Şimdi Ara

Bu Zat hakkında bilgi sahibi olan varmı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ömer


    quote:

    Orjinalden alıntı: |_ÖmeR_|

    Araştırdım katılıyorum


    Üzüldüm.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: |_ÖmeR_|

    Peki;

    Organ nakli dine aykırı çünkü mahşer gününde organ kimde konuşacak?

    İlk sahibinde mi, nakil yapılanda mı?


    O kadar konuşmak istiyorsa kullanıldığı tarihe kadar ilk sahibinde sonrada 2. sahibinde konuşur... Dine aykırıymış bir şey olsa böbreğe falan ihtiyaç duysan ağlarsın ama buralarda
  • |_ÖmeR_| Diyanete güvenmiyorsun da okuma yazma bilmeyen bir şahsa güveniyorsun.İlginç birisin.


    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ömer Öngüt hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve bazı profesörlere yönelik sözlerinden dolayı ‘hakaret' suçundan, organ bağışına ilişkin açıklamalarından dolayı da ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik etmek' suçlarından soruşturma açtı.
  • Organ bağışıyla ilgili birşey göremediysen bu senin sorunun;

    ''Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir.''(Ebu Davud: 3207)

    Organ nakli ölüye eziyettir.Eziyet ise haramdır.

    Efendimiz Hadis-i Şeriflerinde:

    '' Bir müslümana eziyet eden, bana eziyet etmiş gibi olur.Bana edilen eziyet ise Allah'a edilen ezâ gibidir'' (C.Sağir sh.40)


    Saçma saçma konuşmayın.Organ nakli kişinin rızası olmadan yapılmaz.Yada ailesinin rızası.Kişi kendi organını vererek bir yada daha fazla kişiyi yaşatmak istiyorsa bunun üzerine tartışmak dahi saçma.Bu kadar geri kafalı olmayın.Okuduğunuz şey üzerine yorum yapın.Düşünün.Tartın.Öyle konuşun.Din bilgini değilim.Hacılığa giden dedelerim var.Böyle bir muhabbet geçtiğinde sonuna kadar destek vermişlerdi.Diyanet işleride karşı gelmiyor.O adama ne olmuş da böyle konuşuyor ?

    düzeltme:imla hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipahi -- 21 Haziran 2009; 12:25:10 >




  • Allah çok merhametlidir. Sen can kurtarmak için organ bağışı yaparsan Allah günahını affeder, üstüne daha çok sevap verir.
    Ömer, saçmaladığının farkına varınca belki burdakileri anlayabilirsin.
  • Ya |_Ömer_| dostum yazdığın şeyleri okudum sinirimi bozuyorsun bak.Biz ölünün kemiğini kırıyor muyuz organ nakli yaparken ? Bunun cevabını ver + İnsan yaşatmak , iyilik yapmak haramsa ben cehennemde yanacağım dostum.Daha fazla konuşupta batma istersen.
  • Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.

    maide suresi


    inamıyosan tıkla


    http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=5&ayet=32


    quote:

    Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir.''(Ebu Davud: 3207)


    bu hadis ölülere işkence yapılmamasını öğütlemektedir

    quote:


    Bir müslümana eziyet eden, bana eziyet etmiş gibi olur.Bana edilen eziyet ise Allah'a edilen ezâ gibidir

    bu hadiste de eziyet edilmemesini öğütlüyor.




    organ naklininin ölüye yapılan işkence olduğunu kim sallıyo saçmalık yav herşey apaçık ortada




  • Herkesin görüşü kendine. Ben organ naklini haram ya da eziyet olarak düşünmüyorum. Organlarınla bir başka canlıya hayat vermek haramsa, evet haramdır. Eziyet ise bambaşka bir tanımdır. İkisini yanyana koymak yazıktır.

    Ayriyeten;

    Mâide Suresi:

    Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitap’ta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hooiken -- 21 Haziran 2009; 13:14:46 >
  • Diyanet bile organ nakline caizdir diyorsa,,, !
  • evet, diyanet zaten herşeyin en iyisini bilir değil mi? kendisi zaten başlı başına bir muamma o kuruluşun. ne diyaneti? laik devletin maaşlı diiyanet başkanı ve diyaneti... devlet insanlarında dinini kontrol için o kuruluşu kurdu. bırakın diyanete sırt yaslamayı
    organ nakli meselesinde kendi görüşüm ise, böbreklerimi verirdim ama gerisi bende kalsın. kalbimi falan vermek içimden geçtide, bir an ürperdim...
  • Ah ah millet bedenini, organlarını kendisinin zannediyor.Halbuki bilmez ki o bize emanettir.Vakti zamanı gelince sahibine tekrar iade ederiz.Emanete hıyanet,sahiplenmek onu satmak,kiralamak,bağışlamak haramdır...Söz konusu eşya,hayvan vs. olunca haram oluyor,bu emanet insan bedeni olunca nedense helal oluyor.Şunu çok iyi bilinki dünyadaki hiçbir şey bizim değildir.Hepsi aklınıza gelen herşey bize emanettir ve vakti zamanı gelincede Allah_ü Teala emaneti almasını bilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.