Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
292.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eyvallah kardeşim, 0,1 veya 0,2 derece hassasiyetli ne almamı önerirsin termostat benim kombiye uyumlu olurmu? sen kaç derecede kullanıyon ayarların nedir şu an, günlük kaç m3 tüketiyon, kombi fabrikasyon ayarlarını oynadın mı bilgi verirsen çok makbule geçer dostum. teşekkürler bu ara
  • kemalakd kullanıcısına yanıt
    Bu forumda Telefondan bakınca 53. Sayfada, bilgisayarda bir iki sayfa geride detaylarını yazdım, bakarsın. Sadece 75 derece den 65 e düşürdum ben kazan sıcaklığını, geri kalan herşey aynen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Siemens in vardi 0.2 derece 150 civarı ama gerek yok bence 70~100tl arası herhangi bir marka termostat alabilirsin.

Siemens rev 17 ve rev 24 e çok iyi diyorlar bilgin olsun.

• Alperen bey termostat otm p pek anlamıyorum önceden 55 teydi su sıcaklığı termostat zaten açma kapama görevi görüyordu çok sıcak olduğunda dusuruyordum şimdi 45 te hem banyo hem de petekler evim büyük değil 2+1 akşam saatlerinde termostati 21 e getiriyorum ama 45 yaptıktan sonra arada kendini kapatiyo ve sıcaklık düştüğü an tekrar çalışıyor ve yatmadan önce de genelde 11 gibi kapatıyorum hatay ılık bi yer gündüz evde kimse yok o yüzden gündüz açık birakmiyorum doğru mudur? Bi öneriniz var mi? Ve de yanlisim ? Ortalama ne kadar gelir?

• quote:

Orijinalden alıntı: oktaydagci

Alperen bey termostat otm p pek anlamıyorum önceden 55 teydi su sıcaklığı termostat zaten açma kapama görevi görüyordu çok sıcak olduğunda dusuruyordum şimdi 45 te hem banyo hem de petekler evim büyük değil 2+1 akşam saatlerinde termostati 21 e getiriyorum ama 45 yaptıktan sonra arada kendini kapatiyo ve sıcaklık düştüğü an tekrar çalışıyor ve yatmadan önce de genelde 11 gibi kapatıyorum hatay ılık bi yer gündüz evde kimse yok o yüzden gündüz açık birakmiyorum doğru mudur? Bi öneriniz var mi? Ve de yanlisim ? Ortalama ne kadar gelir?
    ben bütün ayarları resetledim (kombinin fabrikasyon ayarlarınıda burdaki gibi ayarlamıştım pompa hariç http://forum.donanimhaber.com/m_56407765/tm.htm şimdi onları resetlerim birde böyle bakacam 1,2 gün nasıl olacak)
    şu an otm-p kazan 55c oda 21,5 da bakılım nasıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Arkadaşlar bugün Buderus Servisine sorduğumda aslında en verimli yoğuşma ve ısınmanın 65 derece kazan sıcaklığında yaşandığını söylendi,bende 65 derecede kullanmaya başladım.

Alıntıları Göster
    alperenxxx kardeşim cevap verdiğin için teşekkürler otm almayı düşünüyorum % 20 - 30 tasarruf yapabilirim galiba . termostatı kendim takabilir miyim ?
    ?
  • quote:

Arkadaşlar bugün Buderus Servisine sorduğumda aslında en verimli yoğuşma ve ısınmanın 65 derece kazan sıcaklığında yaşandığını söylendi,bende 65 derecede kullanmaya başladım.

Alıntıları Göster
    alperenxxxxx
    Buderus OTM-P Dijital Oda Termostadı bu mudur
     BUDERUS GB 012 KULLANANLAR

• Pompanizin ayarlariyla oynarsiniz kombiniz garanti dışı kalıyor. Buderus çağrı merkezini arayarak bizzat öğrendim. Garantisi biten cihazlar için denenebilinir ama garantisi devam eden arkadaşlar iki kere düşünmesi gerekir. Ekonomik ısınacaz diye cihazının garanti dışi kalmasın.

• oktaydagci O kullanıcısına yanıt
    Beyefendi otm p kendi kafasına göre kombiyi devreye alan kendi kafasına göre durduran, alev boyutunu ayarlayan yani modulasyon yapan bir cihaz ve ben hiç memnun kalmadım. Bu forumda önceki yazılarımı okursanız sebebini detaylı bir şekilde yazmıştım. Klasik on off prensibine göre çalışan bir oda termostadi almanızı tavsiye ederim..

• ogretmenady23 O kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tavsiye etmem bu termostadi, zira kombim ile beraber geldi bana ve büyük sıkıntılar yaşadım. Bu forumda önceki yazdığım konulara bakarsanız sıkıntıların sebebini anlarsınız. Bunu alacaginiza siemens rev serisi 0.2 derece hadsadiyetinde modulasyonsuz bir termostad yada daha ucuz (60~80 tl arası) yine modulasyonsuz bir termostad tercih etmenizi öneririm. .

• alimersin A kullanıcısına yanıt
    Beyefendi ilk.defa duydum bunu,ufacık bir düğme zaten nereden nasıl anlayacakmis oynandığını? Bakın 3. Kademenin dubleks daireler yani suyun üst kata basılması gereken daireler için daha avantajlı olduğu bu konunun içerisinde ve servis kitapçığında yazıyor zaten. Tabi tesisatiniz standartların.altında,çok dirsekli bir tesisat ise, petekler verimli istenmiyorsa 3. Kademeyi tercih edebilirsiniz, buda yAklAşık %20 civarında elektrik sarfiyatı anlamına gelir.

• Bu arada ismim ADEM..

• quote:

Beyefendi ilk.defa duydum bunu,ufacık bir düğme zaten nereden nasıl anlayacakmis oynandığını? Bakın 3. Kademenin dubleks daireler yani suyun üst kata basılması gereken daireler için daha avantajlı olduğu bu konunun içerisinde ve servis kitapçığında yazıyor zaten. Tabi tesisatiniz standartların.altında,çok dirsekli bir tesisat ise, petekler verimli istenmiyorsa 3. Kademeyi tercih edebilirsiniz, buda yAklAşık %20 civarında elektrik sarfiyatı anlamına gelir.

Adem bey merhaba ben Ali. 444 5 474 numaralı Buderus çağrı merkezini aradım pompanın derecesini 2 almak istediğimi belirttim.
    1. Onlar kesinlikle on kapağının çıkmaması gerektiğini eğer çıkarsa garanti dışı kalacağını.
    2. Pompa ayarı değişir ve arıza çıkarsa bununda cihazı garanti dışı bırakacağını belirttiler.

buderus gb012 başlığı altındaki bütün sayfaları okudum ve sizin forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak istediğinizi düşünüyorum.

Ama dikkat etmeleri gerekir. o ufacık düğmenin başlarına neler açabileceğini. iyi günler.

Ali bey servis doğruyu söylemiş şöyle ki, garantisi bitmemiş hiç bir ürün üzerinde ,bağlantı yerlerinde işlem yapılamaz. Ancak pompa kademesi ayarını kombinin altındaki boşluktan hiç bir yeri açmadan yapıyorsunuz. Ayrıca oda termostadini montaj etmek için ön kapağın alt tarafını açmanız gerekecek ki buna bir problem çıkaracaklarını tahmin etmiyorum.

• alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Ayrıca hakkımdaki Hüsn ü Zannınız için teşekkür ederim.

Ayrıca hakkımdaki Hüsn ü Zannınız için teşekkür ederim.

• Gb 012 kombiye 01c Yada 02 c hangi ot uyar bilgi verirmisiniz

• Realism R kullanıcısına yanıt
    Ben GENERAL HT 300 dijital,progranabilir ama modulasyonsuz.0.5 C hassasiyetli. Dolayısıyla bu termostat kombimde 2 yıldır problemsiz çalışıyorsa ,diğer bütün modulasyonsuz termostatlar çalışır diye düşünüyorum. Örnek vermesi açısından bu sayfada birçok termostat var. Araştırılabilir..

www.odatermostati.org
    Kablolu Oda Termostatı - Oda Termostatı - Dijital Kablolu Oda Termostatı
    http://www.odatermostati.org/Kablolu-oda-termostati.html

• alperenxxx kullanıcısına yanıt
    0.5 hassasiyette üşüme oluyormu benim oda kuzeye bakıyor güneş görmüyor

Birde faturaya etkisi varmı ne kadarlık bir etkisi var....

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.