Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tuzun, bulaşıklarda çizilmelere sebep olabileceğini okumuştum. yine bir çeşit tuz olan limon tuzunun, bulaşık makinelerinde temizleme amaçlı olarak kullanıldığını bilirsiniz. bu yıkama esnasında makinenin boş olmasına dikkat edilir. nedeni de, tuzun kalıcı çizik vs.ye sebep olması. bu nedenle bence dikkatli olunmalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 4 Ağustos 2015; 14:11:13 >
  • Bulaşık makinasından çıkan tabak, bardaklar ıslak oluyor bu aralar. Üzerlerinde su duruyor damla damla? Hiç karşılaşan oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev tipi için bilmem de, cafe için parlatıcı katkısı kullanıyoruz hem kkoruyor çizilmiyor hemde kurutuyor tavsiyemdir.
    link atarım isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nawemiqe -- 5 Ağustos 2015; 14:32:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dguoguz

Bulaşık makinasından çıkan tabak, bardaklar ıslak oluyor bu aralar. Üzerlerinde su duruyor damla damla? Hiç karşılaşan oldu mu?

Ben de aynı sorunla karşılaşıyordum. Sorunu, makinemdeki ekstra kurutma seçeneğini aktifleştirerek ve parlatıcı haznesine elma sirkesi koyarak hallettim. Tavsiye ederim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: excalibur6161

quote:

Bulaşık makinasından çıkan tabak, bardaklar ıslak oluyor bu aralar. Üzerlerinde su duruyor damla damla? Hiç karşılaşan oldu mu?

Ben de aynı sorunla karşılaşıyordum. Sorunu, makinemdeki ekstra kurutma seçeneğini aktifleştirerek ve parlatıcı haznesine elma sirkesi koyarak hallettim. Tavsiye ederim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Fairy kapsül yıkama ve kurutmada çok iyi, ancak yıkama esnasında aşırı köpürme yapıyor; makinenin sesi değişiyor. Kokusu da kuvvetli, durulanmamış gibi his bırakıyor. Bugüne kadar hep eco programda denedim, bugün auto programda kullandım, yine köpürdü fotoğrafını çektim. Acaba deterjan gözüne değil de makinenin direkt içine mi koysam, bir kısmı ön yıkama esnasında çözülse köpük azalır belki, birdahakine de o şekilde deneyeyim.
     bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz

Ben sorunumu çözdüm. Fairy kapsülü artık deterjan gözüne değil, direkt tabakların üstüne koyuyorum. Bakıyorum makine ön yıkamada tabletin hepsini çözüyor, yıkamada yine fazlaca köpük var, ama bu kadar anormal değil. Bulaşıkların durulanma performansı oldukça yükseldi.

Fairy'de şu an tek sıkıntım çay bardaklarında sararma yapması. Çamaşır suyu da eklemiyorum bu köpürme muhabbeti yüzünden. 2 haftada bir çay bardaklarının tamamını 1 gece çamaşır suyu içinde bekletiyorum. Şimdilik mevcur böyle yapacağız.

Fairy bitince Quantum Oxi'ye dönüş yapacağım gibi.

Aslında bulaşık makinesinde Amway Dishdrops'u da denemek istiyorum. Makinenin performansı yüksek olduğundan sanki bu tarz tabletlerle de iyi sonuç alabilirim gibi.

Çünkü 30dk programda dandik sıvı Viking deterjan kullandım, bulaşıkları tertemiz yıkadı.

Şu 30dk programında performansın umduğumdan yüksek olması hoşuma gitti. Aranızda Pril ve Finish Quantum sıvı kullanan var mı? Bir tane de sıvı alayım köşede dursun, hızlı programlarda kullanırım diye düşündüm. Viking bitti çünkü, performansını da pek beğenmedim, makinenin içini bembeyaz kireç yapıyor.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Birkaç yıl önce Pril sirke etkili sıvı deterjan kullanmıştım, temizliği nasıldı tam hatırlamıyorum ama kokusu hiç iyi değildi.

Bu arada BİM'in sıvı makine temizleyicisinin içeriğinde eskiden organik asit vardı şimdi aldığım ürünüde sadece noniyonik madde var kireci temizler mi bilmiyorum.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Ben AEG makinamda hem uzun hem kısa prıgramda sadece sovı deterjan kullanmaya başladım. Quantum sıvı kullanıyorum memnunum. Tek tip stokla tüm programlarda tüm bulaşıklarda iyi sonuç. Tavsiye ederim. Pril yağ çözücülüyü denemiştim, sonuç çok başarısızdı. Bu arada ne tuz nede parlatıcı kulanıyorum. Sadece sıvı deterjan. Birde makinenin su girişinde Electrolux marka manyetik kireç giderici var.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

quote:

Üstad senden öğrendik bu yöntemleri. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan s40

Ben AEG makinamda hem uzun hem kısa prıgramda sadece sovı deterjan kullanmaya başladım. Quantum sıvı kullanıyorum memnunum. Tek tip stokla tüm programlarda tüm bulaşıklarda iyi sonuç. Tavsiye ederim. Pril yağ çözücülüyü denemiştim, sonuç çok başarısızdı. Bu arada ne tuz nede parlatıcı kulanıyorum. Sadece sıvı deterjan. Birde makinenin su girişinde Electrolux marka manyetik kireç giderici var.

Kardeş, ben de Quantum sıvı kullanmıştım. Bardak ve tabaklarda deterjan kokusu ve çözülmeyen yemek artıkları vardı. Aynı gün çöpe koydum. Pril Gold tabletle yola devam ediyorum. Fairy Platinum da fena değil. Hangisinin fiyatı ucuzsa onu alıyorum. Gerisi fasa fiso. Hele ki içeriğini hala açıklamakta direnen Reckitt Benckiser in Finish ini evime sokmam.

• quote:

quote:

Bosch servisine sordum. Parlatıcı kullanıyor musun dedi, ben de elma sirkesi kullandığımı söyledim. Parlatıcının kayganlaştırıcı özelliği nedeniyle, suyu üzerinde tutmadığını parlatıcı kullanılmaması durumunda su tanalerinin kapların üzerinde kalacağını söyledi. Bilmiyorum doğruluk payı var mı?

• quote:

quote:

quote:

Bosch servisine sordum. Parlatıcı kullanıyor musun dedi, ben de elma sirkesi kullandığımı söyledim. Parlatıcının kayganlaştırıcı özelliği nedeniyle, suyu üzerinde tutmadığını parlatıcı kullanılmaması durumunda su tanalerinin kapların üzerinde kalacağını söyledi. Bilmiyorum doğruluk payı var mı?

Keşke hocam, sana sirke yerine parlatıcı kullanmanı tavsiye eden sevgili BOSCH servis elemanına şunu sorsaydın:

Sponsorları olan Finish'in parlatıcıları depolarda çürümek üzeremiymiş.

Hocam doğal olan hiçbir şeyden zarar gelmez. O yüzden tercih sizin, içinde ne olduğunu bilmediğimiz kimyasal madde olan parlatıcı mı, yoksa elma sirkesi mi?

Kayganlaştırıcılığa gelince sirke kaygan bir madde değilmiymiş.

• quote:

Ben de Bosch kullanıyorum. İlk zamanlarda çok ıslak çıkıyordu. Ekstra kurutmayı açınca ve deterjan olarak Finish Quantum kullanıca sorun düzeldi. Sirke veya parlatıcı kullanmıyoruz, eski makinede sirke koyardık koku yapıyordu. Parlatıcı uyarısını da iptal ettim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Keşke hocam, sana sirke yerine parlatıcı kullanmanı tavsiye eden sevgili BOSCH servis elemanına şunu sorsaydın:

Hocam doğal olan hiçbir şeyden zarar gelmez. O yüzden tercih sizin, içinde ne olduğunu bilmediğimiz kimyasal madde olan parlatıcı mı, yoksa elma sirkesi mi?

Hocam parlatıcıyı hanım halıya, koltuğa vs dökülen lekeleri çıkartmak için kullanıyor. Acayip etkili bir leke çıkarıcı....

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam parlatıcıyı hanım halıya, koltuğa vs dökülen lekeleri çıkartmak için kullanıyor. Acayip etkili bir leke çıkarıcı....

Buyur burdan yak hocam, gerisini sen anla artık. :)

• dufenschmeartz D kullanıcısına yanıt
    A101 deki deterjan Brid. Formülasyonu fena değil ancak BİM'in ürünü aynı fiyata daha iyi kalite sunuyor.
  • Klasik deterjanı malesef doğru lanse etmiyorlar piyasada.

Klasik deterjanları insanlar daha ucuz diye alıyorlar ancak, klasik deterjanlar sadece deterjan; içerisinde tuz ve parlatıcı yok. Dolayısı ile performans istiyorsanız tuz ve parlatıcı eklemelisiniz.

Özellikle kirecin düşük olduğu bölgelerde tuz ve parlatıcısız randıman alınıyor gibi görünsede; Türkiye şartlarında klasik fiyat kandırmacasından başka birşey değil.
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nawemiqe N kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz makine ev tipi değil. 3-5 dakika hangi sıcaklıkta olursa olsun tablet eritmek için yeterli değil. Bu tip makineler için özel formüle edilen likit deterjanlar var. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Özellikle HORECA çalışan G2M tarzı firmalardan temin edebilirsiniz.
  • excalibur6161 kullanıcısına yanıt
    Sanırım bir bilgi eksikliği var.

Firmalar piyasaya sürülen her ürünün formülasyonu, MSDS ini, İçerik bilgisini ilgili ülkenin yetkili mercilerine sunmak zorunda.

Finish AB sınırları dahilinde her ülkede satılıyor ve Pril ( ya da diğer adıyla Somat) ile ciddi bir pazar mücadelesi veriyor. Avrupada satılmaması bilgisini yanlış vermişler size.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.