Şimdi Ara

Buharlı pişiricide sporcu öğünü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten selamlar, aranızda buharlı pişirici kullanan var mı ? Sporcu öğünü hazırlanabileceği söyleniyor (Tavuk, pilav ve sebze) deneyimi olan var mı acaba ? Tavuk güzel pişiyor mu yoksa tatsız tuzsuz mu oluyor ?


    Hali hazırda bu öğünü hergün tencerelerde hazırlıyorum; tek seferde yaparak zamandan tasarruf için almayı düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum




  • Spor amaçlı değil ama çok amaçlı pişiricimiz var. Buharda pişirme özelliği de oluyor. Doğal olarak tatsız tuzsuz oluyor, çünkü ne yağ ne tuz katıyorsunuz. Genelde balık pişiriyoruz buharda. Onun da kendi yağı ve tuzu olduğu için bir ızgaradan lezzet olarak çok da farklı olmuyor. Izgarada balık tüm evi leş gibi kokutuyor çünkü.


    Bir de Kırgızların, Özbeklerin falan mantı pişirdiği bir tencecre seti oluyor. Birkaç katlı tencere düşünün. En alt katı normal tencere, üstüne binen katların tabanı delikli. 3-4 katlı buharlı pişirici aslında. Bulabilirseniz tek seferde birkaç yemek pişirmek için kullanabilirsiniz ama hepsinin tadı birbirine karışır muhtemelen.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    cevabın için teşekkürler, mantı tenceresine bakıcam işimi görebilir. Mesela tavuğu az yağ ve baharatla marine etsem kısa süre buharda pişerken yine tüm lezzetini kaybeder mi acaba ? ya da tavuğu kıyma şeklinde çektirip köfte yapsam buharda tatmin edici lezzeti olur mu sence ?

  • ollicanolli O kullanıcısına yanıt

    Buharda pişince yemek lezzetini kaybetmiyor. Özellikle demek istediğim yağın ve tuzun tadının olmaması ağza gelen tadı etkiliyor olduğu. Bildiğim kadarıyla besin değerini kaybetmesin diye buharda pişiriyorlar özellikle.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.