Son 2 Gazi koşusunu kazanan Halis Karataş bugün İstanbul'da oynanan yarışlarda 7 koşunun 7'sini de kazanarak tarih de bunu gerçekleştiren ilk jokey oldu. Seveni de çok sevmeyeni de ama ne olursa olsun bana göre Türkiye'nin en istikrarlı en başarılı sporcusu. Boşuna dememişler Okey'de ara taş jokey'de Karataş
Paranın gözüne vuruyor adam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
halis ölmüş bitmiş diyenlere duyrulur!!!
ilkokulda sıra arkadaşımın dayısıydı,hala da görüşürüm çocukla ve evet mok gibi para alıyor
hemşerim la o benim
karataş ölür mü lan? attan önce jokey tek geçilir bazen.
96 gazi kupası koşusu'nda bold pilot ile rekor kırmıştı, açık ara farkla yarışı kazanmışlardı. 16 yıl oldu hala o rekor geçilmedi. geçilmesi zor bir rekor.
quote:
Orijinalden alıntı: hashus1099
96 gazi kupası koşusu'nda bold pilot ile rekor kırmıştı, açık ara farkla yarışı kazanmışlardı. 16 yıl oldu hala o rekor geçilmedi. geçilmesi zor bir rekor.
O jokeyden ziyade atın güzelliği 2.26.22 derecesiydi. Aynı Karataş son Gazi koşusunu Matadar Yaşar ile 2.30.76 yaptı. Bold Pilot bambaşka bir atdı. Eski atlar gibi kaliteli atların olmadığını hesaba katarsak Bold Pilot'ın rekoru kolay kolay geçilemez diye düşünüyorum.
O jokeyden ziyade atın güzelliği 2.26.22 derecesiydi. Aynı Karataş son Gazi koşusunu Matadar Yaşar ile 2.30.76 yaptı. Bold Pilot bambaşka bir atdı. Eski atlar gibi kaliteli atların olmadığını hesaba katarsak Bold Pilot'ın rekoru kolay kolay geçilemez diye düşünüyorum.
tabi, onu da yazıp silmiştim. bold pilot efsanesinin başarısı çok büyük, ama karataş üzerinde olmasaydı 2.26 da koşamazdı diye düşünüyorum.
son koşuyu tesadüfen izledim ve karataş yarışı kazandıktan sonra hareket yaptı yani sevindi. Allah Allah dedim kendi kendime adam onca kupalı yarışlar kazandı çok nadir sevinirdi,meğerse adam 7 koşuyu kazanmış anasını satayım.Nihayet dede mutluyu da geçti helal olsun gerçekten.
Bu arada yeni bilgiler gelmeye başladı. Türkiye'de Dede Mutlu 1985 Adana yarışında 6'da 6 yapmış. Karataş 7'de 7 yaparak Türkiye rekoru kırdı. Dünyada ise 1996 yılında Frankia Dettori Ascot'ta 7'de 7 yapmış. Karataş bu rekoru egale ederek. Dünya'da 7'de 7 yapan 2 jokeyden biri oldu.
2000 yılında izmir koşularında da 5 yarış üst üste kazanmıştı ve diğer 2 koşuyu ise 2.lik ile bitirmişti.kısmet bugüneymiş
Zaten bu adam yarış kazanamadığında kesin yarışı sattı deniyo :D
Devamlı favori atlara binip 1. getirdiği için Karataş eleştiriliyor. Bir koşuda iddası olmayan süpriz bir ata biniyor. O atı da 1. getiriyor. Karataş seyircilere dönüp bağırıyor: Yazacaksınız ulan yazacaksınız eşşeğe binsem yine yazacaksınız
Eşşek favori please sürpriz hiç fark etmez adam uzaylı artık messi gibi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme