Şimdi Ara

Buderus GB022-24K 'den daha iyi Kombi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22,000-28,000 kcal/h aralığında yoğuşmalı ve EN AZ BUDERUS GB022-24K kadar kaliteli ve EN AZ onun sahip olduğu teknik özelliklere sahip bir kombi arıyorum......

ANCAK önereceğiniz kombinin NEDEN DAHA İYİ OLDUĞUNU YETERİNCE DETAYLI BİR ŞEKİLDE KARŞILAŞTIRMALI OLARAK AÇIKLAMANIZI istiyorum...

LÜTFEN neden daha iyi olduğunu karşılaştırmalı olarak açıklayamayacak ve yüzeysel yorum yapacak arkadaşlar birşey yazmasınlar....

teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Aralık 2015; 4:07:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Buderus GB022-24K'dan Daha İyi Kombi Seçenekleri

Gazlı kombi modelleri arasında popüler olan Buderus GB022-24K, yüksek verimliliği ve kullanım kolaylığıyla öne çıkıyor. Ancak daha iyi özellikler ve performans sunan alternatif kombi modelleri de mevcut.

Kullanıcı Yorumları:

Buderus GB022-24K kombi hakkında kullanıcı yorumları genel olarak olumlu olsa da, bazı kullanıcılar daha geniş bir modülasyon aralığı veya daha düşük gürültü seviyeleri gibi ek özelliklere ihtiyaç duyabilirler.

Alternatif Kombi Seçenekleri:

Buderus GB022-24K'dan daha iyi performans sunan alternatif kombi seçenekleri şunları içerir:

• Vaillant ecoTEC Pure VCW 246/5-7: Geniş modülasyon aralığı, yüksek verimlilik ve düşük gürültü seviyeleriyle öne çıkıyor.
    • Viessmann Vitodens 100-W B1HA: Akıllı kontrol sistemi, yüksek sıcak su konforu ve düşük enerji tüketimi sunuyor.
    • Bosch Condens 5000 W TCW 24: Kompakt tasarımı, yüksek verimliliği ve sezgisel kullanıcı arayüzüyle dikkat çekiyor.

Karşılaştırma Kriterleri:

Alternatif kombi modelleri seçerken, aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Modülasyon Aralığı: Kombinin en düşük ve en yüksek ısıtma kapasitesi arasındaki fark, enerji verimliliği ve konfor üzerinde etkilidir.
    • Verimlilik: Kombinin tükettiği enerjiye kıyasla ürettiği ısı miktarı, işletim maliyetlerini düşürmede önemli bir faktördür.
    • Gürültü Seviyesi: Kombinin çalışma gürültüsü, özellikle yaşam alanlarına yakın kurulumlarda önemlidir.
    • Kullanım Kolaylığı: Kombinin kontrol paneli ve kullanıcı arayüzü, kullanım kolaylığını ve konforunu etkiler.

Buderus GB022-24K kombi iyi bir seçenek olsa da, özel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize daha uygun olan alternatif modeller mevcuttur. Kullanıcı yorumlarını dikkate alarak ve karşılaştırma kriterlerini değerlendirerek, en iyi kombi modelini seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 22-28bin kcal/h güç aralığında ve en az GB022 kalitesinde olan cihaz yine Buderus olabilir: Buderus GB112 29W/36WT (entegre boylerli) kazan...

[link]http://www.hermetikkombi.com/Buderus-GB-112-2936-WT-Duvar-Tipi-Yogusmali-Dikey-Kazan-29kw-25000-Kcalh-Boylerli-25-lt,PR-527.html[/link

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

buderus gb022-24k modelini kullanıyorum ve memnunum... şimdi yeni evime daha iyi bir kombi arıyorum....

22,000-28,000 kcal/h aralığında yoğuşmalı ve EN AZ BUDERUS GB022-24K kadar kaliteli ve EN AZ onun sahip olduğu teknik özelliklere sahip bir kombi arıyorum......

/>

ANCAK önereceğiniz kombinin NEDEN DAHA İYİ OLDUĞUNU YETERİNCE DETAYLI BİR ŞEKİLDE KARŞILAŞTIRMALI OLARAK AÇIKLAMANIZI istiyorum...

LÜTFEN neden daha iyi olduğunu karşılaştırmalı olarak açıklayamayacak ve yüzeysel yorum yapacak arkadaşlar birşey yazmasınlar....

teşekkürler....

Buderus GB072. modeli tabi ki.
    Isısan yetkililerinin ifadesine göre; GB022 modelinde görülen aksaklıkların giderildiği, daha teknolojik ve gelişmiş, emsal ısıtma gücündeki kombidir. Kullananlar da inanılmaz memnun. Ancak fiyatı 2.500 TL civarında.

http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/Buderus_GB072_NeoPlus_Yogusmali_Kombi_08_2011.pdf

Logamax Plus GB 072-24K
    Maksimum Enerji Maksimum Konfor

24 kW ısıtma, 30 kW kullanım suyu kapasitesi
    Sıcak kullanım suyu için harici plakalı eşanjör ile sıcak su verimi
    Yeni BC20 kumanda ünitesi ile gelişmiş otomasyon sistemi
    12 litre genleşme tankı
    Sensör ilavesi ile dış havaya bağlı işletim imkanı
    Mevcut sıcaklık kontrol üniteleriyle ve modüllerle uyumlu (Buderus RC ve 4000 Serisi)
    Modülasyonlu fan
    Sessiz çalışma [ max. yükte dahi 36 dB(A)]
    Geniş LCD ekran ve büyük butonlar
    Termik dezenfeksiyon özelliği (70oC)
    Çok düşük stand by güç tüketimi (2W)
    Pompa sıkışmasını önleyen anti-blokaj sistemi
    Donma emniyeti sistemi
    Güneş enerjisi sistemi ile birlikte çalışabilme

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin
    Isısan yetkililerinin ifadesine göre; GB022 modelinde görülen aksaklıkların giderildiği, daha teknolojik ve gelişmiş, emsal ısıtma gücündeki kombidir.

öğrenmek için soruyorum.....
    gb022 modelinde görülen aksaklıklar neymiş?

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 13 Ocak 2013; 22:08:12 >
  • quote:

quote:

Isısan yetkililerinin ifadesine göre; GB022 modelinde görülen aksaklıkların giderildiği, daha teknolojik ve gelişmiş, emsal ısıtma gücündeki kombidir.

Yazılımsal bir takım iyileştirmeler var. En önemlisi GB022 deki % 107 verimliliği % 109 a çıkarmışlar. Tabi bunu reel olarak algılamamak lazım. Reel verimliliğin % 1 daha iyileştirildiğini söylemek yanıltıcı olmaz.
    GB022 nin 38 dB sesine karşı GB072 38 dB ile daha sessiz.
    GB072 30 kW, GB022 28,5 kW gücünde ısıtma suyu kapasitesine sahip.
    GB022 deki 7,5 l genleşme tankı, GB072 de 12 litreye çıktı.
    G022 6 - 24 kW arasında çalışırken gb072 6,6 - 23,8 kW arasında çalışır. Burada GB022 önemsiz bir miktar daha düşük kW ya kadar modülasyon yaptığı anlaşılıyor. Ancak ılıman iklimde bile bu farkın, yakıt avantajına döndüğünü hissetmeniz imkansızdır.
    Sonuçta artık GB022 üretimi yok gibi ama GB072 yeni üretilmeye başlandı. Bu alınabilecek destek bakımından da önemlidir.
    Daha fazla detayını, ürün geliştirmeden öğrenirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Yazılımsal bir takım iyileştirmeler var. En önemlisi GB022 deki % 107 verimliliği % 109 a çıkarmışlar. Tabi bunu reel olarak algılamamak lazım. Reel verimliliğin % 1 daha iyileştirildiğini söylemek yanıltıcı olmaz.
    GB022 nin 38 dB sesine karşı GB072 38 dB ile daha sessiz.
    GB072 30 kW, GB022 28,5 kW gücünde ısıtma suyu kapasitesine sahip.
    GB022 deki 7,5 l genleşme tankı, GB072 de 12 litreye çıktı.
    G022 6 - 24 kW arasında çalışırken gb072 6,6 - 23,8 kW arasında çalışır. Burada GB022 önemsiz bir miktar daha düşük kW ya kadar modülasyon yaptığı anlaşılıyor. Ancak ılıman iklimde bile bu farkın, yakıt avantajına döndüğünü hissetmeniz imkansızdır.
    Sonuçta artık GB022 üretimi yok gibi ama GB072 yeni üretilmeye başlandı. Bu alınabilecek destek bakımından da önemlidir.
    Daha fazla detayını, ürün geliştirmeden öğrenirsiniz.

Alıntıları Göster
    peki buderus dışındaki markalarda durum nasıl?

• quote:

GB072 ye emsal şu kombi diyen yalan söyler. Ben 2.500 TL tutan bu kombi yerine 1.800 TL peşin fiyatla Bosch Classic Condense 22 kW kombiyi(FR100 Oda termostatı ile kullanın) rahatlıkla kullanırdım. Aradaki farkı da tesisata yada yalıtıma harcardım. (dubleks evler ayrık)150 m2 alanı 12 m.ye kadar olan petekle besler. Buderus GB042 ile bire bir aynı özelliklere sahiptir. Hatta sessizliği 36 dB ile Buderus GB022 den iyi GB072 ile aynıdır. Magnezyum-Silisyum-Aluminyum özel eşanjörü de aynıdır. Bunun nedeni; Bosch'un Buderus'u satın alması olarak gösterilebilir. Isısan servisleri Bosch'a da hizmet vermektedir.
    Başka alternatif yok mu derseniz, Vaillant 296-3-5 modelini de değerlendiriniz. Calormatic 370 OT ile tabi ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

GB072 ye emsal şu kombi diyen yalan söyler. Ben 2.500 TL tutan bu kombi yerine 1.800 TL peşin fiyatla Bosch Classic Condense 22 kW kombiyi(FR100 Oda termostatı ile kullanın) rahatlıkla kullanırdım. Aradaki farkı da tesisata yada yalıtıma harcardım. (dubleks evler ayrık)150 m2 alanı 12 m.ye kadar olan petekle besler. Buderus GB042 ile bire bir aynı özelliklere sahiptir. Hatta sessizliği 36 dB ile Buderus GB022 den iyi GB072 ile aynıdır. Magnezyum-Silisyum-Aluminyum özel eşanjörü de aynıdır. Bunun nedeni; Bosch'un Buderus'u satın alması olarak gösterilebilir. Isısan servisleri Bosch'a da hizmet vermektedir.
    Başka alternatif yok mu derseniz, Vaillant 296-3-5 modelini de değerlendiriniz. Calormatic 370 OT ile tabi ki.

Alıntıları Göster
    peki başka alternatif ve önerisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4FEE439E4

peki başka alternatif ve önerisi olan var mı?

Alıntıları Göster
    buderustan daha iyisi buderus gibi birşey oldu herhalde
  • quote:

Vaillant 296-3-5 2.000 TL peşin fiyatıyla emsal diye söyledim ama sanırım farklı bir görüş almak istiyorsunuz.
    Buderus GB042 ile aynı özelliklere sahip Bosch Classic Condense te var ama bunlar 150 m2 ye kadar evleri azami 12 m. petekle ısıtabilirler. Emsal olmasa da peşin 1.800 TL fiyatıyla daha uygun kombilerdir.
  • quote:

quote:

Vaillant 296-3-5 2.000 TL peşin fiyatıyla emsal diye söyledim ama sanırım farklı bir görüş almak istiyorsunuz.
    Buderus GB042 ile aynı özelliklere sahip Bosch Classic Condense te var ama bunlar 150 m2 ye kadar evleri azami 12 m. petekle ısıtabilirler. Emsal olmasa da peşin 1.800 TL fiyatıyla daha uygun kombilerdir.

sizin öneriniz belli... çok teşekkür ederim ilglendiğiniz ve bilgi verdiğiniz için.....
    ben sizin dışında da görüş belirtenlerin elbette olmasını arzu ediyorum.....

• hocam ne yaptın gb 072 aldınmı , bende gb 022 kullanıyorum ve gb 72 yide çok merak ediyorum , aldıysanız gb 022 ile karşılaştırabilirmisiniz
  • alperen_69 kullanıcısına yanıt
    hocam o günlerde yapılan ısıtma ihtiyacı hesabı yanlış çıktı.... 27400kcal/h olarak hesaplanan ihtiyacı daha sonra daha ciddi hesaplamalar ile yaklaşık %20 artış gösterdi ve 33000kcal/h seviyesine çıktı...
    öyle olunca seçenekler değişti.... buderus logamax gb112-43w ile viessman vitodens 200w-45w arasında kaldık....

viessman vitodens 200w-45w aldık

(buderus teknik servisi çok kötü çıktı.. son dakkada karar değitirdik zaten gb022 deki sorunu bir türlü çözememişlerdi ve çok madur olmuştuk...buderus teknik servisine güvenmeyip viessman aldık )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Aralık 2015; 4:10:26 >
  • peki sürekli sıcak su bulundurması + bir yakıt masrafı gerektirmiyormuki , bide sizin kazan sistemi sanırım daha çok duble evler için falan olsa gerek , birde kombiye yakın bir noktadamıki anında sıcak su elde edebiliyorsunuz
    sürekli sıcak su kullanıyoruz zaten... elimizi yüzümüzü sıcak veya ılık suyla yıkıyoruz... mutfakta sürekli sıcak su kullanılıyor... banyo ve duş için zaten herkes gibi sıcak su ihtiyacı var... bu nedenle sıcak su ihtiyacımız 7/24 sürekli var olduğundan bu sıcak suyun boylerde daha önce ısıtılıp kullanıma hazır olması aslında sıcak su kullanımında daha ekonomik oluyor, bu kesin......
    evimiz müstakil ve mimari projesi yapılırken her radyatöre ayrı hat çekildi ve banyolar ile mutfak v.b. için sıcak su tesisatları için daha farklı ve daha geniş çaplı bir boru kullanıldı... daha önceden öngörülen bilinçli ve mantıklı mühendislik öngörü ve hesapları ile bu sonuca ulaştık.... olmaz olmaz derler ya... biraz zaman, biraz emek ve elbette birazda para harcayınca konfor ve mutluluk olasılığı yüksek sonuçlar oluveriyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4FEE439E4

sürekli sıcak su kullanıyoruz zaten... elimizi yüzümüzü sıcak veya ılık suyla yıkıyoruz... mutfakta sürekli sıcak su kullanılıyor... banyo ve duş için zaten herkes gibi sıcak su ihtiyacı var... bu nedenle sıcak su ihtiyacımız 7/24 sürekli var olduğundan bu sıcak suyun boylerde daha önce ısıtılıp kullanıma hazır olması aslında sıcak su kullanımında daha ekonomik oluyor, bu kesin......
    evimiz müstakil ve mimari projesi yapılırken her radyatöre ayrı hat çekildi ve banyolar ile mutfak v.b. için sıcak su tesisatları için daha farklı ve daha geniş çaplı bir boru kullanıldı... daha önceden öngörülen bilinçli ve mantıklı mühendislik öngörü ve hesapları ile bu sonuca ulaştık.... olmaz olmaz derler ya... biraz zaman, biraz emek ve elbette birazda para harcayınca konfor ve mutluluk olasılığı yüksek sonuçlar oluveriyor...
    güle güle kullanın hocam birde oda kumandası ile kullanıyorsunuz değilmi , gb 022 deki ile aynımı yoksa farklı bir kumandamı , bide son olarak gb 022 yi ne yaptınız

teşekkür ederim... inşallah sizde mutlu olacağınız bir karar verirsiniz...evin her katında birer tane oda kumandası kullanıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Aralık 2015; 4:08:12 >
  • e şimdi kafam karıştı aynı cihazda birden fazla kumandamı kullanıyorsunuz , cihaz hangisine göre hareket ediyor peki , rc35 çok kapsamlı ve ışıklıydı hatırladığım kadarı ile , gb 022 ninde dış hava sensörü var ama taktırmadım o görevi kendim yapıyorum :)
    Tam teknik detayını bilmemek ile birlikte kombide olan merkezi bir kontrol sistemine bu üç oda kumandası bağlı, bunlar arasındaki entegrasyon nasıl oluyor bilmiyorum ancak emin Olduğum birey şu ki her katın pompasını o kattaki oda kumandası bir şekilde yönetiyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın DoSöDoKöKo GB022 yi sattınızmı. merak ettim. bende gb 022 kullanıcısıyım. servisleri eve sokana kadar hiç sorunum yoktu. bir parmak attılarmı sorunlar peşpeşe devam ediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.