Şimdi Ara

Bu Ülkede Ticaretten Para Kazanılmaz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aylık ortalama 37.000 ciro yapan bir çantacının nasıl 2400 tl kazandığı aşağıda belirtilmiştir.

son bildiriye göre dükkan camlarına yazılan yazıdan bile aylık vergi alınacak. (önceden 1 defalık alınıyordu.) ülke eyiye gidiy..

damga vergisi
    katma değer vergisi
    gelir vergisi
    her ay muhasebeci ücreti
    elektrik
    su
    muhtasar
    kira
    dükkanın camına yazdığınız yazı için vergi
    bağ-kur'a kayıt her ay prim
    elektrikçiler odasına veye esnaf sanatkara kayıt
    yazar kasa
    fatura ve matbuu evraklar
    ilk açılış noter*maliye masrafları
    ruhsat masrafları
    stopaj vergisi
    oda aidatı
    kira
    telefon

• Bizim para kazanmamız olmaz.Biz kazanırsak nasıl alacaklar gemicikleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ticaret dediğide dükkanda çin malı çanta satmakmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomideki en büyük sorun esnafın vergi kaçırması.kimse kusura bakmasın.sen sattigin ürüne fiş kesmezsen devlet başka türlü alır o parayı.

• vergileriniz size yol,su,elektrik olarak geri dönecek diyorlar ama yol,su ve elektrik içinde ayrı para alıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roccoti

ticaret dediğide dükkanda çin malı çanta satmakmış.

yok knk benim çantacı dükkanım falan yok. örnek hesaplamadır o.

burda 2-3 ergenin gelip ''aa toptanı 20 tl piyasada 70 tlye gidiyor 50 tl kar günde 2 tane satsak parayı kırarız xd'' demesinden dolayı açtım konuyu.
  • Bu ulkede ticaretle kazanilmaz cunku millet pazarlik manyagi.Adam gelmis 3 liralik tornovidaya pazarlik yapiyor.2.80'den vereyim bari buna ne yapilir diyorum neyse kalsin diyor cikip gidiyor.Sonra gel de sinirlenme.Lan zaten onun gelisi 1.25 dolar.1.6 lira adam gelms indir diyor.
    Adamin biri geldi kemik kesme makinasina.Dedi fiyati ne:220 TL.O oyle olmaz indir biraz.Abi en son 200 yaparim.Daha in diyo en son 190 olur diyorum.HErif mirin kirin aliyor bilmiyor ki o cihazin gelis fiyati 186 TL.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram__abi

Ekonomideki en büyük sorun esnafın vergi kaçırması.kimse kusura bakmasın.sen sattigin ürüne fiş kesmezsen devlet başka türlü alır o parayı.

vergi kaçırmadan nasıl zengin olabilir bu esnaf bu ekonomik düzende. 5 yıl önce arabası olmayan esnaflar 5 yıl sonra x5 ' leri x6 ' ları ayaklarının altına nasıl çekiyorlar. zaten vergi veren ve vermeyen adamlar belli. ama böyle tutucu bir maliye yönetiminin olduğu bu ülkede biz ne desek burada boş.
  • Doğrudur. Devlet resmen iş yapma diye binbir türlü harcama çıkarıyor önüne. Bu devirde dürüst vatandaş olmak zor iş.

@Roccoti Para karşılığı satılan her şey ticarettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsaytı Bozan Stoper

quote:

Orijinalden alıntı: Roccoti

ticaret dediğide dükkanda çin malı çanta satmakmış.

yok knk benim çantacı dükkanım falan yok. örnek hesaplamadır o.

burda 2-3 ergenin gelip ''aa toptanı 20 tl piyasada 70 tlye gidiyor 50 tl kar günde 2 tane satsak parayı kırarız xd'' demesinden dolayı açtım konuyu.

örnek hesaplamayi nerden aldın madem çantacı değilsen

• din ticareti yap sende.
  • biz beyaz kadın ticareti yapıyoruz. neyseki biz de böyle vergiler yok . olursa bizim piyasa da biter
  • bi an dedim allah turbolinea konusu cümbüş var.
  • İnternet sitelerinden toplu bileklik getirtip aylık 400-500lira arası karla burda satıyorum, devletin haberi yok.
    Suriyeliyi beslesin diye, Kürde çocuk yardımı/bedava elektrik sağlasın diye mi vergi vereceğim bir de?
  • aynen öyle lokantamız var günlük ortalama 2.500 tl cirosu var. aylık 75000 tl felan yapıyo. ama elimize 8-9 kalırsa seviniyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayram__abi

Ekonomideki en büyük sorun esnafın vergi kaçırması.kimse kusura bakmasın.sen sattigin ürüne fiş kesmezsen devlet başka türlü alır o parayı.

Senin mantığına göre doğru dürüst çalışan esnaf iki kere vergi vermiş oluyor kar edemiyor ve vergi kaçıran kar edip işini büyütüyor

• verginin vergisi de var mı
  • Faturasız ürün satmayız,sigortasız eleman asla çalışmaz,herkesin maaşı normal işçi maaşından en az 100-200 lira yüksektir ve gününde yatar.Ticaretle uğraşıyoruz,çok şükür durumumuz iyi.Her vergi ödeniyor mecbur,yapacak bir şey yok.Kurumsal sayılabilecek firma olduğumuz için öyle esnaf falan uğraşmıyoruz.Büyük toptancılar ile çalışıyoruz,pazarlık derdi olmuyor
  • Tayyip babamız en doğrusunu yapıyor. O her şeyi bilir. Allah Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Amin.
  • Ne yapsın devlet?haa?dış borçlar,ülke ihtiyaçları nasıl giderilecek? Siz gidip 2 kuruş daha çok kar edicez diye Türk malı dururken çin malı satarsanız devlette kitler böyle adama.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.