Şimdi Ara

Bugün hastanede tanık olduğum olay (Kaza)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün öğle saatlerinde hastanedeydim. hastanenin acil bölümüne başından yaralanmış ufak bir çocuk getirdiler. ben ilk başta bi yerden düşmüştür zannettim ancak öyle değilmiş. Okul servisi kaza yapmış ve ön koltukta oturan ufaklık kemeri takılı olmasına rağmen kafasını kapıya vurmuş. Doktorlar çocuğu incelerken o sırada servise çarpan aracın ehliyetsiz sürücüsü de hastaneye getirildi ambulansla. Sürücünün durumu ufaklıktan çok daha kötü gözüküyordu. Yüzünde kan vardı ve şuurunu kaybetmiş gibi bir hali vardı ama sorulanlara cevap verebiliyordu. Hastane polisi sürücünün 98 doğumlu olduğunu söyledi.

    ara sıra forumda görüyorum ehliyetsiz olarak trafiğe çıktığını söyleyen arkadaşları. bunu anlatma sebebim bu olaydan bir nasihat edinmeniz. aynı zamanda çocuğun annesi de arabadaymış. ancak onu baya bir zaman geçmesine rağmen acile getirmediler. bir müddet sonra da ben ayrıldım zaten hastaneden. herhalde ben gittikten sonra getirmişlerdir. bu arada okul servisindeki diğer çocuklara da bir şey olmamış hatta okullarına bile gitmişler onlar .


    demem o ki lütfen ehliyetsiz trafiğe çıkmayalım.haklısınız arabayı ehliyet kullanmıyor siz kullanıyorsunuz lakin bu gibi durumlarda ne olursa olsun en çok vicdan azabını ehliyetsiz sürücü çeker. çocuğun o anki halini, yüz ifadesini görmeniz lazımdı arkadaşlar. pişmanlık ve şaşkınlık içindeydi diyebilirim.







  • Bişey olmaz diye çıkarlar bir yerde patlarlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu anlatmak mümkün olmuyor sanırım yasin verdiği ataklık olsa gerek. Ehliyet nihayetinde bir kağıt parçası ama o zamana kadar belli bir olgunluğa da ulasmis oluyor insan.

    Ben niye yazdım bunları ? Zamanında bende ehliyetsiz kullandım aynı hatayi bende yaptım ama şükür kaza bela gelmedi başıma ancak birçok ders çıkaracağım olay oldu-gordum. Demem o ki ehliyetsiz kullanmak, hız yapmak bunlar savunulacak yada ovunulecek işler değil.

    Saygilarimla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - leneceğimin farkındayım ( ehliyetsiz felan değilim uzun süredir araç kullanıyorum ) amaa
    Kaza ehliyetliykende yapılıyor hemde yüzlerce binlerce. Belkide ehliyetli/ehliyetsiz araç sürenelerde ehliyetli kaza daha fazladır.
    Burda ehliyetsiz çıkmayın diyecek olan nasihat edecek olanların hepsi gençlik yıllarında ya araba kaçırmıştır-ehliyetsiz sürmüştür. Yada bunu yapacak imkanı olmamıştır ( maddi )
    Sigara içen babanın oğluna sigaranın kötü bişey olduğunu anlatması gibi birşey. Çocuk araba sürmeyi başka nasıl öğrenecek? Ailesi yanında. Sürücü kursuyla öğretilenlerle (ARTIK) yokuşta kaldırmadır duba arasına 3 hareketle parktır.. Hatasız olmuyor. Teşvik belkide bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 19 Kasım 2014; 23:38:22 >
  • Ben de ehliyetsiz çok araç kullandım ailemden gizli aracı "çalardım" geceleri ama şimdiki olgunluğum olsa arabayı çalıp da yediğim haltları asla yapmazdım!
  • Vallah kaza yapıp ölen ehliyetsiz,alkollü sürücülere gram acımıyorum.

    Belki o 98li çocuk kaza yapınca annesi de ölmüş olabilir.Acaba öyle bir şey varsa kendini affedebilecek mi o çocuk?

    Düşünün bir de annesi vefat etse 98li çocuğun kardeşi varsa babası vs. nasıl hesabını verecek?

    Direksiyona geçerken ehliyetsiz sürücüler sonucunu düşünmüyor.

    Ben de o yaşlardayım ama trafiğe açık bir alanda kullanmayı bırakın direksiyona oturmadım,oturmam da.

    Ha çevrem de kullanan çok var ama sonunu hiç düşünmüyorlar.

    Sen o arabayla o yaşta birine çarpsan ölse ne olacak?

    Hem senin geleceğin hem de çarptığın kişinin ailesini geleceği ile oynayacaksın.

    O nedenle hayatta kendine zarar veren ehliyetsiz sürücü ve alkollü sürücülere acımam öldürsünler kendilerini.




  • Ehliyetsiz olmasından dolayı gelecek olan idari para cezasının yanında, yargılanacak da arkadaş. Iyi olmuş belki böyle dersini alır, umarım çocuğun Kalıcı bir hasarı olmaz, hoş kalıcı bir hasarı olmasa bile bu yaşananlar bile oldukça beter,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet kemeri yan darbelerde pek işe yaramıyor, başı koruyamıyor.

    Kaza testleri ilk çıktığında, 1970'lerde tek bir kriter vardı: baş yaralanma sabiti (HIC - head injury constant). Pratik olarak kazada başınızı koruyamıyorsanız korunmuyorsunuz gibi bir şey. Puanlar sadece buna göre verilirdi.

    Şimdilerde konstrüksiyon, arabaların yapısı değişti. Direkler kalınlaştı, dış köşeler azaltıldı, baş-kiriş mesafeleri çok azaldı. Bu bir sistem, havaystıklarıyla beraber çalışıyor, öyle planlanmış. Havayastıkları var ama arabaların her zamankinden daha çok ihtiyaçları da var. Ek olarak, tek yönlü yollar bazı kazaların kötü sonuçlarını iyileştirdiğinden yandan çarpmalı kazalardaki yaralanmaların oranında %30 gibi artış var. Bu kazada bariz ağırlık farkları olmasa bir çocuğun hali ne olacaktı...

    Euro NCAP'te yan havayastığı olmadan (baş ve gövde) test edilen araba kalmadı. Şehirlerde kullanılacak arabalarda kaza testi yapılmış versiyonları, testlerdeki asgari donanımları tercih etmeye özen göstermek artık temel güvenlik bilincinin gereğidir.




  • Bizim insanımız araç sürmeyi o kadar basit algılıyor ki.

    Herşeyden önce motorlu taşıt kullanmak bir sorumluluktur.

    1.5 tonluk bir makineyi kontrol ediyorsun.

    Bu kütle 20 km/s hızla bile ölümcüldür.

    Ama yurdum insanı ne anlar kütleden, momentumun korunumundan
  • Ben ehliyetsiz araba kullananlardan çok, bu çocukların babalarına kızıyorum. Öncelikle 5 yaşından itibaren çocukları kucağına alarak, direksiyonu veriyorlar. Sonra 10 yaşındaki çocuklarını tek başına oturtup, kendileri yanda oturuyorlar.
    Evimizin önü müsait olduğu için görüyorum. Ulan 10 yaşındaki çocuğa arabayı alıştırsan ne olur, alıştırmasan ne olur. Hadi 18 yaşına gelir, kursa yazılmadan 1-2 ay önce eli ayağı alışsın diye evinin önünde falan izin verirsin anlarım. Daha 10 yaşındaki çocuğu direksiyona oturtuyorlar, ondan sonra arabayı kaçırdı diye çocuğa kızıyorlar.

    Allah korusun kaza yapmışsın, arabaya zarar gelmiş problem değil. Çalışır ödersin bir şekilde, sağlığın yerinde olsun. Ama birinin canına zarar gelecek diye hiç mi düşünmüyon. Araba kullanırken her zaman aklımda bu oluyor. Birine zarar vermekten o kadar korkuyorum ki, genç olmama rağmen emekli amcalar gibi araba kullanıyorum. Arkdaşlar, bir cana zarar verirseniz kendinizi affedemessiniz ömür boyu. Ona göre kullanın şu arabaları. En azından birşey olsa bile şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilmeli insan, "yapabileceğim hiç birşey yoktu".




  • esmerce kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

    Kaza ehliyetliykende yapılıyor hemde yüzlerce binlerce.


    Ehliyetli isen kaza, ehliyetsiz isen cinayet. Bunu idrak etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

    Kaza ehliyetliykende yapılıyor hemde yüzlerce binlerce.


    Ehliyetli isen kaza, ehliyetsiz isen cinayet. Bunu idrak etmek lazım.

    Adı üstünde kaza kim haksızsa ehliyetlide olsa ehliyetsizde olsa cinayeti o işlemiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençlik halimizi düşünüp biraz olgunca davranıp suçu çocukta değil ailede aramak lazım birazda. Bizde de araba vardı çevrede biraz orta halin üstüydü arkadaşlarım o yaşlarda geceleri arabaları babalarından çalarken bizim anahtar portmantoda asılı olmasına rağmen anahtarı alıp arabaya birşey almaya bile gitmedim. Giderken babamdan izin alırdım. Babam da 17-18 yaşına kadar araba sürmeyi tam olarak öğretmeyeceğim ozamanlar öğrenirsin zaten sonra da ehliyetini alır trafiğe çıkarsın derdi. Ben de hep olgunlukla karşıladım. Heves etmedim mi ettim tabi gençtik kanımız kaynıyor.

    17 yaşımda yazın babam araba sürmeyi gösterdi biraz tatilde. Kışın kaybettik babamı beyin kanamasından. Tam baba oğul takılacak zamanımda boşluğa düşmüştüm :/ Dayım falan geldi o sıralar biraz o gösterdi ortam müsaitti lojmanlarda trafikten uzak yerde sürerdik. Ehliyet alana kadar da ara sıra ehliyetsiz bindim. Ama trafiğe falan girmedim tabi(lojmanlar ayrı bir semt gibiydi bizim orada) yakın mesafede efendice gidip gelirdim araba çalışsın yatmasın diye oda. Zaten 1 sene sonra da ehliyet aldım gönül rahatlığı ile sürdüm.

    Yani diyeceğim şu, çocuklarda da olgunluk olacak evet ama o olgunluğu o aklı başında davranışları verecek olan da ailedir. Ben izinsiz arabayı alsam babamın bana kızacağını bana güveninin ilerisi için sıfır olacağını bildiğimden saygımda kusur etmedim ve hiç yeltenmedim. Aile biraz ilgisiz olursa çocuğun her istediğini yaparsa onu çok şımartırsa çocukta ekstra bir özgüven patlaması oluyor. Genç, ergenlik zamanları kanı kaynıyor sen buna biraz da fazladan özgüven verirsen ohooo arabayı da kaçırır her şeyi yapar.

    Burada kötü yorumlar yapmak yerine yapıcı olmakta fayda var. Ölsünler acımam demekle ben ehliyetsiz binerim diyenin arasında fark yok bana göre. Çünkü ikisi de çok uç noktalar.


    Tabi burada şu da var. Her genç araba kullanmak ister. Ama devletin buna düzenleme getirmesi lazım. Bunlar illegal olarak gezeceklerine legal olarak gezsinler ama denetim altında olsunlar. O yüzden yaşı 16 ya düşürüp 18 yaşını doldurana kadar stajyer ehliyet statüsünde kalsın ve yanında ebeveyn olmadan kullanamasın araçları. En ufak cezasında ehliyetini kaybetsin. 18 yaşını doldurunca da normal ehliyetine kavuşur hemde 2 sene boyunca araç sürmenin tadına baktığı için 18 yaşında daha olgun bir kafayla araç kullanmaya devam eder.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein


    quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

    Kaza ehliyetliykende yapılıyor hemde yüzlerce binlerce.


    Ehliyetli isen kaza, ehliyetsiz isen cinayet. Bunu idrak etmek lazım.

    Adı üstünde kaza kim haksızsa ehliyetlide olsa ehliyetsizde olsa cinayeti o işlemiştir

    Kazaları önleyebilmek için kök nedenine inmek gerekiyor. Kök nedene inildiğinde de %85'inin kök nedeninin güvensiz davranış olduğu ortaya çıkıyor. Bu güvensiz davranışları önlemenin tek yöntemi eğitim. Bu eğitimin tescilli belgesi de ehliyet. Ehliyetsiz araba kullanma ile ehliyetli araba kullanma sonucunda ortaya çıkan kaza riskinin aynı olması mümkün mü sence? Kazalara bu bakış açısı ile yaklaşmaya devam ettiğimiz müddetçe kaza sayımız aynı hızla artmaya devam edecektir. Eğitim şart.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein


    quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

    Kaza ehliyetliykende yapılıyor hemde yüzlerce binlerce.


    Ehliyetli isen kaza, ehliyetsiz isen cinayet. Bunu idrak etmek lazım.

    Adı üstünde kaza kim haksızsa ehliyetlide olsa ehliyetsizde olsa cinayeti o işlemiştir

    Kazaları önleyebilmek için kök nedenine inmek gerekiyor. Kök nedene inildiğinde de %85'inin kök nedeninin güvensiz davranış olduğu ortaya çıkıyor. Bu güvensiz davranışları önlemenin tek yöntemi eğitim. Bu eğitimin tescilli belgesi de ehliyet. Ehliyetsiz araba kullanma ile ehliyetli araba kullanma sonucunda ortaya çıkan kaza riskinin aynı olması mümkün mü sence? Kazalara bu bakış açısı ile yaklaşmaya devam ettiğimiz müddetçe kaza sayımız aynı hızla artmaya devam edecektir. Eğitim şart.

    Sözde eğitim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Albert-Einstein kullanıcısına yanıt
    Sözde özde... Ben eğitimin niteliği hakkında yorum yapmadım. Eğitimsiz kalmaya ne kadar meraklıyız. Eğitilin kardeşim ne mahsuru var? Cahil kalınca daha mı iyi? Eğitimsiz kalmanın çok mahsuru var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 20 Kasım 2014; 19:36:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    Sözde özde... Ben eğitimin niteliği hakkında yorum yapmadım. Eğitimsiz kalmaya ne kadar meraklıyız. Eğitilin kardeşim ne mahsuru var? Cahil kalınca daha mı iyi? Eğitimsiz kalmanın çok mahsuru var.

    Ehliyet kurslarına devam mecburiyeti olsada idare edilebildiği çalışmadan geçilebilen bir sınav sisteminin olduğu ve arabayı 5 kez stop eden kadınlara ehliyet verildiği bi ülkede yaşıyoruz.
    Ehliyet benim için vijdanımı rahatlatıcı bir belge değildir. Ve ülkemizin koyduğu ve önüne gelen herkezin alabildiği bi kağıttır. Ehliyet alınca cahillikten kurtulunmuyoruz yani onu diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 20 Kasım 2014; 20:50:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: rbatasoy

    Sözde özde... Ben eğitimin niteliği hakkında yorum yapmadım. Eğitimsiz kalmaya ne kadar meraklıyız. Eğitilin kardeşim ne mahsuru var? Cahil kalınca daha mı iyi? Eğitimsiz kalmanın çok mahsuru var.

    Ehliyet kurslarına devam mecburiyeti olsada idare edilebildiği çalışmadan geçilebilen bir sınav sisteminin olduğu ve arabayı 5 kez stop eden kadınlara ehliyet verildiği bi ülkede yaşıyoruz.
    Ehliyet benim için vijdanımı rahatlatıcı bir belge değildir. Ve ülkemizin koyduğu ve önüne gelen herkezin alabildiği bi kağıttır. Ehliyet alınca cahillikten kurtulunmuyoruz yani onu diyorum.

    Eleştirilerine katılıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.