Şimdi Ara

Buda kendini hemen aileden sandı diyen kayınpeder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam tamamen dertleşme amacıyla yazıyorum.


    3 ay sonra çok sevdiğim nişanlımla düğünüm var. Yaklaşık 6 aydır nişanlıyız. Kayınpederim kendi emekleriyle işlerini büyütmüş, hayırsever ve cömert bir insan. Evin içinde yakaladığı sineği bile canına kıymadan camdan atan bir adam. Kızlarını inanılmaz sever. Nişanlım rüya gibi bir aileye sahip. Ancak sert mizaçlı bir adam ilk tanıştığımızda bana bakışları adam ürkütürdü. Muhafazakar bir yapıya sahip. Şuan o kadar sert bakmıyor, sohbetimizde fena değil ama ben sohbeti derinleştirmeye çalıştıkça onun biraz durdurduğunu düşünüyorum. Sanki bir denge kurmaya çalışır gibi.


    Gelgelelim benim derdime... Bayramın birinci günü nişanlımın evine sabah kahvaltısına gittim. Benim niyetim bir iki saat oturup kalkmaktı. Ancak nişanlım önceki gün bizden hep beraber dedemlere geçeriz deyince bende bayağı oturmak durumunda kaldım. Öğleden sonraya kadar evde oturup nişanlımın dedesine geçtik. Ben kayınpederimdeki gerginliği sezebiliyordum bu bile rahatsız etmişti beni ama benle alakalı değildir inşallah diye avutuyordum kendimi. Dedemlere iki araba geçiyorduk birinde kayınpederim kayınvalidem ve nişanlımın kız kardeşi varken diğer arabada ben nişanlım ve kardeşleri vardı. Yoldayken nişanlım kardeşleri duymasın diye mesajla bana "dedemler den erken kalk akşam nedenini söylerim olur mu?" gibi bir mesaj aldım nedenini sordum akşam anlatırım vs. gibi konuşmalar geçti.


    Oradan erken kalktım, akşam telefonla konuşurken olayın nedenini sordum. Aldığım cevap şok etti. Diğer arabadaki nişanlımın kız kardeşi kayınpederimin kızgın bir şekilde "X'de kendini aileden sandı her yere beraber gider olduk niye bizimle akrabalarımızı geziyor" manasında konuşmalar yaptığını iletmiş. Nişanlımda daha fazla kızmasın diye beni uyarmış. Oysaki nişanlım benim onlarla gezmemi beraber oturmamızı çok ister ısınalım birbirimize diye. Çok ağırıma gitti arkadaşlar nişanlım zaten duygusal yapıya sahip babasının muhafazakar yönünü kültürünü yapısını anlatıp üzülme nolur tarzı vb. cümlelerle teselli etti beni basitçe geçiştirdim bende üzülmemesi adına.


    Yahu sen altıma arabalar evler versen banane yanında huzurla oturamadıktan sonra en değerlisi bu değil midir? Benim gözüm mal mülkte değilki canımdan çok sevdiğim kızınla mutlu huzurlu bir hayat geçirmek istiyorum. Bundan sonra bir bardak çay içmek bile zulüm gelecek o evde bana oda nişanlımın ve dünyalar tatlısı kayınvalidem hatırına. Sizce nasıl bir tavır takınmalıyım arkadaşlar? Siz kayınpederinizle bu tip durumlar yaşadınız mı? Dertleşelim deneyimlerimizi paylaşalım lütfen ihtiyacım var buna.


    Yazanlara şimdiden teşekkürler.








  • Yaw hanım da bir zahmet sana iletmeseydi bu durumu da babasına postayı koysaydı, nişanlımın olmadığı yerde ben de yokum diye, sana erken kalk demek ne demek? Bu saatten sonra azıcık aklın varsa yapacağın tek şey var, tekrar misafirliğe çağırıldığında, bir muhabbetten alaka kurup "fazla vaktinizi almayim kendimi aileden sanıyor gibi olmasın" diyeceksin, mesajı alan alacak, almayan almayacak, olmuyorsa da bırakıp kızı kendine yeni bir sayfa açacaksın. Başka türlü bir şey yaparsan da başına gelecek her şey müstehaktır, kolay gelsin.

    nikahtan sonra da babacım babacım diye dolanırsa nişanlın o zaman ayvayı yedin demektir, böyle yuva kuracak insanlara karışan insanları hiç sevmem yanlış anlama kayın pederine söylemiyorum lafımı genel olarak sevmiyorum öyle insanları diyorum.Bir de bunun aile içinde olan versiyonu var, evlenmiş yuva kurmuş ama kocasından veya karısından icazet alacağına gidip hala anasına babasına danışan onların lafıyla hareket edip kendi kurduğu ailenin sözünü dinlemeyen insanlar.Onlardan da hazetmiyorum.Mesela evlenmişsin karın diyor ki babam şöyle olsun istiyor böyle olsun istiyor, banane lan babandan diyebilmen lazım.Diyemiyorsan veya dediğin zaman karın babasının yanına kaçıyor onun tarafında oluyorsa o zaman o evlilik bitmiştir.İki insan yuva kurduktan sonra aile içine kimse karışamaz ister anası olsun ister babası.Şimdi siz bir adım atmışsınız, tamam daha bir aile olmadınız belki nikah kıymadınız ama sonuçta bir yola baş koymuşsunuz.Bu durumda kayınpederinin yaptığı ayıp, fakat dereyi görmeden paçayı sıvama derim.Belki nikahtan sonra bu tavırlarıda düzelir iyi anlaşırsınız, o yüzden biraz daha sabretmeni öneririm.Bir de nişanlını daha iyi tanımaya çalış, yarın öbürgün kayınpederin evinizin iç işlerine karışmaya kalkarsa ve eşin kayınpederinin safını tutarsa o zaman daha büyük tatsızlık yaşanabilir.Baksana daha şimdiden babasının arkasında duruyor.Normalde gidip babasına biz nişanlıyız o da bizim ailemizin bir parçası sayılır demesi lazımken, iki tarafı da idare etmeye çalışıyor gibi bir hali var.Ne diyeyim işin zor allah sabır versin kardeş.

  • İşin zor gerçek yüzünü görmüşsün
  • kızın babası sana neden ev araba versin hocam bi erkek olarak bu senin ağırına gitmez mi
  • Yaw hanım da bir zahmet sana iletmeseydi bu durumu da babasına postayı koysaydı, nişanlımın olmadığı yerde ben de yokum diye, sana erken kalk demek ne demek? Bu saatten sonra azıcık aklın varsa yapacağın tek şey var, tekrar misafirliğe çağırıldığında, bir muhabbetten alaka kurup "fazla vaktinizi almayim kendimi aileden sanıyor gibi olmasın" diyeceksin, mesajı alan alacak, almayan almayacak, olmuyorsa da bırakıp kızı kendine yeni bir sayfa açacaksın. Başka türlü bir şey yaparsan da başına gelecek her şey müstehaktır, kolay gelsin.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 22 Nisan 2023; 23:45:39 >
  • Ic güveysilik erkek adami bozar. Benim ustumde otorite koyan kayinoeder ve kaynana kabul etmem. Ya ben onlarin ustune otorite kirmaya calisir yada mesafe koyardim, olmazsada kizdan vazgecerdim.
  • Çekilmez ya. Kız da senin arkanda durmamış.

  • nişanlının bu durumu sana hiç anlatmaması gerekirdi dostum.

  • Hocam buradakilerin yazdıklarını görüp de hemen gaza gelme sakın. Kız babaları biraz böyle oluyor zaten. Aslında hatayı nişanlın yapmış. Bunu sana söylemek yerine babasıyla konuşup ortamı sakinleştirebilirmiş. Sonuçta kalmanı o istemiş.


    Ama demek ki senin daha anlayışlı biri olduğunu düşündüğünü için sana anlatmış. Onun durumu da zor. Bir tarafta babası, diğer tarafta nişanlısı. Evliliğin selameti için bu tür şeyleri biraz görmezden gelmek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 23 Nisan 2023; 0:19:20 >
  • nikahtan sonra da babacım babacım diye dolanırsa nişanlın o zaman ayvayı yedin demektir, böyle yuva kuracak insanlara karışan insanları hiç sevmem yanlış anlama kayın pederine söylemiyorum lafımı genel olarak sevmiyorum öyle insanları diyorum.Bir de bunun aile içinde olan versiyonu var, evlenmiş yuva kurmuş ama kocasından veya karısından icazet alacağına gidip hala anasına babasına danışan onların lafıyla hareket edip kendi kurduğu ailenin sözünü dinlemeyen insanlar.Onlardan da hazetmiyorum.Mesela evlenmişsin karın diyor ki babam şöyle olsun istiyor böyle olsun istiyor, banane lan babandan diyebilmen lazım.Diyemiyorsan veya dediğin zaman karın babasının yanına kaçıyor onun tarafında oluyorsa o zaman o evlilik bitmiştir.İki insan yuva kurduktan sonra aile içine kimse karışamaz ister anası olsun ister babası.Şimdi siz bir adım atmışsınız, tamam daha bir aile olmadınız belki nikah kıymadınız ama sonuçta bir yola baş koymuşsunuz.Bu durumda kayınpederinin yaptığı ayıp, fakat dereyi görmeden paçayı sıvama derim.Belki nikahtan sonra bu tavırlarıda düzelir iyi anlaşırsınız, o yüzden biraz daha sabretmeni öneririm.Bir de nişanlını daha iyi tanımaya çalış, yarın öbürgün kayınpederin evinizin iç işlerine karışmaya kalkarsa ve eşin kayınpederinin safını tutarsa o zaman daha büyük tatsızlık yaşanabilir.Baksana daha şimdiden babasının arkasında duruyor.Normalde gidip babasına biz nişanlıyız o da bizim ailemizin bir parçası sayılır demesi lazımken, iki tarafı da idare etmeye çalışıyor gibi bir hali var.Ne diyeyim işin zor allah sabır versin kardeş.





  • Büyük konuşmak gibi olmasın ama muhtemelen daha da muhattap olmaz mesafe koyardım sanırım. Soğukluğu dibine kadar hissettirirdim. Anlayana sivrisinek saz...
  • öncelikle allah yardımcınız olsun hocam. Bu tarz durumlar gayet normal maalesef , çekemeyen insanların nazarları bayramda kat be kat artıyor her ailede bu tarz sorunlar meydana gelebiliyor , siz olabildiğince sakin olun la havle diyin maalesef türkiyede böyle olaylar gayet normal allah yardımıcınız olsun mutlu gelecekler dilerim

  • Kayın pederine rko çek hocam aklı başına gelsin ayıp
  • Adamın suçu yok. Her kayınbaba damadını sevmez ve mesafe koymak ister. Nişanlın hatalı çünkü:


    - Babasını bildiği halde seni niye dedesine davet ediyor?

    - Hadi olay oldu diyelim sana niye anlatıyor?

    - Babasına da ben davet etmişim ya diye seni savunabilirdi.


    Evli değilim ama evli olsam annem nişanlım hakkında kötü bir şey söylese lafı taşımazdım. Ne gerek var?


    Ayrıca mesafeli olmak daha iyi. İleride keyfini yaşarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 23 Nisan 2023; 1:0:5 >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Neden ekstra aciklama yaptinki anladim zaten. Kayinpeder icguveysini kanatlari altinda ezmeye calisacak haliyle. Hayati boyunca bir kizi sevdi diye ezikce yasayacak. Yok abi kendin gibi olamadiktan sonra para neye yarar? Kayinoedere sinir cizemezsem o kizdan vaugecerdim. Isteyen her zaman kaybeder.
  • İşte ülkedeki evliliklerdeki en büyük sorunlardan biri.


    Ailesinden bir türlü kopamayan henüz kendi başına birey olamamış erkek ve kadın.


    İnsan kendi ailesine bayram ziyaretine gitmek istemez sen kalkmışsın başkasının evine gitmişsin.


    Bence kayınpeder haklı, burada saçmalamışsın. Ne işin var dış kapının dış mandalı gibi.


    Baştan mesafe koyamamışsın gerçi bulunduğun durumda bunu yapman çok zor.


    Bu ülkedeki vıcık vıcık samimiyetsiz aile içi ilişkilerinden nefret ediyorum. Sen evden çıktıktan 5 dk sonra dedikodunda dönmüştür. Evde herkes güleryüzlüdür ama :)

  • bence fazla konuşmamaya gayret göster. bu tür kişiler fazla konuşmamayı ve akıl vermeyi severler. Kısacası kurnaz ol aptal gibi davran. en sevilen damat tipi aptal damatlardır. benden söylemesi :)

  • Kız babası olarak haklı. heryere koyma kendini. biraz geri çek. kız evlatlar da babalarına bağlıdır. yarın öbür gün kızın olursa anlarsın. adam istemiyor kızını vermek. kabul dönemi biraz sancılı olacaktır. sen de biraz dişini sıkıp alttan al. adam iyi niyetli belli ama kız babası... benim de kayın peder kafes dövüşçüsü gibidir. öküzü tek başına boynundan çevirerek yıkar. sonuçta kara ahmetlerin koca yusuflarn topraklarında doğmuş büyümüş. ama bir hayvana zulüm edilmesine mesela bakamaz sinirlenir. trafikte sinirlenmekten kaçar. muhtemelen gücünü biliyor. normal ebatlarda bir insanı kolayca bir yumrukta öldürebilir. böyle bir adamı düşün, kızı buna bağırıyor, adam tek laf edemiyor. sus pus oluyor. işte kız babası böyle birşey.


    kendimden örnek vereyim. şimdi ikinci erkek olsun, 18 lerine gelsinler. ben erkek evladım haytalık mı yaptı? evden kovarım. ama kızımı asla kovamam. kız babası olmak çok başkaymış.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.