Şimdi Ara

Bugün Büyükada Rum Yetimhanesine Gittim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün büyükadaya gitmiştik arkadaşlar. Bisikletler dağ bisikletiydi biz de bisikletlerin hakkını verelim diye ormanın içinden gittik, keçi yolu gibi bir şey vardı oradan sürdük. Kimi zaman tel örgü çekmişler onun üstünden geçtik falan. Çok eğlenceliydi. Sonra Büyükada Rum Yetimhanesini gördük. Orayı görmek için gitmemiştik ancak şansımıza karşımıza çıktı.
    Bina tamamen terk edilmiş, köpekler havlıyordu bahçede. Ben bu kadar ürkütücü bir bina daha görmemiştim gerçekten. Çok büyük ve tam bir harabe. İçine girecektik ancak çöker möker başımıza iş almayalım diye girmedik.
    Aşağıdaki fotoğrafları ekşi sözlükten mrth adlı yazar çekmiş. Ben foto almadım.
    Fotoğraflar:

söylenenlere göre avrupanın en büyük ahşap yapısıymış ancak maalesef şu anda kaderine terk edilmiş. Oysaki restore edilip müze vs. olarak kullanılabilirdi. Çünkü orda bir tarih yatıyor.

• Tam da filmlik yer arıyorduk.Güzel oldu burası.ETrafı anlatır mısın bıraz? Köpekler vs cok var mıydı ona gore ekıpmanlı gıdelım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

Tam da filmlik yer arıyorduk.Güzel oldu burası.ETrafı anlatır mısın bıraz? Köpekler vs cok var mıydı ona gore ekıpmanlı gıdelım

hocam ben uyarımı yapayım da.
    internette okumuştum 1-2 saat önce şimdi bulamadım. hürriyetteydi sanırım.
    bina çürümüş. tavanı yıkıldığı için su alıyormuş. bu da daha çok çürümesi anlamına geliyor. basılan yerler her an çökebilirmiş bu yüzden çok tehlikeli. Başınıza iş almayın ben uyarımı yapayım da sonradan başınıza bir iş gelirse mesuliyet kabul etmem.
    zaten orası özel mülkmüş sanırım girilmesi yasakmış, ayrıca tabelalarda girilmesi tehlikeli ve yasaktır yazıyor.
    film çekecek daha iyi yerler bulursunuz illaki.
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    O sorun değil.Film için olmasa bile buraya mutlaka gitmeliyim.Özellikle internete bahsedilen kuyuyu kesinlikle görmeliyim.Köpekler benim için önemli.Çok var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

O sorun değil.Film için olmasa bile buraya mutlaka gitmeliyim.Özellikle internete bahsedilen kuyuyu kesinlikle görmeliyim.Köpekler benim için önemli.Çok var mıydı?

köpekleri görmedim. sadece seslerini duydum. biz ses çıkarınca bağırınca onlarda havladılar ama uzaktan geldi. Belki de içinden gelmiştir. Bilemiyorum. Ne kadar köpek olduğunu da bilemem. Sonuçta terkedilmiş bir yer. Köpeklerin evi olmuş olabilir.
    Ancak büyükadada sahipsiz köpek çiftliği var. Belki bu yüzden sayısı az olabilir.
  • Bende arkadaslarla Heybeliada'da ki Ruhban okuluna gitmeye çalışmıştım. Yoruldugumuz icin gidemedik ama aşırı derecede al benisi olan çok güzel bi yer. Ürkütücü de ayni zamanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lann burayı elzemsinden öğrenmiştim. Bayadır konu açmıyo nerelerde?
    @elzemsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Büyükada da otel tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu yaz forumdan bir kac kisiyle gittik giremedik!! Görevli vardı.

Yaa insan bi hos oluyor :(

+Demeden göndermiycem. Büyükada'nın zirvesine çıkmıştık manyak manzara var. (konu acmistim)

• ++ Kuyu kapalı.

Tel örgü var mıydı ya? Sadece paslì uzun demir yok muydu? unutmusum ;(

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Bu yaz forumdan bir kac kisiyle gittik giremedik!! Görevli vardı.

+Demeden göndermiycem. Büyükada'nın zirvesine çıkmıştık manyak manzara var. (konu acmistim)

bende geçen gittiğimde ayayorgi kilisesine çıkmıştım bisikletle. sanırım oradan bahsediyorsun. gerçekten de manzara muhteşem, rüzgar on numara.
    bisikletle inmek de ayrı güzel ama çok dik dikkat etmek lazım. :D
  • quote:

++ Kuyu kapalı.

Tel örgü var mıydı ya? Sadece paslì uzun demir yok muydu? unutmusum ;(

binanın çevresinde paslı uzun ucu sivri demirler var ancak ben tel örgü derken ondan bahsetmedim.
    arkadaşlarla bir yerlerden girdik ormanın içine girdik ordan keçi yolundan gittik ancak bir bisikletin sığabileceği bir genişlikte bir yoldu ormanın içinde. ilerledikçe 2 kere tel çekildiğini gördük ancak bizim gibi o yoldan geçenler olmuş ki teli aşağı indirmişler. zaten oralar baya tenha ( rum yetimhanesinin arka tarafındaki ormanlık alan )
    şarap şişeleri, mangal közleri, bira şişeleri vs. var ful.
    Yani biz yoldan değilde ormanın içinden gittik oraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Bu yaz forumdan bir kac kisiyle gittik giremedik!! Görevli vardı.

bende geçen gittiğimde ayayorgi kilisesine çıkmıştım bisikletle. sanırım oradan bahsediyorsun. gerçekten de manzara muhteşem, rüzgar on numara.
    bisikletle inmek de ayrı güzel ama çok dik dikkat etmek lazım. :D

Hocam amacımız kilise gitmekti ama yanlıslıka zirveye çıkmışız..

O dik yokuşu çıkarken sağa ormana giren bir yol var izci arkadas burası kestirme olabilir dedi ve oraya girdik (girmez olaydık otlar bizi bitirdi)

Neyse işte biz Kilise'ye gidiyoruz diye Zirveye çıkmışız.

Zirve gitmek icin kilisenin ordaki dik yokustan yukarı çıkıyorsun..

Manzara gerçekten dehseet foto cekmistim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.