Şimdi Ara

BU YÖNTEMLE RADARLAR SON BULUR MU :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Otoyollar ile uygulamaya başlanabilecek bu öneri genişletilerek şehirlerarası yollar ve sonrasında şehiriçeriside bile uygulanabilir.

Otoyola gişelerden girdiğiniz an ya bilet alıyorsunuz ya KGS basıyorsunuz ya da OGS den geçiyorsunuz ve giriş yaptığınız tarih ve saat belli. Tabi doğal olarak çıktığınız saatte belli olacak. Girdiğiniz ve çıktığınız gişelerin arasındaki zaman farkı ve mesafeden ortalama hızınız hesaplanabilir. Bu durumda iş resmi olacağından polise bile gerek kalmadan eve direkt fotoğraflarınızla birlikte ceza kağıdı gelebilir. Arada mola vermediğiniz sürece doğru sonuçlar alınır.

Proje geliştirilerek aynı şekilde şehirlerarası yollarında belli yerlerine kameralar konularak belli mesafeler arasındaki hızlar da tespit edilebilir. Bu şekilde hem radara gerek kalmaz hem de rüşvetin önüne geçilebilir.

Daha da geliştirilirse şehiriçinde bile bu yöntem uygulanarak hız tespiti yapılabilir.

Şehirlerarası ve şehiriçi yollarda çok değil 3-5 km lik alanlara konularak hız ölçümü yapılabilir diye düşünüyorum.

:)

• mola verince nasıl yapılır ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merto -- 4 Şubat 2010; 19:21:35 >
  • Şehiriçine konulursa trafik kargaşası olur.

Şehirdışında da kenara çekilip beklenebilir.Her 200m-300m ye bir kamera koyamazlar ne de olsa min 2-3km de bir kamera olur.
  • Yarbay'ım...

Bu fikir ne yazık ki "feasible" değil. Daha önce de düşünülmüş ise de (A-B arası bilinen bir mesafenin tespit edilen Giriş Zamanı/Çıkış Zamanı arasındaki süre farkına bölünmesi ile aracın ORTALAMA HIZININ bulunmasına ve bu ORTALAMA HIZIN kanunen belirlenen azami sürat tahdidine/maksimum hız sınırını aşması durumunda da plakaya ceza kesilmesi fikri) bunun bazı mahzurları vardır. Ceza ORTALAMA HIZA göre değil ANLIK HIZA göre kesilmekte ve tespit bu şekilde yapılmaktadır. ORTALAMA HIZ ile ceza tespiti yapılamaz ve ceza ihbarnamesi tanzim edilemez. 132 km'lik bir yolu (ADANA-NURDAĞI tam 132 km) tam 1 saatte gidebilirsiniz CEZA YEMEDEN ancak 2 saatte de gidebileceğiniz gibi 40 dakikada da gitmek mümkündür ancak birincisinde belki ceza yemezsiniz fakat ikincisinde ceza yeme olasılığınızı arttırmış olursunuz.

Devlet polisi vasıtası ile HERKESE CEZA KESMEYE çalışmamaktadır, caydırıcı bir önlem olarak radar tuzakları kurup bunu 200 metre önceden eski bir tenekenin üzerine "RADAR" yazarak sürücüleri uyarmaktadır fakat bizler zaten yolun istikametine göre sağ/sol şeritte ters yönde park etmiş bir Toyota Corolla'nın gizli radar olduğunu beynelmilel biliyoruz. Kaldı ki örnek olarak verdiğim 132 km'lik yolun 100 km'sini saatte 80 km/h, kalan kısmını da saatte 160 km/h ile de gidebilirsiniz. Bu artık sizin sorumluluğunuz ve devlet diyor ki "hız tahdidim 120 km/h + %10 km/h tolerans = 132 km/h ve şayet eğer fakat seni bu hızın üzerinde tespit edersem cezayı basarım ama sadece TESPİT EDERSEM diyor, yani A-B arasındaki mesafeyi başlangıç ve bitiş noktası arasındaki süreye bölerek hesaplamak yöntemi ile değil.

Rica ederim.

Taner Göde

• Söylediğiniz sistemde ciddi mantık hataları var.
  • navigasyon cihazlarını sudan ucuz yapıp herkese itelemek ve sonrasında gps ile otomatik ceza kesmek en mantıklısı. devlet bizden bu parayı alacaksa, hiç çırpınmayalım.
  • Kimleri görüyorum. Unifebli Yarbay'ım Uzun zaman olmuştu seni görmeyeli. Neyse fikrine birde fikirle cevap vereyim.

Giriş çıkışı ölçmek yerine bir zamanlar uygulanma niyetinde olunup bir türlü tam anlamıyla faaliyete geçirilemeyen sabit radarları uygulamak daha mantıklı olur.

Yolun belirli bölgelerine asfaltın üzerine enine serilmiş 1 metre aralıklı iki boru sayesinde aracın anlık hızı ölçülüp, hız sınırı üstündeyse boruların bağlı olduğu kutunun arkasındaki kamera ile anında fotoğrafı çekilip ceza yazılabilir.

Tabi buna pek kafa yormak isteyen olmaz çünkü radarın amacı taner gödenin de dediği gibi ceza kesmek değil caydırıcı olmaktır.

Edit. Sabit radarımızdan geçen hız sınırı aşmış insan örneği
     BU YÖNTEMLE RADARLAR SON BULUR MU :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seizure -- 4 Şubat 2010; 21:16:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle bir uygulama olursa otoyol girişinden bilet almam. çıkışta en pahalı tarifeyi öderim.
    veya hız yapmak istiyorsam ortalama hızı düşürmek için 20-25 dakika otobanda bi benzinlikte vakit geçirir, sonra kaldığım yerden devam ederim.
  • Hız sınırlamalarına pek aldırmıyorum.Yolun durumuna göre kendim karar veriyorum.Şehiriçi hız sınırımız fena değil de,adam yapmış 4 şerit yol 90 ile git diyor,çoğu kişi önü açıksa basıyor gaza.
  • Mantik dogru ama sanirim bunun onunde yasal engeller var. Yoksa ort hiz limitten yuksek ise mutlaka limit asilmistir. Yani yanlis ceza kesme ihtimali yok ama ceza kesilmesi gerekeni kacirma ihtimali gene var.

Ayrica gise olmayan yerde uygulamanin bir faydasi yok cunku ekstradan 2 tane sensor ya da kamera vs bir sistem kuruyorsunuz. Bunun yerine radar da tek bir noktadan kontrol yapabiliyorsunuz hem de daha guvenilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Yarbay

Daha da geliştirilirse şehiriçinde bile bu yöntem uygulanarak hız tespiti yapılabilir.

Şehirlerarası ve şehiriçi yollarda çok değil 3-5 km lik alanlara konularak hız ölçümü yapılabilir diye düşünüyorum.

:)

• polis gerçekten ceza kesmek istese bir çok yolda mum gibi eder koyar gizli kameraları yada alır 150 tane gezici radar aracını ruhumuz duymaz...

ancak şöyle bir durum var...Caydırıcılık türk insanında para vererek oluyor... Aslında caydırıcılık bizim için para vermek demek..Korktuğumuz şey kaza yapmak yada polise yakalanmış olmak değil PARA vermemek...(türk insanı malesef genel olarak böyle düşünüyor) bu nedenle ben devletin gizli şekilde radar uygulaması yapmasına ve deli gibi ceza kesmesine karşı değilim..

bir düşünün ki.. istanbul izmir arasında 20 tane gizli radar olduğunu bir süre sonra (ki 1 ay içinde herkes bu yolun namını duyar)
    100 km hızı kimse geçmez ve çok daha güvenli bir yol olur... insanların aklı gider radara giricem diye...İnsanımız kurallara uymadığı ve canavar gibi araç kullandığı için ben böyle olabilecek uygulamaları destekliyorum...keşke olsa...

yolların kalitesi inanılmaz düşük bahsettiğim yolda bellirli bölümlerde... bütün yol boyu yağmur vardı ve dereler geçiyor resmen yoldan...kamyon v.b. araçlar bir su atıyor yanından geçerken hiç birşey göremiyorsunuz tamamen tesadüf bir şekilde solluyorsunuz aracı...biraz acemi yada heycanlı bir insan kesinlikle panikleyip kaza yapabilir çok tehlikeli.. buna rağmen bazı insan üstü yaratıklar kuru havada bile tehlike yaratıcak hızlardan geri kalmıyorlar... sadece kendilerini değil çevresindeki araçlarıda gayet riske atıyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

polis gerçekten ceza kesmek istese bir çok yolda mum gibi eder koyar gizli kameraları yada alır 150 tane gezici radar aracını ruhumuz duymaz...

ancak şöyle bir durum var...Caydırıcılık türk insanında para vererek oluyor... Aslında caydırıcılık bizim için para vermek demek..Korktuğumuz şey kaza yapmak yada polise yakalanmış olmak değil PARA vermemek...(türk insanı malesef genel olarak böyle düşünüyor) bu nedenle ben devletin gizli şekilde radar uygulaması yapmasına ve deli gibi ceza kesmesine karşı değilim..

bir düşünün ki.. istanbul izmir arasında 20 tane gizli radar olduğunu bir süre sonra (ki 1 ay içinde herkes bu yolun namını duyar)
    100 km hızı kimse geçmez ve çok daha güvenli bir yol olur... insanların aklı gider radara giricem diye...İnsanımız kurallara uymadığı ve canavar gibi araç kullandığı için ben böyle olabilecek uygulamaları destekliyorum...keşke olsa...

yolların kalitesi inanılmaz düşük bahsettiğim yolda bellirli bölümlerde... bütün yol boyu yağmur vardı ve dereler geçiyor resmen yoldan...kamyon v.b. araçlar bir su atıyor yanından geçerken hiç birşey göremiyorsunuz tamamen tesadüf bir şekilde solluyorsunuz aracı...biraz acemi yada heycanlı bir insan kesinlikle panikleyip kaza yapabilir çok tehlikeli.. buna rağmen bazı insan üstü yaratıklar kuru havada bile tehlike yaratıcak hızlardan geri kalmıyorlar... sadece kendilerini değil çevresindeki araçlarıda gayet riske atıyorlar...

yazdıklarınızın tümüne canı gönülden katılıyorum elinize sağlık.karadeniz e giderken yaşadığım trafik hadiselerini resmen özetlemişsiniz adam karşı şeritten yardırarak geliyor aracı sollamış evlere şenlik sağa çekip durmak geldi içimden başka türlü kurtarmıyor ve daha niceleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

polis gerçekten ceza kesmek istese bir çok yolda mum gibi eder koyar gizli kameraları yada alır 150 tane gezici radar aracını ruhumuz duymaz...

Bende tamamına katılıyorum

Arkadaşım bence radardan kurtulma fikrin saçma :) radar varsa kamerada vardır zaten.Zaten %60 radara girdiğini farketmezsin.

Geçtiğimiz yaz Aksarayda herkez bilir dümdüz yol uçsuz bucaksız sabaha doğru hızım 140 Km ile giderken önümüzde beyaz R19 20-35 km hız ile yolun iyice sağına yanaşmış ama şans eseri Allahtan karşıdan uzun araç konvoyu geldiği için sollayamadık yavaşladık (Yol tek gidiş gelişli) arabayı geçerken baktımki gezici radar el salladım :D kafamı çıkartıp adamda güLümsedi

Daha yeni geçtiğimiz salı İzmirden Alaşehire giderken şiddetli sağnak yağmur vardı yolun ortası dere gibi düz bir akıntı vardı :P sol şeritten gideken karşı taraftan gelen tır resmen tusinami yarattı :D sağ şeride kaçamadım araba vardı öyle bir yıkadıki Anlatılmaz yaşanır

Allah hepimizin yardımcısı olsun Hıza herzaman karşıyım

• yarbayım seni burda görmek güzel uzun zamandır yoktun.
  • Yorumlarınıza teşekkür ediyorum arkadaşlar. Anlaşılan bizim yöntem elde patladı :) Olsun ileride böyle bir yöntem geliştirilirse beni hatırlarsınız. Hoşbuldum bu arada, özlemişim buraları...
  • eski usül tuzaklar gene makul...en azından biliniyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.