Şimdi Ara

Bu Zat hakkında bilgi sahibi olan varmı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sana birde alıntı yapmak istiyorum özellikle ilk paragrafı oku
    quote:

Normal halde caiz olmayan bazı şeyler vardır ki, zaruret halinde meşru olmaktadır. Meselâ, vefat eden hamile bir annenin karnındaki çocuk canlı olup hareket ederse, âlimlerin çoğunun görüşüne göre, annenin karnı sol tarafından yarılır ve çocuk alınır. Çünkü bu durumda ölünün bir parçası alınsa da, başka bir canlının hayatı kurtarılmış olmaktadır.1

İşte bu fıkhî hükme istinad eden zamanımız âlimleri organ nakline cevap vermektedir. Burada bir hastayı ölümden ve herhangi bir organını kaybetmekten korumak için, ölmüş olan bir kimsenin organlarından birisi çıkarılıp hastaya takılmaktadır. Bu ameliyat daha çok böbrek, kalb ve göz gibi âzalarda yapılmaktadır.

Bu meseleye genişçe temas eden Ezher ulemâsından Ahmed eş-Şirbâsî, bu ameliyatı yaparken bazı esasların göz önünde bulundurulmasını ve onlara riayet edilmesini şart koşmaktadır. Herşeyden önce bu “nakil” hayatî bir zaruretten dolayı yapılmalıdır. Umumî mânâda bir çeşit tedâvidir. Çünkü zaruretlerin bazı haramları mubah kıldığı, bilinen bir kaidedir.

Böyle bir zaruret hâli ortaya çıkınca, hastanın mâruz kaldığı hayatî tehlikenin ancak bu yolla giderileceği teşhisinin konmuş olması; bu ameliyattan sonra da hastanın ya da tam olarak veya galip bir zanla kurtulma ümidinin tesbit edilmesi gerekir. Yâni, ameliyat hem son çare olmalı, hem de kurtulma ümidi “kesin”e yakın bulunmalıdır. Tabiî, bu teşhiste sıradan kimselerin değil de, sahasında uzman bir doktorun veya varsa sağlık heyetinin karar vermiş olması lâzımdır.

görüldügü üzere bu tarz durumlarda başka bir canlının hayatını kurtarmak için normalde yapılmaması gereken şeyler yapılabilir.

normalde bir ölü kadının karnını kesmemelisin ama kadın öldüyse ve hamileyse karnındaki çocuk yaşıyorsa kadını kesip çocugu kurtarmalısın. bunu organ bağışından zerre kadar farkı yok zaten. organ bağışında da başka bir insanın hayatını kurtarırsınız.

herkese cevap yetiştiren dostum birde bu mesajlarıma cevap verse çok mutlu olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 21 Haziran 2009; 2:43:06 >

• ömer yat uyu sövecem şimdi 10 gün 20 gün süresiz dinlemicem. ben sana bağışlayacak organımı seçtim zaten.

Bu Zat hakkında bilgi sahibi olan varmı ?

ulan bu ne ya

RAİD BÖCEK SAVAR KOKUSUZZZ tISsss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dojman07 -- 21 Haziran 2009; 2:36:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dojman07

ömer yat uyu sövecem şimdi 10 gün 20 gün süresiz dinlemicem. ben sana bağışlayacak organımı seçtim zaten.

• Bu konu böyle uzar arkadaşlar.Ben ne kadar ayet hadis sunsamda sizler de bazı şeyler getireceksiniz.Benim konuyu açmaktaki amacım kesinlikle bu değildi.Ama @Ömer hoca tartışmanın sebebi oldu.

Ben bu zatın(Ömer Öngüt) Hz. Muhammed adlı kitabını okudum ve çok beğendim.Bu kitabı 1997 yılında Pakistanda yapılan yarışmada Dünya 1.lik ödülü kazanmıştır ve okuduğumdada anladımki gerçekten hakedilmiş bir başarıdır.İnsan okurken kendini olayların içinde gibi hissediyor gerçekten.

Ben yine tavsiye ediyorum, okunması gereken güzel bir kitap.

Hepinize iyi geceler diliyorum.
  • Çok düz insanlar var malesef.. Organ bağışını intihar ile eşdeğer tutan insanın gozumde hiç bir değeri yoktur.
  • tamam canımın içi
    hafifiten ibikledin sende farkındasın ondan durgun cevaplar yazıyosun
  • herkese cevap verdin bana gelince iyi geceler

bence hatasını anladı ama yinede fikri degişmeyecek. şu anda da o kadr konuştu fikrinden dönmek olmasın diye iyi geceler diyip kaçıyor.

kabul etmese de hatasını anlayıp susması da bir ilerleme sayılır.

bu arada bir insanın eserlerini kişiligini begenebilirsin ama tüm fikirlerini kabul etmek her yaptıgını taklit etmek zorunda degilsin

mesela bende Atatürk ün zekasını takdir ederim kendime örnek alırım. ama eksik yanlarını da görürüm kendim yapmam. mesela alkol sigara gibi
    Atatürkçüyüm diye rakı sigara içmem sende bu adamı seviyorsun diye YANLIŞ OLDUGUNU BİLE BİLE BU TARZ DÜŞÜNCELERİNİ SAVUNMAK ZORUNDA DEGİLSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalcaner2 -- 21 Haziran 2009; 2:47:22 >

• bu yobazlara bayılıyorum gece gece iyi güldüm
  • işte Türkiyenin geri olma nedeni böyle insanlar diyorum başka birşey demiyorum anlayan anladı
    Sınırsız bir tatile girmek istemediğimden bazı şeyleri içimde tutuyorum
    sen gelecektede böyle birşeylere inanıp paranı falan birilerine kaptırırsın valla beyin yıkanmış senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luas -- 21 Haziran 2009; 2:49:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: |_ÖmeR_|
    Ben ayet, hadisle cevap veriyorum.İster karşı çık ister katıl.

Hadisi kafana göre yorumluyorsun. Eziyet haramdır doğrudur, ölü beden nereden çeksin eziyeti? Çekeceğimiz eziyet öbür dünyada değil mi, bedenimiz çekmeyecek herhalde ruhumuz çekecek.

Yinede herkesin görüşü kendinedir. Tartışmayı abartmaya gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

bu yobazlara bayılıyorum gece gece iyi güldüm

+1
  • Bu adam gercekten okuma-yazma bilmiyor mu ?
  • İslam mantık dinidir, mantığını kullan bu kadar basit.
    Yok o bunu demiş, bu bunu demiş, Allah sana kullanasın diye beyin vermiş, yok organ konuşacakmışta bilmem neymiş.
    %49 burdan çıkıyor demek
  • en son ne zaman kan verdiniz? kaçınız organınızı bağışladı ki şimdi organ bağışı üstüne ahkam kesiyorsunuz? bizim millet popülarizmin amigosudur, klavye şövalyesidir. en bariz örneği burda. gece gece ahkam keseceğinize, dürüst olun yarın gidin içlerinden işe yarayan varsa organlarınızı bağışlayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Draconic

en son ne zaman kan verdiniz? kaçınız organınızı bağışladı ki şimdi organ bağışı üstüne ahkam kesiyorsunuz? bizim millet popülarizmin amigosudur, klavye şövalyesidir. en bariz örneği burda. gece gece ahkam keseceğinize, dürüst olun yarın gidin içlerinden işe yarayan varsa organlarınızı bağışlayın...

burda organ bağışının günah olup olmadığından konuşuyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colddplay -- 21 Haziran 2009; 3:09:02 >
  • bütün günahı sevabı hallettiniz, o kaldı zaten... Allah düşürmesin, kimse kimseye bu memlekette helal dahi olsa doğru düzgün organ falan vermez.
  • quote:

en son ne zaman kan verdiniz? kaçınız organınızı bağışladı ki şimdi organ bağışı üstüne ahkam kesiyorsunuz? bizim millet popülarizmin amigosudur, klavye şövalyesidir. en bariz örneği burda. gece gece ahkam keseceğinize, dürüst olun yarın gidin içlerinden işe yarayan varsa organlarınızı bağışlayın...

kim yazacak bunu diye bekliyordum, koca topic'te sen varmışsın sadece arkadaşım...
  • bu çok karışık bir konu , konu nerden nereye gelmiş sonuçta din adamları galiba caiz diyorlar ve bazı arkadaşlarda bir hadisi yani lastik gibi istedikleri yere çekiyorlar Allah göstermesin diyalize girmenin nasıl bir şey olduğunu bilselerdi belki böyle düşünmezlerdi zaten o acıları çekseler ne Allah kelamı tanırlar nede başka birşey
  • quote:

organ bağışının günahını sevabını konuşmak için organlarımızı bağışlamış mı olmamız gerekiyor ? Ex olduktan sonra bağışlasak bir mahsuru var mı senin için ?
  • ''Bir hayat kurtaran tüm insanlığı kurtarmış olur''Bu da bir Hadis.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.