Şimdi Ara

Bu zaman da araba almak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba almayı düşünüyoruz da şu zaman da almak mantıklı mı sizce. Yoksa beklemeli miyiz?

• zamlar yansımadı henüz tam anlamıyla para varsa yapıştırın acayip zamlar gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

zamlar yansımadı henüz tam anlamıyla para varsa yapıştırın acayip zamlar gelecek.
    Hocam bi miktar var kredi çekmeyi düşünüyoruz. Bilmiyorum ne kadar mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalande

Alıntıları Göster
    kredi çekmeyi düşünüyoruz

bu kredi faizlerini ödeyeceksiniz yani.Yapmayın etmeyin hocam.

Hocam en uygun kredi oranı 1.89 yapmayın emeğinize,paranıza yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

kredi çekmeyi düşünüyoruz

bu kredi faizlerini ödeyeceksiniz yani.Yapmayın etmeyin hocam.

Hocam en uygun kredi oranı 1.89 yapmayın emeğinize,paranıza yazık

Alıntıları Göster
    Hocam tamam da bundan 1 2 sonra hiç birşey alamayacağız? Daha da çok zam gelicek faizler daha da cok yükselicek.
  • quote:

Alıntıları Göster
    döviz fiyatlarındaki yükseliş araba fiyatlarını yükseltecektir. lakin şu anda krediler çok yüksek borca girerek bu dönemde krediden araç alınmaz.
    şu anda tl. de paranız varsa döviz almak yerine yüksek model sıfıra yakın araç almak kısa dönemde iyi kar getirebilir.
  • Gerçekten ihtiyaç varsa alınır diye düşünüyorum

Mutlaka nakit 5-10 lira kenarda bulunmalı

Yarın ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam tamam da bundan 1 2 sonra hiç birşey alamayacağız? Daha da çok zam gelicek faizler daha da cok yükselicek.

Alıntıları Göster
    hocam ben seni düşündüğümden yazdım.Eldeki parayla alabileceğiniz birşey alın.Yazıktır 2 oranı var bazı bankaların.Sen bilirsin tabi en nihayetinde.
  • doların varsa bozdur yapıştır gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

döviz fiyatlarındaki yükseliş araba fiyatlarını yükseltecektir. lakin şu anda krediler çok yüksek borca girerek bu dönemde krediden araç alınmaz.
    şu anda tl. de paranız varsa döviz almak yerine yüksek model sıfıra yakın araç almak kısa dönemde iyi kar getirebilir.

Alıntıları Göster
    İstediğimiz araç 45 bin tl civarın da.
  • Yahu ne arabası uber kullan

Benzin 6,50 olmuş

Devleti beslemek istiyorsan al

• hayır değil. hele dövizin suni olarak bu kadar arttığı dönemde hiç değil.

yalnız sorun şu almasan dahi fiyat artıyor.

gerek döviz kuru artışı gerek ötv ile araba şatışı bu sürdürebilir bir durum değil. bu sektörde bir haltlar dönecek muhakkak.

her artışın ineceği her kötüye gidişin iyiye gideceği dönemlerde gelecek.

sözün kısası şu zamanda araba alınmaz ama alınacak zaman 1 sene sonra mı gelir 5 sene sonra mı gelir bilemeyiz.
  • Bence araç fiyatlarına gelecek zamla kullanacağınız kredinin maliyeti kafa kafaya gelecektir. Sonrasında klasik forumda dolaşan " ya bu polo bir sene önce 80 bin liraydı keşke alsyadık şimdi 140 bin lira oldu" muhabbetine katılırsınız artıkın.

TL bazında kullanacağınız krediyi ödeme gücünüz varsa alın aracı, çünkü ABD kudurmuş gibi TL nin alım gücü dahada düşecek gibi gözküyor. Yani 100 bine bugün almadığınız aracı doların bu hızı ile 200 bine alamayacaksınız.
  • Bugün gittim sıfır aldım. Ha ben doları bozup aldığım için çok zorlamadı. Bayinin dediği yarın %10 zam gelecekmiş 15 gün sonra bi %10 daha bekleniyor. Doların 4.5tlden 7tl ye geldiği ortamda bence fazla beklemeyin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi işine aklım kesmiyor, 15 bin tl civarı kredi çekip eldeki dövizle birleştirip 2015 model bir araç almak ne kadar mantıklı onu düşünüyorum emin olamıyorum sizce?

• Hazır para varsa mantıklı. Dövize endeksli olduğu için araç fiyatları artacak. Konut konusunda belirsizlik var bence ama araç konusu kesin, artacak mecburen.

• Uber artık yasaklanmadı mı?? Uberciye de yolcuya da ceza yazıyor trafik polisleri..Ayrıca hala Uber e binmek tam babayiğit işi oldu..taksiciler sadece şöförü değil yolcuyu da dövüyormuş yakalayınca
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arabanın masrafı sigortası bakımı net gelirinin %20-25i ise bence al. Altından kalkabiliyorsan al .Ama çok ihti,yacın yoksa ve standartlarımı düşürücem dersen bu fiyatlardan ve bu yakıt sigorta bakım masraflarından araç almak çok maNTIKSIZ. Hele de kredi çekeceksen hiç bulaşma..
  • kredi ile araba almayın. nakit paranızin yettigi arabayı alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

kredi ile araba almayın. nakit paranızin yettigi arabayı alın.
    Nakit anca şahine yetiyor hocam kredi çekmemiz şart
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.