arkadaşlar bugun göz kontrolün gidicem gözlük kullanıyorum 4 senedir. iki gözümde 2.75, 0.50 de astigmat var. ben lens istiyorum. bi optikçiye sordum 0.75 den kücük astigmatlılara normal lens veriliyormuş. peki ben lens alsam takma-çıkarmada falan fazla sorun yaşarmıyım acaba tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum :)
bu konuda birçok soruya cevap mevcut bir göz gezdir istersen...
Astigmat lensleri biraz daha pahalı diye biliyorum. Düz lens almak daha iyi olacaktır.
Takma-çıkarma olayına 1-2 haftada alışırsın. Ancak hijyene her zaman dikkat etmek gerekiyor, en önemli konu bu. Eğer hijyene dikkat etmeyeceksen, her lens takıp-çıkarmada ellerini yıkamaya özen göstermezsen, lensleri solisyonda temizlemezsen gözde mikrobiyal enfeksiyonlara neden olabiliyor.
iki gözümdede 4-5 arası miyop var az biraz da astigmat... idare ediyoruz şimdilik...lense de ihtiyaç duymuyorum çok...
Öğrencimisin çalışıyormusun işin ne bunlar önemli faktörler gidip motor ustalığı yaparsan kullanamassın lensi..
öğrenciyim, doktordan geldim sol göz 0.25 artmış sağ 2.75, sol 3.00, göz çapı 9.1 miş 9.0 çaplı lens sordum soflens 6 aylık 1 adet kutu 60x2 =120 tl + solisyon dedi bayan ameliyatıda sordum istersen hemen yapabiliriz dedi yani ilerleme durmuş sanırım.