- 6 Ocak 2008; 13:20:38 >
  • Keşke 640YTL'ye Siemens alsaydınız aldığınız ürünüe göre özellikleri çok daha üstün ve daha kalitelidir.Umarım cihazınızdan memnun kalırsınız.
  • fiyat olarak ekonomik,tüketimde cimri,kullanım kolaylığı olan bir bulaşık makinesi tavsiyesi istiyorum arkadaşlar.yerli veya yabancı olması farketmez.yeter ki fiyatı uygun,sorunsuz,ekonomik ve uzun yıllar kullanılabilinir olsun.
    çokşey istediğimin farkındayım.umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gewa

    fiyat olarak ekonomik,tüketimde cimri,kullanım kolaylığı olan bir bulaşık makinesi tavsiyesi istiyorum arkadaşlar.yerli veya yabancı olması farketmez.yeter ki fiyatı uygun,sorunsuz,ekonomik ve uzun yıllar kullanılabilinir olsun.
    çokşey istediğimin farkındayım.umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

    Metro'da satılan Siemens SE24E232TR tavsiyemdir.Tüketimi oldukça düşük ve kullanışlı bir model.
    Metrogrossmarket'te 640YTL,Carrefour'da 740YTL'ye satılıyor.
    Aşağıdaki sitede de 712YTL.Markası Bosch ama Siemens'in birebir aynısı.


    Bunun fiyatı pahalı geldiyse 2 programlı profilo tavsiyemdir.Mediamarkt'ta 399YTL idi.Aşağıda da 460YTL.Bu da Siemens-Bosch'un aynısıdır ama arada program,tüketim,ses vs farkları var.


    Bu verdiğim cihazların hepsi yerli montajdır.İthal parçalarla üretilir.




  • camasır mak. buzdolabım ankastre fırınım siemens marka buzdolabım dan ve fırınımdan cok memnunum camasır makınamda cok gusel yıkıor fakat su sıralar ufak bı sorunum var bu sorunu tabıkı bu foruma yazmayı dusunmuyorum. bende bır kac aya kadar bulasık makınası almayı dusunuyorum electrolux ıle sıemens arasında kararsız kaldım sıemens T serısı almanyada uretılıyor kı en cok tavsıye edılen modelde bu yalnız aynı modelın kore yapımı ıle arasında yaklasık 300 ytl fark var yanı T serısı daha pahalı...electrolux te cok ıyı dıye bıldıgım bır marka ozellıklede estetık acıdan on kısmı cam olan model hakkında bılgısı olan var mı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einherjer -- 8 Ocak 2008; 13:40:57 >
  • teşekkürler candogan62.bu modeller üzerine yoğunlaşıcam.
  • Siemens SE24E232TR model bulaşık makinesini hep hızlı program olan power 55 özelliğiyle yıkasak makineye zararı olurmu?Bu 55 den kasıt 55dk da yıkamasımı?Çok kirli olmayan bulaşıkta iyi bi temizlik sağlanırmı bu power 55 hızlı program ile?
  • valla ben metro izmir de siemens SE24E232TR modelini yılbaşından önceden beri bekledim. hala gelen giden yoktu bende 3 program profilo aldım carrefour dan 609 ytl. 12 taksit. sizin dediğiniz fiyatları maalesef izmir de bulamadım. istanbul dakiler o yönden şanslı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: obob

    Siemens SE24E232TR model bulaşık makinesini hep hızlı program olan power 55 özelliğiyle yıkasak makineye zararı olurmu?Bu 55 den kasıt 55dk da yıkamasımı?Çok kirli olmayan bulaşıkta iyi bi temizlik sağlanırmı bu power 55 hızlı program ile?

    Power 55,55 dakika süren 65 derece yıkama sıcaklığında hızlı programdır.Su tüketimi yanılmıyorsam 10lt,elektrik tüketimi 1,24kw/h.Avantajı kısa sürede temiz yıkama sağlaması.Çoğunlukla iyi bir temizlik sağlar.Hep o programda yıkamanızın hiçbir sakıncası yoktur.

    quote:

    camasır mak. buzdolabım ankastre fırınım siemens marka buzdolabım dan ve fırınımdan cok memnunum camasır makınamda cok gusel yıkıor fakat su sıralar ufak bı sorunum var bu sorunu tabıkı bu foruma yazmayı dusunmuyorum. bende bır kac aya kadar bulasık makınası almayı dusunuyorum electrolux ıle sıemens arasında kararsız kaldım sıemens T serısı almanyada uretılıyor kı en cok tavsıye edılen modelde bu yalnız aynı modelın kore yapımı ıle arasında yaklasık 300 ytl fark var yanı T serısı daha pahalı...electrolux te cok ıyı dıye bıldıgım bır marka ozellıklede estetık acıdan on kısmı cam olan model hakkında bılgısı olan var mı...
    Kore yapımı derken kastınızı anlamadım ama T serisine bütçeniz yetiyorsa harika makinedir.
    Electrolux VİSİ de güzel makine.Ama yardımcı fonksiyonu az.Otomatik programlı bunun yanında 2 fonksiyon(eko ve yoğun idi yanılmıyorsam)mevcut.Kapıdaki şeffaf bölüm cam değil,plastik.O da düşünülebilir ama Siemens T serisi ve SE26M250EU tartışmasız Electrolux VISI'den daha iyidir.
    quote:

    valla ben metro izmir de siemens SE24E232TR modelini yılbaşından önceden beri bekledim. hala gelen giden yoktu bende 3 program profilo aldım carrefour dan 609 ytl. 12 taksit. sizin dediğiniz fiyatları maalesef izmir de bulamadım. istanbul dakiler o yönden şanslı.
    Keşke 2 programlı veya 4 programlı alsaydınız.3 programlıda 2prg'lıya göre ek olarak duşlama var.Bu programı kullanacaksanız iyi ama kullanmayacaksanız sırf bu program için 100-150YTL vark vermiş oldunuz.İnternette BM4001E modeli 660YTL,bunun artısı da hızlı program olması.Cihazınızı güle güle kullanın.




  • Candogan, ilgin için çok tşkler.. siemens SE26M250EU modelin fiyatını indiremedim. ama başka bir tanıdık bayiiden Bosch'un sgs65mo2eu modelini 820 ytl nakit gibi epey uygun bir fiyata aldık. makineyi yarın getirip kuracaklar.

    Yalnız makineyi ithal diye düşünmüştüm ama bayii yerli olduğunda ısrar etti..... yerli 65mo2eu ile ithal 46M62EU ( babyplus modeli ) ki bu model üzerinde alimnyum kazanın olduğu kısmında made in germany ibaresi 65mo2 de ise bu görülmemekte... ama kalitesi vida, sepet ve plastik aksamı en ufak detayına kadar aynı görünüm ve kalitede olması ( bire bir inceledim) 65mo2eu modelini seçmemde isabet kaydettiğimi anladım.

    Arkadaşlara özellikle liste fiyatı ile nakit fiyatının çok farklı olduğunu hatırlatırım biraz pazarlıkla ürünü epey uygun bir fiyata alabilrisiniz. Merkezi ve cirosu yüksek olan yerlerden almaya bakın...
  • Evet sözkonusu modelde made in germany yazmıyor ama ithaldir.Tip etiketi Alman malı cihazlar gibi çerçevenin tepesinde değil yan kısmında yazıyor.
    Sanırım yazmamalarının nedeni İspanya veya Polonya malı olması da olabilir.
    Ama ithal olduğu garanti belgesinde yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam."Bu cihaz Bosch için ithal edilmiştir" şeklinde.
    Zaten yerli ürünler polinox tabanlı oluyor bu ürün ise çelik tabanlı.Türk ve Polonya malları çoğunlukla polinox tabanlı.Bu cihaz İspanyol veya Alman malı diye düşünüyorum.İspanyol malı olanlar genellikle yan kısımdan etiketli oluyor.
    Valla cihazın fiyatı bedava.Özellikleri çok iyi.820YTL'ye 6 programlı bulaşık makinesi almak zorken böyle bir cihaza sahip olmak büyük bir avantaj.Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.