Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
348.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

Bu mesaj silindi.
    finish quantum tablet kullanıyorum memnunum.

Aşırı köpürme tahliye sorununa işaret ediyor da olabilir. Temizleyiciyi aylık olarak uygulayın.

Yumuşatıcının çamaşıra bir zararı olduguna dair bir kanıt da bulunmuyor. Neye dayanarak yazdınız acaba ?

Orijinalden alıntı: le saux

yumuşatıcıyı bulaşık makinesinde denememenizi tavsiye ederim. Köpük için sirke de kanıtlanmış bir çözü degildir.

Aşırı köpürme tahliye sorununa işaret ediyor da olabilir. Temizleyiciyi aylık olarak uygulayın.

Yumuşatıcının çamaşıra bir zararı olduguna dair bir kanıt da bulunmuyor. Neye dayanarak yazdınız acaba ?
    Fairy Platinum ya da Finish Quantum kullanıyorum. Hiç bu tarz sorunlar yaşamadım

Orijinalden alıntı: emrahsnr

BOSCH SMS69T68 model machined, eco50 programında fairy platinumla yıkama durumu... Makineden tuhaf seslerin gelmesine yol açtı sanırım bu köpük.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz

Emrah bey merhaba. Fairy maalesef aşırı köpüren ve zor durulanan bir deterjan. Öyle ki teflon tavalarda yemek yaparken bile kokusu geliyor insana. Ben o sorunu şöyle çözdüm, kapsülü sepete koyuyorum. Ön yıkamada çözülmüş oluyor. Yıkamada halen köpük kaldığından sorun olmuyor. Bu şekilde yıkaması çok iyi. Ancak sırf bu sorundan dolayı son kalan 4 tabletten sonra Quantum ile devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

BOSCH SMS69T68 model machined, eco50 programında fairy platinumla yıkama durumu... Makineden tuhaf seslerin gelmesine yol açtı sanırım bu köpük.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz

Böyle köpük olduğunda bir miktar çamaşır yumuşatıcı ilave etsek ne olur? Zararı olur mu ki sağlık açısından?

Böyle köpük olduğunda makineye bir miktar sıcak su takviyesi yaparsanız makine acayip sesler çıkarmayı kesecektir. Suyun miktarını makineden taşmayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Dikkat edin eğer taşarsa makinenin alt kısmına su gider ve makinenin su taşma emniyet sistemi devreye girer. Veya da su eklemek yerine köpüğü bir tabak yardımıyla yüzeyden alabilirsiniz.

• Teşekkürler.
    Eco50 yerine auto programlar kullanmanın daydası olur mu?
    Kapsulü sepete koyabilirim. Ama sıcak su ilavesi mantıklı görünse de miktarını ayarlayamazsam sıkıntı olacak dediğinize göre tahminen en fazla ne kadar gerekir, 1 su bardağı, 250 ml, 500 ya da 1000 ml?

Stereo: Lenco 3808 Turntable - Denon PMA 720 Amp - Denon DCD 720 Cd Player - Onkyo 6130 Network Player - Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc: Cowon D2 - Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2” 7th generation
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Su tüketimi yüksek olan programları da kullanmanın faydası olabilir. Su eklerken kenardan suyun yüksekliğini kontrol ederseniz taşma olmaz. 250-500ml arası yetecektir diye dünüyorum.

Orijinalden alıntı: batu25

Su tüketimi yüksek olan programları da kullanmanın faydası olabilir. Su eklerken kenardan suyun yüksekliğini kontrol ederseniz taşma olmaz. 250-500ml arası yetecektir diye dünüyorum.
    Bizde Finish quantum tablet kullanıyoruz, bir sıkıntı yaşanmadı şimdiye kadar.

TAM DESTEK
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.

Stereo: Lenco 3808 Turntable - Denon PMA 720 Amp - Denon DCD 720 Cd Player - Onkyo 6130 Network Player - Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc: Cowon D2 - Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2” 7th generation
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eternafelicity

Arkadaslar A101'de 36'li finish quantum 19 lira. Ihtiyaci olan bakabilir.

TANESİ 53 KURUŞA GELİYOR KISACASI PAHALI :)

Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

ben 6 7 yıl önce makineyi yeni aldıgımda almııstım hic begenmedik finish di galiba

Bundan sonra Pril kullanmayı düşünüyorum. bugün A101'de 14lü Pril 5 liraymış, kalırsa alacağım. Finish 50 derecede bazı kirleri çıkarmıyor.
  • rossmann'da 14lü pril hepsi bir arada 5 tl.

edit: migros'ta 56lısı +1500gr sıvı bul.det. 13.31 tl o daha iyiymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 21 Şubat 2016; 11:00:03 >

Edit: Aynı ürün Carrefoursa'da 38.90 tl bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 21 Şubat 2016; 13:38:12 >

Orijinalden alıntı: le saux

Bir yanlış anlaşılma var sanırım.

Rusya'nın yasakladığı ürün elde yıkama sıvı deterjanı.

Express.co.uk
    Russia bans FAIRY LIQUID over 'health risks' as it protests sanctions
    http://www.express.co.uk/news/world/600751/Vladimir-Putin-foreign-detergents-western-product-ban

Rus hükümeti, Ukrayna sorununda taraf tutmasını gerekçe göstererek 1 yılı aşkın bir süredir AB den gelen bir çok ürüne sınırlama ve yasaklar getiriyor. Özellikle teknoloji ihtiva etmeyen, peynir-et-giriş seviyesi deterjan vb ürünleri hedef seçtiler. Temelde sorun sağlık değil, politik.

Rusya dışında bir ülkenin yasakladığı haberini duymadım, sizin bildiğiniz var mı ?

Ha ben kullanmıyorum Fairy ürünleri ama Procter& Gamble'ın muhtelif ürünleri hepimizin evine giriyor farkında olmadan. Genel bir sağlık uyarısı varsa dikkat etmek lazım.
    CArrefour ve Migrosun deterjanları iyi midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: enarr

CArrefour ve Migrosun deterjanları iyi midir?

İkisinden de kullandım. Fena değil.

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Migros'ta 60'lık Pril Gold tablet Borcam hediyesi ile beraber 20.81 tl.Bence sıcak fırsat.

Edit: Aynı ürün Carrefoursa'da 38.90 tl bu arada.

Fiyat çok iyiymiş, Pril diğer markalara göre pahalı oluyor bu fiyata sadece deterjan bile zor bulunur.
  • enarr kullanıcısına yanıt
    Bana da çok uygun geldi fiyat.A101'de Pril Gold 40 tablet 25.5 tl gibi birşeydi.
    Zaten 60 tablet olanın CarefourSa fiyatının 38.90 olduğunu görünce hemen aldım Migros'tan :)

20.81'e 3 tane alıp, 60 tl üzeri harcamada kilosu 8 tl olan kabuklu tuzlu fıstığın kilosunu da 1 tl'ye 2 kiloluk ambalajında alınca daha bi iyi oldu :) Dileyen kilosu 1 TL'den tavuk da alabiliyor.3 tane Paşabahçe borcam da cabası :) İhtiyacı olan değerlendirsin bence.

• Finish, Fairy kullandık sırasıyla. Fairy den memnundu eşim. Bir ara şu bimde satılan bind marka tabletlerden kullanalım dedik ama ben ucuz ve klasik bim ürünüdür diye çok ön yargılı yaklaşmıştım ve almadım. Gel zaman git zaman günün birinde komşudan hanım almış bi tane denemelik. Sonuç mükemmel. Şimdi artık hep onu kullanıyoruz. Boş yere bi sürü para bayılmışım pahalı deterjanlara...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.