Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
343.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında kimya bilgisinin son ürünü alırken çok gerekli bir bilgi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu noktada önemli olan, ürünün sizin makinenizde nasıl performans gösterdiğidir. Deterjanın performansı birçok değişkenin bir araya gelmesi ile ortaya çıkıyor. Forumdaki yazılara baktığınız zaman da aynı deterjandan bazıları çok memnun bazıları ise kullanılamaz durumda olduğunu iddia ediyor. Bulaşık makinesi deterjanları için deterjanın kalitesi, makinenin markası ve kalitesi, yıkadığınız program, yaşadığınız coğrafya ve oradaki su sertlikleri, yıkadığınız bulaşıkların durumu ve kullandığınız yan ürünler sizin bulaşık temizliğinizi direkt etkileyen faktörlerdir. Tabi tüm bu kombinasyonu doğru yönetmek ve her deterjandan maksimum performansı almak da mümkün.

    Bunun için hangi deterjanı kullanırsanız kullanın, muhakkak makinenize iyi bakmanız gerekmektedir. Çünkü diğer ilgi alanınız olan su arıtma cihazlarında olduğu gibi, bulaşık makinelerinde de suyu yumuşatmak için bir reçine sistemi kullanılmaktadır. Bu reçine, şebeke suyunun kireçle sertleşmiş halini yumuşatarak makinenin içerisine daha kullanılabilir su göndermektedir. Eğer siz makinenizin bakımını düzenli yapmıyorsanız, bu kireç reçinede birikmektedir. Bir süre sonra da biriken kireç sonucu reçineniz suyu yumuşatamamakta ve kireçli suyla bulaşıklar yıkanmak durumunda kalmaktadır. İşte ana şikayet nedeni olan kireç lekesinin kök nedeni budur.

    Ayrıca; deterjanlarda sitrat hammaddesi kullanılmaktadır. Sitrat yapısı gereği parçalayıcı bir hammaddedir. Eğer reçinenizde yoğun bir kireç birikimi olduysa yıkama esnasında biriken kireci parçalayıp makinenizin içerisine alabilir. Bu da bardaklarınızın ayran içilmiş kıvamda bembeyaz çıkmasına sebep olacaktır.

    Bunun için fiyatı çok ucuz olan tuzun kullanımını öneriyorum. Sonuç olarak makineler tuz haznesini koymakta ve makinenin çalışma sistemini bunun üzerine kurmaktalar. 2-3 TL'den kaçınmanın çok anlamı yok. Ayrıca reçinedeki kireç birikimini önlemek için de ayda 1 defa makine temizleyici ürün kullanılmasını öneriyoruz. Bize gelen tüm tüketici şikayetlerini, şikayet sahibine makine temizleyici göndererek başarıyla sonuçlandırdık.

    Sorularınızı da aşağıdaki şekilde cevapladım. Gayet bilinçli şekilde sorduğunuz soruların okuyan birçok kişiyi aydınlatacağını düşünüyorum.

    1) Marka yönetmek ile Ar-Ge çalışması yapıp endüstriyel faaliyetlerde bulunmak çok farklı alanlar. Eurotab, tabletleme işinin teknik tarafıdır ve pazarlama faaliyetleri yürütmez. Yani endüstriyel hizmet verdiği müşterilerinin karşılarına uzmanlaşmadığı bir alanda rakip olarak çıkmak istemez. Çünkü birçoğunun teknik ve endüstriyel bilgilerine sahip olan bir firmanın, ayrıca onlara rakip olarak da çalışmasını açıkçası şirketimiz etik bulmamaktadır. Pazarlama, global liderlerin işi, biz de endüstriyel alanda lideriz. Birbirimizin alanına girersek muhakkak ki birimiz oyundan düşer. Bahsettiğiniz Reckitt Benckiser, P&G ve Henkel gibi ürün çeşitliliğiyle global dev olan firmaları düşünürsek, kimin oyundan düşeceğini tahmin etmek zor olmaz :) Biz sadece tabletleme uzmanıyız ve tek ürün çeşidinde kalmayı hedefliyoruz.

    2) Tüm perakendecilerin öz marka üretimleri için aynı hatları kullanıyoruz. Ancak tabii ki taleplerine göre çeşitlendirilmiş formüller kullanıyoruz. Ancak birinin diğerinden daha iyi veya kötü olduğunu söylemem mümkün değil. Burada sizin o üründen ne kadar fayda sağladığınız önemlidir. Yani her ürünün performansı aslında sizin evinizde kullandığınız makinenize özeldir, çeşitlilik gösterir. Ancak kimyasal anlamda şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eurotab'ın tüm dünyada kabul görmüş bir formül kalite seviyesi vardır. Ürünü ucuzlatmak için bu kalitenin altında üretim talebi tarafımızdan kabul görmemiştir ve asla görmeyecektir.

    3) Deterjanların içerisinde bulunan parlatma etkisi gerçektir. Aslında basit tabirle bardakların üzerinde suyun tutunamamasını sağlar. Bunun için de yıkamanın sonuna kadar erimeden kalmasına gerek yoktur. Zaten tabletimiz yıkamanın 10. dakikasına kadar tamamen erimektedir. Durulamaya kadar yıkama suyumuzun içerisine karışmış halde deterjanımız var olmaktadır. Zaten parlatma ajanlarının görevi de durulama suyunun ısı ile bardak üzerinde kalıp lekelenme yapmamasını sağlamaktır. Ayrıca bir parlatıcı kullanmanız bu etkiyi güçlendirecektir. Tuz ise yıkamaya etkisinden çok makinenin sağlıklı çalışmasına etkisi vardır. Bizim tabletlerimizde tuz bulunmaktadır ancak 16 gramlık tabletin içerisine bir miktar koyacağınız tuzun makinenizin performansını artırması mümkün değildir. Biz tuzu tabletin soğuk suda dahi kolayca çözünebilmesi için kullanıyoruz. Bu vesileyle makine tuzu kullanımını tekrar öneririm.

    4) Bu madde çok önemli bir maddedir. Hem daha önce bu konu için bilgi veren arkadaşa hem de size teşekkür ederim. Evet, tabletlerimizin dolayısıyla enzimlerimizin doğru çalışabilmesi için bulaşıklarınızın kirli olması gerekmektedir. Size bu vesile ile IKW testi hakkında bilgi vermek isterim. IKW testi dünya genelinde kabul görmüş ve akredite laboratuvarlarda yapılan kapsamlı bir performans ölçme test yöntemidir. Müşterilerimiz kendi markaları ile ürün ürettirecekleri zaman bu test yöntemini kullanarak ürünü ölçer ve pazardaki diğer markalarla olan kıyas durumunu görür. Bu test yapılırken de fırında yakılmış sütler, bekletilmiş karbonhidratlar proteinler, yanmış kıyma gibi temizlenmesi çok zor materyaller kullanırlar. Biz de formülümüzü bu tip zor lekeleri çıkarmak için geliştiririz. Siz temiz tabakları yıkamaya çalıştığınız zaman da pek tabi enzimlerimiz doğru çalışamaz.

    Şu anda bir ulusal marka 'siz bulaşıklarınızı sudan geçirmeyeceğinize söz verin, biz de temizleyeceğimize söz verelim' şeklinde bir reklam kampanyası yürütmektedir. Sularımızı korumak için olumlu bir kampanya olsa da amaçlarından biri de bu durumdur. Biz de bulaşıklarınızı sudan geçirmemenizi öneriyoruz. Yemek artıklarını döktükten sonra öylece makineye koyun. Gerisini deterjanınız temizleyecektir. Ayrıca da gereksiz su tüketimini engellemek adına olumlu bir davranış olacaktır.

    5) Bir deterjanın bayatlaması için kimyasal reaksiyona girmesi gerekir. Yani formül içerisinde bulunan hammaddelerin birbirine dokunması sonucu yaşamaya başlamaları gerekir. Tablet formatının en önemli özelliklerinden biri de, kimyasal reaksiyona girecek olan hammaddeleri katmanlar arasında ayırması ve birbirine temasını engellemesidir. Böylece ambalajında duran ürün asla bayatlamayacaktir. Ta ki suda çözünüp birbirleriyle temas edene kadar. Ancak biz ambalajlarımızın arkasına son kullanım tarihi olarak 2 yıl yazıyoruz. Bunun sebebi ise; her ne kadar deterjan bayatlamasa da, katmanları ayırmak için kullandığımız renklendiriciler solmaktadır. Görüntünün soluklaşması ile tüketicinin rahatsız olmaması adına raf yönetimimizi maksimum 2 yıl üzerine kurmaktayız. Ancak Türkiye'de yerleşik olduğumuz ve her gün sevkiyat yaptığımız için raflarda maksimum 1-2 ay önce üretilmiş ürünleri görmektesiniz.

    Çok uzun bir yazı yazdım. Umarım okurken sıkılmazsınız. Sevgiler,


  • Bu ürünü yeni görüyorum arkadaşlar 60 adeti 50 TL civarı. Nasıldır sizce ?
  • Değerli Extralarge,

    Resimde görselini paylaştığınız BOREV marka ürün, ambalajı üzerinde ve marka imasında BOR ihtiva ettiğini beyan etmektedir. Ancak bu yanıltıcı bir bilgidir. Üretici firma Eurotab olup, Eurotab'ın bor içeren bir formülü bulunmamaktadır. Eurotab ile marka sahibi şirket arasındaki hukuki süreç devam etmektedir.
  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam.
  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.Sıkılmak ne kelime dikkatlice okudum tekrar teşekkür ederim .

    Aslında izin verirseniz alıntı yaparak soru cevap şeklinde bir konuda açabilirim zira paylaşımlarınız hem firmanız hemde bizim gibi son kullanıcı tarafında önemli unutulup konu arasında kaybolmasını istemem.


    Evet tuz etkisini eşimle çok iyi anladık.Vestel ekomaks 1017x vestelin amiral gemisi 10 programlı makinemiz var ilk sene classic detarjan kullanırken çok memnun kaldık sonra eşim finish quantum almış, kalitesine güvenerek tuz , parlatıcı kullanmadık, başlarda anlamadık ama 6 ay kadar sonra fakettim , ben dikkatli olduğum için ışığa bakınca bardaklar kenarında bahsettiğiniz süt benzeri izi gördüm.Sonraları sorun epey arttı bizde tuz koyduk , kalıntı bıraktığı etkisiyle parlatıcı kullanmıyorduk.Neyse bardaklarda çizilince servisi çağırdık quantum kullanırken tuz koymayın çizer dedi garantiden tuz kutusu değişti.Sorun hafiflese de quantum bitinceye kadar süt benzeri iz devam etti.quntum bitince de eşime gel finish classic detarjan alalım tuz parlatıcı koyalım dedik ve makine ilk aldığımız gibi temiz lekesiz çıkarmaya başladı.
    Dediğiniz gibi çok fonksiyonlu detarjan bile olsa tuz ve gerekiyorsa ilave parlatıcı kullanımı önemli.Servislerin çoğu bilgisiz aslında olması gereken tuz koyup ayarını 1. kademeye almakmış bunu da sizden de duyduğuma göre emin oldum.

    Sizin için sorun olmuyorsa soru cevap şeklinde gidelim.

    1)Su yumuşak bile olsa tuz kullanımı bulaşıkları çizer mi?

    2)Tuz markası önemli mi?İri taneli mi ince taneli mi olması gerekli?

    3) Parlatıcı markası önemli mi ?

    4)Parlatıcı bulaşıklar da kalıntı bırakıyor mu?Dikkat ediyorum bardakla su alırken ilk duruladığım da bardakta köpük oluşuyor gibi?Üstelik çift durulama yapan program da yıkıyor eşim.

    5)Tabletlerin tam çözünmesi için ve performans göstermesi için ideal yıkama sıcaklığı ve süresi nedir?

    5)Tablet detarjanlar bazı kişilere göre kapsül detarjanların gerisinde kalmış gibi görülüyor?Kapsül detarjanların ; ambalajsız suda eriyen kullanımı, kısa programlarda bile çabuk erimesi gibi avantajları varken firmanız niye kapsül deterjan üretmiyor ?İleride kapsül detarjan üretmek gibi misyonunuz var mı?

    6)Eurotab firmasının üretmiş olduğu fason markaların çoğunu akraba , eş dostumuz kullanmışlar ve memnun kaldıklarını duyduk.Bizde zaten migrosun kini kullandık memnun kaldık.Siz ucuza üretmek adına firmanızın kaliteden ödün vermediğini söylediniz ancak zaten detarjanlarınız gayet fiyat performans odaklı tanesi 0.25 kuruşa alınabilenler var.Asıl sorum siz 0.25 kuruşa fason ürün üretebiliyorken aynı yada yakın performans taki diğer markaların tanesi 1 lirayı bulan fiyat politikası hakkında ne söyleyebilirsiniz?Bunca pahalılıkta tanesi 1 lira hatta 1.25 1.50 lira gibi rakamlara tek detarjanının satılması bana biraz mantıklı gelmiyor.Aslınca finish classic bile indirimsiz tane fiyatı 0.43 kuruşa geliyor ki bu fiyat bile pahalı.

    teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Ocak 2020; 23:30:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Meeb,

    Yurtdışı seyahatim sebebiyle mesajına cevap verme imkanı bulamadım. Şimdi sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

    1) Tuz kullanımı makinenin kendi çalışma prensibi nedeniyle önemlidir. Su yumuşak olduğunda makinenizin tuz ayar düğmesini kısabilirsiniz. Tuz doğru ayarda kullanıldığında bardaklarınızı çizmeyecektir. Aşağıya Türkiye coğrafyasının su sertlik haritasını ekliyorum. Buna göre yaşadığınız coğrafyaya uygun hareket etmenizde fayda var.



    2) Tuz soğuk suda dahi eriyebilen bir maddedir. Bu sebeple ince veya kalın tuz ayrımı yapmak yerine makine tuzu olarak satılan tuzları kullanmanızı öneririm.. Tuzun formülünü firmalar değil doğa belirler. Bu sebeple markalı ya da private label tuzları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    3) Parlatıcı bir kimyasaldır ve markasından öte formülü önemlidir. Ancak Eurotab'ın parlatıcı üretimi olmadığı için bu konuda detay bilgi vermem yanıltıcı olabilir.

    4) Parlatıcı bulaşıklarda kalıntı bırakır. Zaten su lekesinin oluşmamasının sebebi bulaşığın üzerini bir tabakayla kaplayarak suyun yapışmadan kaymasını sağlamaktır. Ben şahsen parlatıcı kullanımına çok da sıcak değilim. Bunun yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

    5) Ben en güzel sonucu 65 derece sıcaklıkta ve 2 saatlik yıkama programından alıyorum. Ancak tabletler daha kısa programlarda da rahatlıkla çözünüp yıkamayı gerçekleştirecektir.

    6) Amacım hiçbir zaman kapsül deterjanı kötülemek olmayacaktır. Ancak size kapsül deterjanlardaki ve eriyen poşetlerdeki bazı riskleri anlatmak isterim.

    Eriyen poşet bir kimyasaldır. Su ile temas ettiğinde çözünmeye ve suya karışmaya başlar. Türkiye'de bulaşıkları sudan geçirme alışkanlığı olduğunu düşünürsek kapsül deterjana ıslak elle temas etme oranımız son derece fazladır. Yani ıslak elle eriyen poşeti tuttuğunuz zaman kimyasal elinize bulaşmaktadır. Daha uzun süre elinizdeki suya maruz bırakırsanız içerisindeki jel de elinize bulaşacaktır. Ve ellerinizi gözünüze sürdüğünüzde reaksiyon göstermesi ve sağlığınızı bozması yüksek ihtimaldir. Ayrıca küçük yaştaki çocuklarımız kapsül deterjanlar gibi renkli objeleri ağızlarına götürmeye motivedirler. Bu durumun doğuracağı sonuçlar eriyen poşet ile birlikte korkunç sonuçlara ulaşabilir. Bu konuda Amerika Birleşik devletlerinde açılmış birçok dava vardır. Yüksek tazminatlarla sonuçlanmıştır. Eurotab olarak henüz bu riskleri almak istemiyoruz. Daha basit üretim yapıyoruz. Ancak eriyen poşetin daha güvenli bir yolunu bulursak uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın.

    7) Eurotab tarafından üretilmiş olan tabletler fiyat/performans açısından çok verimlidir. Sizin de dediğiniz gibi marketlerde adeti 1 TL'nin üzerinde deterjanlar var. Ben bu sorunuza açıklamamı onların neden pahalı olduğunu değil de Eurotab ürünlerinin neden uygun fiyatlı olduğunu açıklayarak yapayım.

    Eurotab, Türkiye fabrikasında olabildiğince Türkiye'den temin ettiği hammaddelerle ve Türk iş gücüyle üretim yapmaktadır. Bitmiş ürünü ithal etmediği için herhangi bir gümrük tarifesinden etkilenmez veya döviz değişimlerinden yüzde yüz oranında etkilenmez. Dövizin çok arttığı dönemlerde yerli üretim her zaman daha uygun fiyatlı olacaktır.

    Eurotab fabrikasında üretilen ürünler doğrudan perakendecinin rafına gider ve tüketiciye ulaşır. Farklı farklı şirketler tarafından kar oranına tabi tutulmaz.

    Eurotab'ın çok fazla beyaz yaka çalışanı, yüksek maaş alan CEO, CFO, CMO gibi üst düzey yöneticileri yoktur. dolayısıyla ürün fiyatlarında maaş oranı daha düşüktür.

    Eurotab görsel ve işitsel medyada, gazetelerde yüksek bütçeli reklamlar yapmaz. Ürünlerinin fiyatı safi ürün maliyetidir. Bir şirket reklam yaptığında normal olarak bu maliyetlerini ürün fiyatına yansıtmak zorundadır.

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PratikAdam -- 7 Şubat 2020; 16:1:58 >
  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    rica ederim sorulama çok güzel cevaplar vermişiniz daha önce de dediğim gibi cevaplarınız firmanız adına ve bulaşık makinesi kullananlar adına çok değerli bilgiler.

    İzin verirseniz konuşmalarımızı ayrı bir konuda kalıcı olmasını sağlamak isterim.Zira konu arasında kalbolup gidecek.Başlık ismi önerinizi bekliyorum.Eurotab firması ile buşalık detarjanları hakkında herşey gibi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PratikAdam

    Değerli Meeb,

    Yurtdışı seyahatim sebebiyle mesajına cevap verme imkanı bulamadım. Şimdi sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

    1) Tuz kullanımı makinenin kendi çalışma prensibi nedeniyle önemlidir. Su yumuşak olduğunda makinenizin tuz ayar düğmesini kısabilirsiniz. Tuz doğru ayarda kullanıldığında bardaklarınızı çizmeyecektir. Aşağıya Türkiye coğrafyasının su sertlik haritasını ekliyorum. Buna göre yaşadığınız coğrafyaya uygun hareket etmenizde fayda var.



    2) Tuz soğuk suda dahi eriyebilen bir maddedir. Bu sebeple ince veya kalın tuz ayrımı yapmak yerine makine tuzu olarak satılan tuzları kullanmanızı öneririm.. Tuzun formülünü firmalar değil doğa belirler. Bu sebeple markalı ya da private label tuzları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    3) Parlatıcı bir kimyasaldır ve markasından öte formülü önemlidir. Ancak Eurotab'ın parlatıcı üretimi olmadığı için bu konuda detay bilgi vermem yanıltıcı olabilir.

    4) Parlatıcı bulaşıklarda kalıntı bırakır. Zaten su lekesinin oluşmamasının sebebi bulaşığın üzerini bir tabakayla kaplayarak suyun yapışmadan kaymasını sağlamaktır. Ben şahsen parlatıcı kullanımına çok da sıcak değilim. Bunun yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

    5) Ben en güzel sonucu 65 derece sıcaklıkta ve 2 saatlik yıkama programından alıyorum. Ancak tabletler daha kısa programlarda da rahatlıkla çözünüp yıkamayı gerçekleştirecektir.

    6) Amacım hiçbir zaman kapsül deterjanı kötülemek olmayacaktır. Ancak size kapsül deterjanlardaki ve eriyen poşetlerdeki bazı riskleri anlatmak isterim.

    Eriyen poşet bir kimyasaldır. Su ile temas ettiğinde çözünmeye ve suya karışmaya başlar. Türkiye'de bulaşıkları sudan geçirme alışkanlığı olduğunu düşünürsek kapsül deterjana ıslak elle temas etme oranımız son derece fazladır. Yani ıslak elle eriyen poşeti tuttuğunuz zaman kimyasal elinize bulaşmaktadır. Daha uzun süre elinizdeki suya maruz bırakırsanız içerisindeki jel de elinize bulaşacaktır. Ve ellerinizi gözünüze sürdüğünüzde reaksiyon göstermesi ve sağlığınızı bozması yüksek ihtimaldir. Ayrıca küçük yaştaki çocuklarımız kapsül deterjanlar gibi renkli objeleri ağızlarına götürmeye motivedirler. Bu durumun doğuracağı sonuçlar eriyen poşet ile birlikte korkunç sonuçlara ulaşabilir. Bu konuda Amerika Birleşik devletlerinde açılmış birçok dava vardır. Yüksek tazminatlarla sonuçlanmıştır. Eurotab olarak henüz bu riskleri almak istemiyoruz. Daha basit üretim yapıyoruz. Ancak eriyen poşetin daha güvenli bir yolunu bulursak uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın.

    7) Eurotab tarafından üretilmiş olan tabletler fiyat/performans açısından çok verimlidir. Sizin de dediğiniz gibi marketlerde adeti 1 TL'nin üzerinde deterjanlar var. Ben bu sorunuza açıklamamı onların neden pahalı olduğunu değil de Eurotab ürünlerinin neden uygun fiyatlı olduğunu açıklayarak yapayım.

    Eurotab, Türkiye fabrikasında olabildiğince Türkiye'den temin ettiği hammaddelerle ve Türk iş gücüyle üretim yapmaktadır. Bitmiş ürünü ithal etmediği için herhangi bir gümrük tarifesinden etkilenmez veya döviz değişimlerinden yüzde yüz oranında etkilenmez. Dövizin çok arttığı dönemlerde yerli üretim her zaman daha uygun fiyatlı olacaktır.

    Eurotab fabrikasında üretilen ürünler doğrudan perakendecinin rafına gider ve tüketiciye ulaşır. Farklı farklı şirketler tarafından kar oranına tabi tutulmaz.

    Eurotab'ın çok fazla beyaz yaka çalışanı, yüksek maaş alan CEO, CFO, CMO gibi üst düzey yöneticileri yoktur. dolayısıyla ürün fiyatlarında maaş oranı daha düşüktür.

    Eurotab görsel ve işitsel medyada, gazetelerde yüksek bütçeli reklamlar yapmaz. Ürünlerinin fiyatı safi ürün maliyetidir. Bir şirket reklam yaptığında normal olarak bu maliyetlerini ürün fiyatına yansıtmak zorundadır.

    Saygılarımla,
    Mintax ultra aliyorum şok tan o da eurotab uretimiymis, bir ne normal olani var, bir dahaki sefere onuda deneyecegim. Bu deterjan simdiye kadar kullandiklarimin enniyisi sanirim. Ozellikle fairy kullandiktan sonra makine iğrenç kokuyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Mintax ultra 'mı iyi hocam ? Tavsiye edermisiniz ? Pril Gold 12 etkiye göre nasıldır ?
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Mintax ultra evet, yazmis oldugunuz deterjani denemedim. Ben urunden memnun kaldim, alip bir deneyin bence, memnun kalirsaniz devam edersiniz. İki turu var şok marketlerde, bir tanesi daha ucuz olan, bu daha pahali ama fairy den felan ucuz, koku yapmiyor ve iyi temizliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Siz hangisini aldınız link verebilirmisiniz ?
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    https://www.ceptesok.com/ultra-bulasik-makinesi-tableti-33-adet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Trojana,

    Bahsettiğiniz gibi Mintax Ultra da Eurotab üretimi bir üründür. Tüm markalarda da göreceğiniz üzere bir 'hepsi bir arada' formatı vardır bir de daha üst segment 'premium' formatı vardır. Markalar bu formatlarına platinum, quantum, gold gibi ek isimler verirler.

    Mintax 50 tabletlik ambalajıyla, 'hepsi bir arada' formatında üründür. Mintax Ultra ise 33 tabletlik ambalajda premium segment bir üründür. Aralarındaki fark ise Ultra olanın daha fazla aktif madde kullanılarak üretilmesidir. Böylece en zorlu bulaşıklarda bile sorunsuz bir yıkama sağlamaktadır. Dikkat ederseniz 50 tabletlik ürünümüzde bir tablet 16 gram, 33 tabletlik ultra ürünümüzde ise bir tabletimiz 19 gramdır.
  • Uzun süredir Finish Quantum ve Pril Gold kullanıyoruz. Her ikisinden de memnunuz. Yanmış yapışmış bulaşıkları bile çıkarıyor, bardaklar pırıl pırıl. Tuz kullanmamamıza rağmen kireç sorunu olmuyor. 400 cycle'ı da geçti tek bir çizik yok cam eşyalarda. Bu arada bulaşıklara ön temizlik uygulamıyoruz. Olduğu gibi makineye atıyoruz. Herneyse bu iki deterjandan oldukça memnunuz. Tek sorun pahalı olması.

    O yüzden discount marketlerin ürünlerini bir deneyeyim dedim ve bugün eurotab ürünü olan bind activit tablet deterjanını aldım. Ucuz deterjanların genelde cam çizme, buğulanma, kireçlenme vb problemlerini çokça duyuyorum. Bu sebepten uzak durdum hep. Bakalım hatalı kullanımdan kaynaklanan sorunlar mı, yoksa gerçekten deterjanın kalitesizliğinden mi oluyor test ederek göreceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 12 Şubat 2020; 18:16:45 >
  • Evet dün ve bugün eurotab üretimi bind activit ile 2 yıkama yaptık.

    Leke çıkarma gücü gerçekten iyi. Çelikleri iyi parlatıyor. Yıkama bitiminde koku da yapmadı. Ancak ne yazık ki cam bardaklar daha 2 yıkama sonunda matlaşmaya ve lekeler bırakmaya başladı. Tuz etkisi zayıf yada deterjan kalıntı bırakıyor. En kısa zamanda iade edip premium olarak lanse edilen ürününü denemek istiyorum. Gerçi onun da tane fiyatı neredeyse 70 kuruşa denk geliyor. Stiftung Warentest'ten 1.8 (iyi) not almış pril gold'u tanesi 83 kuruşa bulmak mümkünken, bir kaç yüz yıkama sonunda cam eşyalarınızı çizik içinde bırakıp bırakmayacağı belli olmayan bir deterjana bu kadar para vermek pek mantıklı gelmedi bana?

    Edit: Tuz kullanımı ile sorun halloldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 14 Şubat 2020; 15:36:14 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    ilave tuz ve parlatıcı kullanarak deneme yapmak istemiyor musunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    ilave tuz ve parlatıcı kullanarak deneme yapmak istemiyor musunuz?
    Tuz kabındaki reçineler işlevini yitirdiğinden tuz kullanamıyorum. Su yumuşatma sistemim devre dışı.

    Yeni tuz kabına 400 TL+işçilik istendi. (bosch)Yedek parçasını servis harici temin etmekte mümkün değil. Değiştirmek mantıklı gelmedi. Ayrıca kaliteli tabletle daha iyi temizlik ve parlatma sonucu aldığım için bu şekilde kullanmaya karar verdim.

    Bir de sonuçta ürünün üzerinde tuz etkisinin olduğu yazıyor. Genelde 21dh altında all in1 tabletlerle beraber ilave tuz kullanımına gerek yoktur diye biliyorum. Benim suyumun sertliği GH:14dh, KH:8dh. Büyük markaların hiç bir all in1 tabletinde böyle bir sorun gözlemlemedim. Parlaklık etkisi, temizlik gücü fiyata ve markaya göre değişiyor ama tuz ya da deterjan kalıntısını hiç birinde görmedim şahsen.
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    tuz koyunca kendimi yeniliyor diye biliyorum ama size kim dedi işlevini yitirdi diye?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa a101 marketten brid tablet aldım, yıkama performansını gayet yeterli buldum, kurutma etkinliği pril gold kadar olmasa da fiyat performans ürünü tavsiye ederim.Makine bittikten hemen sonra kapağını açık bırakınca sıkıntı olmuyor. Grundig bulaşık makinesi + ilave tuz ile birlike kullanıyorum. 56 lı pril Gold'u 28 tl ye almıştım bir daha aynı fiyata bulamayınca Brid'e geçtim bundan sonra yola eurotabs'la devam.
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Değerli Cirrus,

    Makine Temizleyici ürün kullandınız mı? Bir süredir makinenizin tuz haznesinin arızalı olduğunu düşünerek çok sert suda bulaşık yıkadığınız sonucuna ulaşıyorum. Makinenizde kireç birikimi olması büyük ihtimal. Makine Temizleyici kullanarak makinenizi temizlerseniz deterjandan bağımsız olarak makinenizin ömrünü de uzatmış olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.