Şimdi Ara

Bu zamanda paranın satın alamayacağı bir şey yoktur !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• iman, sevgi, hoşgörü, alçakgönüllülük, masumiyet, muhabbet, tarih, öğrenmek, emek vermek say say bitmez. Tabi bunları bilmeyen birisi için herşey parayla oluyor sanması doğal. Mesela parayla satın alınamayan şeylerden biri de Cahilliktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    saydıklarının hepsi parayla satın alınır.

para bugünü değiştirir.bugün yarının tarihidir. yani tarihi de parayla değiştirebilirsin.
    birine para yedir dünyanın en alçakgönüllü yardımsever masum kişisi olur.parayla kontrol edersin onu.
    en cahili bile eğitirsin parayla.
    parayla din kurup o dini bile yayabilirsin.fetö gibi kurumlarla milyonları sürükleyebilirsin.

sağlık diyebilirdin ama paran yoksa sağlığında risk altındadır.
    Bir insan neden cahilliği satın alsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saglık bile parayla ; dogru beslenmeyle stressinle alakali tamamen katiliyorum basliga

• Hep bböyleydi zamanı yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para her şey sayılabilir
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işte verilen cevaba ve nükteye dikkat edemediniz mesela bu da mesela sosyal zeka isteyen birşey bunu da parayla satın alamazsınız. Dünya üzerinde hiçkimse zekâyı parayla satın alamaz. Hatta Parayla bir tane sineği bile yaratamazsınız. Parayla her şeyin oldugunu dusunen insanla, Puta tapan insan arasinda bir fark yok ikisi de bir puta tapıyor. Ben Hz. Muhhammed Mustafa S.a.v. efendimizin anlattığı, İslamiyetin ve din gününün(hesap günü) sahibi Allah'a iman ediyorum, 5 vakit ona tapiyorum, her nimeti ondan geldigine iman ediyorum ve birsey istiyorsam ondan istiyorum. Elhamdulillah iyi istediğim şeyleri de nasib ediyor. Benim aldigim bir adet nohut tanesini de Allah nasib ediyor, bir arabayı da. Yediğim içtiğim, sahip olduğum arkadaslar, sevdiceğim, annem babam, güzel duygular, kötü duygular hepsini Allah veriyor. Maaşımı da o nasib ediyor meslegimi de yedigim ictigimi de. Sizin de her şeyinizi iyi kötü ne varsa hepsini Allah veriyor. Müslüman olup da Allah'a ve peygamberlerine iman eden biri herseyi parayla yapabilirim diyorsa imanini gözden geçirmeli. İmanı olmayanlar içinse forumda tartişmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum.

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Ne zatı muhteremler gördük parayı görünce kırk yıllık sakalını kesen. Boş yapma en iyisi.
    Ya konuşmayın atsam önünüze bir kaç milyon dininizi bile değiştirirsiniz köfte horlar sizi. Hem ne diye din propagandası yapıyorsunuz din bireyseldir isteyen istediğine inanır sana dinini soran mı oldu avare..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulina -- 1 Kasım 2019; 23:15:1 >
  • Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Sana dinini kim sordu kardeşim başka şekilde açıklamaya aklınız yetmiyor mu ne kadar acizsiniz ya. Böyle yaparak saygı mı kazanacağınızı zannediyorsunuz. '' Almanyada yaşayan gardaşım herhalde Türkçeyi unuttun? '' Cümleye bak bana türkçe dersi verenin sözüne. Doğrusu '' Almanya' da yaşayan kardeşim herhalde türkçeyi unuttun. '' şeklinde olur ve sonuna soru işareti gelmesi için mı mi mu gibi ek alması gerekir. Git işine ya safi rüzgar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulina -- 1 Kasım 2019; 23:18:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulina

Ya konuşmayın atsam önünüze bir kaç milyon dininizi bile değiştirirsiniz köfte horlar sizi. Hem ne diye din propagandası yapıyorsunuz din bireyseldir isteyen istediğine inanır sana dinini soran mı oldu avare..
    Ruhsuz birisin. Ruhun yok. Önüme bir iki milyon atsan ilk yapacagim iş onu senin gibi bir adam verdiği için reddederim. Insan Onuruyla insandır. Diyelim ki bana o parayi babam miras birakti bu sefer de helal mi haram mi diye bakarım. İçinde faiz var mi nasil kazanilmiş incelerim. Diyelim ki o paranin tamami helal ve bana babamdan miras kalmış bir para senin gibi biri vermiyor, bu sefer de bu paranin zekatını hesaplarım. 2 milyon tlnin 40 ta biri 50bin tldir. Bu 50 bin tlyi fakire fukaraya dagitmak zorundayım. Bu onların hakkıdır benim değil. Bunu da yaptım diyelim bu para kaldı mı bana şimdi bu parayı ben kimden aldım miras aldım bana kimse "dinini değiştir sana bu parayı vereyim" dedi diye deği. Bana bu teklifle canimi almaya gelseler yine dinimi birakmam ki şu azicik bir nimetle dinimi satmami teklif ediyor. Benim rızkım varken işim gücüm varken evim barkim varken saadetim varken 2 milyon uğruna niye hepsini darmadağın edeyim? Hadi darmadagin ettim diyelim geri donusu olmayan ucu felaket olan bir yola girilir mi? E o halde ne halt yemeye alayım bunu ben?

Sen de zaten her fırsatta din propagandası ile bir şeyleri açıklayabildiğin için aciz ve her an değerlerini para için satabilecek birisin herkes öyle biraz aç kaldın mı baş piskopos un ibrikçisi bile olursunuz geç o sen o uzun ve boş yazıları. Ben insanımı bilirim hemde senden iyi bilirim. Bırak edebiyat parçalamayı. Deneyimle sabittir söylediklerim.
  • İnsanın kendisi nasılsa herkesi öyle görürmüş... Sen tüm değerlerini parayla satacağını bildiğin için herkesi öyle sanıyorsun. Üstelik hiç tanımadığın insanlara "her an değerlerini para için satabilecek birisin" gibi cümleler kurarak zekanı kanıtladın.
    Aklından şüphe ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OmerOnur06 kullanıcısına yanıt
    Yok canım paraya satanlardan başkasını görmediğim için öyle diyorum ha para için seni de satarım bu laflarından sonra o da ayrı mesele.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.