Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
47
Favori
343.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bim active sürekli kollanıyoruz çok da memnunuz.
    deterjan gibi ürünlerde alıcı firmalar malı bekletince raf ömrü dolunca deterjan özelliğini kaybediyor. o yüzden deterjan alırken sürekli sirküülasyonun olduğu depoda beklemin olmadığı bim migros gibi yerlerden alınmalı.

    pahalı deterjan almaya çok da gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Fairy kapsül yıkama ve kurutmada çok iyi, ancak yıkama esnasında aşırı köpürme yapıyor; makinenin sesi değişiyor. Kokusu da kuvvetli, durulanmamış gibi his bırakıyor. Bugüne kadar hep eco programda denedim, bugün auto programda kullandım, yine köpürdü fotoğrafını çektim. Acaba deterjan gözüne değil de makinenin direkt içine mi koysam, bir kısmı ön yıkama esnasında çözülse köpük azalır belki, birdahakine de o şekilde deneyeyim.


    İşte Fairy platinum kullanınca ben de aynı şikayeti yaşadım. Firma yetkilileri bunu görmüyor mu acaba? Makine aşırı köpürünce programı iptal edip hızlı 65 programı ile deterjansız çalıştırdım. Bir daha Fairy almam, düzelmiştir diye 2. defa aldım pişman oldum. Finish Quantum Oxi kullanıyorum, başka deterjanla maceraya girmem artık.




  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Ben de aynısını yaşıyorum ama kolay durulanıyor bende. Eskiden kullandığımda daha çok köpürürdü. Şimdi köpük daha az oluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinanız fazla su kullandığından mütevellit iyi duruluyordur. Bendeki 10 litre su ile bulaşık yıkanınca tam arıtmıyor. Kaldı ki eco 50'de klasik tablet kullanırken sepet raylarının içinde beyaz toz şeklinde deterjan artığı kalıyordu. Eski makinede böyle şeyler yaşamazdık.
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Onu diyorum zaten. Makinenin maşallahi var. Normal 65 de 22 lt su tuketiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de şöyle zihni sinir bulaşık makinesi deterjanı alternatifi var : az köpüren tercihen turmepa veya frosch normal bulaşık deterjanı alıyoruz ( fairy kesinlikle olmaz ) , bulaşık makinesinin deterjan gözüne 3 damla - daha fazla değil - damlatıyoruz , 2 çay kaşığı karbonat ,1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve gözü kapatıp makineyi çalıştırıyoruz .
    yabancılardan öğrendiğim bu yöntemi denedim ve gayet iyi temizledi yarısına kadar dolu makinede. köpük taşması vs yaşanmadı . gerçi 50 cm eninde küçük makineye göre verilmiş miktarlardı , ben de ona göre hareket ettim. 2 ölçü karbonat 1 ölçü tuz oranı değiştirilmeden 3 yerine 5 damla deterjan denenebilir.
    sorumluluk tamamen size ait.bu kadar az damlatınca yıkamaz deyip deterjanı kesinlikle boca etmeyin.
  • 8 ayda Fairy Platinum, Pril Gold ve Finish Quantum kullandım. Fairy Platinum ve Pril Gold da köpürme vs. sorunlar yaşamadım. Finish'de ise bardak ve kaşıklarımda beyaz lekeler kaldı. O yüzden tavsiyem Finish hariç ne kullanırsanız kulanın. :)
  • Arceligin 3 programlı çelik tabanlı bulaşık makinesi var. 50-60-70 modları var sadece yağsız tabak bardak için 50 kullanılır. Makineyi aldığından beri bind kullanırım erimeme temizlememesi durumları olmadı. Tuzu da bimden alırım parlatıcı olarakta elma sirkesi kullanırım. Makinada yumurtalı tabak çanak varsa birazcık çamaşır suyu ilave ederim tabletin yanına. Bir buçuk senedir durum böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Kurutma özelliği deterjandan bağımsızdır. Finish kurutamıyorken, Fairynin şahane kurutması, Bind Activitin en mükemmel kurutması mümkün değil. Kullanılan makine, seçilen yıkama programı, suyu taziği ve hatta bulaşık dizimi kurutma faktöründe önemlidir.

    Köpürme sorununun temelde 1-2 ana nedeni vardir:

    1. Yeni koyduğunuz parlatıcının makinenin içine de bir miktar dökülmesi ve "amaan yıkarken gider" diyip temizlenmemesi.
    2. Özellikle tencereleri makineye atmadan önce deterjanlı süngerle kalıntıların yumuşatılması sonrası, deterjanlı olarak makineye konması. Elde yıkama deterjanı makinede ekstra köpürür.
    3. Parlatıcı gözünün tam kapalı olmaması veya başka bir sebepten kaçırması.

    Bu konulara dikkat ederseniz sorununuz çözülecektir.

    Bir diğer konu da ECO yıkama, Kısa yıkama, express program vb.

    Bu programlar esasen tablet kullanımı için dizayn edilmemiştir. Özellikle 45 dakikada yıkayan hiçbir makine tableti %100 eritip, kalıntı bırakmadığını iddia edemez. Bu programlar konusunda ısrarcı iseniz toz kullanmanızı tavsiye ederim. Ben evimde 60 ve 70 derece program kullanıyorum. 2 saat sürüyor.




  • Fenman kullanıcısına yanıt
    Önemli bir konuya vurgu yapmışsınız.

    Makinenin iç temizliği angarya bir iş olarak gözükebilir ancak makinenin iç duvarları, filtreleri, fıskıye ve giderlerinin temiz olması, yıkamaya direkt olarak etki eder.

    Bind Activitin temizleyicisi her BİM mağazasından çok uygun fiyata temin edilebilir. Alman firmasının ürünü ve marka ürünlerin yarı fiyatına satılıyor. Ayda bir, en kötü 2 ayda bir boşken uygulamakta fayda var.
  • le saux L kullanıcısına yanıt
    70 derece programı iyi kurutyor ama fairy ile daha kuru gibi geldi bana bilmiyorum, finish kullanırken makinenin ekstra kurutma özelliğini de devreye aldım. Parlatıcı kullanmıyoruz, dediğiniz gibi deterjanla arıtıp makineye o şekilde dizmiyoruz ama Fairy köpürdü, eski makinede de aynı sorun olmuştu hatta BİM'in deterjanı da köpük yapmıştı. Kullandığım Eco program 50 derecede yıkıyor ve 3.15 saat sürüyor buna rağmen 1 kere tablet erimeme şikayeti oldu.
  • Fairy gerçekten çok kuvvetli köpüruyor. Bulaşık makinesinin içine actigim zaman bu haldeydi.İçini boş çalıştirdim Üstelik daha on yıkamada oldu bu köpük. Ama ona rağmen iyi durulandigini gözlemledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 4 Temmuz 2015; 23:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fairy iyi markadır. Geçenlerde Finish Quantum tablet kullandım. Bardakları makineden çıkardığımda bardaklar çürük yumurta gibi iğrenç kokuyordu. Fairy ya da Pril Gold ile yıkadığımda herhangi bir problem yoktu. Finish'i kesinlikle tavsiye etmiyorum.
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Bu domol rosmanndami satiliyo.marka hkk.yorum alalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101'DEKİ BİND'İ KULLANMIŞ OLAN VAR MI ACABA? BİLMEDEN ALMAYA CESARET EDEMİYORUM DA NASIL ACABA?
  • arkadaşlar ben cafe için bakıyorum hangi marka tavsiye ediyorsunuz
  • cafe için çok pahalı daha uygun bişey kullanan yok mu

    @
    bilalkendisin0606
  • Pril gold tavsiye edilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • coco1912 C kullanıcısına yanıt
    Fairy Platinum da deneyin derim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finiş kullandim ama bardaklarda leke kaldi simdi pril gold fena degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.