Şimdi Ara

Bu sisteme parça tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aerocool x predator full tower 850 watt 80 plus kasa
    8 gb ddr 3 1333 mhz ram
    1 gb 6870 sapphirre
    msı 870a g54 anakart
    phenom x6 1055t işlemci
    1 tb hdd
    samsung 21.5" full hd led hdmı monitör

artık oyunları full hd de medium-low oynamaya başladım fazla zevk vermiyor.bu pc 4 sene önce üst düzeydi fakat artık zayıfladı. anakart-işlemci-ekran kartı üçgenini yenilesem yeterli mi sizce? kasa çok heybetli ve iyi soğutması var, monitör de full hd olarak yeterli bana göre. sizce neleri değiştirmem gerek? bütçem 2000-3000 civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benyv- -- 28 Haziran 2015; 16:01:32 >

• benyv- B kullanıcısına yanıt
    Hocam bu seçenekler yerinde olacaktır. Yazdığınız bütçeye göre uygun gibi gözüküyor. Birde daha önce AMD kullandığınız ekran kartını ona göre önerdim. Nvidia gtx 960 veya bi tık üstü gtx 770 olabilir.

Bu sisteme parça tavsiyesi? Bu sisteme parça tavsiyesi?

• grekko23 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler öneriniz için. Fakat çok anlamadığım için overclock yapmayı da düşünmüyorum. işlemci ve anakartı buna göre seçip ekran kartına yüklensek nasıl olur sizce?
    Hocam ekran kartına yüklenmek için işlemciyide darboğaz yapmayacak şekilde dengeli tutmak lazım. O yüzden işlemciyi değiştirmedim. GTX 970 öneriyorum. Sepette ZOTAC markasıyla koydum diğerlerinde stok göremedim. Ama sen ASUS veya EVGA alırsın. 100 lira filen farkeder.

• grekko23 kullanıcısına yanıt
    Yani i5 4460 gibi bir işlemci alıp gtx 980 alsam oyun performansım i5 4690k ve gtx 970'a kıyasla daha mı kötü olur, darboğaz mı yapar diyorsunuz?
    Bu sorunun cevabını şöyle vermek daha doğru olur. İşlemcilere yüklenen her oyunda GPU kullanım oranların dolayısıyla FPSlerin düşüşe uğrayacaktır.
    Özellike büyük haritalı ve yapay zeka crowdların olduğu oyunlar işlemcilere çok yüklenir. Veya MP oyunlar.

Bu sefer GTX 980 senin seçtiğin ultra ayarlarda grafikleri doldururken ve map' i hazır hale getirirken, işlemci görevi olan 3d dünyanın koordinatlarını GPU' ya yetiştirmede sıkıntı yaşar.

Yani gol atsın ronaldoyu almışın, asist yapsın diye selçuk şahini koyuyorsun :D olmazz. Bu sefer grafikleri düşürmen lazım.

i5 4690k & gtx 970 dengelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grekko23

Bu sorunun cevabını şöyle vermek daha doğru olur. İşlemcilere yüklenen her oyunda GPU kullanım oranların dolayısıyla FPSlerin düşüşe uğrayacaktır.
    Özellike büyük haritalı ve yapay zeka crowdların olduğu oyunlar işlemcilere çok yüklenir. Veya MP oyunlar.

Bu sefer GTX 980 senin seçtiğin ultra ayarlarda grafikleri doldururken ve map' i hazır hale getirirken, işlemci görevi olan 3d dünyanın koordinatlarını GPU' ya yetiştirmede sıkıntı yaşar.

Yani gol atsın ronaldoyu almışın, asist yapsın diye selçuk şahini koyuyorsun :D olmazz. Bu sefer grafikleri düşürmen lazım.

i5 4690k & gtx 970 dengelidir.

hahah selçuk şahin yorumunu çok sevdim, olayı anladım hocam, i5 4690 ve gtx 980 alsam nasıl olur peki sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    şimdi daha dengeli hocam hayırlısı olsun ;)
  • quote:

şimdi daha dengeli hocam hayırlısı olsun ;)

Hocam şimdi de araştırmalarım sonucu psu kafama takıldı ya, ben 4-5 sene beni götürecek bir sistem istiyorum, şimdiki psu xigmatek 850 watt 80 plus bronze, fakat 4 senedir kullanılmakta. Yeni sistemde yeni psu gerekir mi acaba?
    Hocam PSU' da sorun yoksa ve çalışıyorsa şu an için devam et. xigmatex iyi markadır hiç psu masrafınada girme. Sorun çıkarırsa o zaman değiştirirsin. Nasıl olsa PSU için özel soket tercihi filen yok. Kasayı açar istediğin zaman değiştirirsin. Yatırım kararını değiştircek bi faktör değil yani. Ama ille içime sinmiyor diyorsan. Aynı ayarda bi PSU alabilirsin. Cooler Master Corsair
  • quote:

Hocam PSU' da sorun yoksa ve çalışıyorsa şu an için devam et. xigmatex iyi markadır hiç psu masrafınada girme. Sorun çıkarırsa o zaman değiştirirsin. Nasıl olsa PSU için özel soket tercihi filen yok. Kasayı açar istediğin zaman değiştirirsin. Yatırım kararını değiştircek bi faktör değil yani. Ama ille içime sinmiyor diyorsan. Aynı ayarda bi PSU alabilirsin. Cooler Master Corsair

Aslında internette psu ların ömrünün çok uzun olmadığını okuyana kadar hiç bir soru işareti olmadı. Ama şimdi de konu açıklığa kavuştu sayenizde. Eğer dedikleri gibi %20 güç kaybı olsa bile beni götürür rahatça sanırsam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.