Şimdi Ara

Bugün Bir Matematik Öğretmen adayı olarak halı Yıkamadan Çalıştım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murderer_utku

quote:

Orijinalden alıntı: Matematik İçin Doğmuşum

quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

Dünya'da herşeyiyle bedava okutan ülkeleri yazar mısın?

Kredi + Burs + aileden gelen para yeter de artar.

Aileden para almıyosan da bunda devletin suçu yok.

ABD'de hani 18 yaşından sonra kapının önüne koyuyolar dediğiniz aileler çocuklarının üniversite parasını çocuk doğduktan sonra her sene kenara 100-200 dolar koyarak senelerce biriktiriyorlar. Keza Avrupa da aynı.

Diyosan ki ailemden hayır görmüyorum, o zaman azcık burs aramaya bak. Arkadaşlarına felan söyle, eğer burs veren yer bulurlarsa söylesinler. Mesela bu sene ben 4 arkadaşıma burs buldum. İyi kötü yurtlarında geçinip gidiyorlar. Sen de biraz uğraş sen de bulursun.

Eğitim sisteminin kalitesinden şikayet edin, anlarım ama pahalı olduğundan yakınmanız çooooook saçma.

Ailemden hayır görmüyorum demiyorum onlardan istemeye utanıyorum 21 yaşındayım yaşıma gel anlarsın
    Burs bulmak o kadar kolay değil bu devirde sene başında gitmediğim dernek kalmadı ADK(Atatürkçü Düşünce Klübü) Bile başvurdum gitmediğim yer kalmadı bi belediyeden buldum o da son 3 ay 50 lira verdi

Eğitim sistemi Ucuz Değil
    Sen Bir Başka memlekette Oku Başka Şehirde Oku.
    O zaman anlarsın benim ne demek istediğimi

Herşeyin sana ait iken en kötü ihtimalle

Yurtkur
    Aylık: 90 lira(yanlışım varsa affola o civarda)
    Kahvaltı yada öğlene kadar atıştırıcak bişey ayda 30 lira en kötü
    Ders Notları defter kitap vs Yıllık 400 lira (Az az yazdım )
    Ulaşım aylık 50 lira
    Öğlen yemeği aylık 60 lira
    +ekstra elbet olacak aylık 50-100 lira
    Giyim yıllık 400 lira (2 pantolon 100 lira ediyor en kötüsü bu)
    =(90x12)+(30x12)+400+(12x60)+(60x8)+(75x12)+400=

4340 !!! Sen Hesap Et Durumu !
    Ucuzmuymuş ? ? ? ! ! !

Şimdi hocam biz de üniversite okuyoruz. Kredi alıyorum + ailen para gönderiyor. Ben lüks yaşıyorum babam sağolsun. Babam: "Zamanında ben yaşayamadım oğlum benim durumumda olmasın. Hayatını en azından üniversite de yaşasın." diye para gönderip durur sağolsun. Şöyle senin hesabını biraz değiştireceğim kusura bakma:
    Aylık: 90 lira yurtkura ödüyorsun bunun tam masrafını bende bilmiyorum ama burada kahvaltı fişi ve akşam yemeği fiş veriyorlar ucuza.(Isparta)
    Ders notları ve kitap 400 demişsin de; arkadaş sen her kitabı da orjinal alırsan hem de durumun olmadan alırsan ben sana ne öğüt versem boş. Hee hoca alın diyorsa o zaman o hoca ile konuşursun durumunu anlatırsın %90 ı zaten anlar hocaların. Ben en fazla sınav zamanı fotokopilere para veririm o da 50 tl yi aşmaz yani. (Makina Müh. kitaplar da alınıyor ancak sene başında döneme vurursak onlarda 50-60 tutuyor.) Yani yıllk 400 veriyorsan cidden fazla.
    Isparta da yurtkur hemen üniversitenin yanında. Çoğu yerde böyle. Öğrenci 75kuruş gitgel günde 1,5tl gidiyor. 30 günden hesaplasan ki 30 günün hafta içi bazı günler çarşıya çıkarsın 30 tl anca harcarsın burada.
    Haftalık 6,75tl ye öğlen yemeği mevcut yemekhanede haftalık kart alıyorsun. Benim derslerim genelde ilk 3 güne sıkıştırıldığı!( sağolsun sınıf bu konuda iyiydi. TÜm dersleri ilk 3 güne sıkıştırır 4 gün yatardık )için ben almazdım. Kafelerden ekmek içi birşeyler yerdim veya simit tarzı atıştırmalıklar.
    Giyim yıllık 400 lira yazmışın yine iyi yazmışın. Her sene bi adidas alsan 90-100, 2-3 gömlek tsirt alsan 70-80 lira birkaç kazak alsan öyle tutar dediğin gibi. ama ailenin durumu pek iyi değilse bunları da azaltmak lazım.
    Ben yıllık ailemden ısparta gibi biryerde 2500 civarı alıyorum 2000 de kredi gelse 4500 ed,yor dediğin gibi yaklın hesap. Ama her sene antalya ya 5-6 günlük 3-4 kişi araç kiralayarak gideriz. Alanya ve kemer de birkaç bar ve gece klübüne de gireriz bunlara rağmen ben seneyi o kadar şey almama ay da bir içmeme rağmen borçsuz kapatabiliyorum.

Ama dediğin gibi Üniversite okumak ucuz değildir. Bazıları hesap yaparak olduğu ilde kalıp parayı özele veriyorlar öyle okuyorlar. En azından istedikleri bölümde okuyorlar.

o yurtta kalanlar
    haftasonu fiş almıyor

Kahvaltıyı 8 de yapıp 12 ye kadar açmı kalacaklar?
    8den sonra kantinde poaca kalmıyor çünkü

Yurt pisliğinede laf etmiyorum hele erkek yurtlarında

Deyim yerindeyse

Saat 7-9 arası ossuruk kokusundan lavaboya giremiyorum :D

Gece 4 te yatıyor millet uykusuz kac gece ??

6 kişi 8 m2 odada kalıyorduk odaya
    3 ranza 6 dolap dışıda yarım kol genişliğinde hol var
    Zamanını nerde geçireceksin 8 ay boyunca
    Bence 4.500 tutar gurbette okuyan biri en kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: soad_sefa

afedersin ama bu hava sadece öğretmenlik okuyanlarda var ne var yani öğretmen olacaksan çalışamaz mısın...şimdi bana gelip ben ilerde türkiyenin geleceğini yetiştirecem gibi laflar zırvalama komik oluyorsunuz.
    eğitim sistemimiz zaten b*k gibi ben gelince hepsini düzeltecem doğuya gidecem kızları okula götürecem gibi havalara girme..mezun ol özel kurs diye yırtınacaksın kimbilir.

sinir oldum gece gece nevar yani çalışmak ayıp değil bir de matematik öğretmeni olacakmış arkadaş dur dur sen zahmet etme ben senin yerine çalışayım seni okutayım.

şimdi bana ben Atatürk'ün izinden giden idealist bir öğretmen adayım naraları atma..

bende tıp okuyorum bende yeri geliyor çalışyorum.böyle havalara hiç gerek yok gençsin daha zamanın varken bu havalardan vazgeçmeni öneririm.

sakin sakin
    bende avukatlık okuyorum valla yarın 400 tl ya ne iş bulursam direk çalışacağım.genciz yani klavye başında zaman öldürmeye gerek yok
    http://forum.donanimhaber.com/m_40676901/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40676901
    hadi arkadaşlar fikir verin ya

• quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153

quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

İl neresi?

bana diyorsan ankara.19 yaşındayım tavsiye edebileceğiniz işler nelerdir.

Yok size degilde yinede onemli degil. Konuya da yazdim mcdonalds kfc gibi yerler olabilir
  • quote:

quote:

quote:

İl neresi?

Yok size degilde yinede onemli degil. Konuya da yazdim mcdonalds kfc gibi yerler olabilir

ya midem kaldırsa çalışacağım da o tür yerlerde kokudan midem kalkıyor.o yüzden hiç gitmem.aklınızda başka işler var mı
  • Allah güç versen kardeşim. İşin zor, Yinede seni tebrik ediyorum canı gönülden.
  • quote:

afedersin ama bu hava sadece öğretmenlik okuyanlarda var ne var yani öğretmen olacaksan çalışamaz mısın...şimdi bana gelip ben ilerde türkiyenin geleceğini yetiştirecem gibi laflar zırvalama komik oluyorsunuz.
    eğitim sistemimiz zaten b*k gibi ben gelince hepsini düzeltecem doğuya gidecem kızları okula götürecem gibi havalara girme..mezun ol özel kurs diye yırtınacaksın kimbilir.

sinir oldum gece gece nevar yani çalışmak ayıp değil bir de matematik öğretmeni olacakmış arkadaş dur dur sen zahmet etme ben senin yerine çalışayım seni okutayım.

şimdi bana ben Atatürk'ün izinden giden idealist bir öğretmen adayım naraları atma..

bende tıp okuyorum bende yeri geliyor çalışyorum.böyle havalara hiç gerek yok gençsin daha zamanın varken bu havalardan vazgeçmeni öneririm.

Havalara girecek bir şey yok ki,her eşyadan vergi alıyor devletimiz ve arkadaşımızın da eğitimi için çalışmak istememesi de gayet doğal bir hak. Neyine kızıyorsun ki?

• En paçoz,asosyal halkı olan bir ilde okusan bile çok paran gidiyor.Türkiye'de her yer bir değil,dediklerime laf söylemeyin.Hayat pahalı bu normal birşey.Okurken çalışmak ayıp değil.Ben üniversitede şuna katlanamıyorum 2.öğretim adı altında faiş harçlara,zorla ders kitabı satan hocalara,daha 1.sınıfta elinde liste ile gelipte 5 lira kep para verin finalllere giremezsiniz diyen bir zihniyete.

Yanarım neye yanarım,4 sene hatta zorlandıysan 5 senede okulu bitirip binlerce lira harcayıp,sap gibi ortada kalmak işsiz kalmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 22 Haziran 2010; 0:07:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Allah güç versen kardeşim. İşin zor, Yinede seni tebrik ediyorum canı gönülden.

abi bana da fikir ver yazın nerelerde çalışabilirim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İl neresi?

ya midem kaldırsa çalışacağım da o tür yerlerde kokudan midem kalkıyor.o yüzden hiç gitmem.aklınızda başka işler var mı

Bilgisayarci veya ticaret mesela toptancidan 20 tane semsiye alirsiniz yagmur yagdiginda saatsiniz.
    Abket yapanlardan veya hani su palyaco kiligina girip reklam broşüru dagitanlardan olabilirsiniz.
    Web adresi acip reklam da verebilirsiniz.

• Okulu bitireceksin. Kpss'ye gireceksin belki bir süre atanamıycaksın hatta bu süre birkaç seneyi bile bulabilir. Dersanelerde asgari ücrete talim günde 10 saat çalışacaksın. Sen şimdiden böyle kafayı bozarsan ailemden para almıyım çok büyüdüm diye sonrasını düşünemiyorum Boşver hayatını yaşa en güzel yılların çalışmaktanda utanma Avrupa'da çoğu öğrenci okurken bile çalışıyor ayıp bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRomst3r

quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

Dünya'da herşeyiyle bedava okutan ülkeleri yazar mısın?

Kredi + Burs + aileden gelen para yeter de artar.

Aileden para almıyosan da bunda devletin suçu yok.

ABD'de hani 18 yaşından sonra kapının önüne koyuyolar dediğiniz aileler çocuklarının üniversite parasını çocuk doğduktan sonra her sene kenara 100-200 dolar koyarak senelerce biriktiriyorlar. Keza Avrupa da aynı.

Diyosan ki ailemden hayır görmüyorum, o zaman azcık burs aramaya bak. Arkadaşlarına felan söyle, eğer burs veren yer bulurlarsa söylesinler. Mesela bu sene ben 4 arkadaşıma burs buldum. İyi kötü yurtlarında geçinip gidiyorlar. Sen de biraz uğraş sen de bulursun.

Eğitim sisteminin kalitesinden şikayet edin, anlarım ama pahalı olduğundan yakınmanız çooooook saçma.

Kredi yi aldın diyelim hadi.Mezun olduktan sonra geri ödemesini nasıl yapıcaksın ki ben şu an kara kara onu düşünüyorum
    Bursta torpil dönüyor.Annem babam memur 2 kardeşiz bana neden verilmedi burs.Benden ve ailemden durumu iyi olan adam burs alıyor .Bu nasıl iş?

Son olarak kenara para atma konusuna değinecegim.Türkiye de ünv de çocuk okutan bir çok aile kıt kanaat geçiniyor.Nasıl kenara para koyucak bunlar kenara

Yahu çalışıp ödeyeceksin kredi borcunu. Haa dersen ki iş nerde, o zaman eğitim sistemini değil işsizliği suçla.

Memur dediğin 1000 küsür maaş alıyor. Hem annen, hem de baban alıyomuş o parayı. Benim babam emekli 960 lira maaş alıyor. 200 lira gönderiyolar, yetiyor. O burs bana da çıkmadı. Torpil olduğu aşikar zaten Başbakanlık bursunda.

Kenara para ayırmasın zaten. O eğitim sistemi tamamen paralı olan ülkeler için geçerli. Zaten o ülkelerde fakir olanlar 2 yıllık ünileri okuyorlar. Devlet üniversitesi diyorlar ona da. Aynı bizim imkanlar var.

• quote:

quote:

yahu bi sakin ol of el ilanı dağıt. lcw gibi yerlerde çalış a2 ehliyetin varsa git burger kingte falan çalış. cafe ye git iş başvurusunda bulun. isteyene iş çok

• quote:

Orijinalden alıntı: knsrky

quote:

quote:

yahu bi sakin ol of el ilanı dağıt. lcw gibi yerlerde çalış a2 ehliyetin varsa git burger kingte falan çalış. cafe ye git iş başvurusunda bulun. isteyene iş çok

yarın bir bakayım bulurum inş

• quote:

Orijinalden alıntı: darknessfriend

quote:

Havalara girecek bir şey yok ki,her eşyadan vergi alıyor devletimiz ve arkadaşımızın da eğitimi için çalışmak istememesi de gayet doğal bir hak. Neyine kızıyorsun ki?

oraya matematik öğretmeni adayı havalarıyla yazmasa helal olsun kardeşim çalış harçlığını çıkar derdim.yani üniversite öğrencisiyim çalışıyorum dese ne var.burda hava kokusu var işte.arkadaşımız öğrenci yetiştirecekken halı yıkamacıda çalışmış o zoruna gitmiş.
    bizim milletimiz harbiden rahat insanlar ya.bazı arkadaşlarda bahsetmiş.avrupa asyada amerikada insanlar evladı 18 yaşına gelince .... basıyorlar git çalış diyorlar adamlar part time çalışıyor hepsi okurkende.tamam onların sistemi daha iyi gelir düzeyi daha yüksek.
    ama bizimkide bu ne var yani çalışsın halı yıkamacılıkta ne varmış yani.gitsin sanayide çıraklık yapsın nevar durumu yoksa çalışacak tabi genç dinamik insan eli ayağı tutmuyor mu?evde işi mi var?yok net başında takılacağına çalışmış o zoruna gidiyor.buranın yaş ortalamasıda küçük olunca oo abiye bak hem matematik öğretmenliği okuyor hemde halı yıkamacıda çalışıyor denilecek zannetti heralde ben buna sinir oldum.Daha önce bir zorluk görmedi büyük bir ihtimal çalışmak zoruna gitti baktıki zor iş.
    ben onun yaşındayken çimentocuda çalıştım ne var..
    hayat bu kadar ucuz değil sizin monitörünüzde gördüğünüz kadar kolay değil.hem de hiç değil!!
    Al geçen bir ardakaş konu açmıştı adam yurtdışında master yapıp gelmiş 750 lira vermişler iş başvurusunda..

• Böyle olumsuz bakma olaylara.

Daha okul bitince Kpss gireceksin 90 puanı alabilmelisin ki ataman yapılsın.
    Alamazsan boş durmamak için dersanelerin kapısını çalacaksın. Haftada 50 saat derse sokacaklar 400-500 lira para verecekler. Bazende vermeyip üstüne yatacaklar emeğinin karşılığını dahi alamayacaksın.
    Boş kalmamak için çalışacaksın. Olmadı ücretli öğretmenlik yapacaksın tam ek ders alsan 500-600 lira maaşın olacak. Tatil istemeyeceksin çünkü tatiller ekdersinden kesilecek...

Bunlar çevremde gördüğüm örnekler...
    Bende Mat. Öğretmenliği mezunuyum. Hayat zorluklarla dolu ama daha şimdiden isyana başlarsan okul bittikten sonra ayakta durmakta zorlanabilirsin.

Haftada 50 saat dersanede derse girip 400 lira alan bendim. Yemek parası yol parası dahi vermediler. Çay parasını bile cebimizden ödedik. Gün geldi restimi çekmeyi bildim. Ücretli öğretmenlik yapmadım. Kimsedede tek kuruşum kalmadı.

2006 mezunuyum şuan İstanbul'dayım tayin, atama sorunlarım çözüldü, arabamı aldım, evimi aldım çok şükür kredimide rahat rahat ödeyebiliyorum. Evlilik sorununuda çözdüm hayatımın aşkıyla birlikteyim... Toparlamış durumdayım Allah'a şükür. Sıkıntılar olacaktır önemli olan sıkıntıları aşmayı bilmek ve umudu kaybetmemek.

• özel ders versene , saati 50 kağıttan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darknessfriend

quote:

oraya matematik öğretmeni adayı havalarıyla yazmasa helal olsun kardeşim çalış harçlığını çıkar derdim.yani üniversite öğrencisiyim çalışıyorum dese ne var.burda hava kokusu var işte.arkadaşımız öğrenci yetiştirecekken halı yıkamacıda çalışmış o zoruna gitmiş.
    bizim milletimiz harbiden rahat insanlar ya.bazı arkadaşlarda bahsetmiş.avrupa asyada amerikada insanlar evladı 18 yaşına gelince .... basıyorlar git çalış diyorlar adamlar part time çalışıyor hepsi okurkende.tamam onların sistemi daha iyi gelir düzeyi daha yüksek.
    ama bizimkide bu ne var yani çalışsın halı yıkamacılıkta ne varmış yani.gitsin sanayide çıraklık yapsın nevar durumu yoksa çalışacak tabi genç dinamik insan eli ayağı tutmuyor mu?evde işi mi var?yok net başında takılacağına çalışmış o zoruna gidiyor.buranın yaş ortalamasıda küçük olunca oo abiye bak hem matematik öğretmenliği okuyor hemde halı yıkamacıda çalışıyor denilecek zannetti heralde ben buna sinir oldum.Daha önce bir zorluk görmedi büyük bir ihtimal çalışmak zoruna gitti baktıki zor iş.
    ben onun yaşındayken çimentocuda çalıştım ne var..
    hayat bu kadar ucuz değil sizin monitörünüzde gördüğünüz kadar kolay değil.hem de hiç değil!!
    Al geçen bir ardakaş konu açmıştı adam yurtdışında master yapıp gelmiş 750 lira vermişler iş başvurusunda..

aynen çalışmak ayıp mı ya.gocunmaya gerek yok.matematik öğretmeni okusan da çok ta büyük birşey değil sen de sıradansın.emeksiz yemek olmaz

• halı yıkamada çalışmayı neden küçümsüyorsun?
  • bizde öğretmen adayıyken inşaatlarda amelelik yaptık hocam küçümseme halı yıkamayı.İnşaatta birkaç saat çalıştıktan sonra halı yıkamayı mumla ararsın yani onuda söyliyim
  • quote:

quote:

İstanbula gel ayarlayım bir şeyler

Yada Adana ya memlekete gönderim seni. Babam yardımcı olur Tarla sularsın Günlük yövmiye 50-60 arası.

Bugün Bir Matematik Öğretmen adayı olarak halı Yıkamadan Çalıştım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.