Şimdi Ara

Bu video sizce doğru mudur? (Amerika)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://tv.dunyavegercekler.com/amerika-boyle-yikilacak-.html

videoyu ruslar yapmış galiba, acaba bu tip bir şey olaması ihtimal midir yoksa ruslar psikolojik baskı filan mı kurmaya çalışıyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netstat -- 19 Mart 2015; 19:23:54 >

• Psikolojik tacizin yanısıra gerçeklik payı da var. ABD, serbest piyasa sistemine aykırı davranıyor bir süredir. Ülkeyi daha da devletleştiriyor. Kamu harcamaları yükseliyor, vergi oranları yükseliyor. ABD'nin, borçları yüzünden şu an batması gerekirdi. Daha da uzatıyorlar batışı. Bu uzatma yüzünden batış daha fena olacak. ABD'nin bundan kurtulma yolu var. Devlet kurumlarını özelleştirmesi ve kapatması gerek. Vergileri azaltması gerek. Gümrük kalkanını ve merkezi denetimi kaldırması gerek. Kapatılacak veya özelleştirilecek olan kuruma FED de dahildir bu arada. Yani özetle serbest piyasa sistemine geri dönmesi gerek. Bunları yapmadığı takdirde kurtuluşu yok. Tabii şu anki durumuna bakılırsa onları yapsa da fena olacaktır ABD. Merkezi sistemin cezası her türlü çekecektir.
  • Yukarıdaki yorumuma ek olarak şu videoyu ekleyeyim. Liberteryen Ron Paul da bunun farkındaydı, bütün enerjisiyle bunun mücadelesini verdi. Aşağıdaki röportaj 1988 yılına ait. Maalesef Başkanlık seçimini kazanamamıştı. Daha sonraki yıllarda da Cumhuriyetçi Parti'den adaylık mücadelesi vermişti. Ron Paul başaramadı. Sırada oğlu Rand Paul var. Büyük bir ihtimale 2016 Başkanlık Seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den Başkan Adayı olacak. Eğer kazanabilirlerse serbest piyasa sistemine geri dönerek batıştan kurtulabilirler veya zararı azaltabilirler. Ki büyük bir ihtimal yine demokrat sosyalistler kazanacak, yani ABD kesin batacak

• yani ben düşünüyorumda aklım almıyor, sonuçta amerika bu yani dünyanın en iyi firmalarını barındırıyor halkı refah içinde yaşıyor vb. ama sanırım dediğiniz gibi bu işin arka planında pek iyi şeyler dönmüyor. abd ekonomisi bir balon gibi patlarsa ve ülke içi kaos olursa zaten 320 milyon nüfus var durdurulması imkansız gibi olur.
  • Konu başlığındaki videoda gerçeklik payı olsa da abartı da mevcut. ABD çöktüğü zaman millet birbirini boğazlamaz. Üç ülke şeklinde ayrılık olabilir. Polis ve ABD'liler arasında çatışmalar olur, ona ben de katılıyorum. ABD'de her 100 kişinin 90'ında silah mevcuttur. Anayasalarının temeli özgürlük olduğu için böyle bir hakları vardı. Demokrat sosyalistler ise var gücüyle bireysel silahlanma serbestliğini bitirmek istiyor. Bunu başaramazlarsa ABD hükümeti baskıcı olamayabilir. Başarırlarsa ve ABD çöktükten sonra toplum tepki gösterirse baskıcı bir devlet göreceğiz. ABD çökerse bunun temeli 1913'e kadar gider. FED'in kurulması serbest piyasa sistemine bir darbeydi. O günden sonra devletleşme sürecine girdi ABD. 1988'deki seçimlerde tekrar serbest piyasa sistemine dönme şansları vardı fakat olmadı. Bu saatten sonra kurtuluş ihtimali çok zayıf gibi birşey. Yok diyeyim hatta.

ABD'nin şu an iyi durumda olmasının sebebi atalarının zamanından gelen serbest piyasa sistemi. Şu an ise vergi oranları yükseliyor, ABD daha da devletleşiyor. Obama liderliğindeki demokrat sosyalistlerin iktidara geçmesiyle hızlanmıştı bu süreç. "Amerikan Rüyası" tarih oldu. Ülkeye girişlerin yanısıra kaçışlar da oluyor. Bireyler ve şirketlerden kaçanlar oluyor. Onlarca ABD'linin Avustralya'ya gittiğini biliyorum örneğin. Örneğin Burger King de merkezini Kanada'ya taşımıştı ABD'deki vergi yükünden dolayı. Başkan Obama kaçan şirketlere kızıyor medya aracılığıyla ama doğanın kanunu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mises

Konu başlığındaki videoda gerçeklik payı olsa da abartı da mevcut. ABD çöktüğü zaman millet birbirini boğazlamaz. Üç ülke şeklinde ayrılık olabilir. Polis ve ABD'liler arasında çatışmalar olur, ona ben de katılıyorum. ABD'de her 100 kişinin 90'ında silah mevcuttur. Anayasalarının temeli özgürlük olduğu için böyle bir hakları vardı. Demokrat sosyalistler ise var gücüyle bireysel silahlanma serbestliğini bitirmek istiyor. Bunu başaramazlarsa ABD hükümeti baskıcı olamayabilir. Başarırlarsa ve ABD çöktükten sonra toplum tepki gösterirse baskıcı bir devlet göreceğiz. ABD çökerse bunun temeli 1913'e kadar gider. FED'in kurulması serbest piyasa sistemine bir darbeydi. O günden sonra devletleşme sürecine girdi ABD. 1988'deki seçimlerde tekrar serbest piyasa sistemine dönme şansları vardı fakat olmadı. Bu saatten sonra kurtuluş ihtimali çok zayıf gibi birşey. Yok diyeyim hatta.

ABD'nin şu an iyi durumda olmasının sebebi atalarının zamanından gelen serbest piyasa sistemi. Şu an ise vergi oranları yükseliyor, ABD daha da devletleşiyor. Obama liderliğindeki demokrat sosyalistlerin iktidara geçmesiyle hızlanmıştı bu süreç. "Amerikan Rüyası" tarih oldu. Ülkeye girişlerin yanısıra kaçışlar da oluyor. Bireyler ve şirketlerden kaçanlar oluyor. Onlarca ABD'linin Avustralya'ya gittiğini biliyorum örneğin. Örneğin Burger King de merkezini Kanada'ya taşımıştı ABD'deki vergi yükünden dolayı. Başkan Obama kaçan şirketlere kızıyor medya aracılığıyla ama doğanın kanunu bu.

Baya bir aydınlattınız beni teşekkürler. Ama biz abd nin bu çöküş günlerini göremeyiz heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesCimen

quote:

Orijinalden alıntı: Mises

Konu başlığındaki videoda gerçeklik payı olsa da abartı da mevcut. ABD çöktüğü zaman millet birbirini boğazlamaz. Üç ülke şeklinde ayrılık olabilir. Polis ve ABD'liler arasında çatışmalar olur, ona ben de katılıyorum. ABD'de her 100 kişinin 90'ında silah mevcuttur. Anayasalarının temeli özgürlük olduğu için böyle bir hakları vardı. Demokrat sosyalistler ise var gücüyle bireysel silahlanma serbestliğini bitirmek istiyor. Bunu başaramazlarsa ABD hükümeti baskıcı olamayabilir. Başarırlarsa ve ABD çöktükten sonra toplum tepki gösterirse baskıcı bir devlet göreceğiz. ABD çökerse bunun temeli 1913'e kadar gider. FED'in kurulması serbest piyasa sistemine bir darbeydi. O günden sonra devletleşme sürecine girdi ABD. 1988'deki seçimlerde tekrar serbest piyasa sistemine dönme şansları vardı fakat olmadı. Bu saatten sonra kurtuluş ihtimali çok zayıf gibi birşey. Yok diyeyim hatta.

Baya bir aydınlattınız beni teşekkürler. Ama biz abd nin bu çöküş günlerini göremeyiz heralde.

Rica ederim. Görürsün yav; standart bir insan ömrüne sahipsen görürsün. 2025-2030 yılları arasında batış öngörülüyor. Batıştan kasıt bir imparatorluğun tarih olması! ABD'nin yanında Büyük Britanya ve birkaç ülke için de benzer senaryolar geçerli. Tüm Dünya etkilenecek. Sınırları da etkiler.

http://www.salon.com/2010/12/06/america_collapse_2025/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • istediği kadar borca batsın, sıradan bir vatandaşı 1000 dolara çalışıp 1 ayda ps4 + iphone 6 alabiliyorlarsa bizim yaşadığımız hayat değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.