Şimdi Ara

Bugün Bir Matematik Öğretmen adayı olarak halı Yıkamadan Çalıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bugün Bir Matematik Öğretmeni Adayı Olarak Halı Yıkamada Çalıştım Ne İçin Diyeceksiniz Seneye Okulumu Okuyabilmek için Üniversite 3.sınıf Öğrencisiyim (geçtim bu sene)
    Ama Maddi olarak ailemden geçinecek yaşı geçtim 21 yaşındayım artık ama düşünün sadece bölümün senede HARAÇ olarak gasp ettikleri para 500 lirayı buluyor
    Okula gidip gelmekle beraber kalacak yer ile beraber yıllık 4000 lira

Sonra Neden Parasız Eğitim İstiyoruz Diyorsunuz
    Çünkü Geleceğin Matematik,fizik,kimya Ve sayamadığım 10'larca öğretmeni Bugün ve yarın ya orada ya burada calısmak zorunda ki okuyabilsin
    Sizce suan benim psikolojimi bozmakta haksızmıyım ???

Lütfen Tamamını Okumadan Yorum Yapmayın

• Dünya'da herşeyiyle bedava okutan ülkeleri yazar mısın?

Kredi + Burs + aileden gelen para yeter de artar.

Aileden para almıyosan da bunda devletin suçu yok.

ABD'de hani 18 yaşından sonra kapının önüne koyuyolar dediğiniz aileler çocuklarının üniversite parasını çocuk doğduktan sonra her sene kenara 100-200 dolar koyarak senelerce biriktiriyorlar. Keza Avrupa da aynı.

Diyosan ki ailemden hayır görmüyorum, o zaman azcık burs aramaya bak. Arkadaşlarına felan söyle, eğer burs veren yer bulurlarsa söylesinler. Mesela bu sene ben 4 arkadaşıma burs buldum. İyi kötü yurtlarında geçinip gidiyorlar. Sen de biraz uğraş sen de bulursun.

Eğitim sisteminin kalitesinden şikayet edin, anlarım ama pahalı olduğundan yakınmanız çooooook saçma.
    Kardeşim dalga mı geçiyorsun? Annem babam memur diyorsun bir de. Evinize giren para aylık en az 8-9 bin TL ve bir de devletten burs mu istiyorsun? Yahu benim babam emekli üç kuruş paramız yok cebimizde ay sonu çay param bile kalmıyor. 2.5 bin alan emeklinin çocuguna bile burs vermeyen devlet kalkacak evine 9k giren aileye burs verecek öyle mi? Yeri geldimi yapılanları eleştiririm ama sana burs verilmesi büyük haksızlık olur.
  • Dünya'da herşeyiyle bedava okutan ülkeleri yazar mısın?

ABD'de hani 18 yaşından sonra kapının önüne koyuyolar dediğiniz aileler çocuklarının üniversite parasını çocuk doğduktan sonra her sene kenara 100-200 dolar koyarak senelerce biriktiriyorlar. Keza Avrupa da aynı.

Diyosan ki ailemden hayır görmüyorum, o zaman azcık burs aramaya bak. Arkadaşlarına felan söyle, eğer burs veren yer bulurlarsa söylesinler. Mesela bu sene ben 4 arkadaşıma burs buldum. İyi kötü yurtlarında geçinip gidiyorlar. Sen de biraz uğraş sen de bulursun.

Eğitim sisteminin kalitesinden şikayet edin, anlarım ama pahalı olduğundan yakınmanız çooooook saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

Dünya'da herşeyiyle bedava okutan ülkeleri yazar mısın?

Kredi yi aldın diyelim hadi.Mezun olduktan sonra geri ödemesini nasıl yapıcaksın ki ben şu an kara kara onu düşünüyorum
    Bursta torpil dönüyor.Annem babam memur 2 kardeşiz bana neden verilmedi burs.Benden ve ailemden durumu iyi olan adam burs alıyor .Bu nasıl iş?

Son olarak kenara para atma konusuna değinecegim.Türkiye de ünv de çocuk okutan bir çok aile kıt kanaat geçiniyor.Nasıl kenara para koyucak bunlar kenara

• halı yıkamada çalışmak kötü bi şi mi? amerikadada millet garsonluk yapıyor okuyabilmek için bence abartıyorsun.
  • quote:

Ailemden hayır görmüyorum demiyorum onlardan istemeye utanıyorum 21 yaşındayım yaşıma gel anlarsın
    Burs bulmak o kadar kolay değil bu devirde sene başında gitmediğim dernek kalmadı ADK(Atatürkçü Düşünce Klübü) Bile başvurdum gitmediğim yer kalmadı bi belediyeden buldum o da son 3 ay 50 lira verdi

Eğitim sistemi Ucuz Değil
    Sen Bir Başka memlekette Oku Başka Şehirde Oku.
    O zaman anlarsın benim ne demek istediğimi

Herşeyin sana ait iken en kötü ihtimalle

Yurtkur
    Aylık: 90 lira(yanlışım varsa affola o civarda)
    Kahvaltı yada öğlene kadar atıştırıcak bişey ayda 30 lira en kötü
    Ders Notları defter kitap vs Yıllık 400 lira (Az az yazdım )
    Ulaşım aylık 50 lira
    Öğlen yemeği aylık 60 lira
    +ekstra elbet olacak aylık 50-100 lira
    Giyim yıllık 400 lira (2 pantolon 100 lira ediyor en kötüsü bu)
    =(90x12)+(30x12)+400+(12x60)+(60x8)+(75x12)+400=

4340 !!! Sen Hesap Et Durumu !
    Ucuzmuymuş ? ? ? ! ! !

• quote:

Senin şu bahsettiğin ailenin ayda eline ne geçiyor ve ya o ülkede kişi başına düşen gelir nedir.

Bizim ülkemizde kişi başına düşen malesef yere düşüyor oda yerden sekip...

• hocam haklısın tabi ama ders verebilirsin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRomst3r

quote:

Kredi yi aldın diyelim hadi.Mezun olduktan sonra geri ödemesini nasıl yapıcaksın ki ben şu an kara kara onu düşünüyorum
    Bursta torpil dönüyor.Annem babam memur 2 kardeşiz bana neden verilmedi burs.Benden ve ailemden durumu iyi olan adam burs alıyor .Bu nasıl iş?

Son olarak kenara para atma konusuna değinecegim.Türkiye de ünv de çocuk okutan bir çok aile kıt kanaat geçiniyor.Nasıl kenara para koyucak bunlar kenara

+1

Aylık geliri
    2540 lira olan işyeri sahibinin oğluna Burs
    2 Müfettiş olan ailenin çocuguna burs

Aylık geliri Kapıcı Ücreti olan 554 lira (zamanında) olan babamın oğluna bana yani KREDİ Tam olarak 8.400 lira.

Al sana Kredi Lazım olur.
    Geri Ödemesinide sen yap

• quote:

Orijinalden alıntı: knsrky

hocam haklısın tabi ama ders verebilirsin?

Bu ülkedemi
    Bir hafta önce konu açtım Sıcak Fırsatlara

Altına yazılmayan karalamayan kalmadı

Hiçbiride Kolay gelsin Allah kazancını arttırsın demedi bile

Hatta Konuyu Sildirdiler BİLE o derece düştüler sen düşün 1 gün aksama kadar broşür yapıştırdım elektrik direklerine

Sabah kalktım

Aynı sokaktakiler bile kalmamış !
    Benim Sokağımdakiler... Elektrik direğindeki halı yıkama duruyor ama Kimin zoruna gidiyor anlamıyorum EMEĞİMLE bile para kazandırmıyorlar
  • quote:

devlet ailesine para veriyormuki alsin
    cogu insan aclik sinirinda yasiyor
    sadece parasi olanlarin okuyabilmesi nekadar dogru?!?

bunuda gec herseyiyle bedava okutan ulkeler var bunlar sosyal devlet olan ulkeler kuba-turkmenistan-cin simdi aklima gelenler
    amerikayi ornek vermissin ameriakda insanlar ona gore para kazaniyor emekcinin hakkini veriyorlar
    o ulkede doktor-muhendis-mimar ogretmen vs gibi meslekler hak ettikleri parayi aliyorlar
    gunde 100tane hasta bakip aksam evde mercimege talim eden doktorlar var bu ulkede
    daha dun yazdi yildiz teknik univ mezunu insaat muhendisi 700lira asgari maas teklif etmisler!

bu memlekette %60vergi var herseyde buna ragmen dunyanin en pahali ulkelerinden
    vatandasin hakki olan egitim alma hakkini bile saglayamiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vimeo

halı yıkamada çalışmak kötü bi şi mi? amerikadada millet garsonluk yapıyor okuyabilmek için bence abartıyorsun.

Benim Abarttığım Acaba Kaç Öğretmen Tam Anlamıyla öğretmen olabilmiştir

Ben Çalışmanın Hiç Bir şekline karşı cıkmıyorum

Göğsümü gererekte söylüyorum.

Benim derdim Tam Anlamıyla Kaç Kişi Öğretmen Olabilmiştir

Geçim sıkıntısını bir kenara koyup
    Çocuklara Sadece Dersini verebilmiştir .

Yazının tamamını okusan anlardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matematik İçin Doğmuşum

quote:

Ailemden hayır görmüyorum demiyorum onlardan istemeye utanıyorum 21 yaşındayım yaşıma gel anlarsın
    Burs bulmak o kadar kolay değil bu devirde sene başında gitmediğim dernek kalmadı ADK(Atatürkçü Düşünce Klübü) Bile başvurdum gitmediğim yer kalmadı bi belediyeden buldum o da son 3 ay 50 lira verdi

Yurtkur
    Ulaşım aylık 50 lira

Ucuzmuymuş ? ? ? ! ! !

Şimdi hocam biz de üniversite okuyoruz. Kredi alıyorum + ailen para gönderiyor. Ben lüks yaşıyorum babam sağolsun. Babam: "Zamanında ben yaşayamadım oğlum benim durumumda olmasın. Hayatını en azından üniversite de yaşasın." diye para gönderip durur sağolsun. Şöyle senin hesabını biraz değiştireceğim kusura bakma:
    Aylık: 90 lira yurtkura ödüyorsun bunun tam masrafını bende bilmiyorum ama burada kahvaltı fişi ve akşam yemeği fiş veriyorlar ucuza.(Isparta)
    Ders notları ve kitap 400 demişsin de; arkadaş sen her kitabı da orjinal alırsan hem de durumun olmadan alırsan ben sana ne öğüt versem boş. Hee hoca alın diyorsa o zaman o hoca ile konuşursun durumunu anlatırsın %90 ı zaten anlar hocaların. Ben en fazla sınav zamanı fotokopilere para veririm o da 50 tl yi aşmaz yani. (Makina Müh. kitaplar da alınıyor ancak sene başında döneme vurursak onlarda 50-60 tutuyor.) Yani yıllk 400 veriyorsan cidden fazla.
    Isparta da yurtkur hemen üniversitenin yanında. Çoğu yerde böyle. Öğrenci 75kuruş gitgel günde 1,5tl gidiyor. 30 günden hesaplasan ki 30 günün hafta içi bazı günler çarşıya çıkarsın 30 tl anca harcarsın burada.
    Haftalık 6,75tl ye öğlen yemeği mevcut yemekhanede haftalık kart alıyorsun. Benim derslerim genelde ilk 3 güne sıkıştırıldığı!( sağolsun sınıf bu konuda iyiydi. TÜm dersleri ilk 3 güne sıkıştırır 4 gün yatardık )için ben almazdım. Kafelerden ekmek içi birşeyler yerdim veya simit tarzı atıştırmalıklar.
    Giyim yıllık 400 lira yazmışın yine iyi yazmışın. Her sene bi adidas alsan 90-100, 2-3 gömlek tsirt alsan 70-80 lira birkaç kazak alsan öyle tutar dediğin gibi. ama ailenin durumu pek iyi değilse bunları da azaltmak lazım.
    Ben yıllık ailemden ısparta gibi biryerde 2500 civarı alıyorum 2000 de kredi gelse 4500 ed,yor dediğin gibi yaklın hesap. Ama her sene antalya ya 5-6 günlük 3-4 kişi araç kiralayarak gideriz. Alanya ve kemer de birkaç bar ve gece klübüne de gireriz bunlara rağmen ben seneyi o kadar şey almama ay da bir içmeme rağmen borçsuz kapatabiliyorum.

Ama dediğin gibi Üniversite okumak ucuz değildir. Bazıları hesap yaparak olduğu ilde kalıp parayı özele veriyorlar öyle okuyorlar. En azından istedikleri bölümde okuyorlar.

• bende ankara hukuk 1.sınıf öğrencisiyim yarın gidip iş bakacağım.ailemin durumu iyi de olsa insanın kendi parasını kazanması kadar güzel birşey olamaz
    fikri olan varsa buraya da yazarsa sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_40676901/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40676901
  • İl neresi?
  • quote:

quote:

Yurtkur
    Ulaşım aylık 50 lira

Ucuzmuymuş ? ? ? ! ! !

22 yaşındayım. Trakya Üniversitesi 1. sınıfta okuyorum. Yaşına gelmek için zaman makinası icat etmem lazım.

Bu yaşta para istemek zor oluyor ama mazeretim var, okuyorum.

O saydığın masrafları kısmak için devletin yaptıklarını düşün.

Yurt: 90 lira ve yemek fişi veriyo. Hesaplayınca aylık 10 liraya felan geliyo yatak parası. Ucuz yemek te cabası. Devletin eli olmasa aylık 300-400 lira para verirdin, ayrıca yemek parası felan...

Ders notları ucuz olur, rektörlük anlaşır ucuz fotokopici getirtir kampüse.

Ulaşım: Devlet öğrenciye indirimli tarife uygulatıyor toplu taşıma araçlarında.

Okuldaki yemekhane: Bizde 1.25 TL'ye 1 öğlen yemeği yiyebiliyosun. Rektörlük ve Üni. vakfı sayesinde. İstanbul Üni. de 50 kuruş.

Kredi veriyor ki üniden sonra ÇALIŞ KAZAN ÖDE diye. Mantıken bence çok güzel bir uygulama. Zaten Başka ülkelerde de benzeri uygulamalar var. Bizdeki sorun iş bulamama olduğundan geri ödemede problem çıkıyor. Ama işini bulan da çatır çatır ödüyor.

Başbakanlık bursundaki şikeleri kabul ediyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği vb. dernekler ailenin siyasi tercihine bakıyor. FEM dershanesine felan gidiyorsan vermezler. O zaman da sen tarikattan burs bulacaksın.

Türkiye Eğitim Vakfı çoğu öğrenciye burs veriyor. Ailen düşük miktarda para alıyorsa, derslerinde de başarılıysan burs verecektir.

4.340 lira gerçekten düşük bir miktar. 200 x 12 = 2.400 Lira. Ayrıca Katkı kredisi de var. 100 liraya kadar düşüyo yıllık harç masrafı. Ayrıca sen yazın harcadıklarını niye katıyosun ki. Git ailenle otur ne masrafın olur ne başka şeyin.

Ben 200 lira burs alıyorum aylık. 8 ay. 200x8 = 1.600+2.400 = 4.000

Yetiyo da artıyo.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knsrky

hocam haklısın tabi ama ders verebilirsin?

Bu ülkedemi
    Bir hafta önce konu açtım Sıcak Fırsatlara

Altına yazılmayan karalamayan kalmadı

Hiçbiride Kolay gelsin Allah kazancını arttırsın demedi bile

Hatta Konuyu Sildirdiler BİLE o derece düştüler sen düşün 1 gün aksama kadar broşür yapıştırdım elektrik direklerine

Sabah kalktım

Aynı sokaktakiler bile kalmamış !
    Benim Sokağımdakiler... Elektrik direğindeki halı yıkama duruyor ama Kimin zoruna gidiyor anlamıyorum EMEĞİMLE bile para kazandırmıyorlar

hocam şansın yok o zaman ya şehir sitelerine ilan versen belki bulabilirsin mahalledeki bakkala söyleyip oraya ilan koydurabilirsin. ben inşaat mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim komşumuzun çocuğuna saati 10 liradan 15 saat fizik dersi verdim 150 lira aldım. bi de sen öğretmensin kesin öğrenci bulman lazım. ben bu sene bırakıyorum tekrar hazırlanacağım ya matematik öğretmenliği ya da bilgisayar mühendisliği düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

İl neresi?

bana diyorsan ankara.19 yaşındayım tavsiye edebileceğiniz işler nelerdir.
  • Hocam çok haklısın. Ailemin maddi durumu şükür iyi olmasına rağmen yıl içinde iş baktım ama açıkçası gözüm kesmedi. Tamamen parasız bir eğitim maalesef ülkemizde olamaz. Ben de tamamen parasız eğitim taraftarıyım. Şahsen ikinci öğretimim ve yıllık 1500 Liraya yakın HARAÇ vermek mecburiyetindeyim.

Gönülden tebrik ederim. Umarım tatilde, yıl boyunca yetecek kadar kazanırsınız.
  • parasız eğitim+parasız sağlık = küba = hayat orda, elimde olsa 1 saniye durmam buralarda.
  • afedersin ama bu hava sadece öğretmenlik okuyanlarda var ne var yani öğretmen olacaksan çalışamaz mısın...şimdi bana gelip ben ilerde türkiyenin geleceğini yetiştirecem gibi laflar zırvalama komik oluyorsunuz.
    eğitim sistemimiz zaten b*k gibi ben gelince hepsini düzeltecem doğuya gidecem kızları okula götürecem gibi havalara girme..mezun ol özel kurs diye yırtınacaksın kimbilir.

sinir oldum gece gece nevar yani çalışmak ayıp değil bir de matematik öğretmeni olacakmış arkadaş dur dur sen zahmet etme ben senin yerine çalışayım seni okutayım.

şimdi bana ben Atatürk'ün izinden giden idealist bir öğretmen adayım naraları atma..

bende tıp okuyorum bende yeri geliyor çalışyorum.böyle havalara hiç gerek yok gençsin daha zamanın varken bu havalardan vazgeçmeni öneririm.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.