Şimdi Ara

Kaloriferin Petek Vanası Su Damlatıyor(Video+SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sıcaklık ayarlama yerinden su damlıyor kombiyi açtım o zaman başladı. Kiracıyım birde. Şuanlık çözüm öneriniz var mı?

Edit:O sıcaklık ayarlama yerinden kapattım şuanlık damlatmıyor. Ancak aktif kalorifer 3 tane. Kombiye zararlı galiba. Akması daha mı mantıklı acaba

Video da yükledim.
    https://youtu.be/zyX6IaJDDWo

Kaloriferin Petek Vanası Su Damlatıyor(Video+SS)

Vana Su Damlatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 10 Kasım 2018; 18:26:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaloriferin Petek Vanası Su Damlatıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Petek vananızdan su damlatması, soğuk kış aylarında can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu durum, ısı kaybına ve su faturalarında artışa yol açabilir. Neyse ki, petek vanasından su damlatmasının birkaç yaygın nedeni vardır ve bunların çoğu basitçe çözülebilir.

Nedenleri:

• Kötü Contalar: Petek vanalarının contaları zamanla aşınabilir veya zarar görebilir ve bu da sızıntılara yol açabilir.
    • Hasarlı Vanalar: Vanalarınızın kendisi hasar görmüş veya yanlış hizalanmış olabilir ve bu da sızıntılara neden olabilir.
    • Yüksek Basınç: Aşırı basınç, vanaların contalarına zarar vererek damlamalara neden olabilir.

Çözümleri:

• Contaları Kontrol Edin ve Değiştirin: Vanaların contalarını inceleyin ve herhangi bir aşınma veya hasar belirtisi olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, yeni contalarla değiştirin.
    • Vanaları Kontrol Edin ve Onarın: Vanaları açıp kapatarak düzgün çalışıp çalışmadıklarını kontrol edin. Herhangi bir hasar veya yanlış hizalama fark ederseniz, onarım için bir tesisatçı çağırın.
    • Basıncı Azaltın: Merkezi ısıtma sisteminizdeki basıncı kontrol edin. Aşırı basınç, sızıntılara neden olabilir. Basınç düşürücü takarak veya su tahliye ederek basıncı azaltın.
    • Petekleri Kontrol Edin: Bazen, peteklerin kendisindeki hasarlar vanalardan su damlamasına neden olabilir. Petekleri gözle bakarak herhangi bir çatlak veya delik olup olmadığını kontrol edin.

Önemli İpuçları:

• Sızıntıyı mümkün olduğunca çabuk giderin. Uzun süreli sızıntılar ciddi hasarlara ve daha pahalı onarımlara yol açabilir.
    • Kendiniz onarım yaparken dikkatli olun. Tesisat sistemiyle ilgili çalışmalar için bir tesisatçıdan yardım almak her zaman en iyisidir.
    • Sızıntıyı giderdikten sonra, tekrar oluşmasını önlemek için vanaları ve contaları düzenli olarak kontrol edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayar kapağını çıkartın oradaki yeri anahtarla sıkıp vidasini da sıkın büyük ihtimalle problem çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkkabaoglu

Ayar kapağını çıkartın oradaki yeri anahtarla sıkıp vidasini da sıkın büyük ihtimalle problem çözülür
    Anahtar yok ama bi bakayım. Düzeldi sandım yine başladı Şuan çıkardım kapağı ancak vida var bir tane bunuda sökeyim mi? Çevirme şeyini tutuyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 10 Kasım 2018; 18:6:2 >
  • quote:

Ayar kapağını çıkartın oradaki yeri anahtarla sıkıp vidasini da sıkın büyük ihtimalle problem çözülür
    Hocam açtım şöyle bir manzara var.

https://youtu.be/zyX6IaJDDWo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 10 Kasım 2018; 18:25:1 >
  • Tamamdır o princ kısmı anahtar ile sıkıp vidayi da sıkarsan problem ozulur.
  • quote:

Tamamdır o princ kısmı anahtar ile sıkıp vidayi da sıkarsan problem ozulur.
    Dediğiniz kısım paslı olan yuvarlak şey mi ?Pek bilgim yok.
  • Kare küp şeklinde olan
  • quote:

Kare küp şeklinde olan
    Hocam o petek sıcaklığı ayarlamak için çeviriliyor.Gördüğüm kadarıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.