3 yıllık kombi 0 olarak aldım. İlk senesinden beri titreme problemleri var. Kaç ustayla görüştüysem her biri ayrı birşey söylüyor artık güvenemiyorum. En ucuz parça değişimi 3-4K dan başlıyor emin olmadan değiştirip o kadar verecek param yok. İlk ateşleme anında problem yok ama normal çalışırken derece yükselirken kendi kendine titremeye başlıyor kimi zaman az kimi zaman aşırı şiddetli korkup yüksek derecelere çıkarmadığım bile oluyor. Son 1-2 aydır da şöyle bir problemi var. Bar göstergesi ufak ufak kendiliğinden artıyor. ( 1 hafta da 1 mm belki ) ama şu an kırmızı noktaya 3'e gelmiş durumda. Ben su çekmiyorum o yüzden peteklerden su boşaltmak istemiyorum. Acaba gösterge mi yanlış yoksa başka bir şekilde su mu alıyor peteklere ? kendim boşaltıp yeşile getirsem kısa vadede çözüm olur mu ? ve sebebi ne olabilir ? |
Buderus gb012-25k v2 problemleri

-
-
Merhaba,
Basınç artması ya doldurma muslugu ya esanjor. Doldurma muslugu ucuz esanjor pahali malzeme.
Titreme nerden geliyor bakmak lazim ama büyük ihtimal sirkülasyon popasindandir.
Ben olsam basınç icin doldurma muslugunu degistirirdim çok elzemse. 200-300tl ortalama fiyati.
Hepsinin videoları ytde var. Eliniz yatkinsa kendiniz yapabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doldurma musluğunu kontrol etmek kolay. Genelde az kaçaklar doldurma musluğundan çıkar. Ana eşanjör delik/yırtık ise bikaç hafta içinde basınç artması artar, 2-3 gün derken bikaç saate kadar doldurur. Eğer ana eşanjör ise hiç masraf etme. Değmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yaklaşık 1 haftadır artma olmadığını gözlemledim 3de sabitledi. o zaman eşanjör değildir diye düşünüyorum. peki musluktan ise ona çözüm bulana kadar peteklerden su boşaltıp barı yeşile getirsem kısa süreliğine çözüm olur mu ? şu an gösterdiği kadar su mu var demek yoksa yanlış gösteriyor mu demek onu anlamadım şimdi yeşile getiririm ama peteklerde su az kalmış olur ısınmaz bi anlamı olmaz
-
3te sabitlemesinin sebebi; fazla suyu 3 bar emniyet ventilinden yoğuşma borusundan kanalizasyona gönderiyor. suyun basıncını düşürünce tekrar basınç yükselir. musluk yada eşanjör arızalı.
-
peki kendim bi şekilde anlayabilir miyim musluk mu eşanjör mü ? birde şu an 3teyken çalıştırmamda sakınca var bir süredir havalarda iyiydi 35 in üstüne çıkmadım ama gerekirse çıkabilir miyim sakıncası olur mu
-
doldurma hızına göre değişir. eğer hızlı dolduruyorsa suyu boşaltın, kulağını kombiye dayarsan eşanjörde ise genelde duyulur, muslukta ise sesi duyulmaz, dediğim gibi hızlı doluyorsa kulakla teşhis olur. eğer az az doluyorsa, kalorifer boşaltılaçak ve doldurma musluğunun kalorifer borusuna bağlanan sekman sökülüp bakılacak
-
eğer musluk sağlamsa ana eşanjör delik/yırtık
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X