Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
106.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam gece çok iğrenç kötü çürümüş yiyecek gibi bir koku geldi yogusma suyu kokar mi
    Okulda bir arkadaşımdan böyle bir durumdan şikayet ediyordu
    4 gün geçti 10 metre küpün altına inemedik kombi 40 çalışıyor ev rahat ısıtıyor ama Metre küp düşmüyor
    7,70 metre petek var ev 120 net son kat çatı yalıtımlı stroforlu beton var ısı kaybı çok yok yer trabzon çok soğuk değildir
    Acaba evim kaç günde rejime girerde metre küp duser yada aynı kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Genelde bir hafta içerisinde ev rejime girer. Pis koku yoğuşma suyundan ziyade bağlı olduğu giderden gelmiştir.
  • seko11 S kullanıcısına yanıt
    bunların hepsi hollanda warmteservice.nl internet sitesinde kablolu olarak görünüyor
    nefitte moduline 300-200-1000
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_ertan

bunların hepsi hollanda warmteservice.nl internet sitesinde kablolu olarak görünüyor
    nefitte moduline 300-200-1000

o zaman işler değişir..
    bu easy moduline büyük ihtimal ile yakında gelecek fiyatı da muhtemelen rc20rf'nin bir tık üstünde olur?
    tahminimi sorarsanız 700-800 TL bandında olur.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün kombiyi 45 set ettim fakat kombi 30 a kadar inip tekrardan yukarıya çıkıyor bu kadar fark olması normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdullah1

quote:

Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

Peki güneş enerjisi hakkında ne diyorsunuz ?

ben yeni taktırdım. güneş enerşisi ile kullanmak istediğiniz zaman altında vana var. onu kapatıp güneş enerjisi vanasını açıyorsunuz. enerjide sıcak su yoksa enerji vanasını kapalı tutup kombideki vanayı açıyorsunuz. tek kelime ile muhteşem bir kombi. evim 240 m2 olduğu halde en uzaktaki petek bile çok kısa sürede ısındı. peteklerdeki suyu ısıtıp sürkile etmesi mükemmel. sıcak su performansı harika. kesintisiz harika su veriyor. bence fazla para verip almaya değer. çünkü bir kez alıp yıllarca kullanıyorsunuz. bu kombiyi alıp memnun kalacağınız kesin..

Ne kadar tasarruf ettiğinizi burada paylaşabilirsiniz?

Modülasyonlu oda termostatı varsa normal.
  • Oda termostadı yok hocam

• Birde hoca aksa gaz mesaj attı elektrik kesintilerinde kombi şalter i indirin elektrik geldikten hm15 dakika sonra aaçın sanki voltaj oynamaları olmaya başladı buda beni korkuttu
    Voltaj oynamalerın önüne geçebilir miyiz?

Regülatör taktırın 80-90 TL gibi bir fiyata bulunuyor.

http://www.n11.com/arama?q=kombi+reg%C3%BClat%C3%B6r&srt=PRICE_LOW&maxp=100
  • Arkadaşlar selamun aleyküm
    Ben BİLECİK Bozüyük'ten evim 145 metre kare 9.8 m petek var 3 cephe kuzey güney bati hermatik kombi var kombiyi değiştirmeyi düşünüyorum bosh 2500 k ile buderus 72 arasında kaldım sizce hangisini tavsiye edersiniz
    Bu kombiyle cok gelio 22 derece oda sıcaklığı oda termostati da general dijital kablolu ile 20 metre küp yaktı gecen ölçtüm cok geldi bana sizce ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

• Paranız varsa gb072 çok güzel bir kombi.Kendimde kullanıyorum.Fakat düşük m3 te ısınmada kombi ne yazık ki son sırada.Yani gb072 taktığınızda herşey güllük gülistanlık olmayabilir.İlk önce evinizdeki ısıl kayıpları bulup gidermeniz lazım.
  • ali_dzgrn A kullanıcısına yanıt
    20 m3 145 m2 ye gore biraz fazla bir sarfiyat,
    Kazan sicakliginizi 50 den yukari cikartmadiginizi farz edersek size yuzde 15 tasarruf saglar,,buda ayni sartlarda gunluk en fazla 2 ila 3 m3 daha az yaktirir.bosch condanse 2500 guzel ve ucuz kombi.yaninada fr10 modulasyonlu oda termostadi alirsaniz yuzde 5 de oyle tasarruf saglarsiniz eder yuzde 20 buda gunluk eski kombinize gore 3ila 4 m3 daha az yakmak demektir.tabi bu rakam tahmini rakamalardir, gercek tuketim degeri kullanmaya baslayinca anlasilir.
    Size asiri sarfiyat yaptiran unsurlar, yalitim, alt ve ust katin yakip yakmamasi, gunes gorme suresi, acik cephe ve birazcik kisa olan petek boyudur..gerisi kombi ile alakalidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 11 Ocak 2016; 19:36:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence gb072 en iyi kombi değil..turkiyede üretilen bir kombi olarak gereksiz pahali bence..ayrica özellik olarak eksikleri var..vaillant daha üst sirada diye düşünüyorum..ecotec plus..

Türkiye demi üretliyormus?Yanlısınız var.Bence vaillanta 10 çeker.Neyse teknik kıyaslama yapmak isteyenler girip yapabilirler.En azından vaillantta beğenenler ve beğenmeyenler var ama gb072 böyle bir sorun görmedim.Kullanan herkes memnun.Ayrıca vaillant hangi modelinden bahsediyorsunuz?
    Bu arada doğru bilgiyi verelim hollanda üretim yeri şirket adı ise nefitti sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzzOR.1991 -- 11 Ocak 2016; 21:37:38 >
  • Birkaç arkadaşda vaillant var bana gore tüketimi benden iyi hatta benimkin yarısı kadar yakıyor petek metraji düşük ara kattalar yalıtım yok OT yok 110 metre kare ev 5 m3 benimkisi 10m3 gidiyor ev hiç rejime girmiyor Halen 10 m3
    Evime güveniyorum çünkü 12000 BTU klima ile istiyordum en uzak odayı 20 dereceye getirebiliyordu
    Kombide yoğuşma tam 40 derecede yaksam sıkıntı yok neden 10 m3 niye düşmüyor

Direk 2 kombiyi karşılaştırmak bu durumda yanlış olur dediğim gibi kombi düşük m3 ısınmada son sıradadır.yalıtım olsun,peteklerin konumu olsun,tesisat olsun bunlar kombiden önemlidir.Sizin bahsettiğiniz durumda suçu direk kombiye atmak haksızlıktır.Bizimde apartmanda VAILLANT VUW 296/5-5 ecoTEC PLUS bu ürünü kullanan bir komşumuz var aralıkta onlara geldi 120 lira bize geldi 65 lira.Bu arada biz adana da oturuyoruz.Belirteyim de.Ayrıca bizim ev 23.5 derece onlar 21 derecede çalıştırıyorlarmış.Onların evi 2 kat bizim ev 7 kat bu arada bu faktörleride ekleyeyim.120 lira aralık için adanada cok fazla bir fiyattır kış burda zaten aralık ayının 15den sonra hissedilir.
  • patenti hollanda..ön kapagi cikarip sağdaki etikete bakin made in manisa..

• teknik anlamda da bir fazlaliğı yok hatta eksikleri var..ayrica buderus gb072 vaillanta göre daha sesli ve büyük hacimli..tüketim olarak bir artisini görmedim..vaillantlarin modülasyon araligi daha geniş..servis kalitesi daha yüksek..almanyada paketlenip türkiyede aciliyor..

Montajın türkiyede yapılması o malın türkiyede üretildiği anlamına gelmez gb072 montaj manisa,parçaların paketlenmesi hollanda.Ayrıca sesli mi çalısıyor gb072?Bu lafa inanamıyorum evin içindeki kombiden gram ses gelmiyor.Hangi vaillanttan bahsediyorsunuz onuda yazın kuru kuru buderus ile vaillant değilde vaillant gb072 karşılaştırması oluyor bu yanlış oluyor.
    Ayrıca sağına soluna baktım ısısan damgasında manisa yazıyor o demek değildir ki bu üretim yeri manisa.Cep telefonlarında içinde kvk yazıyordu üreten yer mi oluyor.Servis ağıdır o.

Son olarak kıyaslamayıda ekleyeyim.
    vaillant vuw 296 plus vs buderus gb 72
    buderus gb 72'nin malzeme kalitesi iyidir.
    buderus gb 72'nin modülasyon aralığı daha geniştir
    buderus gb 72 6,6kw-23,8 kw aralığında çalışır,vaillant 296 ise 9,6kw-25,5kw aralığında çalışır
    iki cihaz da oda sıcaklığına göre modülasyon yapar ama buderus gb 72'nin modülasyonlu oda kumandaları daha uyfun fiyata satılır:buderus rc 10 200 lira civarında,buderus gb 72'nin sıcak su kapasitesi 29,7kw, vaillant 296'nın sıcak su kapasitesi 29kw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzzOR.1991 -- 12 Ocak 2016; 10:34:27 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.