Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.817
Cevap
47
Favori
343.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tekrar güncellemiş/yenilemiş olalım. BİM in yakışıklı:) hale gelmiş bulaşık makinesi tableti nasıl ki. son aylarda kullanan var mı.
  • Finish Quantum Ultimate çeşidini tavsiye ederim. Şimdiye kadar kullandıklarımız arasında en iyisi bu çıktı. Sadece tuz ve deterjan kullanıyoruz. 50 ve 70 derecedeki performansı güzel, çelik ve cam eşyaları iyi parlatıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enarr

    Finish Quantum Ultimate çeşidini tavsiye ederim. Şimdiye kadar kullandıklarımız arasında en iyisi bu çıktı. Sadece tuz ve deterjan kullanıyoruz. 50 ve 70 derecedeki performansı güzel, çelik ve cam eşyaları iyi parlatıyor.
    mutlaka öyledir de, tanesi 1 TL yi geçiyor. teşekkürler ilginize.
  • mechultipo M kullanıcısına yanıt
    valla herkese önerim boşuna vermeyin tanesine 1 tl.

    en güzeli finish classic + bim parlatıcı +bim tuzu

    kaç tane detarjan denedik yok makine arızalı ,yok su kireçli hatta tuz kutusu bile değişti ama hep lekeli çıkıyordu özellikle bardaklarda süt izi benzeri uzunca iz kalıyordu.

    Sonra dediğim gibi denedik sıfır sıkıntı.Üstelik şok ve a101 e bazen 101 li paket 37 liraya geliyor arada finish classic.

    3.25 tl parlatıcı zaten haftada 3 makine çalıştırmaya rahat 3 ay gidiyor.

    tuz da aynı şekilde rahat 6 ayı var.


    hesaplamaya gelirsek ortalama

    0.37 tl finish classic + 0.15 tl de makine başı parlatıcı+tuz desek

    makine başı 50 kuruşu geçmez maliyeti üstelik lekesiz ,çiziksiz temizlik garanti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mechultipo M kullanıcısına yanıt
    bim ,in ,şok un ,a101 ün ,migros un diye ayırmak mantıksız çünkü hepsini eurotab temizlik firması üretiyor aralarında da ciddi kalite farkı olduğunu sanmıyorum.

    eşim diyordu çok fazla komşusu arkadaşı şok mintax kullanıyormuş çoğu da memnunmuş.

    Tek yengem çizdiğinden şikayetçiydi oda büyük ihtimal onların su kuyu suyu oldukça sert ve kireçli olmasından kaynaklı.

    Ama bazı kişilerin bulaşıkları sararttığından şikayetçi olduğunu duydum.

    Hatta şuan şok ta fiyatı epey ucuz tanesi 25 kuruşa geliyordu , birde fosfatsız güçlendirilmiş hepsi bir arada olanı var oda 0.32 kuruştu sanırsam.

    en son eşim alalım dedi şuan makinede parlatıcı ,tuz olduğundan tekrar macera yaşamak istemedik tekrar finish classic aldık sıfır sıkıntı.

    eurotab firmasının bence şuan tek eksiği finish quantum , finish platinium tarzı toz ,jel karışımı kapsül detarjanının olmaması.Açıkcası düşük sıcaklık , kısa program kullananlar için kapsül detarjan vazgeçilmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechultipo

    mutlaka öyledir de, tanesi 1 TL yi geçiyor. teşekkürler ilginize.

    Alıntıları Göster
    Maalesef fiyatlar arttı, uygun olanı bulmaya çalışıyorum genelde ama makinem her deterjanda iyi temizlik elde edemiyor, sert tabletleri eritmiyor. Bir ara Bİm'de denememiz için birkaç tablet vermişlerdi aşırı köpük yapıyordu, alıp kullanmadık şimdi nasıl bilmiyorum.
  • https://www.gittigidiyor.com/supermarket/finish-classic-90-tablet-bulasik-makinesi-deterjani_pdp_513591301

    Su üründen iki paket alıp bir de 80/20 hesapla baya binuyhuna getirebiliriz ama kalitesi nasıl olur acaba.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar makinenın tuzu bıtınce hepsi kirli cıkıyor.doldurdumdum tuzu hangi toz,sıvı,tablet hengi marka olursa olsun maşallah yıkıyor benım bakine.ama 70 derecede yıkıyoruz hep.bimden tablet aldım yenı onu kullanıyoruz şimdi soruyorum eşime nasıl diye.pahalı almaya gerek yok temiz cıkıyor bulaşıklar diye.
  • enarr kullanıcısına yanıt
    Pril Gold da deneyebilirsiniz tanesi 70 küsür kuruşa geliyor ben memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Geçen sefer kullandım. Fena değildi ama orta kısmındaki yuvarlak yer bazen tam erimiyordu. İşimdi Quantum Ultimate kullanıyorum, biraz daha iyi temizliyor.
  • Bu tabletlerin uzun süre saklanması bozulmaya veya kalite düşüşüne neden olur mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >





  • deneyen yapan varmı



    https://urun.n11.com/bulasik-toz-deterjan/boraks-2kgsoda-2kg-karbonat-2kg-limon-tuzu-1kg-P96694549

    https://urun.n11.com/camasir-toz-deterjan/boraks1kgsoda1kgkarbonat1kglimontuzu250grkayatuzu250grhediye-P116928354

    https://urun.n11.com/leke-cikarici/boraks-2-kg-soda-2-kg-karbonat-2-kg-limon-tuzu-1-kg-2221-P271240409


    bunları buldum arkadaşlar çoğu yorumlar olumlu bence denemeye değer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 24 Ocak 2020; 1:30:56 >




  • Evde yapım olayı hikaye....
  • İyi diye ayırt edemiyorsunuz hiçbirini azıcık prili koy bas tuşa yıkasın eskiden parlatıcı mı vardı tuz mu vardı.

    6 senelik siemens bulaşık makinası aşırı kireçli sudan arıza verdi servis geldi yaptı gitti 1 hafta sonra yine geldi makine sapıttı bir çalışıyor bir çalışmıyor neyse iyiki 7 yıl garanti yapmışız başladık makinenin programlarını denmeye....
    Hangi deterjan finish quantum, fairy platinium, pril, ...... hangisi hoşumuza giderse (mintax, zarttax, zurttaxda bunlara dahil ) camlarımızın çizilip çizlmediğini sordu dedim bardak bu çizilir imalat teknolojilerine bağlı yanı biraz fenbilgisi almış insan veya kimya, kimyasalların metaller , camlar,.... üzerinde aşınma yarattığını herkes bilir. Programları denerkende başladık sohbete makina çizilme konusunda su kireçlidir çizer, aşırı metal içerir çizer, deterjan aşındırır veli gelir çizer... yani deterjanlar çizebilir, su çizebilir, ........ şu olmaz değil bütün hepsinde aynı dert o yüzden reklama çok para vermeyin derim. Özellikle söylüyorum FINISH QUANTUM aldım gecen 3 paket ne diyor herşeyi ben yaparım diyor ama arkasını çevirin beni tuzla kullan parlatıcıyla kullan yok daha neler hem sana para bayılayım hemde ekstra masraf.

    Servisdeki arkadaşda aynı şeyi söyledi gelip finishci abiler ablalar bunları zorla ürünümüzü önerin REKLAM yapın çizmiyor diyin Servisci arkadaşda birine öneriyor sonuç malum çizikler hemen olmasa da 3 ay içinde aynı çizikler müşteri arıyor veriyor odunu servisciye o gündür önermiyorum dedi.

    Biz büyük binalara cephe işi yapıyoruz camlar parlasın diye sirke ile temizletiyoruz camları makinada da kullanılabilir hem kireci yok eder hem parlatır. Evin camlarınıda aynı şekil temizliyoruz ve toz tutmuyor hemen. Cam heryerde cam Paşabahçenin yöneticisinin de dediği gibi bizdede aynı aşırı sıcak da 800 derecede şekillenen camlar daha sert ve çizilmeye karşı dayanıklı oluyorlar. Aldığınız ürünlerde de problem olabilir. Aşırı sıcaklık da çizilmelere karşı dayanım kazanıyor, dayanım özellikleri artıyor düştüğünde hemen kırılmama gibi (temperli cam örneği),....

    Ben şahsen en çok fairyden memnun kalmıştım aşırı pahalandı deneme yanılma yöntemi ile şuanda piril sıvı ve finish parlatıcı kullanıyorum mis gibi çıkıyorlar. Çok uzadı gideyimde cephe camı çizeyim azıcık




  • oZRaGo kullanıcısına yanıt
    Süper özetlemişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oZRaGo kullanıcısına yanıt
    eşimde hep neler denedi nerdeyse makineyi çöpe atacaktık.quantum muş parlatısız hiç bir işe yaramıyor.

    en son a101 e finish clasic gelmşi tanesi de 35 kuruş aldım.Hemen de bim den parlatıcı tuz aldım koydum makneye.Eşim ilk yıkamada fark etti.boşa para vermişiz onca markaya dedi.

    çözüm=finish classic+(şok mintax , migros, a101 , bimde olabilir hepsi aynı firmanın )+tuz+parlatıcı diyorum .
  • Merhaba değerli forum sakinleri,

    Bu başlık altında yıllardır bulaşık makinesi deterjanı üzerine yapılan tartışmaları büyük bir dikkatle takip ediyorum. Eurotab hakkında ve market markaları hakkında yorumlar sıklaşmaya başladığı için ben de bu tartışmalara üretici tarafı olarak dahil olmak istedim. Kendimi takdim etmem gerekirse; Türkiye'deki tüm market markalarının Bulaşık Makinesi Tablet deterjanı üreticisi olan Eurotab firmasının bir yetkilisiyim.

    Bu foruma yazmış olduğunuz tüm yorumlarınızı tüketici memnuniyetini ölçmek adına dikkatli bir şekilde takip ettim. Bizim fabrikamızda üretilmiş olan, Türkiye pazarında faaliyet gösteren ve tanınmış tüm perakendecilerde kendi markalarıyla bulunan ürünlerimiz için olumlu ve olumsuz birçok yorum bulunmaktadır. Burada olma amacım da; eğer sizlerin merak ettiği bir konu varsa elimden geldiğince cevaplama isteğimdir.

    Market markaları diye tabir ettiğimiz ve Bim, A101, Şok, Migros, File, Carrefour ve Metro marketlerde satılan Bulaşık Makinesi Tabletleri ile ilgili yaşadığınız problemleri bu forum altında çözüme kavuşturmaya çalışmak, deneyimlerimi paylaşmak isterim.

    Hepinize güzel günler diliyorum,




  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    hoşgeldiniz , sizin gibi üretici yetkili kişileri burada görmek güzel hocam .

    favori konularımdan biride su arıtma cihazları , firma yetkililerini çağırıyorum konuya.

    Detarjan konusunda gelince isterseniz yeni konu acın euratab adına .firma kimdir ? Ne iş yapar? ürün gamınızda neler var?

    şahsen merak ettiğim Türkiye de bulaşık detarjanı konusunda niye tek firma var?

    çamaşır detarjanını üreten bunca firma varken bulaşık detarjanında tek firma olmasını hep merak ettim.
  • Merhaba Meeb,

    Önceki yazılarınızdan konuya ilgili olduğunuzu gördüm ve tüketimin bilinçli yapılması gerçekten bizi çok mutlu etti.

    Eurotab Group bir tabletleme şirketidir. Uzmanlık alanımız tablet formatında ürünler geliştirmek. Bunun sebebi ise; 1957 yılında tablet formatının icadını gerçekleştirerek bu işin mucidi olmamızdır. Bu sebeple hem üretim makinelerimiz hem de formüllerimiz Eurotab Group Fransa bünyesinde üretilmektedir. Ayrıca dünyanın her yerinde tablet formatında ürün üreten ve iyi bilinen markalara makineler satmaktayız ve formüller geliştirmekteyiz.

    Tabletleme teknoloji yoğun bir iş dalıdır. Ürünün üretiminden itibaren tüketicinin kullanımına kadar tek parça halinde kalmasını sağlamak ve yıkamanın başlaması ile çok kısa sürede erimesinin sağlanması çok detaylı hesaplamalar ile mümkün kılınmaktadır.

    Yazınızda belirttiğiniz çamaşır deterjanı kategorisinde birçok üreticinin olması ancak bulaşık makinesi deterjanında Türkiye pazarında tek olmamızın sebebini de yukarıda yazdığıma bağıntılı açıklayabilirim. Türkiye'de çamaşır deterjanları toz ve jel formatta bulunmaktadır. Bu formdaki ürünleri üretmek yerel olanaklarla mümkündür. Teknolojiden öte kimya bilgisi yeterli olmaktadır. İyi bir formül geliştirerek toz ve jel ürünlerin karışımını yapabilirsiniz. Yerel üreticilerimizden de bu işi layıkıyla yapan firmalar bulunmaktadır. Ancak ürünü tablet formatında, yani önceden dozlama dediğimiz tek kullanımlık formda üretmek isterseniz çok ciddi bir yatırıma ihtiyaç duyacaksınızdır.

    Eurotab bu ciddi yatırımı yapmış ve Türkiye pazarında yerini almıştır. Şu anda tamamen Türk çalışanları ile ve Türkiye'de bulunması mümkün hammaddeleri kullanarak pazara hizmet etmektedir. Eğer bir gün farklı bir firma bu ciddi yatırım tutarını mantıklı bulur ve teknolojiyi satın alırsa Türkiye pazarında da ikinci bir üretici olacaktır.

    Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur. Saygılarımla,




  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    ☺️ teşekkür ediyorum.Evet ilgi alanlarımdan birisi de detarjanlar.Aslında kimya bilgim iyi değil ama iyi olmasını isterdim bizim ki biraz merak diyelim .😁Hatta bu hastalık eşimde de varki market te en sevdiğimiz kısım detarjan kısımları oluyor ,gerek kokusu gerekse yeni ürünlere ilgimiz bizi o reyona çekiyor her seferinde.Eşimde biraz hijyen takıntısı da var tabi 😔.

    Konumuza gelirsek Euro tab ın tabletleme firması olduğunu bilmiyordum açıkçası yerli sermaya firması olarak umuyordum.

    Sizlere danışmak istediğim çok soru var.Bıktırmadan yazarım yavaş yavaş.☺️
    Ama niye Türkiye de tek olduğunuzu çok iyi anladım zira çamaşır detarjanı üretmekten farklı bir alan ve zaten çamaşır detarjanlarında öyle eskisi kadar kalite sırrı kalmadı.Çoğu markayı denedik en fazla kokusu fark ediyor ama inanıyorum ki hiçbir avrupa kalitesinde değil.Hatta ilk makine içesinde çıkan demo detarjanlar gibi hiç birisi kokmuyor beyazlatmıyor.Aynısını aldık 2 makine değişti şuana kadar iki farklı detarjan ve yumuşatıcı çıktı hepsini aldık daha sonra makine içinden çıkanlara benzemiyor.Kalite farkı var.

    Bulaşık detrjanlarına dönersek ilkinden bir iki soru sorayım.☺️

    1)Tabletleme firması olduğunuz ve bu detarjanının icadı olduğunuz halde piyasa da niye kendi markanız ile yer edinmediniz ve başta herkesin kalitesiz bulduğu finish e nasıl kaptırdınız sektörün liderliğini?Tabi firma ile alakalı pazarlama , misyon, vizyon ile alakalı ama ben finish ve üretici firması reckid benciser i sevmediğim için eurotab ı bu alanın lideri olarak görmek isterdim.


    2)Üretici firma tek olduğunuz için a101, bim, şok,migros ve diğerle market ürünleri in kalite farkı var mı?Hepsi farklı üretim hatlarında mı üretiliyor?

    3) Çok fonksiyonlu detarjanların etkileri gerçek mi ? Parlatıcı ,tuz etkisi nasıl kazandırılıyor detarjana?Özellikle parlatıcı olayı bana yalan geliyor mantiken son durulama suyuna kadar erimeyen bir kısım bulunması gerek diye düşünüyorum ama son durulama suyuna kadar kalan bir parça göremiyorum baktığımda?

    4)Tablet detarjanın üretimin zor olmasının bir nedeni de sanırsam bileşenlerinin emzimlerden oluşması?Hatta biri yazmıştı bu emzimlerin aktif olması için bulaşıklards kir kalması ,sudan geçirilmeden makineye konulması gerektiğini söylemişti bu doğru mudur?

    5)Tablet detarjanların gerçekten ömrü var mı?Hava aldığında bayatlıyor mu?

    teşekkürler...☺️

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.