Şimdi Ara

Bugun almam lazım 2.0 Dizel mi 1.6 Benzin mi Üstadlarım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar . Bugun veyahut yarın aracı almam gerekıyıor. Kendı aracımı sattım ve arabasız su an cok zor oluyor.

    Aracların ıkısı de cruze. Dizel 106.000 km . 2.0 litre. 163 beygir . 360 torkluk. 1450 kilogramlık bir aractır. Fiyat 43.000 gibi anlasılacak.

    Benzinli de bılgınız uzre 1.6 L . 124 beygır . 150 Tork . 1350 civarı bır agırlıgı olan bır aractı sanırım. LPG de mevcut. Anlasıcalak olan fıyatta yakın neredeyse 41.- 42 cıvarı. 84000 km de arac.




    Dizel araç donanım olarak zengın degıl. Manuel Vites. Gereklı seyler var sadece . Oyuncak falan dert etmıyorum zaten ekran mekran gerek degıl yanı usb falan olsun yeterlı.

    Benzınlı olansa Sunrooflu ve otomatik. Lpg mevcut ayrıyetten. Donanım zengin.


    Gel gelelım benzınlı cok yakıyor ancak lpg mevcut. Dızel az yakıyor ancak vergısı mevcut ( 2200 tl yıllık ) ( 2 sene sonra 1000 tl dusecek ya da seneye sanırım modeller 2012 )


    Ben sıkıstım ve kaldım bana bu konuda yardımcı olursanız hangısı avantajlı olur hangısı dezavantajlı olur cozemedım. Saygılarımı sunarım.







  • Bu beklenti ve ihtiyaçlara göre değişen bir durum.

    2.0 dizelin torku iyi, kullnımı keyifli. Vergisi de aslında o kadar çok değil kasko değerine göre bir alt dilime iner. Plu olmayan araçlarda usb mevcut değil. 2.0 dizel de 7lt veri var, ortalama hızlar 23-25km gibi ise, kullanıma göre o da 7.5-8lt arasında olabilir. Alıcı doğru seçim için "kendine göre" aşağı-yukarı tahmin ederek tüketim ve yürütme maliyetlerini karşılaştırması gerek.
    https://forum.donanimhaber.com/2012-dizel-cruze-bir-alt-dilimden-vergi-odeme--125214094

    Benzin+lpg olanın, lpg kaynaklı sıkıntıları olabilir, ama donanım da göz ardı edilemez. Gerek yok denir ama donanımlı araca binince keyfi anlaşılır ve artık o hep aranır hale gelir. Boş araba gerçekten, BOŞ...


    Kişi önce neye ihtiyacı olduğunu belirlemeli, o yönde hareket edilir ise daha isabetli karar olur. Şehir, trafik, yıllık yapılan km, istekler, beklentiler vesaire...




  • Panthér kullanıcısına yanıt
    BIR DIGER BASLIKTAKI YORUMUMU YAPISTIRAYIM HOCAM. :)


    Normalde yılda tas catlasın 10.000 yapıyorum hadı abartayım 15.000. Atanırsam ne bıleyım ordan buraya ayda 2-3 kere gel gıt yapabılırım yılda ekstra bı 6.000 km falan cıkabılır belkı o da.

    Altımda esek var gıbı keyıfsız kalmak ıstemıyorum tek derdım bu ve yakıtı ıncır agacı dıkmesın. Bır de en onemlısı sorun cıkarmasın.

    Sorunsuz olacaksa ve performans normalın altına dusmeycekse benım ıcın sorun yok.


    Ama ıste fıyatlar neredeyse aynı , giderler neredeyse aynı . Hanı benzın fıyatı malum dızelın az yakısı malum. O yuzden ıkılımde kaldım. bırı 124 bg 150 tork bırı 163 bg 360 tork. Surus keyfı cok etkıler dıye dusundugumden aptal gıbı kaldım arada.

    Otomatık ve sunroof olsa ıyı olur dedım ama surus keyfı 2.0 larda daha daha ıyıyse onları esgecebılırım. Onun dısında dedıgım gıbı bana usb muzık olsun yeter :)


    Bırde lpg sıkıntıları kucuk ve halledılebılırse canı sagolsun , ancak bır de seye takıldım 2.0 dızel LT de usb var dıye bılıyordum ama yoska kotu olmus




  • Vergiyi dert etmezseniz, sürüş keyfi ve az yakıt için dizel. Ama zaten sakin sürüyorum, bir sürü vergi ödemeye gerek yok diyorsanız lpgli benzin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 de sıfır olarak aldığım hatcback dizel otomatik cruzu kullanıyorum.Benzinliyle aynı fiyat iken kalkıp dizeli almayana şaşarım açıkcası.Sunroof çokda elzem birşey değil ayrıca birçok markada bir süre sonra tıkırtı sesleri gelmeye başladığı için şikayet edende çok.
    1.500 tl civarına 7.ekran taktırılır hatta artık bunların android lileride var..ki daha avantajlı..Birtek otomatik-düz vites olayı var seçimi etkileyebilecek olan.

    .Bu arada bir durumada açıklık getireyim vergi 6 aylık 1.108 tl görünüyor ama vergi dairesine sigortadan alınan bir belgeyi ve dilekçeyi verince vergi 714 tlye düşüyor.Çünkü açıklanan vergi kasko değerinin %5 ini geçtiği için bir alt dilimden vergi ödeme hakkı doğuyor.Ben öyle yaptım ve vergi 714 tlye düştü bu sene.
  • Hocam bizde de aveo 1.3d var 95 hp 205 tork. Ben sakin sürerim, eşim de öyle. Ancak bazen düşünmeden edemiyorum acaba 2.0d cruzelar nasıl gidiyordur diye. Bizim araç en full ltz donanımlı. Yani otomatik yanan far,start stop,usb mp3 çalar,6 kolon,hız sabitleyici,direksiyondan kumanda vs. full bir araç. Donanım araca keyif katıyor mesela farların otomatik yanması çok önemli değil ancak tünele vs girdiğinizde otomatik olarak yanıyor konforlu oluyor yada ses sistemini direksiyondan kontrol etmek usb den istediğin şarkıları uzun yolda dinlemek bunların hepsi hoş ve keyif veren özellik. Ancak hiç biri aracın gücünü çekişini arttırmıyor. Tabi buarada aracımız manuel. Eşiminde manualde zorlanmasından dolayı satıp otomatik bakmaya karar verdik. Size de tavsiyem 2.0 dizel cruzelara bakın ama otomatik bulmaya çalışın inanılmaz keyifli olacağını düşünüyorum. Benzin lpg sıkıntılıdır biraz çoğu aracın öyle ancak cruzelar lpg yi pek sevmezler bilginiz olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.