Şimdi Ara

Bu Zamanda Kilitli iPhone 4 Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar iPhone 4 almayı planlıyorum ama sıfıra gücüm yetmediğinden mecburen ikinci el sim kilitsiz(ucuz) veya geveyli düşünüyorum. Okuduğuma göre yeni sürüm geveyin 2-3 hafta içinde çıkacağı belirtiliyor. Bazı iPhone 4 satan arkadaşlar ise baseband, gevey ile uğraşmak istemediğinden cihazları ucuza satıyorlar. Bende bu durumdan faydalanmak istiyorum.

Siz forum üyelerine birkaç sorum olacaktı:

- Geveyli kullanım ile normal kullanım arasında fark var mı? Gevey'de 3g aktive etmek için bir şey yapmak gerekli mi gibisinden. ( Umarım Anlatabilmişimdir. )

Malum yeni sürüm gevey çıkınca ucuz olan cihazlarda 1000-1100 liranın altına düşmez. Siz olsanız ne yapardınız?

Benim düşüncem maddi açıdan Gevey'den yana.

Aklıma takılan soru olursa mesaja ekleyeceğim. Şimdilik sorularım bunlar.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

İyi günler herkese...

Bu aralar iPhone 4 almayı planlıyorum ama sıfıra gücüm yetmediğinden mecburen ikinci el sim kilitsiz(ucuz) veya geveyli düşünüyorum. Okuduğuma göre yeni sürüm geveyin 2-3 hafta içinde çıkacağı belirtiliyor. Bazı iPhone 4 satan arkadaşlar ise baseband, gevey ile uğraşmak istemediğinden cihazları ucuza satıyorlar. Bende bu durumdan faydalanmak istiyorum.

Siz forum üyelerine birkaç sorum olacaktı:

- Geveyli kullanım ile normal kullanım arasında fark var mı? Gevey'de 3g aktive etmek için bir şey yapmak gerekli mi gibisinden. ( Umarım Anlatabilmişimdir. )

Malum yeni sürüm gevey çıkınca ucuz olan cihazlarda 1000-1100 liranın altına düşmez. Siz olsanız ne yapardınız?

Benim düşüncem maddi açıdan Gevey'den yana.

Aklıma takılan soru olursa mesaja ekleyeceğim. Şimdilik sorularım bunlar.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

sana tavsiyem cihazı alıp gevey bekleyene kadar cihazı alma o para cebinde dursun biraz daha sabret ve simfree cihaz al. senin bu düşüncenden yola çıkarak 1 aydan uzun süre önce ben bu şekilde aldım ve aldığımdan beri hattım kapalı şansa diğer telefonum da bozuldu... pişman mıyım evet hemde çok. adamlar 2-3 hafta sonra çıkacak diyorlar bekliyoruz ama fiyat 150-200 arası olur Türkiye ye gelişiyle. yani 800 küsür falan ona verip üstüne 150-200 de gevey e vereceğine ikinci el sim free al daha iyidir. bende cihazı koydum satışa gevey çıkana kadar satılırsa kesinlikle simfree alıcam parasının bi kısmını ayarladım. satılmazsa da gevey çıkınca kendim kullanacam. ama tavsiyemdir simfree nin peşini bırakma. kafan rahat olur güncelleme de yaparsın jb de yaparsın istediğin gibi..

• Hiç bulaşmayın derim, Gevey kullananlar hep ilk darbeyi yiyenler oluyor.

Örneğin;

IOS 5 çıktı, BB yükseldi vs gevey sağlıklı çalışmıyor.. Almışken kilitsiz almalı ve cihazın keyfini çıkarmalı..
  • arkadasim sakin simkilitli alma, ben iphone 4 kullaniyorum at&t den aldim, ilk basta hersey cok cazip oluyor, full cekim gücü falan ama sonradan kafan cok agrir geveyle. Telefonu acip kapattiginda yaptigin islemler cok süre almiyor 2 dkk en fazla ama yok baseband yok yeni sürüm derken kalakaliyorsun. Kilitsiz cihaz al, sabret biraz biriktir parani. Hic olmazsa kafan rahat olur, istedigin sürüme baseband yada gevey sorunu olmadan gecersin
  • @ruder

399 yuana yurtdışında satılıyor galiba ama Türkiye'ye gönderim yapmıyorlarmış. Gevey'in o kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. 30 ila 50 lira arası diye biliyordum.

4.11.08 basebandlı değil de daha düşük basebandlı simkilitli alsam olmaz mı?

Simfree'nin yerini tutamaz ama yine de sorayım dedim.
  • Her seferinde 112 yi aramak, şarjın az gitmesi, güncellemelere hemen sahip olamamak, güncelleme yapmak için aylarca beklemek, her an sorun olabilecek hissi ile kullanabilecek iseniz ve fiyat farkı buna değecekse, alın neden olmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 24 Kasım 2011; 16:22:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Vivera

Her seferinde 112 yi aramak, şarjın az gitmesi, güncellemelere hemen sahip olamamak, güncelleme yapmak için aylarca beklemek, her an sorun olabilecek hissi ile kullanabilecek iseniz ve fiyat farkı buna değecekse, alın neden olmasın..

Bu kadar kötü yanının olduğunu bilmiyordum. Sayenizde öğrendim, sağolun...

Fikrim tamamen değişti, Simkilitsiz cihaz almak en iyisi... Uğraşılmaz geveyle falan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 03.10.01 basebandla kullaniyorum, ilk cikan gevey orjinal olarak aldim. Sarj sorunu hic görmedim, günde 100 mesaj, bikac telefon görüsmesi, geceleri oyun biraz wifi derken hic gitmese 2 gün cok rahat gidiyor, telefonu zaten 24 saat acik olan biriyim, kapattigimdada 112 aramasi 2 dkk aliyor en fazla. Aksine gevey cok güzel bir icat, her ortamda full cekim gücü var ama tek sorunu Dr. Vivera arkadasimizinda dedigi gibi güncellemelere hemen sahip olamiyorsun, arastirmalisin gevey calisiyormu calismiyormu, sorun yaratiyormu falan filan. 4.3.3 de ilk gevey sorunsuz bi sekilde calisiyor. Zaten IOS 5 e gecemedim daha cihaz kilitli oldugu icin. Dedigim gibi tek sorunu bana göre güncellemeler. Yinede sen bilirsin, karar senin ama kilitsiz cihaz en güzeli. Bidaha kilitli iphone alirmiyim? ASLA...
  • quote:

@ruder

399 yuana yurtdışında satılıyor galiba ama Türkiye'ye gönderim yapmıyorlarmış. Gevey'in o kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. 30 ila 50 lira arası diye biliyordum.

@Dr. Vivera doğrusunu söylemiş. 399 yuan ı internetten TL ye çevirttim 116 TL gibi bi fiyat çıktı. kargosu falan 150 bulur. yurt dışı kargolarda dosya ücretleri 15 TL diye biliyorum. neyse hem onun olayı henüz resmileşmedi. %100 diyolar ama henüz kanıt falan yok(video vs).. yine de sen dinle şu konuşanmağduru :) ilerde yeni versiyonda yanlışlıkla olur ve ya başka türlü olur elinde kalmasın cihaz böyle aylarca. ama illa diyosan ki olsun ben beklerim nasılsa yedekte telefonum da var gerekirse bi süre onunla idare ederim; ipod olarak kullanırsın bir süre ve aslında yanında wifi li pc taşımış gibi oluyorsun wifi olan her yerde net parmak ucunda... ama şunu söyleyeyim sim kilitli cihaz alacaksan at&t den uzak dur. adama resmen uzaktan işkence çektiriyolar. unlock ihtimali sıfır. ama fransadan olsun ingiltereden olsun falan onları belirli ücret karşılığında unlock yapabiliyorsun allgsmunlock.com dan. kusura bakma uzun yazıyorum neyi var neyi yok tek mesajda açıklamak istedim herşeyini :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ruder

quote:

@ruder

@Dr. Vivera doğrusunu söylemiş. 399 yuan ı internetten TL ye çevirttim 116 TL gibi bi fiyat çıktı. kargosu falan 150 bulur. yurt dışı kargolarda dosya ücretleri 15 TL diye biliyorum. neyse hem onun olayı henüz resmileşmedi. %100 diyolar ama henüz kanıt falan yok(video vs).. yine de sen dinle şu konuşanmağduru :) ilerde yeni versiyonda yanlışlıkla olur ve ya başka türlü olur elinde kalmasın cihaz böyle aylarca. ama illa diyosan ki olsun ben beklerim nasılsa yedekte telefonum da var gerekirse bi süre onunla idare ederim; ipod olarak kullanırsın bir süre ve aslında yanında wifi li pc taşımış gibi oluyorsun wifi olan her yerde net parmak ucunda... ama şunu söyleyeyim sim kilitli cihaz alacaksan at&t den uzak dur. adama resmen uzaktan işkence çektiriyolar. unlock ihtimali sıfır. ama fransadan olsun ingiltereden olsun falan onları belirli ücret karşılığında unlock yapabiliyorsun allgsmunlock.com dan. kusura bakma uzun yazıyorum neyi var neyi yok tek mesajda açıklamak istedim herşeyini :)

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

Simkilitli cihaza bulaşmam artık. O kadar para verip de cihazı tam olarak kullanamamak insanı çıldırtır. Biraz daha ekleyip sorunsuz kullanırız daha iyi. Kafamız yerinde olur miss gibi.

• aynen öyle rahat kullanmak varken aman baseband yükselmesin aman şu ayar gitmesin aman unlock uçmasın falan gibi şeylerle hiç uğraşma. bin pişmanım vallahi simkilitli aldığıma. bide şanssızlığım var ki güb önce alsam cihazı bi alt versiyona düşünce baseband da düşüyormuş. bende bunu umut ederek almıştım ama baştan sona fail oldu.. 400 tl ve netbook vermiştim almak için netbook ihticımı nasılsa karşılar diye. şimdi almamış olsaydım netbook elimde olurdu 850 tl de nakit olurdu garantili yurt içi simfree cihaz alırdım vallahi. ama oldu bikere ve bekliyorum. en kötüsü de çevrendeki yakınlar. ip 4 ü var ama hattını kullanımıyo, la madem öle niye aldın ki vs şeklinde söylemleri duymak... yani kısaca simfree diyorum başka bişey demiyorum

• sim kilitli her türlü sakat, yok bb yükseldi yok geveyde sorun çıktı..en sağlamı simfree alıcaksın paşa paşa kullanacaksın..ikinci el fiyatlarında zaten 100 200 tl civarı oynuyor değmez o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

sim kilitli her türlü sakat, yok bb yükseldi yok geveyde sorun çıktı..en sağlamı simfree alıcaksın paşa paşa kullanacaksın..ikinci el fiyatlarında zaten 100 200 tl civarı oynuyor değmez o yüzden.

aynen öyle valla. bu zamanki aklım bi ay önce olsaydı simfree iphone um vardı
  • Hiç olmadı parayı denkleştiremiyorum diyorsan bile, temizinden guvendiğin bir koldan 2. el simfree al o da gayet mantıklı yani aynı kapıya çıkar sıkıntı olmadıktan sonra 2. el olsun nolcak
  • Zaten düzgün kullandıktan sonra bişeycik olmaz. taş gibi telefon
  • Artik Apple cikan tum modelleri kilitsiz satiyor.

US satis fiyati 16 gb $650 dolara alabilirsin
  • 650$ beni baya bi aşar. Şimdilik simfree 3GS düşünüyorum. 3GS ile Yaza kadar idare edip ya 4S'e geçerim ya da kullanabildiğim kadarıyla kullanırım. 650 ila 700 lira arasında birkaç telefon buldum. Onlarla ilgileneceğim.
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.