Şimdi Ara

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.458
Cevap
31
Favori
292.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Evin planı aşağıdaki gibi. 25 Ocak Cumartesi saat 15: 40 gibi servis ilk çalıştırmayı yaptı ve hala açık. Şu an itibarı ile (27 Ocak, saat 15:30) 48 saat oldu ve sayaç 23,587 m3 gösteriyor. Günde 11,75 m3 gibi bir tüketim olmuş.

- Tüketim sizce normal mi? Yer Antalya
    - Oda termostatı on-off tipinde olan model. 20 derecede ayarı
    - Termostatik vanalar 3 ve 4 konumu arasında, diğer vanalar tam açık
    - Isıtma suyu çıkış sıcaklığı 45 derece, yıkanma suyu 40 derece
    - tahliye hortumu veya bacadan su akmasına henüz bakamadım. Şu an yağmur var ve baca yanıltır kesin.
    - Servis ayarlarını değiştirmekten bahsediliyor sürekli. Bu çok faydalı bir işlem mi veya zararı olabilir mi?
     BUDERUS GB 012 KULLANANLAR

Alıntıları Göster
    oda termostadının bulunduğu odada termostatik vana kullanıyorsanız,tam açık olmalı diye biliyorum. yada oda termostadını ısı kaynağından uzak antreye taktırın

• quote:

Orijinalden alıntı: nephew

oda termostadının bulunduğu odada termostatik vana kullanıyorsanız,tam açık olmalı diye biliyorum. yada oda termostadını ısı kaynağından uzak antreye taktırın

Alıntıları Göster
    Aslında ben evin içinde çok kablo dolaşmasın diye böyle yaptım. Kombinin hemen arkası çocuk odası ve yaklaşık 80cm.lik kablo ile oda termostatını ortalıkta hiç kablo görünmeden taktım. Fakat bu konunun başındaki sayfalardan birinde "oda termostatının olduğu odadaki peteğe termostatik vana takılmaz" denmişti

• quote:

Aslında ben evin içinde çok kablo dolaşmasın diye böyle yaptım. Kombinin hemen arkası çocuk odası ve yaklaşık 80cm.lik kablo ile oda termostatını ortalıkta hiç kablo görünmeden taktım. Fakat bu konunun başındaki sayfalardan birinde "oda termostatının olduğu odadaki peteğe termostatik vana takılmaz" denmişti

Alıntıları Göster
    1 Kasım 2013'ten bugüne kadar geçen süre içinde GB012 alan arkadaşlar, kaç TL'ye aldıklarını ve oda termostatı dahil olup olmadığını da yazabilirler mi?

• quote:

1 Kasım 2013'ten bugüne kadar geçen süre içinde GB012 alan arkadaşlar, kaç TL'ye aldıklarını ve oda termostatı dahil olup olmadığını da yazabilirler mi?

Bugün koçtaş da 1799 a satıldığını gördüm,termostat dahil mi bilmiyorum,ama on off termostat kutudan çıkıyor diye biliyorum.
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    otm cihazı alarak programlayın evde bulunma saatlerinizi. Kendini gösterecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pdk54

otm cihazı alarak programlayın evde bulunma saatlerinizi. Kendini gösterecektir.
    Sakın OTM-P termostada bulaşıp dertsiz başınıza dert almayın..Benden tavsiyesi..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Enclosure

Merhabalar,
    Gb012 ombi sahibiyim. 5 gündür kullanıyorum. Bugün 6A hatası verdi, resetleyerek problem çözüldü. Problem kronikleşen bir sorun mu? Yardım edebilirseniz sevinirim.

Merhaba hemşehrim,

Bizim evdeki kombi (GB012) de dün işletmeye alındı. (Meltem'deyim) 5 Kasımdan beri öyle takılı duruyordu duvarda. Servisten gelen çocuklar cihazı çalıştırıp işletmeye aldılar. Geçen hafta geldiklerinde 2 Amperlik sigorta yok diye ellemeden geri gitmişlerdi. Sigortayı da zor bela Banio markette 12TL'ye buldum. Neyse, uzatmayayım; elemanlar cihazı gösterip anlatırken arıza kodlarından da bahsettiler. "Mesela gazı kesersem 6A hatası verir" dedi ve gaz vanasını kapattı. Cihaz 6A hatasını verdi. Senin evinde olmasa da, bina kolon tesisatında vanalardan biri kapatılıp açılmış olabilir belki. 6A gaz kesintisi imiş.

Ben de şunu sorayım: Banyoda sıcak su kullanırken soğuk su ile ılıştırarak mı kullanmak lazım yoksa, banyo suyunun sıcaklığını aşlamadan yıkanacak derecede cihaz üzerinde ayarlayarak mı (40 derece mesela) ?

Merhabalar,

Yazınızı yeni gördüm. Ben de gürsu mahallesindeyim.Koyduğunuz teşhiste haklısınız, birisi kolon tesisatındaki vanayı kapatıp açmış. Sıcak su konusuna gelince ben 40c de kullanıyorum, sadece çocuğu yıkarken 38 e alıyorum. İki banyonuz var ise ve her ikiside aynı anda kullanılacak ise, sıcak su üretme kapasitesi belirli bir seviyede olduğu için 45c ye almak mantıklı oluyor. Oda termostatı kullanmıyorum ve kullanmayı da düşünmüyorum, sanki işleri karıştırıp sarfiyatı arttırıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enclosure -- 6 Şubat 2014; 23:37:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Termostatik vananın verimli olup olmayacağını anlamak kolay :)
    Kombiye yakın ve kuzeye bakmayan alanların sıcaklıklarını ayrı ayrı gündüz ve gece ölçün. Herhangibir ölçümde 22C veya üstü sıcaklık tespit ettiğiniz alanın peteğine rahatlıkla termostatik vana (TRV) takabilirsiniz. TRV li petekler, ayarladığınız oda sıcaklığına erişince kapanacak ve fazla ısıyı (sıcak suyu) tamamen uzak alanlara gönderecektir. Zaten yakın petekleri kapattığınızda uzaktakilerin rahat ısındığını yazıyorsunuz. OTM-P bulunan alanda ise peteğe TRV takılmamalı ve petek tam açık olmalıdır. Oda termostatları odalar arasındaki farklı sıcaklıkları dengeleyemezler, sadece bulundukları alanın sıcaklığına göre kombiyi yönetirler. Diğer odalardaki sıcaklıkları sınırlamak veya arttırmak TRV'lerin işidir...

Bence bu denemeyi yapmak çok anlamlı olur..

edit: yakın peteklerin vanalarını tam açık konuma getirerek oda sıcaklıklarını ölçün :)

Hocam doğru söylüyorsunuz da, Kumandanın bulunduğu odanın iç sıcaklığına erişip kapanan kombinin uzak odalardaki sıcaklığı artırmasını nasıl sağlayacağız? Benim oturma odama takılı on-off kumandamı gece 21C ye ayarlıyorum oturma odam ateş gibi oluyor ve kombi kapanıyor ama uzakta bulunan yatak odam ısınmıyor. Oturma odam da kumanda olduğu için petekleri de kısmayın diyorsunuz anladığım kadarıyla ? Nasıl yapcaz?

• bonasera kullanıcısına yanıt
    Geç oldu demezseniz size cevabım şudur: Oda kumandasını yatak odasına veya onun gibi geç ısınan bir alana monte edin. Oturma odasına ve çabuk ısınan diğer alanlara ise TRV takın. Yatak odası sözgelimi 21C oluncaya dek diğer çabuk ısınan alanlar sözgelimi 22C'ye ayarlı TRV'ler sayesinde bundan daha fazla ısınmayacaktır. Sonuçta tüm alanlar istediğiniz kadar ısınabilecek ve çabuk ısınan alanlardaki fazla ısınmanın önüne geçebileceksiniz.
    İyi forumlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Geç oldu demezseniz size cevabım şudur: Oda kumandasını yatak odasına veya onun gibi geç ısınan bir alana monte edin. Oturma odasına ve çabuk ısınan diğer alanlara ise TRV takın. Yatak odası sözgelimi 21C oluncaya dek diğer çabuk ısınan alanlar sözgelimi 22C'ye ayarlı TRV'ler sayesinde bundan daha fazla ısınmayacaktır. Sonuçta tüm alanlar istediğiniz kadar ısınabilecek ve çabuk ısınan alanlardaki fazla ısınmanın önüne geçebileceksiniz.
    İyi forumlar :)
    Arkadaşlar 2013 mart ayında aldığım buderus gb 012 nin buğüne kadar hiç bakım yada temizliğini yapmadım.Bakım temizlik ne kadarlık zaman aralıkları ile yapılmaktadır.Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: goragora

Arkadaşlar 2013 mart ayında aldığım buderus gb 012 nin buğüne kadar hiç bakım yada temizliğini yapmadım.Bakım temizlik ne kadarlık zaman aralıkları ile yapılmaktadır.Teşekkürler...

Bir sıkıntısı yoksa, sesli çalışmıyorsa yani fandan ses gelmiyorsa, bakım makım hikaye. Para almak için çıkarılmış. Bakım diye yaptıkları bir şey yok. Bakım yapayım derken ayarlarını bozdurmayın. Ben ilk bakımdan sonra eskisi gibi az yakmamaya başladı.
  • quote:

benim müşteriler bazen telefon edip aynı kelimeleri kullanıyorlar ama 1 yıl değil bazılarının 12 yıl geçmiş bakım yaptırmamışlar, tek fark plastik değil bakır boru yapılması, maaslesef plastik de 2 yılda bir servislere para kazandırmak zorundasınız, yada 50 dereceyi geçmeyin plastik erimesin filitreler dolmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

benim müşteriler bazen telefon edip aynı kelimeleri kullanıyorlar ama 1 yıl değil bazılarının 12 yıl geçmiş bakım yaptırmamışlar, tek fark plastik değil bakır boru yapılması, maaslesef plastik de 2 yılda bir servislere para kazandırmak zorundasınız, yada 50 dereceyi geçmeyin plastik erimesin filitreler dolmasın...

sonuç olarak gerek yok, sorun çıkarsa mı servisi arasınız diyorsunuz..
  • goragora G kullanıcısına yanıt
    25 yıldır böyle oldu, ama karar sizin, bu işler sakal,bıyık hikayesi gibidir...
  • Yer: Antalya
    ev : 150m2
    petekler toplam 6.20 metre ve 3 adet havlu pan var
    10 katlı binanın 7. katı
    ev batı güney kuzey cephe
    önerilen kombi buderus gb 012 modeli
    ancak aynı fiyata başka markaların daha iyi kombisi alınabiliyor.
    sizce hangi markanın hangi modelini almalıyım?
    şimdiden teşekkürler...
  • tkoç06 T kullanıcısına yanıt
    Eğer 150m2 net alana sahipseniz 6.20 metre petek yetersiz olur, en azından 9 metre civarı olmalı. Antalya yumuşak iklime sahip olduğundan geniş modulasyon aralığına sahip premix yoğuşmalı kombi tercih etmelisiniz, Buderus GB012 yerine Ariston Genus Premium EVO, Baymak Falke Condense veya Demirdöküm Nitromix tercih edin. Bütçe sıkıntınız yoksa Buderus GB072 de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Eğer 150m2 net alana sahipseniz 6.20 metre petek yetersiz olur, en azından 9 metre civarı olmalı. Antalya yumuşak iklime sahip olduğundan geniş modulasyon aralığına sahip premix yoğuşmalı kombi tercih etmelisiniz, Buderus GB012 yerine Ariston Genus Premium EVO, Baymak Falke Condense veya Demirdöküm Nitromix tercih edin. Bütçe sıkıntınız yoksa Buderus GB072 de olabilir.
    ev deki petek 6.20 ayrıca mutfakta 1.70 , banyo1 de 1.40, banyo2 de 1.15 toplam 4.25 havlu pan var toplam 10.45 yapıyor
    satıcının biri buderus gb012 önerdi
    satıcının biri bosh clasic condense önerdi
    satıcının biri yoğuşmalı kombi alma dedi yer Antalya bebek olduğu içim sürekli yüksekte yakacağından dolayı yoğuşma devreye girmez diyor.
    satıcının biri kesinlikle yoğuşmalı ve vailant 236-5-3 veya 236-5-5 al dedi

her kafadan bir ses çıkıyor aydınlatırsanız sevinirim...

Yoğuşmalı kombilerde maksimum verime ulaşmak için kış boyunca kazan sıcaklağı 55°C'yi geçmemeli evinizdeki petek uzunluğu Antalya için bile yetersiz gözüküyor. Havlupanların ısıl değeri düşük olduğundan pek değerlendirmeye alınmıyor. Sürekli yüksek ısılarda yakmak zorunda kalırsanız yoğuşmadan tam olarak olarak faydalanamazsınız, yinede premix özelliğinden kış boyunca yoğuşma özelliğinden ise mevsim geçişlerinde faydalanırsınız. Unutmamanız gereken diğer husus ise yüksek ısılar plastik tesisatınızın çabuk yıpratır, 60°C üzerindeki ısılar zamanla plastik boruların zarar görmesine sebep olur.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    mutfak 28M2 PTEK 1.60 M PETEK +1.70M HAVLUPAN GÜNEY CEPHE
    Salon 29m2 petek 1.90 petek batı cephe
    çocuk odası 12 m2 petek 1.20 batı cephe
    yatak odası 22m2 petek 1.30 kuzey batı
    banyo1 8m2 havlupan 1.40 doğu cephe
    banyo2 5m2 havlupan 1.20 kuzey doğu cephe
    hol 13 m2 petek yok

yalıtım orta
    radyatörler paralel bağlı termostatlı

bugünde satıcı vaillant 286 5-3 önerdi
    başka bir satıcıda baymak idee önerdi
    Bazı odaların radyatörlerini aşağıdaki gibi değiştirin.

Salon - 2.40 Yeni (Demirdöküm Plus)
    Yatak Odası - 1.90 Salondan
    Hol - 1.30 Yatak Odasından

Radyatörler büyük olduğu için paralel bağlantı sağlıklı değildir, çapraz bağlantıya çevirin.

BUDERUS GB 012 KULLANANLAR

Bağlantı şekiller konusunda daha fazla bilgi için:
    http://www.isites.com.tr/ISITESTUR/RADYATORMONYAJI-2.htm

Vaillant ecoTEC Pro VUW 286/5-3 sorunsuzdur tek kusuru pahalı olması, Baymak IDEE özellikleri kağıt üzerinde iyi fakat çok yeni bir cihaz olduğu için ileride kronik sorunları veya kullanım problemleri çıkarmı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Ağustos 2014; 9:24:26 >

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.