< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 27 Haziran 2018; 0:48:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
12 Saat Garsonluk Yapacaklara Tavsiyeler
İlk defa garsonluk yapacaksanız, yoğun ve zorlu ama bir o kadar da ödüllendirici bir deneyim sizi bekliyor. İşte 12 saatlik bir garsonluk vardiyasından başarıyla çıkmanıza yardımcı olacak bazı tavsiyeler:
- Erken Hazırlanın: Vardiyanızdan en az yarım saat önce gelin ve üniformanızı giyin, çalışma alanınızı hazırlayın ve menüyü inceleyin.
- Misafirlere Dikkatli Olun: Misafirlerinize sıcak, dost canlısı ve saygılı davranın. Beden dilinize ve tonunuza dikkat edin.
- Siparişleri Doğru Bir Şekilde Alın: Siparişleri tekrarlayın, not alın ve mutfağa doğru iletin. Ayrıntıya önem verin ve özel istekleri doğru bir şekilde iletin.
- Hızlı ve Verimli Olun: Yoğun ortamlarda hızlı ve verimli olmak çok önemlidir. Aynı anda birden fazla görevi yönetmeye hazır olun.
- Pozitif Bir Tutum Sergileyin: Uzun vardiyalarda stresli anlar yaşanabilir. Pozitif bir tutum sergileyin ve misafirlere her zaman yardımcı olmaya hazır olun.
- Mutfakla İletişim Kurun: Mutfakla iyi iletişim kurmak çok önemlidir. Siparişleri zamanında iletin, yiyeceklerin durumunu sorun ve herhangi bir aksaklık veya hata konusunda bilgi verin.
- İş Arkadaşlarınızla İşbirliği Yapın: Garsonlar olarak bir ekibiniz ve işbirliği içinde çalışmanız gerekir. Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda arkadaşlarınıza başvurun ve gerektiğinde onlara yardım edin.
- Dinlenin ve Toparlanın: Uzun vardiyalarda dinlenmek ve toparlanmak için zaman ayırın. Vardiyanızın ortasında kısa molalar alın ve vardiyanızdan sonra iyice dinlenin.
12 saat garsonluk yapmak yorucu olabilir, ancak bu tavsiyelere uyarak vardiyanızdan başarılı bir şekilde çıkabilir ve hatta keyif alabilirsiniz. Güler yüzlü ve yardımsever bir tutumla misafirlerinize en iyi hizmeti sunun ve harika bir ilk garsonluk deneyimi yaşayın.