Şimdi Ara

Bu yaz fındık toplayıp parayı kıracağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Trabzon'da oturuyorum. Evimizin aşağısında yıllık 3 ton civarı veren fındık ağaçlarıyla dolu bir arsamız var. Genellikle hep günlükçüleri çağırırdık ama bu sefer babama da söyledim, aldığımız paranın yarısından çoğunu günlükçülere veriyoruz, bize az bir miktar kalıyor. O günlükçülerin yerine ben çalışacağım. Her ne kadar zor olsa da para kazanmanın ne olduğunu anlayacağım. 1 tane daha arsamız var, orda daha çok fındık var. Geçen sene fındığın kilosu 5-6 lira civarıydı, 20 bin lira civarı gelmişti. Şimdi fındığın kilosu 10 lira civarı, nerden baksanız 30-40 bin lira gelir. Bana da buradan harika bir miktar gelecek. Biliyorum burada yazması kolay ama bilgisayar da günde 10 saat takılmaktansa hem çalışırım hem para kazanırım hem de nefes almış olurum.

• Tmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kolaylik versin kardesim bu sicakda zor olur ama sonucu muhtesem olacak eger sonunu getirebilirsen

• Fındık bu sene 7 8 lira seviyesinde gezer 10 a çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: scdewils

Allah kolaylik versin kardesim bu sicakda zor olur ama sonucu muhtesem olacak eger sonunu getirebilirsen

Sağol kardeşim Elbette zor olacak ama zorluğun ne demek olduğunu anlamalıyım. Üniversite de bu para bana çok lazım olacak.
  • Fındığı topluyorsan onu kır, neden parayı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Fındık bu sene 7 8 lira seviyesinde gezer 10 a çıkmaz

Yine de iyi para ama. Kilosu 3-4 lira olsa bile çalışırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adres ver geliyorum toplamaya
  • Kolay değil kuzulukta 1 dönüm 40 ağaç fındığı toplayana kadar canım çıkıyor her sene , zemin de eğim sıfır .. Allah kolaylık versin çok uğraşacaksın ama parası da çok iyi

• yarısını toplayamadan yanar gider fındıklar
  • Pompeii Müftüsü kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  •  Bu yaz fındık toplayıp parayı kıracağım.

• İlk gün sonunda eve gelip "Öperim fındığını fıstığını bırakıyorum ben" diyeceksin büyük ihtimal.
  • Dünyanın en sıkıcı ve en pis işlerinden birisi. Akşama kadar güneşin bağrında fındık ağaçlarının arasında tozun içinde. Her sene yazları fix fındık toplamış profesyonel bir fındık üreticisi ve işçisi olarak çok sıkıntılı bir iş. Büyük sabır ister. Nerden baksan aile kalabalık değilse dışardan işçi almassanız 1 aydan daha uzun süre tarlaya gider gelirsin. Allah kolaylık versin. ben max 21 gün toplamıştım. Normal bir insan bir gün akşama kadar fındık toplasa bırak fındık yemeyi fındıklı çikolata bile yemez. Fındık bahçesini motorlu tırpanla biçmek bile daha eğlenceli ve karlı bir iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trove

quote:

Orijinalden alıntı: scdewils

Allah kolaylik versin kardesim bu sicakda zor olur ama sonucu muhtesem olacak eger sonunu getirebilirsen

Sağol kardeşim Elbette zor olacak ama zorluğun ne demek olduğunu anlamalıyım. Üniversite de bu para bana çok lazım olacak.

Evet iyi para ancak oraların fındığının kalitesi düşük yinede bu sene orduda yaşanan don olayı sebebiyle çok fazla fındık yok yanmış durumda...
    Fiyat çok aşağı gelmez...
    O kadar fındığı en az 7 8 kişi toplayabilir 1 ay sürer

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMüb

yarısını toplayamadan yanar gider fındıklar

Deme öyle deme
  • tak kulaklığı çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

İlk gün sonunda eve gelip "Öperim fındığını fıstığını bırakıyorum ben" diyeceksin büyük ihtimal.

Biraz haklısınız hocam ama alışmaya çalışacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: TrickStar

Dünyanın en sıkıcı ve en pis işlerinden birisi. Akşama kadar güneşin bağrında fındık ağaçlarının arasında tozun içinde. Her sene yazları fix fındık toplamış profesyonel bir fındık üreticisi ve işçisi olarak çok sıkıntılı bir iş. Büyük sabır ister. Nerden baksan aile kalabalık değilse dışardan işçi almassanız 1 aydan daha uzun süre tarlaya gider gelirsin. Allah kolaylık versin. ben max 21 gün toplamıştım. Normal bir insan bir gün akşama kadar fındık toplasa bırak fındık yemeyi fındıklı çikolata bile yemez. Fındık bahçesini motorlu tırpanla biçmek bile daha eğlenceli ve karlı bir iş.

Haklısınız hocam çok sıkıcı ve pis bir iş ama çalışmanın ne demek olduğunu öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trove -- 19 Haziran 2014; 0:36:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.