Şimdi Ara

Bu kertenkelenin cinsi nedir ( sarı benekli siyah )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kertenkelenin cinsi nedir ( sarı benekli siyah )

İnternetten biraz araştırınca sarı benekli semender olduğu yazdı ve zehirliymiş şuan Yayladayiz Türkiye'de türünün çok az bulunduğu felan söyleniyor bilgisi olanlar yazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sarı Benekli Siyah Kertenkelenin Türü

Sarı benekli siyah kertenkele, oldukça yaygın bir kertenkele türüdür ve dünya çapında çeşitli habitatlarda bulunur. Bu kertenkelelerin cinsi Mesalina'dır.

Özellikleri:

• Mesalina kertenkeleleri genellikle 25-35 cm uzunluğundadır.
    • Sırtları siyah veya koyu kahverengidir ve sarı veya turuncu beneklerle kaplıdır.
    • Karınları beyaz veya krem rengidir.
    • Hızlı ve çeviktirler ve genellikle kayaların veya ağaç gövdelerinin üzerinde güneşlenirler.
    • Omnivordurlar ve böcekler, meyveler ve hatta küçük omurgasızlarla beslenirler.

Zehirlilik:

Mesalina kertenkeleleri zehirli değildir. İnsanlar için herhangi bir tehdit oluşturmazlar. Ancak, kendilerini tehdit altında hissettiklerinde ısırmaya çalışabilirler. Isırıkları ağrılı olabilir ancak genellikle ciddi değildir.

Önemli Not:

Sarı benekli siyah kertenkeleler, doğal ortamlarında önemli bir rol oynarlar. Ekosistemin dengede kalmasına ve zararlı böcek popülasyonlarını kontrol etmeye yardımcı olurlar. Bu kertenkelelerin korunması ve yaşam alanlarının bozulmaması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sarı benekli ocak söndüren bu dostum umarim öldurmediniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kurosaki_ichigo

Sarı benekli ocak söndüren bu dostum umarim öldurmediniz
    Sarı benekli Ocak söndüren ney ? Nadir bir tür herhalde ama ben eskiden de yaylada görüyoduk bundan

Babamgil öldürmüş Yayladayiz arkayi temizliyordu kürekle bilmiyordum ama öldürmüş ben olsam hayatta elletmezdim de zehirli içeri girer felan diye öldürmüş herhalde

• Ölmemiş şuan ağır adımlarla ilerliyor çok uyuşuk Bir şey

• Semender kertenkele mi lan köylü

Bu arada suya bırak gider sucul hayvandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Hail The King -- 12 Temmuz 2018; 13:4:40 >
  • Kertenkele değil kardeşim o semender. Hem suda hem karada yaşayabiliyorlar. bırakın gitsin. zararsızdır zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Kertenkele değil kardeşim o semender. Hem suda hem karada yaşayabiliyorlar. bırakın gitsin. zararsızdır zaten.
    +1

O bir ''Ambystoma tigrinum''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşkın rengi neden kırmızı ?
    9 yıl önce açıldı
    Mor gay rengi midir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Hail The King

Semender kertenkele mi lan köylü

Bu arada suya bırak gider sucul hayvandır
    Lan ne suyu Yayladayiz biz diyom su felan yok burda toprağın altından çıktı ne suculu ben de semendere benzettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Kertenkele değil kardeşim o semender. Hem suda hem karada yaşayabiliyorlar. bırakın gitsin. zararsızdır zaten.
    Tamam da Şuan bulunduğum yerde su yok dağın tepesindeyiz toprağın altından çıktı bu soğuk bir yer yani suyla en ufak alakali bir yer değil burası

• quote:

Orijinalden alıntı: Vosvareto9013

Lan ne suyu Yayladayiz biz diyom su felan yok burda toprağın altından çıktı ne suculu ben de semendere benzettim

Alıntıları Göster
    Kardeş elinin altında internet var araştır bak. Kaplan semenderi o. Kurbağa nasılsa bu da öyle bir amfibidir.
  • Vosvareto9013 kullanıcısına yanıt
    Yahu karada da yaşıyor zaten diyoruz ya. sürekli suda duran bir hayvan değil. Ama amfibik olduğu için suda da yaşayabiliyor. Adı Semender. Türü de Kaplan Semender. Kertenkele değil yani.
  • bi insan neden kertenkele öldürür ya cıkmayın abi siz doğaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

Kardeş elinin altında internet var araştır bak. Kaplan semenderi o. Kurbağa nasılsa bu da öyle bir amfibidir.

Alıntıları Göster
    Tamam semender olduğuna inandım da yukarda adam sucul hayvandır felan demiş sulak yer yok burda toprağın altından çıktı bu dağın tepesindeyiz şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

bi insan neden kertenkele öldürür ya cıkmayın abi siz doğaya
    Kardeş yılan sanmış babam en başta toprağın altında olduğu için yarısı hem ölmedi

• tarabya kertenkelesi ,
    dikkat et kertmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vosvareto9013

Kardeş yılan sanmış babam en başta toprağın altında olduğu için yarısı hem ölmedi

Alıntıları Göster
    Niye yılan olunca farklı mı oluyor? Ben daha Türkiye'de bir yılanın bir insana zarar verdiğini görmedim. Bence de çıkmamalısınız doğaya.
  • Fahri abiye benzettim ama şükür o değilmiş
  • Semender birader bu sarı semender

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.