Şimdi Ara

BU VOLTMETRELERDEN HANGİSİ DAHA İYİDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayarlı güç kaynağına bağlamak için voltmetre alacağım. İnternetten 2 tane buldum ama arasında kararsız kaldım. Siz hangisini tavsiye edersiniz ? Bunlardan biri PIC ile 7 segment display lerle yapılmış , diğeri ise ICL7106 ile LCD ekranla yapılmış.

http://www.mavidevreler.com/urunler/dijital_voltmetre_devreleri/vm304_dijital_voltmetre_devresi.html

https://www.elektrovadi.com/PM435-PANEL-TIPI-DC-VOLTMETRE-1-Adet-Fiyati,PR-586.html

ya da sizin başka bir tavsiyeniz varsa o da olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz.

Bunu tavsiye ederim
    https://www.elektrovadi.com/PM435-PANEL-TIPI-DC-VOLTMETRE-1-Adet-Fiyati,PR-586.html

Hangi sebepten dolayı bunu tavsiye ediyorsunuz ? Acaba , Daha uzun ömürlü olmasından dolayı mı ? , Ölçme doğruluğundan dolayı mı ? Ya da başka bir sebepten dolayı mı ?

• PIC'li olan ürünün sitesinde yazılan yazıları okuduğumda bu devreyi yapan kişinin amatör olduğunun farkına vardım.

quote:

Devremiz +5V ile çalışır. Bu uca +5V ile +12V arasında gerilim uygulayabilirsiniz. Devreyi korumak ve kararlı çalışmasını sağlamak amacıyla besleme hattı üzerinde 78L05 regüle entegresi kullandık. Dolayısıyla sizin +5V kullanma zorunluluğunuz yoktur.

Bu cümlesinden 7805'in dropout voltajından haberdar olmadığını,

quote:

Ölçeceğiniz gerilimi orta değere getiriniz. Yani ölçümünü yapacağınız devre 0-30V ayarlı bir güç kaynağı ise güç kaynağı çıkışını 15V değerine ayarlayınız.

Bu cümlesinden voltmetrenin lineer olmadığını

quote:

Voltmetremizin displayleri üzerindeki değer ile diğer ölçü aletinde gördüğünüz değer aynı olana kadar trimpot ile kalibrasyon ayarı yapınız.

Bu cümlesinden de yazılımsal kalibrasyon yapmadığı için mikrodenetleyici kullanmasının bir espirisinin kalmadığını, buna bağlı olarak da tasarımı yapan arkadaşın ölçüm sistemleri konusunda pek tecrübeli olmadığını düşündüm.

Fakat diğer ürün yılların voltmetre entegresi olan ICL7106 ile yapılıyor. Ayrıca hem enerji sarfiyatı açısından hem de estetik olarak bana bu ürün daha mantıklı geliyor

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 4 Nisan 2012; 9:52:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz.

PIC'li olan ürünün sitesinde yazılan yazıları okuduğumda bu devreyi yapan kişinin amatör olduğunun farkına vardım.

quote:

Devremiz +5V ile çalışır. Bu uca +5V ile +12V arasında gerilim uygulayabilirsiniz. Devreyi korumak ve kararlı çalışmasını sağlamak amacıyla besleme hattı üzerinde 78L05 regüle entegresi kullandık. Dolayısıyla sizin +5V kullanma zorunluluğunuz yoktur.

Bu cümlesinden 7805'in dropout voltajından haberdar olmadığını,

quote:

Ölçeceğiniz gerilimi orta değere getiriniz. Yani ölçümünü yapacağınız devre 0-30V ayarlı bir güç kaynağı ise güç kaynağı çıkışını 15V değerine ayarlayınız.

Bu cümlesinden voltmetrenin lineer olmadığını

quote:

Voltmetremizin displayleri üzerindeki değer ile diğer ölçü aletinde gördüğünüz değer aynı olana kadar trimpot ile kalibrasyon ayarı yapınız.

Bu cümlesinden de yazılımsal kalibrasyon yapmadığı için mikrodenetleyici kullanmasının bir espirisinin kalmadığını, buna bağlı olarak da tasarımı yapan arkadaşın ölçüm sistemleri konusunda pek tecrübeli olmadığını düşündüm.

Fakat diğer ürün yılların voltmetre entegresi olan ICL7106 ile yapılıyor. Ayrıca hem enerji sarfiyatı açısından hem de estetik olarak bana bu ürün daha mantıklı geliyor

Saygılar.

Sağolun , Teşekkürler

• mobil olduğu için ilana bakamadım ama.

İcl7106 yıllardır kullanılan başarılır bir entegre 7 segment lcd display sürebildiği için arka aydınlatma ile göze daha hoş gelir. Aklında olsun icl7107 var birde o ledli 7 segment display sürüyor.

Pıc ile yapılan ledli displaydir lcd kadar hoş gözükmez 12f serisi pic kullanılmışsa 74hc595 shift register entegreside vardır 2 tane ve ledlerin parlaklığı devamlı değişir ilk segmette 8 soluk yanarken 2. Segmentteki 1 canlı yanar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisi sokakta daha iyi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.