Şimdi Ara

Buderus 3A-3C-3Y (FAN) arızası ve çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Annemlerdeki Buderus Logamax U062 kombi son zamanlarda sürekli sırayla 3A-3C-3Y  arızaları veriyordu. Fanı söküp temizledim, prosestatı kontrol ettim ama arıza devam etti, son olarak anakart kaldı.

Nette bir yorumda kombinin altına vurunca bazen birgün bazen 1 hafta normal çalışıyor diye bir cevap okudum. buna sebeb olacak şey soğuk lehim yada röle arızası olabileceği gayet belliydi.

Buderus 3A-3C-3Y (FAN) arızası ve çözümü

Röleleri söktüm ve sırayla test ettim, fotoda gösterdiğim rölenin (alt tarafı fan soketi yeri) kontakları aşınmış belli çekse bile kontaklar arasında 4-6ohm civarı omaj görünüyordu. Kartı sökmeden son çalıştırmamda da ısıtma dursa bile fan hiç durmadan çalışıyordu yani kontaklar yapışıp kalıyor ve kombiyi arızaya geçiriyordu.

2 röleyi Schneider , işaretli röleyide Panasonic marka olanlarla değiştirdim, karttaki kritik yerlerin lehimlerini tazeledim ve ipa ile yıkayıp topladım.

Kombi 5 gündür problemsiz çalışıyor.

Benzer problem yaşayanlar için umarım faydalı olur Buderus 3A-3C-3Y (FAN) arızası ve çözümü 

• çok teşekkürler sayenizde ben de arızamı giderdim

emeğinizi sağlık Buderus 3A-3C-3Y (FAN) arızası ve çözümü 

• Fan soket yerini nasıl tamir ettiniz. Bizdede aşınma var. 3a arizasi veriyor sürekli.tsk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • havya varsa kart üzerindeki soket yolunu lehimle kaplayın yoksa arkadaşınıza yada tamirciye götürün. soket çok sök tak yapılan bişey değil aşınma olması biraz zor. tiner yada alkolle temizleyin.

sürekli 3a arızası varsa yapılacak belli yukarda yazdım zaten..

konu üzerinden 2 yıl geçmiş, annemler sıkıntısız kullanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baymak Kombi Basınç 0 da
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.