Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen öyle bende normal Quantum ları beğenmiyordum pek Quantum Oxi bir nebze de olsa normal Quantum dan daha iyi sonuç veriyordu. Şimdi ise Fairy tablet kullanıyorum çok köpürüyor ancak bulaşık makinem bol su kullandığı için de iyi duruluyor. Bu güne kadar yıkama performansı kurutma performansı olsun Fairy Quantum dan daha iyi sonuç verdi bende. Bu bulaşık deterjanlarım bitince Platinum kapsülü deneyeceğim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fairyden hiç memnun kalmadık ağır bir koku kalıyor bulaşıklarda domol tabletide beğendim ancak en çok memnun kaldığımız çamaşır suyu katkılı olan oxi tabletlerdi bugün pril gold jel aldım bakalım nasıl çıkacak.
  • Bende ağır koku olmadı pek. Domol û bende denemek istiyorum değişik marka. Pril de iyi sayılır bu konuda sadece kurutmaya etkisi zayıf. Sanırım bulaşık deterjanlarından memnun kalıp kalmamamız bulaşık makinesi marka model de etken olabiliyor

• Plastik tabanlı bulaşık makinelerinde performans daha düşük bana göre.
  • Doğru . Ancak çelik tabanlı makinelerde bile makinenin filtrelerinin altı plastik. Ya da bize gelen suların borusu plastik bunlara yapılacak bir şey yok

• Bir de Bind'i deneyin
  • Boschun plastik tabanlı makinesi var bizde 2 yıldır kullanıyoruz makineyi her ay 2 defa temizliyorum temizleme ürünleriyle yoksa plastik tabanın üzerinde yapışkan tarzlı yağ tabakası oluşuyor ve koku yapmaya başlıyor arçelik bekoyu eleştirselerde sırf kurutması için alabilirim çünkü orta ve üst seviye ürünlerinde fanlı kurutma var yoğunlaşma ile yapılan kurutmadan hiç memnun değilim.
  • arasira kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkça söylemek gerekirse artık macera aramak gibi bir niyetim yok deterjan seçimim kalıplaştı 3 tane seçeneğim var quantum oxi çamaşır suyu katkılı,pril gold tablet ve domol bunların dışında pek deterjan almıyorum hangisi ucuzsa onu alıyorum gold tabletten memnun olduğum için birde jelini deniyeyim dedim yaptığım tek değişiklik o.
  • Ucuz zaten bir kaybın olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamaşır suyunun su arıtmasında kullanımı çok farklı bir konu. Arıtmanın evreleri ile bulaşık makinesinin 1 saatlik döngüsünü bir tutamazsınız.

Bulaşık makinesi parlatıcısı içeriği itibari ile asidik muhafaza eder. Dolayısı ile Oksijen bazlı ya da klor bazlı çamaşır suyunun, tablet ile bir arada tutulması ya da kullanılması teknik olarak pek mümkün değil.

Çözelti PH ı, Isı, metal iyonu, ışık gibi çamaşır suyu formülasyonunu olumsuz etkileyen etkenleri de göz önünde bulundurursanız, çamaşır suyu katkılı muhtemel bir tabletin raf ömrü de çok kısa olur.

Hepsini geçtim, makineyi açtığınızda gelen buhar, çamaşır suyu katkısı ne kadar minimal olursa olsun zararsızdır diyebilir miyiz ?

Benim teknik bilgim bu şekilde. Ha çığır açan bir formül bulunmuştur, bilemem
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğimde çamaşır suyunun yüksek sıcaklıklar da etkisini yitirmesi ayrıca tablet içerisinde olmasa bile bir tatlı yada çay kaşığı çamaşır suyunun pek zararı olacağını düşünmüyorum ayrıca kendi makinemi baz alarak 2s 50dk süren eko 50 programını hesaba katarsak bulaşıkların çamaşır sulu olarak çıkacağını sanmıyorum makinenin durulama evreside uzun sürüyor sonuçta tablet içeriğini bir önceki mesajımda verdim diğer tabletlerde bardaklarım sararıyorken çamaşır suyu katkılı olan tableti kullandığımda parladığını ve eski rengine geri döndüğünü gördüm şuan finish içerisinde ki en iyi ürün quatum oxi versiyonu çamaşır suyu yerine domestosta kullanılabilir.
  • Seçim sizin.

Çamaşır suyunun oxide etkisini de göz ardı etmeyin derim. Evde ayarlaması çok kolay olmayabilir
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Litrelerce çamaşır suyu koymuyoruz ki ayarlaması zor olsun. Sadece ön yıkamaya 1 tatlı ya da çay kaşığı kadar çamaşır suyunun konulmasında sorun olmaz.

• Çamaşır suyunun bu kadar zor durulandığını bile bile, altı üstü 6-7 litre su ile durulmama yapan Bulaşık makinesinde kullanmaya nasıl cesaret ediyorsunuz hayret ediyorum. Ayrıca neden kullanıyorsunuz onu da anlamış Değilim zaten normal makine deterjanı gayet iyi temizlik sağlıyor. Durduk yerde sağlığınızda oynamanın macera aramanın ne Gereği var.

• Migros da Pril Gold Tablet 60 tane borcam hediyeli 28.50₺
    Finish Hepsi Bir arada 110 lu tablet 32.50₺
    Finish Quantum 27 li tablet 30 ₺ üzeri alışverişlerde 7.00₺ alacaklar kaçırmasın:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 15 Eylül 2015; 23:31:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeschütz

Benim bildiğimde çamaşır suyunun yüksek sıcaklıklar da etkisini yitirmesi ayrıca tablet içerisinde olmasa bile bir tatlı yada çay kaşığı çamaşır suyunun pek zararı olacağını düşünmüyorum ayrıca kendi makinemi baz alarak 2s 50dk süren eko 50 programını hesaba katarsak bulaşıkların çamaşır sulu olarak çıkacağını sanmıyorum makinenin durulama evreside uzun sürüyor sonuçta tablet içeriğini bir önceki mesajımda verdim diğer tabletlerde bardaklarım sararıyorken çamaşır suyu katkılı olan tableti kullandığımda parladığını ve eski rengine geri döndüğünü gördüm şuan finish içerisinde ki en iyi ürün quatum oxi versiyonu çamaşır suyu yerine domestosta kullanılabilir.

Ben de çamaşır suyunun yüksek sıcaklıkta etkisini kaybettiğini biliyorum hatta çamaşır makinesinde bile verim alabilmek için ön yıkama evresinde çamaşır suyu kullanılması öneriliyor.
    Bulaşık makinesinin ön yıkama evresine eklenen çamaşır suyunun durulanmaması pek mümkün değil bence.

• Biz calgon kullanıyoruz. Memnunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı tabletlerin bulaşıkları sararttığını ve leke bıraktığını görmezden gelirsek evet temizliyor çamaşır suyunu ön yıkama da koyduğunuzda bulaşıkları ağırtmada ve hijyen açısından daha iyi sonuçlar elde edilir bir tatlı kaşığı çamaşır suyu rahatlıkla durulanıyor sonuçta şişeyi boşaltmıyoruz ayrıca radyoaktif bir maddede değil ben çamaşır suyu yerine domestos kullanıyorum biraz sulandırıp ama şu sıralar bıraktım oxi tabletten memnunum.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeschütz

Bazı tabletlerin bulaşıkları sararttığını ve leke bıraktığını görmezden gelirsek evet temizliyor çamaşır suyunu ön yıkama da koyduğunuzda bulaşıkları ağırtmada ve hijyen açısından daha iyi sonuçlar elde edilir bir tatlı kaşığı çamaşır suyu rahatlıkla durulanıyor sonuçta şişeyi boşaltmıyoruz ayrıca radyoaktif bir maddede değil ben çamaşır suyu yerine domestos kullanıyorum biraz sulandırıp ama şu sıralar bıraktım oxi tabletten memnunum.

Deterjanları iyi seçerseniz sarartma sorunu olmuyor. 1 tatlı kaşığı çamaşır suyu 12 litre su ile asla durulanmaz. Bence sağlığınızla oynamayın.

• Oxi çamaşır suyu katkılı olan tablet ve pril gold dışında ki deterjanların ağırtma performansını beğenmedim bardaklar yine sararıyor çamaşır suyu durulanmaz diyorsunuz ancak fairy gibi aşırı köpüren ve fosfat içeren diğer deterjanların da tam anlamıyla durulanmadığı gerçeğini göz ardı etmeyin

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.