Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.659
Cevap
200
Favori
2.607.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berdem

Sakın Franke bulaşık makinası almayın...! korkunç tuz harcıyor..Onu geçtik çok temiz yıkamıyor.Bu aldıgımız makina 1.5 yıllkı canımıza yetti. Bunu ankaster ürün olarak almıştık.İç kullanımı hiç iyi değil..Tencere vs nasıl yerleştirecem diye kafayı yiyorsunuz..Daha önce bosch kullanıyorduk. Keşke ondan alsaydık....Sadece adı var bu Franke'nin..Kaliteli diye bir tonda para ödüyorsunuz.....

Franke diye bir bulaşık makinası olduğunu yeni duydum. Miele gibi çok pahalı olsa gerek yoksa duyardık, görürdük herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Renklenme parlatıcıdan kaynaklanır çoğunlukla. Bence bırakmanız yerinde bir karar olmuş. Jel deterjanda ağartıcı olmadığından bardaklardaki çay lekesi gibi artıkları iyi çıkaramıyor. Tuz ve parlatıcı kullanmayı bırakıp kombine tablet kullanmayı deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim:)
  • Profilo 4223 veya 5223 bulaşık makinası almaya karar verdim Ankarada en uygun fiyata nerden bulabilirim acaba tecrübesi veya fikri olan varmı?
  • bende bunlardan birin almaya kararverdim bunla ilgili soru soracaktım tamda
    5223 te Auto 3in1otomatik deterjan tanımlama var. 4223 te bu deterjanı kullanamıyormuyuz
    70lirafiyat farkına değermi 5223
  • Kullanabiliyorsunuz diğer modellerde de, bir sıkıntı olmaz. Bence 4223 yeterli.
  • Dün akşam itibari ile Profilo 5223 almış durumdayım aslında 4223 almak için gitmiştim ama 5223'ün görüntüsü daha çok hoşuma gitti arada 60 tl fark vardı 770TL'ye 5223 aldım bu gün makina gelecek galiba 60 TL. farkla +4 garanti varmış onuda yaptıracam, bu araştırma sürecinde değerli fikirlerinden yararlandığım candoğan beye çok teşekkürederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :-)

Dün akşam itibari ile Profilo 5223 almış durumdayım aslında 4223 almak için gitmiştim ama 5223'ün görüntüsü daha çok hoşuma gitti arada 60 tl fark vardı 770TL'ye 5223 aldım bu gün makina gelecek galiba 60 TL. farkla +4 garanti varmış onuda yaptıracam, bu araştırma sürecinde değerli fikirlerinden yararlandığım candoğan beye çok teşekkürederim.

Hayırlı olsun, çok iyi fiyata almışsınız nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
  • candogan bey bi sorum olucak.sonundaa anneme bi makine aldım :) profilo 2002e'ye elverdi bütçem.çok program kullanmam zaten ben dedi çok sevindi görünce :) sorum şöyle makinenn üzerine setüstü ocak koydu annem ama sağa sola bişeyler dökülmesin diye ocakla makine üzerine mermer koymuş.oldukçada ağır bir mermer sayılır.bu makineye zarar verirmi yoksa durmasında sakınca yokmu? şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar biz de bu ara 16senelik profilo bulaşık makinamızın azizliğine uğradık:D Ee makine artık emekliye ayrılmak istiyor her ne kadar zamansız olsada doğal hakkı kendisinin:) Biraz inceledim konuyu ancak çok değişik fikirler yazılmış ben de kararsız kaldım açıkçası yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Babam 3 programlı makina bize yeter diyor ancak ben f/p oranını düşünerek ; su tüketimi ve özellikleri açısından kendisini uzun vadede daha karlı çıkaracak hem kullanışlı hemde bütçeyi fazla zorlamayacak birşey alma taraftarıyım.Bu kriterler ışığında hangi makinayı almamızı önerirsiniz acaba? Tercihimiz tabiki profilo-siemens ve bosch olacak büyük ihtimalle.Size kalırsa babamın dediği özelliklerde ve benim istediğim özelliklerde hangi makinalara bakmalıyız?
  • Profilo 4-6 program modellerini öneririm 650TL-1000TL arası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

Profilo 4-6 program modellerini öneririm 650TL-1000TL arası..

Teşekkür ederim yardımınız için peki model önerebilirmisiniz? f/p olarak en mantıklı makina hangisidir size göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: painology

candogan bey bi sorum olucak.sonundaa anneme bi makine aldım :) profilo 2002e'ye elverdi bütçem.çok program kullanmam zaten ben dedi çok sevindi görünce :) sorum şöyle makinenn üzerine setüstü ocak koydu annem ama sağa sola bişeyler dökülmesin diye ocakla makine üzerine mermer koymuş.oldukçada ağır bir mermer sayılır.bu makineye zarar verirmi yoksa durmasında sakınca yokmu? şimdiden teşekkür ederim.

Ağır bir mermerse mermer yerine MDF kestirip koyabilirsiniz. Ocağın üzerine gelen yükleri de sayarsak bence iyi değil. Çünkü bulaşık makinesi yapısı gereği esneme eğiliminde, üstelik makinenin kendisi zaten 48kg civarında.

quote:

Merhaba arkadaşlar biz de bu ara 16senelik profilo bulaşık makinamızın azizliğine uğradık:D Ee makine artık emekliye ayrılmak istiyor her ne kadar zamansız olsada doğal hakkı kendisinin:) Biraz inceledim konuyu ancak çok değişik fikirler yazılmış ben de kararsız kaldım açıkçası yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Babam 3 programlı makina bize yeter diyor ancak ben f/p oranını düşünerek ; su tüketimi ve özellikleri açısından kendisini uzun vadede daha karlı çıkaracak hem kullanışlı hemde bütçeyi fazla zorlamayacak birşey alma taraftarıyım.Bu kriterler ışığında hangi makinayı almamızı önerirsiniz acaba? Tercihimiz tabiki profilo-siemens ve bosch olacak büyük ihtimalle.Size kalırsa babamın dediği özelliklerde ve benim istediğim özelliklerde hangi makinalara bakmalıyız?

Şimdiki Profilo bulaşık makineleri sizdeki Paradise serisine göre çok daha kullanışlı ve kaliteli diyebilirim.

Profilo düşünüyosanız f/p oranına göre en iyi modelleri:

BM3003-BM4223 ve BM6224 modelleridir.

Bu modeller hakkındaki detaylı karşılaştrmalarımı geri sayfalarda okuyabilirsiniz.

• AEG ELECTROLUX FAVORIT AAAUTO SENSORLOGIC 4 PROGRAM DARTY DE 799 TL BANA COK IYI BIR FIYAT GİBİ GELDİ NE DERSİNİZ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: painology

candogan bey bi sorum olucak.sonundaa anneme bi makine aldım :) profilo 2002e'ye elverdi bütçem.çok program kullanmam zaten ben dedi çok sevindi görünce :) sorum şöyle makinenn üzerine setüstü ocak koydu annem ama sağa sola bişeyler dökülmesin diye ocakla makine üzerine mermer koymuş.oldukçada ağır bir mermer sayılır.bu makineye zarar verirmi yoksa durmasında sakınca yokmu? şimdiden teşekkür ederim.

Ağır bir mermerse mermer yerine MDF kestirip koyabilirsiniz. Ocağın üzerine gelen yükleri de sayarsak bence iyi değil. Çünkü bulaşık makinesi yapısı gereği esneme eğiliminde, üstelik makinenin kendisi zaten 48kg civarında.

quote:

Merhaba arkadaşlar biz de bu ara 16senelik profilo bulaşık makinamızın azizliğine uğradık:D Ee makine artık emekliye ayrılmak istiyor her ne kadar zamansız olsada doğal hakkı kendisinin:) Biraz inceledim konuyu ancak çok değişik fikirler yazılmış ben de kararsız kaldım açıkçası yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiki Profilo bulaşık makineleri sizdeki Paradise serisine göre çok daha kullanışlı ve kaliteli diyebilirim.

Profilo düşünüyosanız f/p oranına göre en iyi modelleri:

BM3003-BM4223 ve BM6224 modelleridir.

Bu modeller hakkındaki detaylı karşılaştrmalarımı geri sayfalarda okuyabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.Ben de sizin yazdıklarınızdan yararlanarak birkaç model üzerinde durmaya çalıştım.Benim için özellikle Profilo olması şart değil açıkçası 3 marka arasında herhangi birisi olabilir aslında ama önemli olan sizlerin yardımlarıyla mantıklı bir karar verebilmek.Bu tür makinalar bir kere alınıyor uzun yıllar kullanılıyor bu nedenle biraz fazla ince eleyip sık dokuyorum kusura bakmayın:) Ben şu 3 model üzerinde durmuştum ;

Bosch-SGS55M82TR
    Profilo-BM5223
    Bosch-SGS65M02TR

4223 yeterli yazmıştınız aslında ama arada çok az fark olduğundan 5223 yazdım.Bu modele karar kılarsam 4223te alabilirim.3003, 3 programlı model sanıyorum.6224 e de bakacağım şimdi.Bu karşılaştırmaya göre hangi model daha uygundur sizce?

• 4223 modelinde yarım yük yıkama ve ekspress program mevcut, 5223 modelinde ise 30 dakikalık kısa program, auto3in1 tablet tanıma ve jetplus tuşuyla program kısaltma imkanı mevcut.

BM6224 varken SGS55M82TR ve SGS65M02TR modellerine hiç bakmaya gerek yok. 6224 kasa yapısı, sesi, tüketimi, sepet genişliği ve tasarımı vs ile bu modellerden daha üstün ve ithal.

Bana göre tercihinizi 4223, 5223, 6224 arasında yapmak en mantıklısı olur. Bosch almanın esprisi orijinal Alman malı model alırken öne çıkıyor. Onlar da 1150TL'den itibaren var. Daha alt modeller Bosch olarak alırsanız birebir Profilo versiyonu varken markası yüzünden 200-300TL fazla vermiş olursunuz.
  • candoğanın sayesinde çam.makinesi,kurutmayı bosch 8 kilo aldım.çok memnunum.sağolsun.aylar önce bulaşık makinasında problem oldu.yenisini alayım dedim.candoğandan tavsiye aldım.bosch marka bul. mak. tavsiye etti.sonra makina kendiliğinden düzeldi.bende bosch bul. makinasını almadım. tekrar bozuldu.bende media markette makinalara baktım.boschun almak istediğim modelinin bulaşık sepeti griydi.iç aksamındaki plastiklerde aynı şekilde.bana göre çok iç karatıcı geldi.sanki plastikler eski kalitede değilmiş gibi geldi.ama doğru,ama yanlış bu benim görüşüm.bende mieleye baktım.daha güven verici geldi.keşke içinde hiç plastik bulunmayan (veya en az olan),bütün sepetleri paslanmaz çelik olan makina bulabilseydim.miele G1022 serisi.en düşük modeli.1600 e yakın aldım.diğerlerindeki özellikler benim için o kadar önemli değildi.bir yıkama yaptım.güzel yıkamış.kurutmasını da beğendim.çünkü diğer makinada bulaşıkların bazılarını kurulamak zorunda kalıyordum.merak eden olursa,kullandıkça yorumlarımı yazarım.

• Teşekkür ediyorum Candoğan Bey yardımlarınız için.Dediğiniz 3model üzerinde düşünmeye ve araştırmaya başlıyorum öyleyse.Beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim tekrar tekrar. Makinaya karar kıldığımda yeniden rahatsız edicem sizi :) Hayırlı akşamlar diliyorum
  • vestelin 2 proglamlı b.mak. kullanıyoruz gayet memnunuz
  • bosch sms53m32eu model bulaşık makinemizin tuz ve parlatıcı ayarıyla hiç oynamadık. geçen cay içerken bardakta gökkuşağı renginde leke gördüm, galiba parlatıcıdan. parlatıcı ve tuz ayarı galiba fabrika çıkışında en son seviyede oluyor. şimdi bunları birer kademe nasıl düşürebilirm. suyumuz yüksek kireçli,tuzu 1 seviye düşürsek problem olurmu? ayrıca pril tablete geçiş yaptım sanki daha iyi yıkıyor, siz ne düşünüyorsunuz deterjan konusunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grcim
    AEG ELECTROLUX FAVORIT AAAUTO SENSORLOGIC 4 PROGRAM DARTY DE 799 TL BANA COK IYI BIR FIYAT GİBİ GELDİ NE DERSİNİZ?

Lutfen bu makina hakkindaki gorusunuz nedir bu makina bu parayi hakediyor mu
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.