Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
292.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar plus smart hT350 oda termostatı aldım buderus gb012 ile uyumlu mudur kullanan varmı cevaplarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli dostlar
    Adana'da(adananın kışı çok da kış gibi değildir) 185 metrekarelik bir daire için. 7.8 metre radyatör hesaplandı.. kombi olarak buderus gb 012 mi tercih edilmeli baymak starbridge extra mı??
    tavsiyelerinizi bekliyorum..
    teşekkürler..
  • nylontrackadana N kullanıcısına yanıt
    Adana gibi yerde geniş modulasyona sahip Premix Yoğuşmalı dışında kombi düşünmeyin, yalnız 7.8 metre olarak hesaplanan radyatörler muhtemelen 70°C-90°C rejime göre hesaplanmıştır o yüzden tüm radyatörleri %30 oranında artırıp 10 metre civarına çıkartın ki kışın 55°C kazan sıcaklığında rahat rahat ısınsın eviniz. Marka model olarak Baymak Falke Condense, Ariston Genus Premium EVO, Ariston Clas Premium EVO, Airfel Digifel Premix ve Demirdöküm Nitromix arasında seçim yapabilirsiniz. Bütçe sıkıntınız yoksa Buderus GB072 de düşünebilirsiniz.
  • Merhabalar

Arkadaşlar gb012 yoguşmalı kombi baglattırdım bugün tmm anlamam sobadan geçiş yaptım doğalgaza istanbulda oturuyorum evde çocuklar oldugundan kombiyi açmak zorunda kaldım panellerin havasını aldım kombiyi 45 yaptım ısı alamıyorum tmm olarak nedendir dış yalıtım var birde kombi 45 ayarlı ama 48 de falan yanıyor ısı az bu havada kollektor sistem var evimde

• Buderus Logamax Plus GB 012-25K 180m2 dubleks evde yaklaşık 13m radyatör için yeterli midir? 5m'si üst katta radyatörlerin.
  • Kombinin genleşme tankını değiştiren varsa ne kadara değiştirdiğini yazabilirmi?
  • Arkadaşlar Ben de GB012 buderus kullanıyorum.Otm-p oda termostatı var.Sormak istediğim kombideki servis ayarlarından yaptığınız 75 75 60 gibi ayarları yapmam tasarruf sağlarmı?Ayrıca bu ayarları yaparsam ısınma konforunda düşüklük yaşar mıyım?
    Yada bu bu ayarları hiç kurcalamadan orjinal ayarları kalsın mı?Herşeyi OTM-P ye mi bırakayım.Çünkü yanlıl hatırlamıyorsam bir arkadaş otm-p kullanıyorsanız bu ayarları kurcalamanıza gerek yok zaten otm-p modülasyon yapıyor yazmıştı.Ne dersiniz ne yapayım 100 100 82 olan orjinal ayarları kalsın mı?

• Arkadaşlar gb012 - 25k kullanıcısıyım.Bugün kombi kendiliğinden kapandı açma kapatma şalter inin bulunduğu küçük kutuyu açtığımda ise yanık plastik kokusu geliyordu,elektriği kestim yarın elektrikçi gelecek bunu servise bildirmeme gerek var mı yoksa elektrikçinin yapacağı sigorta değişimi ile sorun çözülür mü? başına gelen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
  • akavuk A kullanıcısına yanıt
    Slm, hiç kurcalama direk otm cihazından yapmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrimDışı

Arkadaşlar gb012 - 25k kullanıcısıyım.Bugün kombi kendiliğinden kapandı açma kapatma şalter inin bulunduğu küçük kutuyu açtığımda ise yanık plastik kokusu geliyordu,elektriği kestim yarın elektrikçi gelecek bunu servise bildirmeme gerek var mı yoksa elektrikçinin yapacağı sigorta değişimi ile sorun çözülür mü? başına gelen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

elektrikçi sorununu halleder,zaten serviste o şekilde yönlendirme yapar.
  • pdk54 P kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim arkadaşım.Bazı arkadaşlar bu servis ayarlarını çok kurcalamış 75 75 54 , 75 75 60, 75 75 72 yapanlar vardı.Ne oranda tasarruf sağladılar tabi bilemiyorum.Evim 1.kat Bolu da,binadaki yan duvarların yalıtımı çok iyi ama altta yalıtım yok ve alt boş.Ayrıca üst kattaki komşuda sürekli il dışına çıkan bir iş adamı evde doğru dürüst durmaz ve kombisini de nadir yakar.Dün fatura gelmiş 34 günlük 190 tl gelmiş,toplamda 196 mküp yakmış.Evin sıcaklığıda ortalama 22-23 derece günün saatlerine göre değişiyor.
  • akavuk A kullanıcısına yanıt
    bende çok uğraştım ama bırak bütün programı otm kendi yapsın. :) benim ev 200m2, günde yaklaşık 10 saat yanıyor 4 ayda adanada 1000tl fatura ödüyorum. 23 derece kazan sıcaklığıda 53 e ayarlı. full bütün petekler açık. reglajı yapılmış.
  • bu otm-p yi haftalık ayarlamayı başaran var mı?yoksa tek kabiliyetsiz ben miyim haftanın 3 günü sabah 8 den akşam 17 ye kadar ev boş ayarlamaya çalıştım beceremedim.
    manuel olarak evden çıkarken 21 e düşürüp gelince 22,5 yapıyorum.
  • Buderus GB 012 BasicPlus Yoğuşmalı Kombi. Biraz internetten araştırdım. Bu ürünü İzmir Buca'daki 105 metrekare arakat dairem için almayı düşünüyorum. Kullanıcılar olarak yorumlarınızı alabilirmiyim? Tavsiye edermisiniz?
  • Merhaba arkadaşlar.Ben Adana'dayım.Buderus Logomax GB012 kombi kullanıyorum.Servis kurulumu yaptı ve birkaç gündür sorunsuz kullanıyorduk.Eşim ben evde yokken kombiyi OTM-P termostattan dereceyi arttırıp kombiyi açmak istemiş.Çevirme düğmesini çevirmek isterken üstüne basmış ve bazı ayarları karıştırmış.Önceden kombi çalıştığında Buderus kombinin üzerinde görünen sıcaklık derecesi yanıp sönüyordu.Yanıp sönerken bir dereceyi gösteriyor bir de bir sembol daha çıkıyordu.Servis bunun kombinin yoğuşmalı özelliğe sahip olmasından kaynaklandığını söylüyordu.Kombinin üzerinde ki ekranda son 3 gündür sıcaklık derecesi sabit duruyor.Yani şu anda yoğuşmalı olarak çalışmıyor mu acaba ? Evde şimdilik diğer petekleri kapattım.Sadece 1 veya 2 odanın peteği açık.Bir de tasarruf için hangi ayarları kullanmalıyım ?
  • Allah rızası için yardımcı olun lütfen

Buderus gb 012 takili bir eve tasindim oturma odamda otm-p cihazı takılı kombi nin servis ayarlarına girmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kombi nin üzerindeki mode tuşuna basıp arti ve eksi tuşlarına basıyor um ama mode tuşu devreye girmiyor mu nedir lock diye kkilitliyor aartı eksi ye basılı tutup geri kaldırıyor kilidi diyorumki acaba otm cihazı bağlı olduğu için mode tuşu calismiyor gidip içerden cihazı çıkardım kablosunu söktum yine mode tuşu etki etmiyor dekore servis menüsüne giremiyorum kombi 40 dereceye ayarlı olmasına rağmen günlük 12 13 m3 gaz tüketiyor ben otm yi iiptal edip tümodalara ttermostatli vana takip kombi yi sabit 40 a ayarlamak istiyorum ama mode tuşuna çözüm bulamadım lütfen bi yardım edin :(

• quote:

Orijinalden alıntı: CePMeMeT

Allah rızası için yardımcı olun lütfen

Buderus gb 012 takili bir eve tasindim oturma odamda otm-p cihazı takılı kombi nin servis ayarlarına girmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kombi nin üzerindeki mode tuşuna basıp arti ve eksi tuşlarına basıyor um ama mode tuşu devreye girmiyor mu nedir lock diye kkilitliyor aartı eksi ye basılı tutup geri kaldırıyor kilidi diyorumki acaba otm cihazı bağlı olduğu için mode tuşu calismiyor gidip içerden cihazı çıkardım kablosunu söktum yine mode tuşu etki etmiyor dekore servis menüsüne giremiyorum kombi 40 dereceye ayarlı olmasına rağmen günlük 12 13 m3 gaz tüketiyor ben otm yi iiptal edip tümodalara ttermostatli vana takip kombi yi sabit 40 a ayarlamak istiyorum ama mode tuşuna çözüm bulamadım lütfen bi yardım edin :(

otm-p üzerinden de ayar yapabilirsiniz.siz kaça ayarlarsanız ayarlayın o max ayar dır,otm-p istediğiniz ev sıcaklığına göre iş görüyor ve parametre ayarlarını kendisi yapıyor.

• Değerli Arkadaşlar ;yaklaşık 4 yıldır gb012 ile ısınmaya çalışan, verimli ve ekonomik ısınma anlamında bir sürü deneme yapan bir tuketici olarak gb012 ile bu yıl ekonomik olarak en rantabl isinmayi gerçekleştirdiğimi rahatlıkla soyleyebilirim.
    Sivas gibi gayet soğuk bir şehirde, dış mantolamasi olan, ancak katlar arasi izolasyonu bulunmayan,kuzey doğu cepheli bir dairem var ve 3. Katta oturmaktayım. Gb 012 bildiğiniz gibi belirli kazan sicakliklarinda yogusma yapabilen, yüksek kazan sıcaklığında konuşmalı kombi gibi değil de sıradan bir kombi gibi çalışan ve tüketen bir cihaz. Öncelikle kombinizin marka ve modeli ne olursa olsun verimli ve ekonomik bir ısınma için petek uzunluklarinin yeterli seviyede olması, petek.bağlantılarının çapraz bağlantılı olması, ısı izolasyonunun sadece dışarıdan değil katlar arasında da bulunması, oda termostadi kullanımı gibi nedenlerin göz önüne alınması gerektiğini belirtmek isterim.

• Kesinlikle buderus gb012 ile gelen otm~ p modulasyonlu oda termostadini evinizde takılı ise sokmenizi tavsiye ederim.Bunun nedenine birazdan değineceğim. Lafı çok uzatmadan 140 metrekare bir daireyi, kullanmadigimiz bir oda petekleri kapalı halde nasıl isittigima geleyim. Bulunduğum daire çoğu dairelerde olduğu gibi asgari petek kullanılarak yapılmış bir daire, imkanı olan varsa petek boyunu uzatarak rahatlıkla çok daha verimli isinabilir. Benim uzatma imkanım olmadığı için petek bağlantılarını çapraz bağlantı olarak değiştirdim. Odanın tavanını 1.2 cm lik stropiyer ile kapladim (bu bile en az 4 derece farketti ısınma açısından) ,petek arkalarına yapi marketlerde satılan petek arkası izolasyon malzemesi taktım,veeee en onemlisi ne geleyim. Otm p ile ilgili sikintilarimi bu konudaki eski mesajlarima bakanlar görecektir. Devam edeceğim. .

• Otm p oda termostadi modulasyonlu yaparak yani alev boyu ile oynayarak sizi istediğiniz sıcaklığa getirmeye çalışan bir cihaz, bence aptal bi cihaz. Bundan önce 19 derece oda sıcaklığından 21 dereceye çıkarmak istediğimde yaklaşık 3 saat kombi çalışıyor, 21 dereceye geldiğinde de durmuyor 21.5 dereceye kadar çalışmaya devam.ediyordu.Çok soğuk günlerde 21 derece için günde yaklaşık 12~14 metreküpe sarfiyatı ile karsilasiyorduk. Bende oda termostadi olarak gayet ucuz olan General Ht 300 oda termostadi ile otm p yi değiştirdim. Devir daim pompa kademesini 3 den 2 ye aldım,kombi petek sıcaklığını 75 dereceye ayarladım. Şimdi 19dereceden 21 dereceye çıkartmak istediğimde termostatdan ayarliyorum, kombi çalışmaya başlıyor. Kombi yaklaşık 20dakika içerisinde evi istediğim sıcaklığa getiriyor 21.5 derecede termostad devreyi kapatıyor. Ancak en önemli avantajı şu: kombi devreden çıktığında devir daim pompası da devreden çıktığı için peteklerde kaç derece su var ise aynen kalıyor, yaklaşık 1,5 saat içerisinde peteklerdeki ısı 40 dereceye anca düşüyor. Böylelikle 1,5 saat kombi calismamasina rağmen çalışmış gibi verim alıyorsunuz. Bu ise yogusmadan çok daha önemli bence. Bu halde günde yaklaşık 2 metreküp sarfiyatı ile bu günlerde 21 derece ısıya ulaşabiliyorum. Gece 19 dereceye ayrılıyorum. Cep telefonundan yazdığım için çok sağlıklı olmadı ama, sorusu olan var ise yanitlayabilirm. ..

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.