Şimdi Ara

Bu sisteme nasıl bir ekran kartı almalıyım yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kısa süre önce bilgisayarımın ekranında kasılmalar donmalar oluyordu. Yani ekran kare kare olup kalıyordu ve sonra "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası veriyordu. Bazende mavi ekran verip kendini en baştan başlatıyordu. Bu olayın sıklığı arttı ve sonunda bilgisayar açılıyor ama ekranda hiç birşey belli değil. Bilgisayarcıya götürdüm ekran kartın fanı bozulmuş dedi. Ekran kartının fanı yavaşlayıp hızlanıyor cidden. Speed fan dan baktık gpu çok ısınıyormuş. Başka birşeye sordum ekran kartının çipi çok ısınıyor dedi. Ama şuan ekran kartını takınca ekran hep kare kare oluyor yani hiçbirşey belli değil. ve kendine devamlı restart atıyor. Bende onboard taktım şuan öyle çalıştırıyorum. Yeni bir tane almak istiyorum. Ama bilgisayardan da çok anlamadığım için nasıl birşey alacağımı bilmiyorum. Bilgisayarımın özelliklerini yazıyorum.

Anakart = Gigabyte GA-G31M-S2L

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-s2l/

Power Supply = High Power ECO 600W Aktif PFC Yüksek Verimli Gerçek Güç Kaynağı

http://www.akortek.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-eco-600w-aktif-pfc-yuksek-verimli-gercek-guc-kaynagi.html

Önceden kullandığım ekran kartı = PowerColor AX3850 512MD3

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131096

Önceden kullandığım ekran kartı iyiydi. Yani zaten fazla iyi oyunlar oynamıyorum bilgisayardan. Oynadığım oyunlar dota, diablo 3 falan. Kaldırıyordu bunları.Çok pahalı olmayan 50-100 arası bu eski ekran kartım özelliklerinde veya biraz daha iyi nasıl bir ekran kartı önerirsiniz ?

• 2. El hd7770 bakmanızı öneririm.

Raminizi ve işlemcinizide belirtirmisiniz?Ona göre daha düşük/yüksek birşey önerelim?

Hd7770 standart f/p kartıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • twiqo T kullanıcısına yanıt
    Size tavsiyem 2. ele yönelmenizdir.Sıfır alacam derseniz şu olabilir:Asus HD5450 GDDR3 1GB 64Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı
  • Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Buyrun Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: twiqo

Buyrun Hocam

Öncelikle 64 bit işletim sistemi kur.4gb ramin tamamını kullanabilmek için.

Anakartın core2quad destekliyorsa işlemciyide değiştirmeye çalış.Zira hd7770 le bile darboğaza girecektir.

• ikinci el hd 5770/tarzı kart isini görür fazla upgrade yapmaya değmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    LGA775
    Intel® Core™ 2 Extreme / Intel® Core™ 2 Quad / Intel® Core™ 2 Duo / Intel® Pentium® Dual-Core / Intel® Celeron® serisi LGA775 işlemci desteği
    L2 önbelleği işlemci ile değişime uğrar

Hocam anakartın özellikleri bunlar yazıyor.

Ekstradan bir masrafa girmek istemiyorum hocam. 512mb ekran kartı bile olabilir benim için. Bu eski ekran kartı 10 sene gitti. Bu tarz bir kart alsam bile yeter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • twiqo T kullanıcısına yanıt
    Çok masraf istemiyorsan 5770 işini görür.

Gtx460 da alabilirsin daha uzun gider.

Tamam hocam sağolasın yardımların için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.