Şimdi Ara

Bu ülkede yaşamayı hak etmiyoruz! (Ss’li) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
8
Favori
32.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüzü gülen esnafların nesli tükenmek üzere.
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    kendi mesajında her şey açık neden selam verdiğin gibi mesela. ondan sonr bu ülkede dersin senin gibilewr olmazsa daha güzel olacak ülkemiz emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

Türkiye doğu kültürü içinde yaşıyor demek ile neyi kastediyorsun anlamış değilim. Ben Dersim/Pertek ilçesinde yaşıyorum. Burası yeterince kalabalık bir ilçe, ve yolda yürüdüğün zaman erkeğinden tut, kadınına, çocuğuna kadar merhabalaştığın doğu insanı dediğin insanlar sana aynı nezaket ile karşılık veriyor. Batının görgüsüzlüğü daha meşhurdur doğu krolarından. Hatta al birini vur ötekine, burası Türkiye işte...Ben de İstanbulda buna benzer şeylerle karşılaşıyordum, ama şimdi oturduğum yer çok naif insanlarla dolu...Batının şımarıklığıdır bu, duyarsızlığıdır. Doğuya laf etmeyin lütfen kelimelerinize dikkat ederek kullanın. Yani herkes üstüne alınmasın derken, aynı zamanda Türkiye doğu kültürü içinde yaşıyor diyerek hakir görmek nedir ? Adana falan desen neyse, ankaranın göbeğinde bile kroların daniskası var, ve bu insanlar batılı. Türkiyedeki doğu insanından daha cahiller ve daha görgüsüzler. Öyle ki imkanları olduğu halde hala sığ beyin olarak kalabiliyorlar, ama doğu insanı yokluktan var olan şeyler yaratmasını bilir.

Türkiye'nin doğusu dedim, Doğu Anadolu demedim... Doğu Anadolu'nun da Orta ve Kuzey Anadolu'dan pek farkı yok bu konuda, hepsini gezmiş, yaşamış biri olarak söylüyorum... O sizin İlçeye özel bir durum, aynısını bir Cizre ya da Patnos'ta yapabilir misiniz?

Dostum çok haklısın, sana bu konuda katılıyorum ama özellikle "doğu" diye nitelendirip başlıkta geçen kişileri doğu ile içselleştirmeye çalışıp hakir görmeye çalışmana tavır koydum. Yani elbet burada da vardır ne idüğü belirsiz insanlar, ki var evet, ama sadece "doğu" diye nitelendirmek yanlış. Çünkü malesef Türkiye'nin geneli böyle. Bir İstanbul için Bağcılar diyebilirim, ki bir çok semt var böyle. Bu insanların çoğu sonradan görme, ve hiç çağdaş değiller, medeni değiller, ama dışardan bakınca bunu anlayamıyorsun bile...Ben istanbulun göbeğinde daha çok yaşamış birisiyim. Namı diğer Beyoğlu :) Binbir türlü insan var, ve bulunduğum ortam bile leşti. Herkes birbirinin arkasından konuşur, hepsi ilgi çekip on planda olmak isterdi. Kimsenin kimseye saygısı yoktu, zaten dükkanları para göz olmuş, sokak insanlarına yemek bile vermiyorlar, o kadar kazandıkları halde. Polisinden tut bilmem avukatına kadar torbacı ile tanıştım. Yani kısacası leş bir yer olmuş burası, her açıdan...Saygılı, gerçekte medeni, cağdaş ve bilgili olan kısım çok az malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 10 Ekim 2017; 13:27:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

kendi mesajında her şey açık neden selam verdiğin gibi mesela. ondan sonr bu ülkede dersin senin gibilewr olmazsa daha güzel olacak ülkemiz emin ol.

Sen ortamı biliyor musun?

Takıntılı biri oldun çıktın...

Oraya 2-3 bin kişi geldi, ve kız-erkek dallamalığı, sarkıntılığı yoktu, sabaha kadar dans edildi!

Benim ihtiyacım mı var kız arkadaş edinmeye zaten kız arkadaşlarımızla gitmişiz....

Laf atmak için çekmediğin yer kalmadı...

2-3 bin kişiden 2 kişi senin suratına günaydın demedi diye burada veryansın ediyon kim bilir açıklamadığın neler var dediğim gibi serken serbest sonunda teen yok ama.
  • quote:

2-3 bin kişiden 2 kişi senin suratına günaydın demedi diye burada veryansın ediyon kim bilir açıklamadığın neler var dediğim gibi serken serbest sonunda teen yok ama.

İnsanlık önemli, cinsiyeti değil... Konu'da sadece kızlar değil, sakız satarken küfür eder gibi muamele yapan bakkallar da var, ama nedense sadece kızlara takılan sensin...

Günaydın demesin umurumda değil, ama laf dalaşına girip kezbanlığını gözümüze sokmasın, derdim bu. Azıcık insanlık beklemek bile kabahat mi yani? Hayvanlar bile selamlaşırken bizim hayvandan beter yaşamamızı mı istiyorsun?

• Bu gözlemi yapmak için Avrupa'dan örnek vermene gerek yok. al yaşadığım şehir İzmir'den örnek vereyim;

Karşıyaka'da belediye otobüsüne binen bir vatandaş kartı okuturken şoföre ve ilk 4 sıradaki yolculara günaydın der,

Buca'da belediye otobüsüne binen bir yolcu en ufak bir şeyi büyütüp şoförle kavga eder, mesela neden durağın ilerisine yanaştın da kapıyı açtın, durağın olduğu yerde neden durmadın diye, yada şoför biraz ilerleyelim dediğinde, arkadaşım bindiğim araçta ilerleyeceksem işe yürüyerek giderdim kapat artık alma yolcu diye kavga eder.

Şimdi benim verdiğim veya senin verdiğin durumda 3 farklı faktör var.

1) İnsanların davranışları. Mesela Karşıyaka İzmir'in en nezih yeridir. Buca İzmir'in en kalabalık ilçesidir zira son yıllarda İzmir'e göç edenlerin sayısı bir hayli fazla (İzmir nüfusu 5 milyon) göç edenlerin büyük çoğunluğu Buca'da. ve ülkemizde iç göç doğudan batıya doğru bir istikamette. Sen doğu kültürü ile yaşıyor demişsin demekki o kızda, Buca'da en ufak bir şeyden kavga çıkaran adamda bu davranış biçimi ile yoğrulmuş

2) İnsanların yaşam alanları ve idareleri. Karşıyaka belediyesi her daim yeni arabaları kendine tahsis eder, sefer saatleri sık ve olabildiğince zamanındadır. Buca'da ise tam tersi Eshot veya İzulaşın ne kadar hurda arabası var ise Buca hatlarında görürsün, sefer saatleri hep aksar. Burada demekki idare çifte standart uyguluyor. Mesela Karşıyaka sokakları temizdir, Buca ise çöp yuvası. İşte Burada ilk madde ile bağlantısı da şu, Karşıyaka'da yaşayan birisi çöpü, çöp tenekesine atma bilincine sahip iken, Buca daki adam kalkıp kapısının önüne koyup, alan buradan alsın zihniyetinde. Yerel idare de bu davranışta vatandaşı yönlendirici unsur olması yerine adamına göre hizmet uygulayınca aynı şehirde 2 ayrı ilçede ki yaşam tarzı ortaya çıkıyor.

3) en önemlisi devlet otoritesinin bu konuda eksikliği. Şimdi burada eleştirilen durum doğu kültürü ile büyümek ve bu kültürün modern toplum anlayışına ters olduğunu belirtiyorsan, peki devlet olarak bu duruma bir çare düşünülmüş mü?

Bence hayır. Herkesin dilinde bir 'eğitim' lafı. Sanki her şey eğitim ile çözülebileceğini sanan bir toplum ve bu toplumun oluşturduğu bir devlet yapısı vardı son 15 sene öncesine kadar. İşte bu yapı bazı şeylerin eğitimle bile düzelemeyeceği o yüzden homojenik ve ortak toplum bilincine sahip bir yapıyı inşa etmek ve korumak adına toplum içindeki bazı oluşumları, geçmişten gelen olumsuzlukları da göz önünde bulundurarak bunları toplumdan soyutlama yoluna gidilse idi;

Kalan oluşum ile tek ve ortak bir kültür yapısı inşa edilir ve bu durum ortak bilinçle birlikte ülkeyi de yükseltirdi.

Türk toplumunda eğitimlisinden eğitimsizine, doğulusundan batılısına, kişi kendisi dışındaki tüm bireyleri geçilecek bir rakip, potansiyel bir düşman, karşısındakinin salak yada akıl kıtlığı olduğu düşüncesiyle hareket ettiği için üstüne üstlük bu toplum genel idarede demokrasi gibi bir rejimle yönetiliyorsa, demokratik haklar ile, toplum yapısını oluşturma gibi otoriter kararlar veya uygulamaların alınamayacağı ekseninde sonuçsuz bir şekilde döner dururuz.

Sen doğu kültürü ile belli bir kesimi haklı olarak eleştirirsin,

Doğu kültüründe olan devletin kendisine yatırım yapmadığından ve kendi güvenliğini sağlayamadığından ötürü göç edip farklı bir kültürde yaşamak zorunda bıraklıldığından şikayet eder

İnançlı bir insan nispeten kendisi gibi inanç değerlerine sahip olmadığı ve o şekilde yaşamasının vebalinin aynı toplumda yaşadığından ötürü kendisine de sirayet edeceği korkusuyla onun hayatına karışır.

Bir diğeri belli kavramlar ve kaideler üzerinden kendi toplum yapısına bakmadan 'demokrasi, laiklik' kavramları üzerinden siyaset yapar.

Ama bunların hiç birinin suçlusu toplumda yaşayan bireyler değil, onları suçlamak çok yersiz.

Ortada bir hata, bir noksanlık var oda şu; biz ne olacağımıza karar verip bu doğrultuda kuruluşumuz esnasında buna karşı çıkanları toplumdan çıkarmak yerine bütün unsurlarıyla bir mozaik yaratmaya çalışıp, o mozaiğin dağılmış parçalarıyla ülke içerisinde savrulmuş olmamız.

bir hesapla kaç kişi yazıyor yada kullandığın şeyi etkisi devam ediyor sanki konunun ilk mesajını aç oku ne yazılıp başlatılmış konu. yazdığını anlamıyorsun anlatamıyorsun sonu t ile. devam aynen.
    serkan serbest gibi her mesajda ayrı senaryon var sen bütünü anlatki açık nokta kalmasın kandaki maddenin gitmesini bekliyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 10 Ekim 2017; 14:32:53 >
  • quote:

bir hesapla kaç kişi yazıyor yada kullandığın şeyi etkisi devam ediyor sanki konunun ilk mesajını aç oku ne yazılıp başlatılmış konu. yazdığını anlamıyorsun anlatamıyorsun sonu t ile. devam aynen.

Konunun ilk mesajının son kısmını tekrar TEKRAR oku...

• kamp boyunca herkes gülecekti sözde dimi böyle çürük çıkıyor arada boşver.
    söz insanlıktan açılmışken allahın yarattığı birilerini kezbanlıkla benzetende sensin, sen kimsin insanları o bu şu diye ayırt ediyosan git beğendiğin yerde yaşa sana zorla kal diyende yok.
  • Burasi koprudur. Koprunun altindan cok sular akar. Burada her daim hareket olacaktir. Homojen (tek potada degerlendirebileceginiz) bir anlayis beklemeyin.

Onun yerine bukelemun formunu deneyin.
    Izmir karsiyaka'da Gunaydin diyin ve Buca'da kimsenin suratina bakmayin.
    Anadolu'da merhaba, selamlar, gunaydin vs karsi cinsinize asla soylemeyin. Hemcinsinize de sadece ve sadece Selamun Aleykum ve Aleykum selam seklinde selam alip verin.

Istanbul'da ne selam alin ne selam verin. Sadece esnafla selamun aleykum aleykum selam ve plaza olusumlarinda ve buyuk avm lerde merhaba ve iyi gunler diyin (Asla siritmayin).

Turkiye nin gercegi budur. Degistirmeniz icin toplumun kadin erkek iliskisine ve dine bakis acisinin degismesi lazimdir once.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 10 Ekim 2017; 14:32:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinless34

kamp boyunca herkes gülecekti sözde dimi böyle çürük çıkıyor arada boşver.

Aynen öyle, kamp boyu ağaçlara "Bu kampta herkese gülümseyin" yazıyordu...

Ama çürük çıkıyor dediğin gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Burasi koprudur. Koprunun altindan cok sular akar. Burada her daim hareket olacaktir. Homojen (tek potada degerlendirebileceginiz) bir anlayis beklemeyin.

Onun yerine bukelemun formunu deneyin.
    Izmir karsiyaka'da Gunaydin diyin ve Buca'da kimsenin suratina bakmayin.
    Anadolu'da merhaba, selamlar, gunaydin vs karsi cinsinize asla soylemeyin. Hemcinsinize de sadece ve sadece Selamun Aleykum ve Aleykum selam seklinde selam alip verin.

Istanbul'da ne selam alin ne selam verin. Sadece esnafla selamun aleykum aleykum selam ve plaza olusumlarinda ve buyuk avm lerde merhaba ve iyi gunler diyin (Asla siritmayin).

Turkiye nin gercegi budur. Degistirmeniz icin toplumun kadin erkek iliskisine ve dine bakis acisinin degismesi lazimdir once.

Katılıyorum. Kesinlikle haklısınız.

Düzelmesi nesiller alır maalesef...

• Sabah okula giderken evin kapısını süpüren bir belediye işçisi vardı. '' Günaydın kolay gelsin dayı'' dedim. Ters bir biçimde aleykümselam dedi. Bazen düşünüyorum da üzülmüyorum bu millete

• Ülkemiz çok güzel. İnsanlar boktan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger bu ulke Danimarka veya Hollanda gibi bir ulkenin olsaydi, tum insanlar iltica etmek icin canini feda ederdi soyleyeyim. Cografi olarak, tarihi olarak, iklim olarak Anadolu topraklarindan daha guzel bir toprak yeryuzunde bulunmamaktadir. Bunu Patagonya dahil Kuzey buz denizinden Antartikaya gezmis biri olarak soyluyorum. Mehmet yanlis anlama isim geregi bulundugum yasadigim yerler olarak senin en az on katin yer gormusumdur. Hak vermek adina soyledim.
  • avrupaya medeniyeti biz öğretmişiz sözde zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Eger bu ulke Danimarka veya Hollanda gibi bir ulkenin olsaydi, tum insanlar iltica etmek icin canini feda ederdi soyleyeyim. Cografi olarak, tarihi olarak, iklim olarak Anadolu topraklarindan daha guzel bir toprak yeryuzunde bulunmamaktadir. Bunu Patagonya dahil Kuzey buz denizinden Antartikaya gezmis biri olarak soyluyorum. Mehmet yanlis anlama isim geregi bulundugum yasadigim yerler olarak senin en az on katin yer gormusumdur. Hak vermek adina soyledim.

Yanlış anlamıyorum ve sonuna kadar katılıyorum...

Dünyanın kusursuz EN GÜZEL ülkesinde yaşıyoruz, doğal, tarihi, coğrafi olarak...

1. Dünya savaşında o kadar devlet boşuna paylaşmak için birbirine girmedi...

Kıymetini elimizden gidince anlarız ancak sanırım...

Bu eğitimsizlik ve cahillikle elimizden gideceğinden kuşkum yok zaten.

Teşekkür ederim katkıların için.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.