Şimdi Ara

bugün ilk defa 12 saat garsonluk yaptım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    resmi olarak ara yok ama bazen müşteri azalıyor yahut gelmiyor. o zaman dinleniyoruz bir şeyler yiyoruz.

kapnin önünü sil
    içeriyi sil
    tepsiyi hazırla
    tepsiyi götür
    kibar davran
    müşteriye bir şey ister misiniz diye sor
    masaları kaldır (4 kişi geliyorlar kimisi 2 saat yiyemiyor kimisi hemen yiyor biri çay istiyor ona getiriyorum "gülüm bana da ver be" diyor
    hesabı al
    adisyon takip et
    tertiple düzenle ohoo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 27 Haziran 2018; 0:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

12 Saat Garsonluk Yapacaklara Tavsiyeler

İlk defa garsonluk yapacaksanız, yoğun ve zorlu ama bir o kadar da ödüllendirici bir deneyim sizi bekliyor. İşte 12 saatlik bir garsonluk vardiyasından başarıyla çıkmanıza yardımcı olacak bazı tavsiyeler:

• Erken Hazırlanın: Vardiyanızdan en az yarım saat önce gelin ve üniformanızı giyin, çalışma alanınızı hazırlayın ve menüyü inceleyin.
    • Misafirlere Dikkatli Olun: Misafirlerinize sıcak, dost canlısı ve saygılı davranın. Beden dilinize ve tonunuza dikkat edin.
    • Siparişleri Doğru Bir Şekilde Alın: Siparişleri tekrarlayın, not alın ve mutfağa doğru iletin. Ayrıntıya önem verin ve özel istekleri doğru bir şekilde iletin.
    • Hızlı ve Verimli Olun: Yoğun ortamlarda hızlı ve verimli olmak çok önemlidir. Aynı anda birden fazla görevi yönetmeye hazır olun.
    • Pozitif Bir Tutum Sergileyin: Uzun vardiyalarda stresli anlar yaşanabilir. Pozitif bir tutum sergileyin ve misafirlere her zaman yardımcı olmaya hazır olun.
    • Mutfakla İletişim Kurun: Mutfakla iyi iletişim kurmak çok önemlidir. Siparişleri zamanında iletin, yiyeceklerin durumunu sorun ve herhangi bir aksaklık veya hata konusunda bilgi verin.
    • İş Arkadaşlarınızla İşbirliği Yapın: Garsonlar olarak bir ekibiniz ve işbirliği içinde çalışmanız gerekir. Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda arkadaşlarınıza başvurun ve gerektiğinde onlara yardım edin.
    • Dinlenin ve Toparlanın: Uzun vardiyalarda dinlenmek ve toparlanmak için zaman ayırın. Vardiyanızın ortasında kısa molalar alın ve vardiyanızdan sonra iyice dinlenin.

12 saat garsonluk yapmak yorucu olabilir, ancak bu tavsiyelere uyarak vardiyanızdan başarılı bir şekilde çıkabilir ve hatta keyif alabilirsiniz. Güler yüzlü ve yardımsever bir tutumla misafirlerinize en iyi hizmeti sunun ve harika bir ilk garsonluk deneyimi yaşayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla yapacak bir şey yok çekeceksin.

Başka iş var mı diye baktın mı bir de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsuda

Valla yapacak bir şey yok çekeceksin.

Başka iş var mı diye baktın mı bir de?
    naber panpa

başka işler kapılı maaelef. baska bitmeyen bitmeyen bir tarla ameleliği var. ona da samimi olayım bir gün gittiğim zaman ikinci gün gidesim gelmiyor. ağaçtan meyve toplamak en kolayı ama rampa bir tarlada kova taşımak en kötüsü

ayak bileklerim ağrıdı anasını satayım. zaten bugün sabah ezanından sonra yatmıştım.
    Şimdi duş alıp yaticam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 27 Haziran 2018; 1:10:32 >
  • Soran olursa iş var millet iş beğenmiyo dersin

• CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    beğenip beğenmemeyi sonra görürüz de keşke işçi arzının eksik kaldığı bir durum yaşasak da işçiler yer seçse

• kaç para aldın reis? 12 saat çok fazla ya
  • Dışarıdan göründüğü gibi değil epey zor hele vicdansız patronun varsa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    10 yıl önce bu saatlerde
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fazla, sabah zor geldi akşam isteyerek yaptım gece yine hadi ne zaman gidiyoruz modundaydım.

ayak işlerini yapmak can sıkıyor. servis vs. değil de

günlük 70 lira.

zaten diyeceğim abi başka eleman bul part time yapalım yarı ücret ver. hergün hergün 12 saat dayanamam

• Gulum bana da bir cay cek, hadi aslanim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

fazla, sabah zor geldi akşam isteyerek yaptım gece yine hadi ne zaman gidiyoruz modundaydım.

ayak işlerini yapmak can sıkıyor. servis vs. değil de

günlük 70 lira.

zaten diyeceğim abi başka eleman bul part time yapalım yarı ücret ver. hergün hergün 12 saat dayanamam
    Bunu demek için çok erken. 1-2 hafta sabret çünkü vücudun alıştığı zaman şuan yaşadığın zorlukların %80'nini yaşamayacaksın.
  • Ben Şafak 303'de nöbete çıktım. Atarsa 01 Adana dedim nöbetten düştüm. Günlük 12 saat nöbet sınır hattında. Arkadaşım bazı şeylerden fedakarlık etmelisin. Herşey istenildiği gibi olmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mayiş kaç akçe ?
  • 12 saat 70 tl

Tm.
  • Ham olduğun için ilk gün bu kadar ağrı çekmen normal. Eğer yapıcak başka işin yoksa 12 saat çalışılabilir. Öğrenci olduğunu ve yaz boyunca boşta olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse her gün 12 saat çalış eline güzel bi para geçsin. Günlük 70 liradan bahsediyoruz. Haftada 6 gün çalışsan haftalık 420 lira yapar. Bir öğrenci için güzel para. 3-4 güne alışır eskisi kadar yorulmadığını farkedersin merak etme. Erken pes etme çalışmaya bak.

3 yıldır bir cafede baristalık yapan ve haftada 60 saat çalışan biri olarak yazıyorum bunu.
  • Allah bereket versin

• 12 saat insan çalışır mı ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahşiş ne kadar alıyorsun? Arkadaşımda 10 saat 75 e çalışıyor bahşişlerle birlikte 100 u geçiyormuş günlük kazandığı

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

naber panpa

başka işler kapılı maaelef. baska bitmeyen bitmeyen bir tarla ameleliği var. ona da samimi olayım bir gün gittiğim zaman ikinci gün gidesim gelmiyor. ağaçtan meyve toplamak en kolayı ama rampa bir tarlada kova taşımak en kötüsü

ayak bileklerim ağrıdı anasını satayım. zaten bugün sabah ezanından sonra yatmıştım.
    Şimdi duş alıp yaticam

Alıntıları Göster
    Üzüldüm knk umarım işler istediğin gibi gider.

• Kolay gelsin ben de geçmiş zamanda kısa süreli çalışmıştım inanılmaz zordu benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Ham olduğun için ilk gün bu kadar ağrı çekmen normal. Eğer yapıcak başka işin yoksa 12 saat çalışılabilir. Öğrenci olduğunu ve yaz boyunca boşta olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse her gün 12 saat çalış eline güzel bi para geçsin. Günlük 70 liradan bahsediyoruz. Haftada 6 gün çalışsan haftalık 420 lira yapar. Bir öğrenci için güzel para. 3-4 güne alışır eskisi kadar yorulmadığını farkedersin merak etme. Erken pes etme çalışmaya bak.

3 yıldır bir cafede baristalık yapan ve haftada 60 saat çalışan biri olarak yazıyorum bunu.
    hocam bende öğrenciyim ve boştayım,yazın bir öğrencinin yapabileceği en iyi iş garsonluk mudur?Broşür dağıtmak ölüm müdür ,hangisinin tavsiye edersiniz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.