Şimdi Ara

Bu siteler hangi dillerde yazılmıştır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
30.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazılımcı olmadığım için soruyorum. Facebook, twitter, friendfeed gibi siteler hangi dillerde yazılmıştır? bir çok dilde olduğu kesin.bu diller hangisi ama?

• quote:

Orijinalden alıntı: golge2007

Arkadaşlar yazılımcı olmadığım için soruyorum. Facebook, twitter, friendfeed gibi siteler hangi dillerde yazılmıştır? bir çok dilde olduğu kesin.bu diller hangisi ama?

Facebook tek bir dil üzerine yazılmıştır benim bildiğim, o da PHP (en son HPHP - HipHop PHP diye bir olay vardı ama bilmiyorum son durumunu). Facebook salt PHP bir site fakat oyunları ve diğer uygulamaları flash olabilir. Ama bu PHP olduğu gerçeğini değiştirmez ya da facebook'u birden fala dilde yazılmış kılmaz. twitter'ı ve friendfeed'i hiç kullanmadım o nedenle de bilemiyorum.
  • 500 tane programlama dili var hangisi bende bilmiyorum
  • Konu açılmışken soruyum php gibi internet bazlı diller mi daha zor öğrenilir yoksa java, c++ gibi diller mi?Biz şu anda java'yı öğreniyoruz acaba php gibi dillerinde bununla benzerlikleri var mıdır?
  • Internet bazli diller dedigin seyler scriptlerdir, ki bunlar kolaydir, programlama dillerinden sayilmazlar.
    Java nesne tabanli bir dildir, Javascript webde kullanilan halidir, php 5 versiyonuyla nesne tabanli kodlanmasini gelistirmistir, eger java ile belir seviyeye gelmissen 1 hafta icinde php ogrenirsin, cok fazla bir zamana ihtiyacin yok, bu genel olarak tum probramlama dilleri icin gecerlidir eger belli bir duzeydeysen bilmedigin dilleride kullanabilirsin, o yuzdenki tercih konusunda cok fazla dusunme, programlarin yapi taslarini anlamaya gayret et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enlamer

Internet bazli diller dedigin seyler scriptlerdir, ki bunlar kolaydir, programlama dillerinden sayilmazlar.
    Java nesne tabanli bir dildir, Javascript webde kullanilan halidir, php 5 versiyonuyla nesne tabanli kodlanmasini gelistirmistir, eger java ile belir seviyeye gelmissen 1 hafta icinde php ogrenirsin, cok fazla bir zamana ihtiyacin yok, bu genel olarak tum probramlama dilleri icin gecerlidir eger belli bir duzeydeysen bilmedigin dilleride kullanabilirsin, o yuzdenki tercih konusunda cok fazla dusunme, programlarin yapi taslarini anlamaya gayret et.

JavaScript Java'nın web de kullanılan hali falan değildir. JavaScript Ecma Standartları altında (şimdi standart numarası aklıma gelmiyor 268 gibi birşeydi) Tarayıcı Tabanlı (Client-Side) betik dilidir ve ActionScript ve Microsoft JScript gibi dillerle aynı standardı paylaşır. NetScape tarafından geliştirilmiştir. Kullanımı için sadece herhangi bir internet tarayıcısının olması yeterlidir. Java bir masaüstü programlama dilidir. JSP ile web üzerinde sunucu taraflı olarak kullanılır. (Java Applet nedir ne değildir bilmiyorum o yüzden yorum yapmıyorum). Ve eski hak sahibi SUN yeni hak sahibi SUN Microsystems firmasını satın alan ORACLE firmasıdır. İnsanları yanıltmayalım. Bu iki dilin uzaktan yakından alakası yoktur.

Gelelim internet bazlı olayına. PHP öyle programlama dillinden sayılamayacak basit bir dil değildir. Tabi öğrenme yeteneğine göre farklılık gösterebilir. Yapısı itibariyle dedesine (C Programlama dili) benzediği söylenir (C'den etkilenmiş ve C ile yazılmıştır değişiklik oldu mu bilmiyorum) ve kullanan biri olarak benim şu güne kadar gözlemlerin gayet sağlam bir dil olduğu yönündedir. Ve bir "programlama dilidir". Programlama kavramı sadece masaüstü programlama ile sınırlı değildir. O zaman Ruby ve Python'u da programlama dillerinden saymayız programcılık dünyası da biz Türkleri programcılıktan men eder. Kaldı ki PHP kullanarak da çok komplike ya da sofistike bir yapıda olmasa da masaüstü programcılık yapabilirsin. PHP-GTK diye aratırsan bulursun. Çok yaygın bir kullanımı ve anlaşılır bir dökümantasyonu yoktur ayrı bir mevzu. Ama bahsettiğimiz şey HTML veya CSS gibi bir işaretleme ve stil dili değil; sunucu taraflı bir programlama dili olan PHP (çok büyütmek gibi algılnmasın, ama çok küçük görülmüş burada, yanılgıyı düzeltelim).

• quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Konu açılmışken soruyum php gibi internet bazlı diller mi daha zor öğrenilir yoksa java, c++ gibi diller mi?Biz şu anda java'yı öğreniyoruz acaba php gibi dillerinde bununla benzerlikleri var mıdır?

internet tabanlı web programlama dilleri çok basit öğrenilir zaten dillere aşinalığın varsa hemen çözersin ama programlama dilleri zordur java ile java scriptte bildiğim kadarıyla aynı dil değil java prog dili scriptte internette site yapımında kullanılan sohbet,ziyaretci defteri gibi dinamikleri yazmaya yarayan dil. php ile javayı kıyaslarsan php yi 1 günde javayı10 günde öğrenirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an zaten hemen hp gibi dilleri öğrenme amacım yok.Ama üniversitede ilk yılım olduğu için kavramlar karışıyor.Teşekkürler
  • Php dili hemen hemen c++ la aynıdır.Belirtmiş olduğunuz siteler c++,web tabanlı java ve php dillerinin harmanlamasıyla oluşmuş sitelerdir.
  • Facebook Java, Python, PHP, C++, Ruby, javascript dilleri üzerine kuruludur.. Arayüz olarak tahminimce Java altyapısını kullanıyor fakat bize görsel olarak görebileceğimiz bir PHP çalışması var. Çünkü devasa bir veritabanına sahip olduğundan JAVA tercihleridir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

quote:

Arkadaşlar yazılımcı olmadığım için soruyorum. Facebook, twitter, friendfeed gibi siteler hangi dillerde yazılmıştır? bir çok dilde olduğu kesin.bu diller hangisi ama?

Facebook tek bir dil üzerine yazılmıştır benim bildiğim, o da PHP (en son HPHP - HipHop PHP diye bir olay vardı ama bilmiyorum son durumunu). Facebook salt PHP bir site fakat oyunları ve diğer uygulamaları flash olabilir. Ama bu PHP olduğu gerçeğini değiştirmez ya da facebook'u birden fala dilde yazılmış kılmaz. twitter'ı ve friendfeed'i hiç kullanmadım o nedenle de bilemiyorum.

Facebook taki javascript,jquery ile php kodlarını karşılaştırdığında 1 PHP varsa 10 java var desem yalan olmaz. Hatta şunu bile söyleyebilirim PHP kısmı sadece Jqueryler ve javascripler rahat çalışsın diye var sanki :D:D:D Ben Facebook ta kullanılan bazı kodları almak için uğraşmıştım (postback yapmadan bir yorum kaydetmek, bir kullanıcı mesaj yazdığında mesaj yazdığı kişiye bunu push etmek falan gibi) bir ara ondan biliyorum, adamlar işin büyük bölümünü jquery de hallediyorlar. Kaydetmek, güncellemek falan hep jquery de. Php çok daha genel şeylerde kullanıyorlar sanırım. Ayrıca sadece PHP kullanıyorlar demek yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucel_kandemir

quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

quote:

Facebook taki javascript,jquery ile php kodlarını karşılaştırdığında 1 PHP varsa 10 java var desem yalan olmaz. Hatta şunu bile söyleyebilirim PHP kısmı sadece Jqueryler ve javascripler rahat çalışsın diye var sanki :D:D:D Ben Facebook ta kullanılan bazı kodları almak için uğraşmıştım (postback yapmadan bir yorum kaydetmek, bir kullanıcı mesaj yazdığında mesaj yazdığı kişiye bunu push etmek falan gibi) bir ara ondan biliyorum, adamlar işin büyük bölümünü jquery de hallediyorlar. Kaydetmek, güncellemek falan hep jquery de. Php çok daha genel şeylerde kullanıyorlar sanırım. Ayrıca sadece PHP kullanıyorlar demek yanlış olur.

+1 işlerinin büyük çoğunluğunu Java ile hallediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: enlamer

Internet bazli diller dedigin seyler scriptlerdir, ki bunlar kolaydir, programlama dillerinden sayilmazlar.

Bilinenin aksine java ile javascriptin arasında bir bağ yoktur.Yani javascript javanın web hali gibi bir açıklama yanlıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.