Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
16
Favori
106.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oda termostatlı 23 derecede 24 saatte 3.5-4.5 m3 yakıyor.kazan sıcaklıgı 40 derece.yer adana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzzOR.1991 -- 3 Aralık 2015; 0:37:25 >
  • Verdiğin değerleri bende deniyeceğim bakalım bizimde sizinki gibi olucakmı (ek ayrıntılar hariç tabi) kombi buderus gb72 mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tirem T kullanıcısına yanıt
    evet buderus gb072 ayrıca yer Adana belirteyim bizim gündüz evimizin içi zaten 22.5 tan aşağı düşmüyor.İzmirde 24 saatte yaktıgı m3 biraz daha fazla olabilir kazan sıcaklığını ben yüksek derecede kullanma taraftarı değilim.45 derece yeterliyse yükseltmeye gerek yok adana da 40 derece kazan sıcaklığı evi hamam gibi yapıyor
  • bu kombinin ayarlar menüsünde baya bi seçenek var. örneğin ısıtma kapasitesi 24 KW bunu düşürsek yakıt ekonomisi olur mu? youtubeda bazı videolar var rusların onlarda daha düşük ayarlanmış bu değer ?
  • Merhaba arkadaşlar BUDERUS GB072 ile RC10 iki cihazı birlikte kullanıyoruz da ben bu oda termostatının çalışmasını hiç anlamadım petekler çok çabuk soğuyor. Bu arada termostatı servisten gelen elemanlar koridorda daha iyi olur dediler ve oraya taktılar . Bizdbaşta en soğuk odaya takmayı düşünüyorduk. Şuan termostat 23 C ayarlı ve kombide 60 C de çalışıyor. En iyi verim ve tasarrufu nasıl sağlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncdtkrts -- 5 Aralık 2015; 16:42:10 >
  • ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    Rc 10 un ısını önce 23.5 yetmezse 24 e çıkarın yatarken 23.5 alırsınız.Kombi sıcaklığını yaşadığınız şehrin sıcaklığına göre 40-50 arası bir konuma getirin.Ben gb 072 ile RC 10 u koridorda kullanıyorum daha mantıklı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HasDasOto -- 8 Aralık 2015; 22:18:55 >
  • Bu derecelerde kullanarak kaç petek acık ve günlük kaç m3 harcıyosunuz

• tirem T kullanıcısına yanıt
    7 petek var.5 petek vanası 5 de , mutfak 4 , salon 3 de.Aydında gece 3-4 gündüz 12-16 derecelerde alt kat idareli yakıyor. Üst kat hiç yakmaz iken günlük 6.5 m3 idi.Dün üst kat yakınca 5 m3 e düşmüş.Ayrıca ev dıştan yalıtımlı,çift cam,pimapen ve 136 m2 net oturma alanı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: santoryo

2700 kombi kardeşim nerdeyse netteki fiyata bayiden aldım dolabı montajı falan 2900 e geldi

hocam merhaba. ben de mersin de yaşıyorum. hangi bayiden aldığını öğrenebilir miyim? bildiğim 2 buderus bayiisi var da.
  • Bu kombinini parametre ayarlarını yapan/yaptıran var mıdır forumda?
    servislerin kurulum sırasında bunları adam gibi ayaraması gerekmez mi?
  • HasDasOto H kullanıcısına yanıt
    Şuan 23 getirdim hocam siz nasıl kullanıyorsunuz biz gece bir saatten sonra kapatıyoruz ertesi gün akşam üstü gene acıyoruz bu şekilde iyi değil sanırım ama en mantıklı kullanım nasıl acaba?
  • ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    Hafta içi 17 00 da kombiyi açıyorum. OT ile 24 c ayarlıyorum.22 00 da OT yi 23.5 alıyorum.sabah 08 00 da kombiyi kapatıyorum.Hafta sonu 16 00 da kombiyi açıyorum OT 24 c de 23 00 da 23.5 e alıyorum.Sabah 09 30 da kombiyi kapatıyorum.Hafta içi 5 hafta sonu 5.5 m3 yakıyor(Alt kat ve üst kat da yaktığı zaman).Fakat havalar biraz daha soguyunca kombiyi kapattığım saatte OT yi 23 c ye alıp kapatma yapmayacağım.
  • Ruslar doğalgazı keserse biz doğalgazlı kombimizi(gb 072 yi) tüpgazlıya çevirtebilir miyiz.Değişiklik için neler gerekir takriben kaça çıkar?Bunları bilen bir uzmanımız var mı acaba.
    tupgaz ile isinmak asiri maliyetli birsey..
    propan gazi varmis, forumda onunla alakali bir baslik vardi ama.

ayrica alternatif olarak mevcut kombilerimizi elma kasasi haline getirip, sobali kalorifer kazanina gecilebilir..sahsen benim B planim bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ruslar doğalgazı kesemezler rahat olun.
  • iyi günler
    arkadaşlar öncelikle forumda elinden geldiğince yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim

benim sizlere bir sorum olacak formun tamamını inceleyemedim daha önce yazıldıysa kusura bakmayın

buderus gb 072 yoğuşmalı kombi sahibiyim ve rc20rf kablosuz oda termostatı ile beraber kullanıyorum
    samsunda yaşıyorum ve çok fazla soğuk olmuyor

servis kurulumu yaptı 4-5 ay oldu ve kombi kalorifer suyu sıcaklığını 70 derece olarak ayarladı

kombi kullanım sırasında 40-50 derece arasında kullanıyor

buraya kadar sorunum yok fakat esas sorunum servisede sormama rağmen tam bir cevap alamadım?

1-kombi haftada 1 gün oda sıcaklığı termostatta istenen sıcaklıkta olmasına rağmen 70 derecede tesisatı devreye sokuyor ve yaklaşık 15-20 dk devam ediyor (belki daha fazla sürecek ama müdahale ediyorum tesisat suyu sıcaklığını düşürerek)
    50 dereceye düşürdüğüm dede yanmaya devam ediyor sıcak suyu açtığım zaman duruyor?bu acaba neden kaynaklanıyor olabilir?

2-sizce tesisat suyu sıcaklığını 50 dereceye düşürsem sorun olur mu? normali nedir acaba?(yoğuşma avantajı için herkes en fazla 55 derece olmalı diyor)

bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• talhasinanoglu T kullanıcısına yanıt
    İyi günler,

1.) GB072 modelinde lejyoner hastalığı koruması var muhtemelen haftada bir kere o koruma devreye giriyor bence müdahale etmeyin.

2.) Oda termostatınız modülasyonlu olduğundan 70 derece kalabilir zira ihtiyaç duymadıkça o sıcaklığa çıkmayacak.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    termik dezenfeksiyon kapalı modda olması lazım fabrika çıkışı..
    Ben hiç denk gelmedim..
    yapıosa da yapmasın, o kadar para verdik diye lejyoner muamelesi çekiyor :)
  • Bende bugün gb72 ile doğalgaza başladım 50 derce ile başladık fakat 3 metre küp harcadı 3 saate bu normal mi şimdi 36 derecede 2 saat geçti halen 3 metre küp

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    İlk tüketim her zaman yüksek olur, zamanla azalır.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.