Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elde yıkama deterjanını modifiye ederek makineye koymak keşke bu kadar kolay olsaydı.

Gördüğünüz en basit bulaşık makinesi deterjanı dahi yüzlerce testten sonra rafa sürülüyor (yabancı ürünler için söylüyorum). Elde yıkama deterjanı çok köpürür. Bugün köpürmese, yarın köpürür. 3 lira kar edeyim derken, 5 liralık servis masrafı çıkarmayın derim
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tuz çizmez, zamanla kireçli su çizer.

Tuz düşünülenin aksine, suyu yumuşatarak bulaşıklarınızın ömrünü uzatır.

Limon tuzu, makine kullanımı için uygun değildir. Suyu yumuşatma özelliği de yoktur.

Gönül herşeyin en doğalını, en safını istiyor ancak bu tarz ispat edilmemiş formüller ile makinenize zarar verme olasılığınıoz daha yüksek
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Koku konusu bulaşık makinesi kokuları ile kolayca çözülüyor.

Bulaşık makinesi temizleyicisi formülasyonunda yıllardır çığır açan bir yenilik olmadı bildiğim kadarı ile. AB mevzuatı gereği içerik yazılış şekli değişmiş olabilir.

Ayda bir kullanımında fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: le saux

Sanırım bir bilgi eksikliği var.

Firmalar piyasaya sürülen her ürünün formülasyonu, MSDS ini, İçerik bilgisini ilgili ülkenin yetkili mercilerine sunmak zorunda.

Finish AB sınırları dahilinde her ülkede satılıyor ve Pril ( ya da diğer adıyla Somat) ile ciddi bir pazar mücadelesi veriyor. Avrupada satılmaması bilgisini yanlış vermişler size.

Geçen hafta internette okudum. Finish'in AB'de içerik bilgisini vermediği, bu nedenle de pazar kaybına uğradığı, satışına yasak geldiği.

Bilemiyorum yalan doğru. :)
  • quote:

Koku konusu bulaşık makinesi kokuları ile kolayca çözülüyor.

Bulaşık makinesi temizleyicisi formülasyonunda yıllardır çığır açan bir yenilik olmadı bildiğim kadarı ile. AB mevzuatı gereği içerik yazılış şekli değişmiş olabilir.

Ayda bir kullanımında fayda var

Temizleyiciyi her ay kullanıyorum, makineyi alalı 2 yıl oldu içi tertemiz ve çöp gibi kokmuyor. Yine de içeriğinde ne varsa yazmalılar diye düşünüyorum, şimdi içinde asit olmadığını görenler belki kireç sökmüyor diye almaktan vazgeçebilir. Makine kokusu kullanılabilir ama tabak ve bardaklara sinebilir düşüncesiyle almıyorum.
  • excalibur6161 kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyliyim, Reckitt'in yanılmıyorsam Münihde tamamen avukatlardan kurulu bir ofisi var. Temel işleri patent, rakip ihlalleri ve AB mevzuatı vs

Sanmıyorum ki, yasaklanmasına neden olacak bir sürece soktursunlar :)

Pazar kaybı bilgisi doğru. Özellikle Private Label adı verilen özel markalı ürünlerin reklamsız kaliteli markalar yaratması fiyatları çok düşürdü ve Finish-Fairy-Pril fiyat olarak çok yukarıda kaldı. Türkiye'de de BİM başta olmak üzere marketlerin kendi markası ile kaliteli bulaşık makinesi deterjanı sunmaları, markaları çok vurdu. Bu yüzdendir ki Reckitt de ki süper proje insanları 55 +43 tablet, 28 + 34 tablet, yanında kokusu, temizleyicisi tarzı akıl karıştıran ambalajlar ile pazar kaybına dur demeye çalışıyorlar.

Deterjanım kaliteli, ekonomik ve güvenilir olsun diyorsanız bütçenize göre ya Pril ya Bind Activit (BİM) derim. Ha Pril Ferrari ise, Bind Activit de Porsche; kalite farkını varın siz düşünün

AB mevzuat uyumu nedeni ile içerik bilgisini teknik adı ile yazmaları gerektiği için içerik bilgisi bu şekilde yazılmış, şimdi bir yetkiliden aldım bilgisini.

Kireç ve yağ çözücü etkisinde ya da fonksiyonda bir değişiklik yokmuş.

Ben çıktığı günden beri Alman menşeyli Bind ACtiviti kullanıyorum koku olarak. Sinme olmadı, ya da hanım olmadığını söylüyor. Onun burnu daha hassas benden :) Yine de çok hassas kişiler alır mı alır
    Makine kokusu çok kötü yazın. Hadi kışın neyse de yazın kokular çekilmiyor. Çilekli makine kokusu şekerli sakız gibi limonlu ise garip kokuyor. En doğal bulaşık makinesi kokusu limon kabuğu koymak. Böyle de deneyebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şöyle söyliyim, Reckitt'in yanılmıyorsam Münihde tamamen avukatlardan kurulu bir ofisi var. Temel işleri patent, rakip ihlalleri ve AB mevzuatı vs

Sanmıyorum ki, yasaklanmasına neden olacak bir sürece soktursunlar :)

Pazar kaybı bilgisi doğru. Özellikle Private Label adı verilen özel markalı ürünlerin reklamsız kaliteli markalar yaratması fiyatları çok düşürdü ve Finish-Fairy-Pril fiyat olarak çok yukarıda kaldı. Türkiye'de de BİM başta olmak üzere marketlerin kendi markası ile kaliteli bulaşık makinesi deterjanı sunmaları, markaları çok vurdu. Bu yüzdendir ki Reckitt de ki süper proje insanları 55 +43 tablet, 28 + 34 tablet, yanında kokusu, temizleyicisi tarzı akıl karıştıran ambalajlar ile pazar kaybına dur demeye çalışıyorlar.

Deterjanım kaliteli, ekonomik ve güvenilir olsun diyorsanız bütçenize göre ya Pril ya Bind Activit (BİM) derim. Ha Pril Ferrari ise, Bind Activit de Porsche; kalite farkını varın siz düşünün

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. :)

• Açıklama için teşekkür ederim. BİM'in makine temizleyicisinden memnunum, değişiklik yoksa almaya devam edebilirim. Eski makine varken BİM'in ürününü ilk kez denemiştim makine içindeki beyaz tortuları yok edip tertemiz yapmıştı. Kokulara hassas biri olarak parfümlerden biraz uzak durmayı tercih ediyorum :) @le saux

Limon kabuğunu duymuştum denenebilir, yazın kokular ağır geliyor. @memnun olan
    Limon kabuğu ağır kokmuyor zaten. Bulaşık makinesi kokularının çoğu kimyasal içerdiği için garip ve ağır kokuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 18 Ağustos 2015; 17:36:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limon zaten ferah kokuyor onu severim ama kimyasal olanlardan uzak durmayı tercih ediyorum. Yıkama sırasında yarım limon koyanları da duymuştum.
    Yarım limonu koymak fazla olur. Çeyrek limon ya da tüm limonun kabuğu yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 17 Ağustos 2015; 18:20:12 >
  • quote:

Merhaba,

Tuz çizmez, zamanla kireçli su çizer.

Tuz düşünülenin aksine, suyu yumuşatarak bulaşıklarınızın ömrünü uzatır.

Limon tuzu, makine kullanımı için uygun değildir. Suyu yumuşatma özelliği de yoktur.

Gönül herşeyin en doğalını, en safını istiyor ancak bu tarz ispat edilmemiş formüller ile makinenize zarar verme olasılığınıoz daha yüksek

sanırım yanlış anlaşılmış. ben suyu yumuşatma amaçlı limon tuzu kullanımından bahsetmiyorum. tuzun suyu yumuşattığını biliyorum elbet. ama tuz haznesinde kullanılırsa. burda bahsettiğim bulaşık makinesi deterjanı niyetine tuz-karbonat-bilmem ne karışımı kullanmak.

bir arkadaş da doğal olan hiçbişeyden zarar gelmez yazmış. doğal olup da zararlı bir dolu şey sayabilirim. bana göre doğru olan, doğru ürünü doğru bir şekilde kullanmak (tütün de hint keneviri de doğal, zararlı mı yararlı mı, zarar vermez mi, tartışmanın anlamı yok. ya da şifalı bitkileri yanlış yerde yanlış şekilde, olur olmadık yerde kullanmak, fayda değil zarar verir)
    sirkenin parlatıcı yerine kullanılabilecğeni birçok kişi yazıyor, söylüyor. ama o yüksek kurutma sıcaklığında sirkenin zararı olur mi bilmiyorum. bu konu hakkında yapılmış bilimsel bir çalışma da zannedersem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 17 Ağustos 2015; 20:41:29 >

• dguoguz kullanıcısına yanıt
    kendm demeneden yazmıyorum bu tür şeyleri. bizzat denedim.
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    düşündüğünüzün tersine limon tuzu gerek makıne temızlemek ıcın gerekse parlatıcı olarak kullabılır.
    sirke sakıncalıdır zira asetik asit 39 derecede yanıcıdır , diğer gazlarla patlayıcı karışımlar da oluşturablir.

yumuşatıcı calgon tuzu sperm ve yumurta kalitesinden tutun da genetik deformasyonlara kadar bir dizi hasar verebilir.maknelerde kullanılan ürüne ticari adını da veren calgon tuzu veya epsom tuzu yılın 365 günü maruz kalınmaması gereken toksik bir maddedir bu arada.
  • sarhosumgel S kullanıcısına yanıt
    Tarifiniz gayet güzel ellerinize sağlık. Bir de ev yapımı beyazları güzel yıkayan güzel kokan çamaşır deterjanı tarifi verirseniz süper olur

• le saux L kullanıcısına yanıt
    2 3 minik damladan bahsederek yazdım ve bizzat denedim. yerli biri yazdığı için güvenemediniz sanırım o da ayrı konu . formulü inglizce almanca yazsam daha isabetli olacakmış.
  • Uzun süredir finish quantum kullanıyorduk parlatması temizliği çok iyiydi ama bugün bardaklara dikkat ettim hafiften buğulanma başlamış, ışığa tutup dikkatli bakınca belli oluyor. Tuz kullanmıyorum parlatıcı da 3. Seviyedeydi onu da ikiye düşürdüm. Bu buğulanma sanırım çok yumuşak sudan oluyor. Bu gidişle artık classic tablete geçiş yapıcaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Hepsiburada'da Finish Quantum 80 tablet ve Cilit Bang 750ml kireç çözücü 29,98TL, kargo bedava.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.