Cümleten selamlar, aranızda buharlı pişirici kullanan var mı ? Sporcu öğünü hazırlanabileceği söyleniyor (Tavuk, pilav ve sebze) deneyimi olan var mı acaba ? Tavuk güzel pişiyor mu yoksa tatsız tuzsuz mu oluyor ? Hali hazırda bu öğünü hergün tencerelerde hazırlıyorum; tek seferde yaparak zamandan tasarruf için almayı düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum |
Buharlı pişiricide sporcu öğünü

-
-
Spor amaçlı değil ama çok amaçlı pişiricimiz var. Buharda pişirme özelliği de oluyor. Doğal olarak tatsız tuzsuz oluyor, çünkü ne yağ ne tuz katıyorsunuz. Genelde balık pişiriyoruz buharda. Onun da kendi yağı ve tuzu olduğu için bir ızgaradan lezzet olarak çok da farklı olmuyor. Izgarada balık tüm evi leş gibi kokutuyor çünkü.
Bir de Kırgızların, Özbeklerin falan mantı pişirdiği bir tencecre seti oluyor. Birkaç katlı tencere düşünün. En alt katı normal tencere, üstüne binen katların tabanı delikli. 3-4 katlı buharlı pişirici aslında. Bulabilirseniz tek seferde birkaç yemek pişirmek için kullanabilirsiniz ama hepsinin tadı birbirine karışır muhtemelen.
-
cevabın için teşekkürler, mantı tenceresine bakıcam işimi görebilir. Mesela tavuğu az yağ ve baharatla marine etsem kısa süre buharda pişerken yine tüm lezzetini kaybeder mi acaba ? ya da tavuğu kıyma şeklinde çektirip köfte yapsam buharda tatmin edici lezzeti olur mu sence ?
-
Buharda pişince yemek lezzetini kaybetmiyor. Özellikle demek istediğim yağın ve tuzun tadının olmaması ağza gelen tadı etkiliyor olduğu. Bildiğim kadarıyla besin değerini kaybetmesin diye buharda pişiriyorlar özellikle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X