Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.817
Cevap
47
Favori
343.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PratikAdam

    Değerli Cirrus,

    Makine Temizleyici ürün kullandınız mı? Bir süredir makinenizin tuz haznesinin arızalı olduğunu düşünerek çok sert suda bulaşık yıkadığınız sonucuna ulaşıyorum. Makinenizde kireç birikimi olması büyük ihtimal. Makine Temizleyici kullanarak makinenizi temizlerseniz deterjandan bağımsız olarak makinenizin ömrünü de uzatmış olursunuz.
    Önceki önerilerinize dayanarak sabahki yıkama programına başlamadan önce gözümü karartıp hazneye tuz koydum. Test programı ile 2 kez de rejenere ettirip reçineleri kireçten arındırdım. Makine 2 yıldır tuz yüzü görmemişti ne de olsa.

    Bind activit tableti koyup makineyi çalıştırdık. Ve beklenmedik bir şey oldu. Cam bardaklar ve kaseler pırıl pırıl çıktı! Sonuç çok iyi. Çok garipsedim çünkü tuz kullandığımız zamanlarda başka deterjanlarla korkunç sonuçlar veriyordu. (büyük markaların klasik ve alt grup hepsi bir arada deterjanları ile) En son servis çağırdığımızda tuz kabının ömrünün dolduğunu söylemişti. Biz de bıraktık tabi. Demek ki hala çalışıyormuş.

    Bind Activit'in tuz ile iyi sonuç vermesi çok enteresan. Ama sorun değil, daha iyi bile oldu. Makinenin su cebini(heat exchanger) 2 yılda bir kireçten temizlemek zorunda kalmayacağım artık. Size 2 sorum daha var. Yardımınız için teşekkürler:

    - Makine temizleyici olarak BİM'deki ürün işe yarar mı?
    -Premium tabletiniz (mintax ultra) de aynı şekilde tuz ile mi kullanılmalı? En kısa sürede onu da temin edeceğim. Elimdekini de iade etmekten vazgeçtim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    tuz koyunca kendimi yeniliyor diye biliyorum ama size kim dedi işlevini yitirdi diye?
    Servis yetkilisi su şebekesindeki tortulardan ötürü belli bir ömrünün olduğunu söylemişti ve değişimini önermişti. Evet çalışıyormuş. Servis yetkilisinin işgüzarlığı olduğu ortaya çıktı.
  • Makine Tuzunda hangisini tavsiye edersiniz ? BIM, A101, ŞOK' un kiler iş görürmü ? Yoksa ille markalı ürünmü almak lazım ?
  • Tuz tavsiye edecek yok sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Tuz tavsiye edecek yok sanirim
    en ucuzunu al, hepsi aynı
  • Merhaba extralarge,

    Makinede kullanacağınız tuzun formülünü firmalar değil doğa belirlemiştir. Sodyum ve klorürden oluşur. Bu sebeple istediğiniz markayı satın alabilirsiniz. Aralarında fark olması mümkün değil.
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Merhaba Cirrus,

    Makinenizdeki problemi çözmenize çok sevindim. Makine firmalarının servisleri bildiğiniz gibi parça değişimlerinden ciddi paralar kazanıyorlar. Aslında işlevi devam eden tuz haznesinin değişmesi gerektiğini söyleyerek etik olmayan bir iş yapmışlar. Üstelik 2 senedir de sizi deterjandan deterjana sürükleyerek sorun yaşamanıza sebep olmuşlar. Tuz kullanımına devam. Gerçekten çok faydasını göreceksiniz.

    Makine temizleyici ürünler makineniz anlık olarak ciddi anlamda temizlemektedir. Filtreleriniz reçineleriniz bu temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Pazarda likit, toz ve tablet formatında makine temizleyiciler bulunur. Hepsi de belli oranda temizliği yapmaktadır. Ancak tablet makine temizleyici tahmin edeceğiniz üzere Eurotab üretimidir.

    Henüz düzenli olarak raflarda tablet makine temizleyici yok. Bim, A101 marketlerde dönem dönem afişlerde görebilirsiniz. O zaman temin etmenizde fayda var. Çok yakında da Şok ve Migros'da da tablet makine temizleyiciyi görebilirsiniz.




  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    Merhaba PratikAdam,

    Siz üstüne basa basa söylemeseydiniz bir daha asla tuz koyacak değildim ve mecburen pahalı deterjanlara yüksek meblağlar ödemeye devam edecektim.

    3 yıkama bind activit ve 1 yıkama da mintax ultra ile aldığım sonuçları yazayım:

    Bind activit kurumuş tencere yemeği artıkları olan tabaklar, bitmiş nutella kavanozu(içinde fındık kreması kalıntıları var) Nişasta artıkları içeren makarna tenceresi, hafif yanmış salça ve yağ içeren çelik tava gibi kirli bulaşıkların hepsini tertemiz çıkardı.

    Mintax ultra fırında patatesli köfte yaptığımız (doğal olarak üzerinde bolca yanıklar var) borcamı ve üzerinde kaşar peyniri yanıkları bulunan tavayı tertemiz çıkardı. Yine diğer kirli tabaklar filan da vardı. Laboratuar testi yapmıyorum sonuçta ama tüketici olarak leke çıkarma gücünün finish quantum ile denk olduğunu gördüm. Yani aynı sonucu alabildim. Pril Gold benzer yanıklarda bazen kalıntı bırakıyordu. Mintaxta bu olmadı. Sadece patates kızartması yaptığımız uyduruk bi tencerenin dibindeki ağır yanıkları tamamen temizlemekle beraber kenarlardaki yanıkları çıkaramadı. Kazıyarak bile çıkarmak zor zaten ve finish quantumda bunu yapamıyordu.

    Her iki deterjanda (mintax ve bin activit) asıl memnun olduğum 2 detay var. Birincisi çelikleri mükemmel parlatıyor. Quantumda tencere dibinde kirece benzettiğim kalıntılar, pril gold da ise gökkuşağı gibi metalik parlamalar oluyordu. Mintax ve Bind activitte bunları yaşamadım. Sanki elle yıkayıp silmişsiniz gibi çıkıyor. İkincisi eskiden son durulama suyu bulanık oluyordu şimdi üstü çukurlu bardakların üzerinde kalan sular tamamen berrak. Bu belki önceden tuz kullanmama durumumla ilgilidir bilemiyorum. Cam eşyalara gelince hepsi pırıl pırıl.

    Bulaşık makinesini ağzına kadar doldurup her gün çalıştıran, sudan filan geçirmeden her türlü zor kirlerle makinenin sınırlarını zorlayan biri olarak ürünlerinizden 4 yıkama sonunda oldukça memnun kaldım. Fikir belirtemeyeceğim tek şey cam korozyonu. O da zaman içinde belli olacak.Gelişmeleri burada paylaşırım.




  • Ürünlerin olumlu sonuç vermesinden dolayı çok mutlu olduk. Bu tür geri bildirimler bir üreticiyi her zaman daha fazla motive eder.

    Yazınızdan yola çıkarak şu konunun tekrar altını çizmekte fayda var. Temizlik bir kombinasyondur. Olumsuz sonuç mutlaka tek bir ürüne mal edilmemeli. Makinenin periyodik bakımı, temizliğinin yapılması, suların sertliği, tuz kullanımı ve deterjanın kalitesi. Sadece düzenli tuz kullanımının bile birçok problemi çözdüğünü gördük.

    Bardaklarda korozyon konusu da iki etkene bağlıdır. Tabi ki ağır kimyasal içeren tabletlerin zarar vermesi muhtemeldir. Bir diğer etken de bardak kalitesidir. Bildiğiniz üzere bardak sırlanarak üretilir ve belli bir sıcaklıkta bu işlem yapılır. Sırlama kalitesi düşük olan bardaklar da bir süre sonra zarar görmeye başlar. Bu mutlaka yıkama esnasında olmaz, kullanım esnasında da sağa sola çarparak çizilecektir. Daha sonra yıkama esnasında kireçli suya denk gelirse bu çiziklerin arası beyaz kireç ile dolacak ve görünür hale gelecektir.

    Bizim ürettiğimiz formüller bir korozyona sebebiyet vermemektedir. Bu bilgiyi defalarca yapılan testlerle de pekiştirdik. Ancak sizden gelecek bilgi en önemlisidir. Laboratuvarların verdiği sonuç aldatıcıdır. Son tüketici memnun olmuyorsa o üründe kaliteden bahsetmek sadece kendimizi kandırmaktır.

    Güzel günler dilerim...




  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Camlardaki korozyon bende de var. Artı, çatal ve kaşıklar da bir süre sonra sanki bulaşık süngerinin sert yeriyle dairesel hareketlerle yıkanmış da çizilmiş gibi olmuştu. Çatallar ise paslı gibi çıkıyor ama cifle falan yıkayınca o pas lekeleri çıkıyor. Bunların sebebi nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba emrahsnr,

    Bahsettiğiniz durumun birçok sebebi olabilir. Çatallarda yaşadığınız paslanma benzeri görüntü bana alüminyum kaplama hissi uyandırdı ancak bundan emin olmak mümkün değil. Bu vesile ile şu bilgiyi de paylaşmakta fayda görüyorum. Alüminyum kaplama olan her türlü ürünün yıkama esnasında kimyasal reaksiyona girmesi büyük ihtimaldir. Bu sebeple alüminyum ürünler bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Ciddi sağlık tehdidine yol açmaktadır.

    Bardaklarınızdaki dairesel çizik görüntüsü de sert sudan kaynaklanmış olabilir. Öncelikle bir makine temizleyici temin edip makinenizi boş bir şekilde çalıştırarak kullanın. Daha sonrasında da tuz kullanımıyla devam ederek kullandığınız suyu yumuşatın. İyi bir sonuç almanızı temenni ederim.
  • PratikAdam P kullanıcısına yanıt
    Tşk. Ancak tüm çatal kaşıklarım 18/10 paslanmaz çelik ve tanınmış markalardan. Paslanma sadece bıçaklarda oluyor bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki linkte Arçelik firmasının bulaşıklarda paslı görünüm için bazı önerileri mevcut. Tuz haznesinin kapağının tam kapanmamış olmasının veya çamaşır suyu kullanımının bu tip paslanmalara sebep olabileceğini düşünüyorlar. Umarım bu bilgi size faydalı olur.
    https://destekvebilgimerkezi.arcelik.com.tr/s/article/Bulasiklarda-pas-ve-kararmalar-oluyor
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Benim bıçaklardada paslanma var. Pril Gold 12 etki kullanıyorum. Tuz bitmişti, tuz ilavesi yaptım bakalım düzelme olacakmı. ? Birde yıkanan herşey ıslak ve sulu kalıyor. Kurutma diye birşey yok. Nedeni tuzla alakalı olabilirmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Tşk. Ancak tüm çatal kaşıklarım 18/10 paslanmaz çelik ve tanınmış markalardan. Paslanma sadece bıçaklarda oluyor bu arada
    Çelik eşyalardaki pas sorunu tamamen tuz kaynaklıdır. 18/10 paslanmaz çelikse eğer en uyduruk deterjanda bile bu sorun olmaz.

    Tuz kapağını ve sızdırmazlığını kontrol edin. Kapalı olsa bile bazı kapakların contaları aşınıp sızıntı yapabiliyor. Rejenerasyon valfiniz sorunlu da olabilir. Tam açık ya da kısmen açık kalabilir ve makine her su aldığında sürekli rejenerasyon yapmış olur. Reçineler kısa sürede tuza doyup tuzu üzerinde tutamaz ve yıkama bölümüne tuzlu gelir. Sonucunda pas oluşur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Benim bıçaklardada paslanma var. Pril Gold 12 etki kullanıyorum. Tuz bitmişti, tuz ilavesi yaptım bakalım düzelme olacakmı. ? Birde yıkanan herşey ıslak ve sulu kalıyor. Kurutma diye birşey yok. Nedeni tuzla alakalı olabilirmi ?
    18-10 paslanmaz çelik haricinde tüm metal eşyalar zarar görür bulaşık makinesinde. Bıçakları sonradan bileylenebilmesi için 18/10 çelikten üretmiyorlar bildiğim kadarı ile. Sadece yemek bıçaklarını 18/10 üretiyorlar.

    Seçtiğiniz program parlatmayı kaç derecede yapıyor? Adamakıllı kurutma için en az 65 derece olmalı. Kısa programlarda 45-55 gibi saçma sıcaklıklar oluyor. Bu konuda bir sorun yoksa parlatma bitiminde yani kurutma aşamasına geçer geçmez kapağı açıp bakın, yoğun buhar çıkmalı ve elinizi zor değeceğiniz kadar bir ısı hissetmelisiniz. Eğer ısı varsa ve bulaşıklar kurutma sonunda çok fazla ıslaksa Su cebindeki(heat exchanger) buhar şamandıranız tıkanmış olabilir. ya da bir şekilde su cebine yoğuşma yapması için gerekli soğuk su dolmuyor olabilir. Kurutma sonucu kötü olur. Eğer ısı yoksa sorun büyük ihtimalle su seviyesi ile ilgili olabilir. Su seviyesi gerekenden düşükse makineniz su seviye şalterinin yardımı ile bunu farkeder ve ısıtıcıyı açmaz. Daha küçük bir olasılıkla ısıtıcı sorunundan da kaynaklanabilir. Bu şekilde makine ana programda da ısıtma yapmaz.

    Gözlemlerinizin sonucunu bildirirseniz her şekilde yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 18 Şubat 2020; 16:13:49 >




  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Cvp için teşekkür ederim.

    Uzun bir süre tuz kullanmadım. Hatta makineyi aldığım 2013 ekim ayından beri. Hepsi bir arada tablet kullandım. Şebeke suyu az kireçli oldugu için tabletlerin yeterli geleceğini düşündüm. Ama son 1.5 yıldır toz deterjan+tuz+parlatıcı sistemine döndüm.
    Tuz kapağı vs sorun yok. Bekar oldugum için zaten makine anca haftada 1, o da 3/4ü boş çalışıyor. Yılın yarısı ise şehir dışında oldugumdan hiç kullanılmıyor. Yani 4 kişilik bir ailenin kullandığının kaçta kaçını kullandığımı siz hesap edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olsa, diğer çeliklerde de pas sorunu olurdu. Yani tencerelerde, kaşıklarda, çatallarda pas sorunu yok, hiç olmadı. Ama aynı takımın bıçaklarında ve meyve bıçağı olarak kullandığım plastik saplı çelik bıçaklarda pas oluyor.

    Bu yorumlardan çıkardığım sonuç, bence bıçaklara öZgü bir sorun var. Acaba malinede yıkanmaya mı uygun değiller?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Benim bıçaklardada paslanma var. Pril Gold 12 etki kullanıyorum. Tuz bitmişti, tuz ilavesi yaptım bakalım düzelme olacakmı. ? Birde yıkanan herşey ıslak ve sulu kalıyor. Kurutma diye birşey yok. Nedeni tuzla alakalı olabilirmi ?
    1. sebep soğuk havalarda kurutmanın yetersiz kalması, yoğuşma sağlanamadığından ekstra kurutma eklemelisiniz. Islak kalan her an paslanmaya sebep olur...

    2. sebep kullandığınız elde yıkama deterjanının formülasyonu ve kullanıyorsanız bulaşıklarda iyi durulanmayan çamaşır suyu. Bulaşık makinesinin kurutma performansını etkilediğine bizzat şahidim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.