Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fairy bazı ülkelerde yasaklanmış bir deterjan lütfen daha dikkatli olalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok köpürüp zor durulanması yüzünden mi?

• -DanceOfEternity- kullanıcısına yanıt
    Standartlara uymayan, insan sağlığına zararlı unsurlar saptandığı” için.

• Bir yanlış anlaşılma var sanırım.

Rusya'nın yasakladığı ürün elde yıkama sıvı deterjanı.

Express.co.uk
    Russia bans FAIRY LIQUID over 'health risks' as it protests sanctions
    http://www.express.co.uk/news/world/600751/Vladimir-Putin-foreign-detergents-western-product-ban

Rus hükümeti, Ukrayna sorununda taraf tutmasını gerekçe göstererek 1 yılı aşkın bir süredir AB den gelen bir çok ürüne sınırlama ve yasaklar getiriyor. Özellikle teknoloji ihtiva etmeyen, peynir-et-giriş seviyesi deterjan vb ürünleri hedef seçtiler. Temelde sorun sağlık değil, politik.

Rusya dışında bir ülkenin yasakladığı haberini duymadım, sizin bildiğiniz var mı ?

Ha ben kullanmıyorum Fairy ürünleri ama Procter& Gamble'ın muhtelif ürünleri hepimizin evine giriyor farkında olmadan. Genel bir sağlık uyarısı varsa dikkat etmek lazım.

• le saux L kullanıcısına yanıt
    Siz şu an ne kullanıyorsunuz?

• BİMlerde satılan Bind Activiti alıyorum.

fiyat/performans dan memnunum
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    İlave tuz/parlatıcı kullanıyor musunuz?

• Oturduğumuz yerde sular aşırı kireçli o yüzden tuz ve parlatıcı ekliyorum haricen.

Onları da BİM den alıyorum. Henkel üretiyor diye biliyorum
  • Arkadaşlar yeni bulaşık makinesi alma aşamasındayım.yalnız deterjan konusu biraz kafa karıştırıcı.şimdi ben en iyi performansı almak için hangi deterjanı kullanmalıyım?
    Jel tablete göre daha mı iyi? Birde almak istediğim makine özelliklerinde tablet deterjan fonksiyonu yok diyor.bu ne demek? Bu makinede tablet kullanmayın anlamında mı yoksa tablet koyma yeri yok anlamında mı?

• gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Makineyi alıp kullanmaya başlamadan hangi deteterjanın sizin suyunuzda ve makinenizde daha iyi performans göstereceği hakkında yorum yapmak pek sağlıklı olmaz. Tablet deterjan fonksiyonunun olmaması çok önemli değil. O fonksiyonun görevi tablet deterjan kullanırken tuz ve parlatıcı kullanımını devre dışı bırakması. Hepsi bir arada tablet kullandığınızda içinde tuz ve parlatıcı bulunduğu ve insanlar makinenin ayarlarından bunun ayarını yapmadığı veya bilmediği için tuz ve parlatıcının fazla gelip bulaşıkların zarar görmemesi amacıyla düşünülmüş bir fonksiyon. Olmazsa olmaz değil yani. Makinenin ayarlarını tablet deterjana ve su sertliğine göre doğru şekilde ayarlarsanız sorun olmaz.

Çok önemli özellik değil keyifli iyi günler dilerim =)
  • Prilin klasik toz deterjanı yada bind activit toz deterjan gibi ürünler enzim aktivitesi içeriyor mu?

En iyi sonucu kaç derecede alırız?
  • Şu bulaşık deterjanı işini bir türlü çözemedim.birinin süper dediğine diğeri berbat diyor.makine bugün kuruldu.içinden 2 adet tablet finish quantum çıktı.zaten piyasada belli birkaç marka mevcut.finish,fairy,pril,bind activit.bu markalarla ilgili aşırı köpürme,deterjan kalıntısı bırakma,cam eşyalarda korozyon oluşturma gibi şikayetler var.ama bu şikayetlerin bazıları bilinçsiz kullanımla ilgili olabilir.birde hepsi birarada tablet yerine tuz,parlatıcı ve deterjan ayrı ayrı da satılıyor.bu şekilde deterjan daha mı kontrollü kullanılır acaba?tablette ne varsa suya karışıyor.ama diğer türlü parlatıcının,tuzun ne miktarda suya geçeceğini makineden ayarlayabiliyorsunuz.yine toz deterjanda program seçimi ve bulaşık miktarına göre ayarlanabiliyor.hepsi birarada tablet her programda aynı sonucu verir mi?
    Pril ve fairyden daha fazla şikayet var.ben finish quantumla bimde satılan bind activit arasında kaldım.makineden çıkan quantumları denedikten sonra bind activit i deneyeceğim.bakalım fark var mı? Bu arada suyumuz fazla kireçli değil.

• Arkadaslar A101'de 36'li finish quantum 19 lira. Ihtiyaci olan bakabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    kutuların yan kısmında, Allin One deterjanlarda hangi durumlarda ekstra tuz ve parlatıcı Olmalı yazar. Suyunuz az kireçli ise ekstra tuz-parlatıcıya gerek yOk.
  • BOSCH SMS69T68 model machined, eco50 programında fairy platinumla yıkama durumu... Makineden tuhaf seslerin gelmesine yol açtı sanırım bu köpük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: le saux

Oturduğumuz yerde sular aşırı kireçli o yüzden tuz ve parlatıcı ekliyorum haricen.

Onları da BİM den alıyorum. Henkel üretiyor diye biliyorum

Ben de aynisini yapiyorum. Bimin toz deterjani henkel. Henkel prilin ureticisi. Parlatici ve tuz da bimden. Memnunum simdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 15 Ocak 2016; 5:56:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

BOSCH SMS69T68 model machined, eco50 programında fairy platinumla yıkama durumu... Makineden tuhaf seslerin gelmesine yol açtı sanırım bu köpük.

Böyle köpük olduğunda bir miktar çamaşır yumuşatıcı ilave etsek ne olur? Zararı olur mu ki sağlık açısından?

• Bir ara Pril tablet kullanıyorduk. Temizliği iyiydi ve köpük yapmıyordu. Limonlu Finish kullanıyorum bazen köpük yapıyor, kokusu da rahatsız etmeye başladı. Kuvvetle muhtemel Pril'e döneceğiz. Yıllar önce toz deterjan alırdık güzel yıkardı şimdi nasıl acaba?
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Aman diyeyim ne yumuşatıcısı ?? Sirke kullanın köpük gidermek için işe yarıyor.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.